icon

Kde kempovať s deťmi pri vode na Slovensku?

5. aug 2025

Kam chodíte kempovať s deťmi k vode ? Som z východného Slovenska, tak sme boli minule na Domaši- Dobrá, ale je to katastrofa. Preplnené toy toy záchody, ďaleko k vode , keďže boli suchá a klesla hladina. Chceli by sme mať bližšie k vode.
Pozerala som aj kemp na Termálnom kúpalisku v Maďarsku, ale to v prepočte pre nás 4 vychádza na 75€/ deň, čo mi príde veľa za spanie v stane. Týmto sa stráca aj celá pointa kempovania…
Rozmýšľam nad Zemplínskou Šíravou, Liptovskou Marou, alebo Balaton.. chceme ist na 4 dni tento týždeň. Čo odporúčate ? Môžete dať typ aj na konkrétny kemp.
Poprípade rozmýšľam kúpiť kempový záchod prenosný a ist niekde mimo kempu. 😁

Strana
z2
lusilla
5. aug 2025

Ahoj, kempovat chodime len do chorvatska cize so slovenskom ti nepomozem, moj nazor je taky ze tu je pre mna uz velka zima v noci, neiste pocasie a kempy niektore fain ale niektore pamataju casy slavy ked som bola dieta, sprchy na zeton su u mna len ceresnicka na torte. Ale teda co mozem povedat vseobecne plati ze kempovanie nie je mega lacna zalezitost, uz davno nie, poplatky su o cosi nizsie ale necakaj za lacny peniaz ubytovanie plus ked das k tomu vybavu tak si casto bud na cene apartmanu alebo aj nad nou. Tam skorej ide o ine veci, si vonku, casto su arealy kempov velmi dobre vybavene co sa tyka ihrisk, volnocasovych aktivit, plaz patri kempu a niepride tam hocikto, alebo u nas byvas v areali kupaliska a vies ho vyuzivat bud nonstop alebo viac ako bezny navstevnik. Toto je pridana hodnota. Urcite sa najdu aj lacne varianty a niekto ti poradi, ja som ti len chcela trochu napriavit mienku ze to je lacne. Prajem krasnu dovolenku, urcite si to uzite su to mega zazitky ktore su na nezaplatenie.

7miriam77
5. aug 2025

My chodievame stanovať na Nitrianske Rudno...zatiaľ vždy veľká spokojnosť a nikdy to tam nebolo preplnené

7miriam77
5. aug 2025
anonym_a4f27b
5. aug 2025

@anonym_autor
https://www.atcnovaduchonka.sk/
Skús pozrieť Duchonku. Kedysi dávno sme tam chodievali, prostredie pekné. Potom to vraj chradlo, ale teraz to opäť obnovili.

anonym_678f18
5. aug 2025

Nie tohtoročná skúsenost, ale možno pomôže vodná nádrž Ružiná, okr Lc. Platilo sa asi 3€ na osobu a majú riadne toalety nie toitoi

radkaradix
5. aug 2025

ja odporucam Duchonku, boli sme minuly rok a chceme ist aj tento vikend. 🙂

la_dolce_vita
5. aug 2025

Do Ciech asi nie vsak? Je to dost daleko. Ale na juznej Morave a v Cechach napr. Palava a Lipno som zazila nezabudnutelnu dovolenku v stane a s bicyklom. Par dni a zasa sme sa premiestnili inam. Tam su kempy na vysokej urovni. Tip do buducna..

bibina32
5. aug 2025

@anonym_autor Nám sa páčilo najviac v Štúrove. V Podhájskej je to menšie a radšej si overiť či majú voľné miesto. Na Liptovskej Mare zase, boli tie stany dosť vedľa seba a v noci sa tam nedalo spať, stále ktosi hulákal. To sme boli tak tri roky dozadu.

petik22
5. aug 2025
@7miriam77

@7miriam77 prosím ťa dá sa tam i kúpať? aká je voda? my sme chodievali radi na Zelenú vodu, dlhé roky, za slobodna, teraz s deťmi celé rodiny. ale už minulý rok to bolo zlé a tento rok to úplne pos...li tými festivalmi 🙈 Hľadáme alternatívu, niečo blízko.

