Cestovanie s deťmi: Ako prekonať obavy z očkovania?
Ahojte maminy,
Planujeme dovolenku cez leto aj s detmi, z toho jeden este nema MMR, preto som vsadila skor na dovolenku na Slovensku, no muz ma presviedca ze ved aj s mensimi detmi chodia k moru a nech sa zbytocne nebojim.
Ako to mate s malymi detmi co este nie su plne ockovane? Davate pozor na destinacie ci iba ja som taky hypochonder? :D
Pri mori myslíš akú krajinu? Také Taliansko, Chorvátsko majú úplne rovnaké choroby ako na sk, to by si s dieťaťom nemohla ani doma do obchodu.
Uplne v pohode som isla s 8 mesacnou do omanu, teraz ma 13m a ideme na cyprus a v plane do konca tohto roka je este turecko a thajsko. Ved neprichadza do kontaktu s domacimi detmi, take male prave este ustrazis, nedavas do kutikov medzi kopec deti. A zrovna tie nase povinne ockovania su zvacsa choroby ktore sa vyskytuju velmi malo, ja sa viac bojim kliestov alebo zltacky
Nejako sme to neriesili asi vobec v rodine este. Ked sa islo na dovolenku tak sa islo na dovolenku.
My sme boli v prvom roku zivota aj v juznej amerike a afrike. Vobec si nemusis robit obavy, choroba dieta moze postihnut aj na Slovensku
Asi v septembri sa chystáme do Talianska, malý bude mať vtedy 7 mesiacov a keď bude mať cca 11-12 mesiacov ideme do Indie k manželovej rodine čiže tak 😃 veď ho nebudem púšťať do kolektívu
Po europe sa nemusis vobec bat
Neriesili sme. Cestovali sme.
Dakujem krasne za odpovede! 🙂) trosku ste ma ukludnili, my sme tiez najprv neriesili , len som za posledne mesiace v spravach uz asi 5x pocula o osypkach v Europe tak ma to vystrasilo 🫣 mozno predsalen skusime, @januska12323 my sme mali vyhliadnute Taliansko alebo Grecko 😊
Malý mal 6 mesiacov a boli sme na 1 mesiac na Srí Lanke. Malý si to užíval a bolo super. Už teraz by som s nim nešla. Vtedy nemohol ešte ujst😆
No mna taketo clanky vystrasili, lebo sa tam aj dovolenkove destinacie spominaju 😅 a tak zaujimalo ma ci na to beru ludia ohlad pri vybere dovolenky :D
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/902937-v-...
S muzom sme sa nakoniec dohodli ze pojdeme do zahranicia v septembri, jednak bude po peak sezone a pri troske stastia uz bude prva davka mmr a budeme pokojnejsi 😄

Neriešila som to.