Grécke ostrovy - najlepšie miesta na rodinnú dovolenku
Zdravím, aké máte prosím skúsenosti s dovolenkou na Gréckych ostrovoch? Kde sa Vám najviac páčilo a prečo? Chceli by sme ísť na konci leta (v septembri) na rodinnú dovolenku lietadlom s 18 mesačným synom práve do Grécka. Páčilo by sa nám viac niečo útulnejšie, nie zrovna veľké rezorty, ale zároveň aby to bolo blízko pláže s pozvoľným vstupom a aj vhodné pre deti (detský bazén, ihrisko) náš plán je požičiať si aj na nejaké 3 dni auto a pobehať po ostrove pláže a mesto na nejaké nákupy..
Radi si prečítame vaše skúsenosti a odporúčania 🙂 pekný deň!
PS je prosím ešte september vhodný v rámci teploty?😆
Áno grécke ostrovy sú v septembri úplne ok, napr Rhodos, Kos, Kréta, Cyprus
@anonym_autor my sme boli v polovici septembra na Zakynthose a bolo výborne. Mali sme požičané auto a obišli väčšinu pláží.
A ešte otázka volili by ste all inclusive alebo aj napr polpenziu a obedovať v reštauráciách?
A ešte otázka volili by ste all inclusive alebo aj napr polpenziu a obedovať v reštauráciách?
@anonym_autor mali sme all inclusive, teraz by som išla na súkromné ubytovanie a riešila by som to varením/reštiky. Pre moje deti bola škoda platiť AI.
Ja odporúčam Rodos. Boli sme viackrát v Stegne, bolo tam úžasne, celá dedinka je pozdĺž pláže ale zároveň je tam dobré vybavenie. V apartmánovom dome sme mali len raňajky, na obed sme si dali len niečo ľahké medzi kúpaním a na večeru sme chodili do miestnych reštaurácií. Ale je tam aj rezort taký rozľahlejší (nie jeden škaredý monoblok), kde určite ponúkajú komplexnejšie služby. September je najlepší na dovolenky, lebo už nie je také hrozné teplo, takže je vhodný pre deti či seniorov ak si to teda môžete dovoliť z hľadiska školskej dochádzky. Určite odporúčam 10/10 a prajem aspoň také príjemné chvíle v Grécku ako sme zažili my❤️
kolegyňa chodila roky na konci sept. more teplé, jedine čo jej vadilo že už bolo cítiť že je menej ĺudí a sezóna končí. také poloprázdno. ale ona chodila ako posledný turnus až niekedy po 20tokm sept.
Kľudne aj Kos, pekný malý ostrov, nie napríklad tak preplnený a komerčný ako Zakynthos, Rhodos, Južný Cyprus. To by som si nechala na neskôr ked dieťa bude väčšie, ale na ten začiatok by bol Kos fajn.
Pozeraj kam sa lieta z najblizsieho letiska.odp.Rodos okolie Lindos.
Skúste Korfu, lokalita Gardenos ... Dlhší a pozvoľnejší vstup do mora som asi ešte nevidela. Plus je to nie veľmi preľudnené a zelené miesto.
@anonym_autor Grécko chválim. Naša srdcovka. Nam sa páčilo všade. Ale my máme radšej rušnejšie väčšie strediská, kde je čo vidieť..Páčilo sa nám na Kréte, mme veľmi Korfu, Skiathos ,ale aj poloostrovy.Presnejsie neviem nakoľko to bolo dávno a riešime si to sami.
@rananit Dobre ranko....my sme boli 2 tyzdne späť na Kréte , blízko mesta Rethymno... hotel White Olive..hotel bol krasny, prerobeny , more teple ..plytke do 400m no po krajoch boli kamienky..no ďalej uz nie. Plaž patrila k hotelu. 3km je mestecko, takze sme tam chodili autobusom lebo pri nas bol iba maly supermarket. Vadila nam vsak strava 5* hotel a robili polotovare, jedlo neochutene, slaby vyber. Na vecere sme nakoniec chodili do restauracie Risoto, kde varili dobre. Stazovalo sa viac klientov na stravu. V Grecku celkovo je strava na slabej urovni. Takze nam uz Grecko stacilo.
