Dovolenka v karavane cez leto
Ahojte. Zvažujeme dcére spraviť zážitok a cez leto si dať dovolenku na Slovensku na pár nocí v karavane (za auto).
Prosím ako to funguje? Prenajmem si karavan (príves), rezervujem si miesto v nejakom kempe kde platím nejakú sumu za noc. A ďalej ? Budem rada za každé info 🥰
@anonym_autor čo ďalej? V kempoch sú wcka a sprchy, ak nebudete mať toto v karavane. Sú tam kuchynky, veľmi jednoduché na prípravu jedla, ak nebudete mať v karavane. Sú tam urobené prípojky na elektrinu, plus na vodu, kto ma v karavane kuchyňu a sprchu. No a potom už len užiť si výlet. Ja inak odporúčam skúsiť skôr Česko.
@anonym_b2a0d9 áno je v karavane aj wc aj kuchyňa. A prosím v ČR máte nejaké overené kempy ideálne kde sú bazény
@anonym_autor čo ďalej? V kempoch sú wcka a sprchy, ak nebudete mať toto v karavane. Sú tam kuchynky, veľmi jednoduché na prípravu jedla, ak nebudete mať v karavane. Sú tam urobené prípojky na elektrinu, plus na vodu, kto ma v karavane kuchyňu a sprchu. No a potom už len užiť si výlet. Ja inak odporúčam skúsiť skôr Česko.
@anonym_b2a0d9 a otázka napr v kempe sa platí za deň 50€ + prípojka ?
Koľko má dcérka rokov? Naši vymysleli pre mňa takto stanovačku. Furt sme sa posúvali z jedného miesta na druhé asi dva tri týždne.
A vieš čo nepamätám si z toho celého výletu iba to ako sme zablúdili cestou do Prahy kemp sme nenašli a nakoniec prespali šiesty na dvoch poshodových posteliach, a ako nás v Patinciach vytopil dážď a potom sme boli chorí.
manipulovat cuvat parkovat s velkym privesom viete? Lebo to nieje uplne jednoduche a hned mas na krku poistnu udalost
A dajte si pravidlo min 2 noci na jednom mieste nech vas uplne neklepne
Daj di do google kemp s bazénom
@anonym_autor mate na aute tazne zariadenie? Mate dostatocne silne auto (vykon, v TP zapisana celkova hmotnost supravy)? Pozor na prekrocenie celkovej (papierovej) hmotnosti supravy zapisanej v TP auta. A pozor na prekrocenie celkovej hmotnosti supravy 3500kg - vtedy uz nestaci vodicak B.
V kempoch sa plati rozne, ale spravidla za karavan plus za osoby plus za elektrinu (casto je u karavanistov povinnou polozkou). V kempoch v areali s kupaliskom/termalom je to drahsie, lebo pre osoby zahrna aj celodenny vstup na kupalisko/termal.
Kempy, ich foto a recenzie najdes aj na google maps, ale vela informacii (takmer "vsetko") najdes na CZ karavanovom fore caravan24(bodka)cz.
V Cechach a na Morave je ovela viac kempov ako na SK, ale aj u nas sa najdu dobre. Ak mozete, vyhnite sa stredu sezony (jul a najma august). Ked tak hned prvy julovy a posledny augustovy je to este ako-tak. V sezone najviac hrozia, okrem nabitosti kempov, do noci hlucne partie.
@anonym_autor skoda ze pises ako anonym. Ked tak sa konkretnejsie pytaj v sukromnej sprave.
Este dodam - karavan za auto je vhodnejsi pre dlhodobejsie pobyty na jednom mieste (t.j. nie cestovanie kazdu noc inde). Na cestovanie sposobom "[takmer] kazdu noc na inom mieste", a aj mimo kempov, je vhodnejsi obytny automobil resp. obytna dodavka (tzv. vestavba), ale ich prenajom byva okolo 80-100€/den, aj viac (v mimosezone a na viac dni mozno menej).
Koľko má dcérka rokov? Naši vymysleli pre mňa takto stanovačku. Furt sme sa posúvali z jedného miesta na druhé asi dva tri týždne.
A vieš čo nepamätám si z toho celého výletu iba to ako sme zablúdili cestou do Prahy kemp sme nenašli a nakoniec prespali šiesty na dvoch poshodových posteliach, a ako nás v Patinciach vytopil dážď a potom sme boli chorí.
@anonym_3db5b8 dcéra bude mať 6. My chceme tak na Max 4 noci na skúšku..
manipulovat cuvat parkovat s velkym privesom viete? Lebo to nieje uplne jednoduche a hned mas na krku poistnu udalost
A dajte si pravidlo min 2 noci na jednom mieste nech vas uplne neklepne
@martinmmartin my by sme chceli ostať len na jednom mieste. Max 4 noci/dni neviem aké podmienky určí prenajímateľ privesu
@anonym_autor skoda ze pises ako anonym. Ked tak sa konkretnejsie pytaj v sukromnej sprave.
Este dodam - karavan za auto je vhodnejsi pre dlhodobejsie pobyty na jednom mieste (t.j. nie cestovanie kazdu noc inde). Na cestovanie sposobom "[takmer] kazdu noc na inom mieste", a aj mimo kempov, je vhodnejsi obytny automobil resp. obytna dodavka (tzv. vestavba), ale ich prenajom byva okolo 80-100€/den, aj viac (v mimosezone a na viac dni mozno menej).
@madeincssr áno chceli by sme ostať na jednom mieste ideálne v areáli s bazénmi tak 4/dni noci na skúšku ako sa nám to bude páčiť. Určite nechcem meniť miesta takto na začiatok. Auto máme Tuscona s ťažnim myslím žeby toto malo byť okej.
Ďakujem za vysvetlenie 🥰
@madeincssr áno chceli by sme ostať na jednom mieste ideálne v areáli s bazénmi tak 4/dni noci na skúšku ako sa nám to bude páčiť. Určite nechcem meniť miesta takto na začiatok. Auto máme Tuscona s ťažnim myslím žeby toto malo byť okej.
Ďakujem za vysvetlenie 🥰
@anonym_autor napis mi sukromnu spravu, dam ti nejake tipy na kempy s bazenmi. Len napis aj nakolko ste narocni. Lebo niekto preferuje skor pokojnejsie, zapadakovejsie, prirodnejsie kempy a iny plne vybavene, zname velke, v sezone masovky.
@anonym_b2a0d9 áno je v karavane aj wc aj kuchyňa. A prosím v ČR máte nejaké overené kempy ideálne kde sú bazény
@anonym_autor my mame radi jazera, klasické kúpaliska pomenej, naša obľúbená je Vranovska pláž. Ale na internete nájdete určite aj kempy pri kúpaliskách.