7miriam77
5. aug 2025
@petik22

@7miriam77 prosím ťa dá sa tam i kúpať? aká je voda? my sme chodievali radi na Zelenú vodu, dlhé roky, za slobodna, teraz s deťmi celé rodiny. ale už minulý rok to bolo zlé a tento rok to úplne pos...li tými festivalmi 🙈 Hľadáme alternatívu, niečo blízko.

@petik22 minulý rok sme vynechali, no predtým sme boli 3 roky po sebe a vždy sa tam dalo kúpať, pravidelne sa tam robí kontrola vody. Areál campu je velikánsky, sú tam aj chatky na prenájom, my sme stanovili vždy 🙂. Je tam budova so sprchami, asi 10 ich je a s wc...tiež aspoň 10-15 kusov. Chlapi samozrejme majú svoje z druhej strany. Udržiava sa tam čistota. Je tam k dispozícii aj kuchynka na ohriatie jedla, či uvarenie jednoduchého jedla, no sú tam stánky, kde predávajú polievky, langoše...atď. Kúsok oddiel je super restika , my sme chodievali tam, menu bolo celkom vo výhodnej cene. Ja Rudno odporúčam.

zalka
5. aug 2025
petik22
5. aug 2025
@7miriam77

@petik22 minulý rok sme vynechali, no predtým sme boli 3 roky po sebe a vždy sa tam dalo kúpať, pravidelne sa tam robí kontrola vody. Areál campu je velikánsky, sú tam aj chatky na prenájom, my sme stanovili vždy 🙂. Je tam budova so sprchami, asi 10 ich je a s wc...tiež aspoň 10-15 kusov. Chlapi samozrejme majú svoje z druhej strany. Udržiava sa tam čistota. Je tam k dispozícii aj kuchynka na ohriatie jedla, či uvarenie jednoduchého jedla, no sú tam stánky, kde predávajú polievky, langoše...atď. Kúsok oddiel je super restika , my sme chodievali tam, menu bolo celkom vo výhodnej cene. Ja Rudno odporúčam.

@7miriam77 ďakujem.

ketrint
5. aug 2025
@petik22

@petik22 to mi príde, že pani opisuje úplne iné Nitrianske Rudno, ako poznám ja 😅 Boli sme tam pred 2r na jednu noc na prespavacke, keď bol zraz veteránov…
-záchody príšerne (špinavé, všade mokro, klzko)
-sprchy príšerne (hnusne špinavé a voda tečie tak 2 sekundy, a sú cez celý areál ďaleko)
-voda na kúpanie ok, ale asi nie pre menšie deti (schádza sa po paneloch/schodoch, je to nepravidelne a plus kamene)
-kuchynka na nejaké prihriatie jedla alebo aspoň vložiť jogurt do chladničky to vôbec (je tam jedna mala búdka na tento účel, ale hnusná špinavá, v malilickej chladničke mal niekto surové mäso, všetko potecene od toho, des, smrad)
-a úplne najväčší otras je tam restika aj bufet, to ma mrzí, že nemám fotku (my sme boli dva dni, jedno prespatie, ale na druhý den sme už za jedlom cestovali do okolia, fakt ani hotdog sa nedal zjesť, a to ja nie som panička, ale studené, hnusne, všetko najlacnejšie, ale fakt keby to napr aspoň prihriali)

Toto bolo pred 2rokmi. Po tomto som tam samozrejme už nikdy viac nechcela ostat, hoci na ten zraz veteránov sme tento rok boli zase ☺️ Záchody a sprchy v rovnakom stave a na jedlo sme boli inde. Dcéru/deti by som tam nebrala určite, hygiena je fakt že zle (a to ja bezne chodim hocikam a som ok so všetkým, fakt mám žiadne až minimálne nároky) 🤣

margotka17
5. aug 2025

@anonym_autor minule som videla reportáž zo Zemplínskej Šíravy, časť Kaluža. Vyzerá tam pekne, my chodievame v decembri do wellnes do hotela na Šírave.

