Čo vidieť na východe Slovenska?
Ahojte, chcela by som navštíviť východ Slovenska, čo by ste okrem Košíc poradili? Fakt by som tam chcela vidieť ten skutočný život , nikdy som tam nebola... ďakujem 🙂
Z východu nie som ale teda co čakáš niečo ako kedysi DDR vs ndr? ( nie posmech si nerobím ozaj ma to zaujalo) Život je rovnaký podľa mňa, aj osady ci uz na západe alebo východe podobne....
aj splachovací záchod máme 😅
Najskor definuj, co je pre teba vychod. Lebo ked vezmeme presovsky a kosicky kraj, tak mozeme zacat - poprad, tatry, kezmarok, pieniny, stara lubovna, bardejov, presov, kosice, betliar, ochtinska, dobsinska, tokaj, senianske rybniky, morske oko, humenne, sninsky kamen, poloniny, dukla
Inak je tam bezny zivot. Iba cim viac na vychod, tym je to depresivnejsie a nazorovo provychodne orientovane
@guiseppinka toto ma zaujíma aj čo vidieť ako "turista" , napríklad nikdy som nevidela ani žiadnu osadu... a chcela by som zablúdiť možno do nejakej krčmy skutočne na východe , kľudne aj v Sobranciach alebo Vyšnom Nemeckom
@valikasikulova osadu som nikdy nevidela napríklad , zaujímajú ma pamiatky v KE , ale aj krčma v úplne východných dedinách
@simi82 v sobranciach som nikdy nebola. Zase ani tie krcmy nie su katastrofa - starsi pani sediaci pri pive... vyber si hocijaku dedinu, najdi kostol (zvyknu byt aj 4 v dedine) a pri nich najdes aj krcmu. A ak chces vidiet osady, tak staci ist cez secovce alebo letanovce
@simi82 a hore mas vypisane take turisticke miesta... vychod mas strasne siroky - vela regionov s roznymi zvykmi - gorali, rusnaci, madari... co region, to ine zvyky, ine tradicie vo vsetkom.
Ono to znie asi divne , prečo to tu píšem , ale robim si v rámci projektu prieskum , preto sa pýtam
@simi82 kludne sa pytaj...
@simi82 do osady by som v živote nešla! To ani neskusaj. Krčmy sú rovnaké, ako na celom Slovensku. Prešli sme nejedno mesto od východu na západ, rozdiel veľmi nevidieť. Dokonca aj ten prízvuk už nie je, čo bývalo. A všetko ostatné si vieš nájsť na googli. Ale poviem Ti, že ak hľadáš to, čo píšeš, budeš sklamaná. Lebo na východe Ta žiadne skryté prekvapenia nečakajú.
@mikadooo fakt definuj vychod. Pre mna vychod znamena vsetko na vychod od presova a kosic🤣 ale ja ti poviem, co nie je na vychode a na zapade to je - dialnice🙈
Ale ozaj, co je krasne, tak su pieniny
Ehm, kludne navstiv dedinky blizko hranic s Ukrajinou. Nova Sedlica, Stakcinska Roztoka, Ulic, Rusky Hrabovec, Podhorod.. tam uvidis vymieranie obci a to, kde takmer nic okrem prekrasnej prirody nie je. Ked sa ti podari najst krcmu, tak sa dozvies aj nejaky svetonazor na vela veci. Cestou na ten najvychodnejsi vychod vyber cestu cez Secovce a uvidis aj osadu. Ak by si chcela vidiet viac z osad na dalekom vychode, vrelo odporucam este napr. Podskalku v Humennom, Angy mlyn v Michalovciach, Tesco v Snine (blizko Tesca je osada a ak nenajdes odvahu ist priamo k osade, staci zajst len k Tescu - ale Angy mlyn je vyzivnejsi).
A inak teda, Poloniny su naozaj krasne, odporucam kazdemu. Aj tie drevene kostoliky, Kolonicke observatorium, Sninsky kamen, Morske oko, Vihorlat... ak by si sla v lete, tak na kupanie odporucam lom v Benatine.
@tetapetra tam je tych vychoniarov podstatne viac🤣🤣🤣🤣
@simi82 takže ty nás považuješ za exotov, však? Presne tak ako všade inde sú tu ľudia s rôznymi názormi, na to nemusíš chodiť do valalskej ksrčmy v Zamutove. Ožratých miestnych trepajucich piate cez deviate stretneš aj v senku v Borskom Mikuláš. Zamerajú sa skôr na to co inde nie je. Najvýchodnejšia gotická katedrála, najvyšší drevený oltár, jaskybby systém na území dvoch štátov, rezervácia tmavej oblohy, múzeum soli, múzeum Andyho Warhola,.
@slovakboy ja som pôvodne zo stredného Slovenska , ale potom dlho dlho žijúca v zahraničí a aktuálne zasa na Slovensku ... ide o porovnanie život vo východnej metropole (Košice) vs. život na východnom vidieku (Sobrance a ďalej až po ukrajinské hranice) + porovnanie so "západom" Slovenska a názory bežných ľudí žijúcich v týchto častiach SR... plus najlepšie sa dostať niekam medzi miestnych... plánujem si akurát trasu a zastávky , budem tam asi 3 dni autom ...
@guiseppinka nemám v okolí východniarov, dokonca ani v práci. A teda toľko alkačov som nezažila.
@guiseppinka východ sú pre mňa Košice a ďalej ku UA hraniciam 😁 Pieniny som počula že sú top, boli tam naši v jedno leto
@simi82 chod autom cez Rakúsy ( osada) nedaleko KK, to tiez bude stat zato :D

Skutočný život ako turista nezazijes. A ako vychodniarka napíšem, že žijeme tak ako všetci ostatní. Naozaj nie sme "i dánska rezervácia", mame elektrinu, y, elektricky a dokonca aj McDonald, jazdia tu auta aj vlaky, jeme to co všade a ani v krojoch nechodíme.