icon

Kam na pokojné pláže koncom júna?

hankab
11. jan 2025

Ahojte, kam by ste odporucali ist koncom juna pri more, aby tam neboli extra preplnene plaze a vela ludi? Viem, ze turistov je vsade vela.. vysvetlim.
Nevieme sa so snubencom zhodnut na lokalite, kam ist. On bol 5x v grecku, pacilo sa mu najma, ze tam kde bol neboli mega preplnene plaze. Pozical auto a vraj sa vedel odviezt aj na plaze, kde bolo uplne prazdno. Preto by chcel ist aj 6ty krat.
V Grecku som bola tiez a nenadchlo ma, pozrela by som si preto nieco ine. Avsak vsetko co ma zaujme je bud drahe (Sardinia, Korzika, Maurucius 🙈) alebo je aspon podla videi na youtube vsade ohromne mnozstvo ludi a preplnene plaze, co mojho odradza.

Viete preto poradit zo skusenosti dovolenku prosim.
Podmienky:
- bez obrovskych rezortov
- ubytko s polpenziou
- skor ostrov, ale nie je podmienka, aspon trochu zelene, ziadne vyprahnute veterne planiny
- nepreplnene plaze (necakame 5 ludi na plazi, ale 1000 je uz trochu dost)
- odlet Brno, Vieden, BA
- termin posledne 2 junove tyzdne
- rozpocet mame do 2000€
Skor v ramci EU. Turecko nie.

P.S.:Viem ze si to mozem takymto stylom hladaj aj v cestovke, ale chcem skor pocut skusenosti ohladne toho turistickeho navalu. To na strankach cestovky nenajdem.

Dakujem.

Strana
z2
emka530
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
12. jan 2025

Pozri si Baleary-Formentera, letis na Ibizu a odtial trajektom. Je to maly ostrov, a su tam plaze, kde je menej ludi. Preplneny byva v juli, auguste a cez vikendy

tilly
12. jan 2025

@emka530 ešte ma zaujíma, ako je to na ostrove, keď robíš rekonštrukciu starého apartmánu, ako je na tom kanalizácia? Lebo ty môžeš urobiť všetko nové v byte, ale bude to napojené na staré siete starého domu. My sme takto chceli kúpiť jeden starší apartmán a prerobiť ho, muž má stavebnú firmu, tak by to bolov pohode,ale potom sme kvôli tomuto išli radšej do novostavby. Aj tie staré domy sú také zatuchnute väčšinou na pobreží, vysoká vlhkosť. Preto som aj váhala, či neísť radšej pár km od mora, ale nakoniec sme kúsok od pláže a je to v pohode, len sa mi dlhšie suší prádlo, preto aj uvažujem nad sušičkou.

liz_lemon
12. jan 2025

ani mna Grecko neocarilo, ale Korfu bol pekny ostrov vyrazne zeleny oproti inym GR ostrovom

hankab
autor
12. jan 2025

@tenerifka pozerala som, vyzera to super, ale nezmestim sa do budgetu.

emka530
Odpoveď bola odstránená
tilly
12. jan 2025

@emka530 ešte ma zaujíma, ako prebieha kúpa v Taliansku? Koľko je nadobudacia daň? A potom máš veľké dane? Musíš dávať každý rok daňové priznanie ako nerezident?
V Španielsku je daň 12% aj s notárom a katastrom. Ročne ma vyjde všetko aj s internetom a komplet energiami cca 3500 eur. Uvažujem ešte nad Talianskom, len tam sa celkom bojím tých talianov 😅. Realitku si mala Taliansku alebo sú tam Slováci, čo ti pomohli?

christie11
12. jan 2025

@hankab korfu je cely zeleny. Boli sme v juni pred dvoma rokmi. Voda tepla,pocasie aj na vylety,ziadne horucavy cez 35 stupnov. Lacne letenky z budapesti a viedne. Lacne jedlo oproti chorvatsku. Boli sme na 10 noci v apartmane, vecerali sme v restauraciach, pozicali si auto na 3 dni, s dvoma malymi detmi nas to vyslo 2000€.
Paralia gardenos je taka zastrcena,ale su tam kilometre pieskovych plazi (na nasom kusku plaze bolo okrem nas do 10 ludi). Bar secret paradise je medzi skalami,vsade stromy a vyhlad na plaz,cista romantika.
Vyhovuju nam pokojnejsie miesta odkial vyrazame raz za cas do mesta.

tiezjedna
12. jan 2025

@hankab Na Mauríciu je v júni už po sezóne, určite nie je preplnený. Ale polovica služieb je nedostupná... Skúste Andalúziu, tá je prekrásna.
@emka530 pošleš mi prosím do správy foto apartmánu? Alebo nejaký odkaz? Už dlho nad Sardíniou uvažujeme...

emka530
Odpoveď bola odstránená
emka530
Odpoveď bola odstránená
nelabe
12. jan 2025

@hankab pozri Albánsko od Ksamiru dole oproti je ostrov Korfu . Treba priletieť do hlavného mesta prenajať si auto a ísť 300 km dole . Rezervuj letenky už teraz hotel alebo apartmán a zmestis sa do 1000 na dva týždne zo stravou. Pozri video na YouTube. Za mňa super🤩

Strana
z2