petik22
6. aug 2025
@ketrint

@petik22 to mi príde, že pani opisuje úplne iné Nitrianske Rudno, ako poznám ja 😅 Boli sme tam pred 2r na jednu noc na prespavacke, keď bol zraz veteránov…
-sprchy príšerne (hnusne špinavé a voda tečie tak 2 sekundy, a sú cez celý areál ďaleko)
-voda na kúpanie ok, ale asi nie pre menšie deti (schádza sa po paneloch/schodoch, je to nepravidelne a plus kamene)
-kuchynka na nejaké prihriatie jedla alebo aspoň vložiť jogurt do chladničky to vôbec (je tam jedna mala búdka na tento účel, ale hnusná špinavá, v malilickej chladničke mal niekto surové mäso, všetko potecene od toho, des, smrad)
-a úplne najväčší otras je tam restika aj bufet, to ma mrzí, že nemám fotku (my sme boli dva dni, jedno prespatie, ale na druhý den sme už za jedlom cestovali do okolia, fakt ani hotdog sa nedal zjesť, a to ja nie som panička, ale studené, hnusne, všetko najlacnejšie, ale fakt keby to napr aspoň prihriali)

Toto bolo pred 2rokmi. Po tomto som tam samozrejme už nikdy viac nechcela ostat, hoci na ten zraz veteránov sme tento rok boli zase ☺️ Záchody a sprchy v rovnakom stave a na jedlo sme boli inde. Dcéru/deti by som tam nebrala určite, hygiena je fakt že zle (a to ja bezne chodim hocikam a som ok so všetkým, fakt mám žiadne až minimálne nároky) 🤣

@ketrint no super :D ďakujem za info, by som sa dobre ošuškala. Takže zostávame smerovaním CZ a PL 🙂

vvveronikaaa
6. aug 2025

My chodíme zelena voda -Kurinec. A šírava anima

tajab
6. aug 2025

@anonym_autor dva týždne dozadu sme boli s detmi kempovať v thermal parku v Dunajskej strede. Páčilo sa nám tam veľmi.

ankasem
6. aug 2025

My sa chystáme stanovať na Vinianske jazero, kúpať sa budeme chodiť asi opäť na Animu ako minulý rok ,kôli zlej kvalite vody na Vinianskom.

autor
6. aug 2025

Ďakujem , na anime je aká pláž ? Kamienky alebo piesok ? A wc sú v akom stave ? Dajú sa ? Ďakujem

vevebono
6. aug 2025

Ružiná, Teplý vrch

ankasem
6. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem , na anime je aká pláž ? Kamienky alebo piesok ? A wc sú v akom stave ? Dajú sa ? Ďakujem

@anonym_autor kamienky , wc v poriadku bolo čo sme boli pred rokom . Decká spokojné s vodou boli , menšia travnata pláž tam je. Je tam taky odskok - kolo vody kamienky ,tam kde si dáš deky je tráva.

havlicka11
6. aug 2025

Na Liptovskej Mare je tiez hladina o dost nizsie....my sme sa vratili z Vila Betula, stanovali sme ale to nie je pri vode a ani lacne zhruba 100€ na noc to vychadza ale mas tam neobmedzene ihriska dnu ja von pre deti, animacne programy, bazen, fontany, zvierata. Cistota na WC tip top, stale je tam papier, mydlo, utierky, maju to prisposobene detom takze na kazdom wc redukcia, schodiky k umyvadlu a tak....potom odporucam Duchonku, zrekonstruovali wc aj sprchy, su tam ohniska, voda je otestovana a vhodna na kupanie, hladina nie je nizko, je tam padleboard, slapatka, vecerny amfiteater s rozpravkou ci zivou hudbou, kolotoce.....minus je sprcha na zeton za 2€.....celkovo na to ze to nie je oplotene pytaju dost aj za to stanovanie 🤷