Ked sme leteli spat..na letisku Heraklion sme uz boli pred 16.00 a tam sme zistili, ze nam.meska let . Odletelu sme az o 22.00 a letecka spolocnost nam odmietla kompenzaciu pre 3h meskanie.
Takže nemáme čakať nejaké krevety, kalamáre a podobne?🙈
@anonym_autor Boli sme v júni na Rhodose,syn mal vtedy 1,4r boli sme AI a bolo super. AI určite lebo iba večer pil mlieko a inak tuhá strava.
@anonym_autor s deťmi sme boli na Kréte, bolo super, ale tento rok sme boli v júni na Kefalónii a wau! Najlepšia dovolenka s deťmi - 3 podlažné budovy, teplá voda v bazénoch, tobogány aj pre menšie deti, nádherná pláž s dlhým pozvoľným vstupom. Ostrov je kopcovitý a zelený, požičali sme si auto a pojazdili niečo málo.
Bez deti som bola ešte na Rhodose, Korfu, tam sa mi tiež páčilo, Kos ma nezaujal (na mňa veľmi veterný, bola som prelom septembra - októbra)
@anonym_autor s deťmi sme boli na Kréte, bolo super, ale tento rok sme boli v júni na Kefalónii a wau! Najlepšia dovolenka s deťmi - 3 podlažné budovy, teplá voda v bazénoch, tobogány aj pre menšie deti, nádherná pláž s dlhým pozvoľným vstupom. Ostrov je kopcovitý a zelený, požičali sme si auto a pojazdili niečo málo.
Bez deti som bola ešte na Rhodose, Korfu, tam sa mi tiež páčilo, Kos ma nezaujal (na mňa veľmi veterný, bola som prelom septembra - októbra)
@adonish Ahoj, kde ste boli v Kefalónii presne? Chceme ísť koncom septembra do Grécka a Kefalónia a Lefkada sú top miesta pre nás. Môžeš dať tip, prosím?
@rananit Dobre ranko....my sme boli 2 tyzdne späť na Kréte , blízko mesta Rethymno... hotel White Olive..hotel bol krasny, prerobeny , more teple ..plytke do 400m no po krajoch boli kamienky..no ďalej uz nie. Plaž patrila k hotelu. 3km je mestecko, takze sme tam chodili autobusom lebo pri nas bol iba maly supermarket. Vadila nam vsak strava 5* hotel a robili polotovare, jedlo neochutene, slaby vyber. Na vecere sme nakoniec chodili do restauracie Risoto, kde varili dobre. Stazovalo sa viac klientov na stravu. V Grecku celkovo je strava na slabej urovni. Takze nam uz Grecko stacilo.
Ked sme leteli spat..na letisku Heraklion sme uz boli pred 16.00 a tam sme zistili, ze nam.meska let . Odletelu sme az o 22.00 a letecka spolocnost nam odmietla kompenzaciu pre 3h meskanie.
@ramanit my sme sa v sobotu vrátili z dovolenky, tiež v blízkosti Rethymna, 5* hotel a strava úžasnáá... Aquila Rithymna Beach
Ja odporúčam Rodos. Boli sme viackrát v Stegne, bolo tam úžasne, celá dedinka je pozdĺž pláže ale zároveň je tam dobré vybavenie. V apartmánovom dome sme mali len raňajky, na obed sme si dali len niečo ľahké medzi kúpaním a na večeru sme chodili do miestnych reštaurácií. Ale je tam aj rezort taký rozľahlejší (nie jeden škaredý monoblok), kde určite ponúkajú komplexnejšie služby. September je najlepší na dovolenky, lebo už nie je také hrozné teplo, takže je vhodný pre deti či seniorov ak si to teda môžete dovoliť z hľadiska školskej dochádzky. Určite odporúčam 10/10 a prajem aspoň také príjemné chvíle v Grécku ako sme zažili my❤️
@slniecko39 my sme boli v hoteli Porto Angeli, skvelý hotel, veru nám sa v Stegne tiež páčilo, v pešej dostupnosti Grande blue beach, krásne miesto

Áno grécke ostrovy sú v septembri úplne ok, napr Rhodos, Kos, Kréta, Cyprus