Kam na pokojné pláže koncom júna?
Ahojte, kam by ste odporucali ist koncom juna pri more, aby tam neboli extra preplnene plaze a vela ludi? Viem, ze turistov je vsade vela.. vysvetlim.
Nevieme sa so snubencom zhodnut na lokalite, kam ist. On bol 5x v grecku, pacilo sa mu najma, ze tam kde bol neboli mega preplnene plaze. Pozical auto a vraj sa vedel odviezt aj na plaze, kde bolo uplne prazdno. Preto by chcel ist aj 6ty krat.
V Grecku som bola tiez a nenadchlo ma, pozrela by som si preto nieco ine. Avsak vsetko co ma zaujme je bud drahe (Sardinia, Korzika, Maurucius 🙈) alebo je aspon podla videi na youtube vsade ohromne mnozstvo ludi a preplnene plaze, co mojho odradza.
Viete preto poradit zo skusenosti dovolenku prosim.
Podmienky:
- bez obrovskych rezortov
- ubytko s polpenziou
- skor ostrov, ale nie je podmienka, aspon trochu zelene, ziadne vyprahnute veterne planiny
- nepreplnene plaze (necakame 5 ludi na plazi, ale 1000 je uz trochu dost)
- odlet Brno, Vieden, BA
- termin posledne 2 junove tyzdne
- rozpocet mame do 2000€
Skor v ramci EU. Turecko nie.
P.S.:Viem ze si to mozem takymto stylom hladaj aj v cestovke, ale chcem skor pocut skusenosti ohladne toho turistickeho navalu. To na strankach cestovky nenajdem.
Dakujem.
Určite Grecko, čo ostrov to ina atmosféra. Napríklad juh Krety je čarovný alebo Chalhidiky okolie Sarti
@hankab za mňa čierna Hora a ulcnij ale bez auta sa tam nezaobídes neexistuje tam žiadna MHD, ale plaze mega super pokiaľ oko do vidí tak ste sami alebo ľudí toľko co na prstoch 2 rúk poratas. Boli sme v auguste. V centre mesta pláž masaker cca 10min autom úplne prázdne plaze...
Za mna Sardinia, Sicilia. Oba ostrovy sme niekolkokrat presli a za mna to boli naj dovolenky. Dovolenkujeme zasadne v juni a septembri.
@hankab a krajina je ozaj nádherná, ceny cca ako u nás v restikach niekde viac niekde menej.. A tie ich domáce pekárničky milión druhov pečiva sú super
Madeira? 🙂 Pre mňa niečo neskutočné 🙂
@miskamisiq myslis, ze je to realne aj pri nasom rozpocte 2000€ na tyzden? Bola si v sezone ci mimo?
@kulumulu123 toto tiez znie dobre, zvazovali sme tiez, len nam niekto z okruhu znamych vravel, ze je to tam uz tiez pomerne popularne a vela ludi. V ktorom roku si bola prosim?
@miskamisiq pozeram to, ale nie je to zrovna destinacia na kupanie sa v mori. V lete najvyssia teplota okolo 25 stupnov, more 22. To by u nas nepreslo, aj ked krajina vyzera uzasne.
Určite Mallorca. Krátky let, cenovo prístupné a je tam toho až až :- )
@hankab ja chodím len do Grécka, je to moja láska ❤ poradím Ti, najzelenšie sú iónske ostrovy Korfu, Lefkada, Zakynthos alebo aj Skopelos je zelený ostrov, neexistuje, aby si si takú Lefkadu nezamilovala, nepoznám nikoho, komu sa tam nepáčilo, aj keď tam bude ľudí asi dosť, skús 🙂
@mirka2418 dakujem za tipy, skusim pozriet 🙂
No, ja som skor typ na take ine dovolenky, netradicnejsie. Norsko, gruzinsko, Azerbajdzan a tak. Takze Grecko je pre mna proste moc obyc 😅 do Chorvastka napr. by ma uz 4ty krat nikto nedostal ani zadarmo. Ale Grecku teda mozno dam este jednu sancu..
@hankab pred rokom a pol v lete
Španielsko. Costa blanca. More už teplé, vzduch tiež.
Letenky z Viedne ešte lacné, autopozicovne v pohode a ešte s veľkým výberom. Každý deň iné miesto, iná pláž Máličko ľudí, úplná pohoda.

este som zabudla dopisat:
Rozpocet 2000€ na 6-7 noci
Takze ziadne Bali ani Maledivy 😄