havlicka11
6. aug 2025
@lusilla

Ahoj, kempovat chodime len do chorvatska cize so slovenskom ti nepomozem, moj nazor je taky ze tu je pre mna uz velka zima v noci, neiste pocasie a kempy niektore fain ale niektore pamataju casy slavy ked som bola dieta, sprchy na zeton su u mna len ceresnicka na torte. Ale teda co mozem povedat vseobecne plati ze kempovanie nie je mega lacna zalezitost, uz davno nie, poplatky su o cosi nizsie ale necakaj za lacny peniaz ubytovanie plus ked das k tomu vybavu tak si casto bud na cene apartmanu alebo aj nad nou. Tam skorej ide o ine veci, si vonku, casto su arealy kempov velmi dobre vybavene co sa tyka ihrisk, volnocasovych aktivit, plaz patri kempu a niepride tam hocikto, alebo u nas byvas v areali kupaliska a vies ho vyuzivat bud nonstop alebo viac ako bezny navstevnik. Toto je pridana hodnota. Urcite sa najdu aj lacne varianty a niekto ti poradi, ja som ti len chcela trochu napriavit mienku ze to je lacne. Prajem krasnu dovolenku, urcite si to uzite su to mega zazitky ktore su na nezaplatenie.

@lusilla mohla by som ta poprosit ake kempy v Chorvatsku by si odporucila? Poznam iba Strasko a neviem ci chcem taku strasnu masovku alebo radsej nieco pokojnejsie, ale stale zabavne pre deti 🤷 chceme ist buduci rok stanovat s detmi k moru tak by som bola rada za nejake vychytavky a odporucania ❤️ a este by ma zaujimalo co si beriete na spanie? Tu u nas je to jasne deka pod seba a spacak naozaj su tu chladne noci za posledne dva roky sme mali v lete aj 10stupnov v noci na Liptove 🥶 ale k moru neviem co zobrat na spanie pod seba a na seba tiez 🤔

autor
6. aug 2025

Ďakujem za tipy. Rozhodujem sa teda medzi kemp Anima na Zemplínskej šírave a kemp kuter port v Poľsku..

nelabe
7. aug 2025

@anonym_autor pozri kurinec

lusilla
7. aug 2025
@havlicka11

@lusilla mohla by som ta poprosit ake kempy v Chorvatsku by si odporucila? Poznam iba Strasko a neviem ci chcem taku strasnu masovku alebo radsej nieco pokojnejsie, ale stale zabavne pre deti 🤷 chceme ist buduci rok stanovat s detmi k moru tak by som bola rada za nejake vychytavky a odporucania ❤️ a este by ma zaujimalo co si beriete na spanie? Tu u nas je to jasne deka pod seba a spacak naozaj su tu chladne noci za posledne dva roky sme mali v lete aj 10stupnov v noci na Liptove 🥶 ale k moru neviem co zobrat na spanie pod seba a na seba tiez 🤔

