icon

Cestovanie po Thajsku s malým dieťaťom: Tipy a odporúčania

konik333
17. apr 2024

Ahojte, bola niektora z Vas v Azii na dovolenke s 6-11 mesacnym dietatom na mesiac? Napiste prosim vas skusenosti, tipy, triky a odporucania 🙂 ako ste napr riesili prikrmy a podobne 🙂

kiki68
17. apr 2024

@konik333 nasi znami boli s 11mes dietatom, viem, ze brali so sebou extra kufor na plienky, vyzivy. Isli na Phuket na dva a pol tyzdna. Leteli prvou triedou c aby sa vyspali nejak. Maly to zvladol dobre, viem, ze ockovali nejake veci extra ( asi zltacka A a meningitis)

konik333
autor
17. apr 2024

@kiki68 dakujem 😊🙏

kiki68
18. apr 2024

@konik333 Este tiez vyriesit ochranu pred komarmi, nakolko to je na ostrovoch maler. My sme dospeli nosili no bite sprej a ok. Ale deti pod 2 roky ho nesmu, cize sa spytat v lekarni/ lekara.

fido69
18. apr 2024

Fakt je nutné ťahať 6-11 mesačné dieťa na druhú stranu zemegule? K čomu je to dobré? Boris sa ťa už nevie dočkať? 😂

konik333
autor
19. apr 2024

@fido69 teba sa niekto pytal na tvoj nazor s retardovanymi poznamkami? Zalez do skrine pre mna za mna a tam si bud 🙉🙈

konik333
autor
19. apr 2024

@kiki68 my sms boli pred 2r ale nemali sme problem s komarmi ale samozrejme sa na to pripravim

fido69
19. apr 2024

Zlatko, retardovaného by som nazval človeka, ktorý uprednostňuje svoje egoistické záujmy pred záujmami dieťaťá. 😉

kiki68
19. apr 2024

@konik333 my sme boli napr v Novembri na PhiPhi, Krabi a teda vecer hroza tie komare.

monicatko20
19. apr 2024

@fido69 každý druhý príspevok je o dovolenke s dojčaťom v zahraničí.. ja si to teda po skúsenosti s mojim dieťaťom neviem predstaviť..🙈 to by som potrebovala nie 1 ale aspoň 5 kufrov navyše 🤣

konik333
autor
20. apr 2024

@fido69 este raz, otazka znela ci sa ta niekto pytal na tvoj nazor ktory je od veci? Ak mas nudny zivot nech sa paci scroluj si modreho konika dalej

konik333
autor
20. apr 2024

@monicatko20 mate pravdu😅 hladat relevantne informacie na modrom konikovi je strata casu

yerdna
6. máj 2024

@konik333 kamoška bola s malým dieťaťom. Ale isto to nebude nič ľahké...

konik333
autor
6. máj 2024

@yerdna to je samozrejme

macatt
6. máj 2024

@konik333 Ja odporúčam inú destináciu s malým dieťaťom, veľké horúčavy, znížená hygiena a očkovaní sme boli proti žltačke, brušnému týfusu.. a pokiaľ to nebude hotel na tip top úrovni, tak v bežných reštauráciách bude veľmi ťažké zohnať to, čo dieta potrebuje.. a ešte komári a jašterice, ktoré sú všade a roznášajú všetko čo tam je práve k dispozícii.. plus smrad z kanálov a neskutočná vlhkosť vzduchu nemusí malému dieťaťu prospievať..
A ten let tiež, s nami to hádzalo, že sme museli byť stále pripútaní..

tecila
6. máj 2024

@konik333 ahoj, my sme boli február na mesiac. Dieťa malo vtedy 1,5 roka a bolo perfektne. Očkovanie mala povinne a plus rotavirus iné sme nestihli odporúčala veľmi doktorka meningokoky tie ešte doplníme. Boli sme trasa BKK-Krabi-Phi Phi-Lanta-Ayutthaya. Lanta je perfektný ostrov pre rodiny s deťmi. Plienky sme nebrali iba na prvé dni inak sme ich kupovali tam dostať všade vo väčších obchodoch aj v 7/11. Vacsinou také tie Lanta. Príkrmy sme neriešili je už normálnu stravu. Ale kapsicky sa dali zohnať v Lotuse veľký výber aj mlieka všetkého. V 7/11 vôbec nič žiadne kapsicky ani nič podobne. Prikrmy sa dali zohnať aj v tých minimarketoch na pláži hlavne na Lante boli všade. SPF krém sme brali so sebou, len sa po ceste rozbil, čiže sme kupovali spf aj tam v pohode aj pre deti konkrétne sme Niveu pre deti kúpili boli aj iné značky a kúpené v lekárni. Celkovo aj v lekárni sa dajú kúpiť všetky lieky našťastie sme nič nepotrebovali. Inak z oblečenia odporúčam veľmi spf trička vôbec sa nespálila, rýchlo schnu. Ani oblečenia sme veľa nebrali laundry sú všade. A balenú vodu sme normálnu kupovali všade dostať.