@havlicka11 Ahoj, tak my sme tam toho presli viac, pozri si skupinku Kempujeme s detickami, tam su aj recenzie aj ja som tam pisala. Boli sme na krku kemp Škrila, taky low cost pre nas lebo nemal pre stany elektriku ale to sa mozno uz zmenilo, pre stany mali take volne miesto v lesiku, mali velmi pekne plaze, kusok bolo mesto Punat a este kusok dalej mesto Krk, nam sa tam pacilo. Dalej sme boli v kempe Kargita na Dugom otoku, tam je teraz uz zivsie ako bolo vtedy (boli sme tento rok na ostove ale nie v kempe) ale mne sa tam paci ze tam si hned pri mori, dobra vybavenost, vo fakt dobre tienenom lesiku, majak tam je, celkovo skvela atmosfera a nie je tam zasa taka plnka lebo to nie je mega velke. Este je na Dugom otoku kemp Mandarino, to je tiez take komorne, tam sme nestanovali ale chodime tam casto ked byvame vo vedlajsej dedine tak ako tento rok. Potom sme boli v kempe Kovacine co teda bola masovka ako vysita a to sa mne osobne nepacilo a nikdy by som sa tam nevratila aj ked kemp mal dobru infrastrukturu za mna toto bolo uz moc. No a potom sme boli uz az na juhu kde sa nam zapacilo najviac a teda tri krat sme boli na poloostrove Peljesac raz v kempe Vala, malinky kemp pred mestom Orebic, komorny, ale teda dost do kopca. Nam sa pacil ten klud este boli deti male tak boli v pohode, nasledne sme tam nasli iny kemp a to kemp Nevio a to uz bola za nas topka, vybavenie, ihriska, restiky, bazen, plaz krasna, nad kempom vsetky supermarkety cize kusok do obchodu, mesto blizko, program, cisto za nas laska velka. Tam sme boli dva krat a urcite pojdeme znova.
No a na spanie, zo zaciatku som nosila spacaky ale teda bolo nam v tom teplo ako hovado, tak uz som to zmenila, nosime plachty normalne a na zakrytie len letne paplony tenke. Vankus mal kazdy svoj aj ked sme mali spacaky. Nikdy nam nebola zima, aj burky sme zazili ale teda zima v noci nehrozila nikdy. Tym ze si stale prakticky vonku bez klimy ci niecoho telo sa ti zvykne na to teplo a v noci sa spi dobre lebo sa schladi prijemne.
A ako vravim nikde ziadne sprchy na zeton, to by sme sa nedoplatili a hlanve neumyli podla mna za ten cas, nie sme proste na to zvyknuti. V socialkach cisto ze mozes jest zo zeme, nikde som sa nestretla so spinou alebo neakym problemom (jedine v tom kovacine ako tam bolo tak vela ludi tak boli rady vecer na sprchu). V kempoch su pracky, susicky, chladnicky dokonca umyvacky riadu (Nevio ma toto vsekto).
Ale teda chapem ze ist taku cestu nabaleny ako kolotocar nie kazdy dava a preto verim ze aj na slovensku sa najdu dobre kempy alebo teda sa urcite zlepsia kazdym rokom aby boli lakave pre turistov.

7miriam77
7. aug 2025
@ketrint

@ketrint no možno si len "vymakla" zlý deň, keď sme tam boli my, tak tam vždy bolo čisto a ideme s partnerom tam aj tento víkend stanovať. Vždy sme tam strávili aspoň 5 dní a nič z toho čo si popísala sme nezažili. Restiku v objekte sme nenavštevovali...chodili sme asi cca 8 minút peši od stanu do jednej mimo areálu....a do vody sa po tých paneloch ide perfektne...keď mala dcérka 5 rokov, boli sme prvý krát a zvládla to úplne v pohode...no problem

ketrint
9. aug 2025
@7miriam77

@ketrint no možno si len "vymakla" zlý deň, keď sme tam boli my, tak tam vždy bolo čisto a ideme s partnerom tam aj tento víkend stanovať. Vždy sme tam strávili aspoň 5 dní a nič z toho čo si popísala sme nezažili. Restiku v objekte sme nenavštevovali...chodili sme asi cca 8 minút peši od stanu do jednej mimo areálu....a do vody sa po tých paneloch ide perfektne...keď mala dcérka 5 rokov, boli sme prvý krát a zvládla to úplne v pohode...no problem

@7miriam77 prosím Ta, tak mi potom tie wecka a sprchy odfot… úprimne ma to zaujíma. Aj pekna kuchynka na zohriatie jedla 😉
Lebo za mňa je proste vidieť, že je to staré a úplne neudržiavane, doslova chatrajuce… 🤷🏻‍♀️

hygienka
9. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem za tipy. Rozhodujem sa teda medzi kemp Anima na Zemplínskej šírave a kemp kuter port v Poľsku..

@anonym_autor červený kláštor má tiež kemp, ale už je tam plno čo som videla dnes na FB.
Na mi skupina kempujeme s deťmi
Na FB tiež nie o o kempovani,neviem presný názov, skús pohľadať.

7miriam77
10. aug 2025
@ketrint

@7miriam77 prosím Ta, tak mi potom tie wecka a sprchy odfot… úprimne ma to zaujíma. Aj pekna kuchynka na zohriatie jedla 😉
Lebo za mňa je proste vidieť, že je to staré a úplne neudržiavane, doslova chatrajuce… 🤷🏻‍♀️

@ketrint rada by som, no zmenili sme plány kvôli môjmu psíkovi a išli sme do Drevenice Revište pri Hrone. Nabudúce. Pekný deň 🍀

Strana
z2