icon

Kde kempovať s deťmi pri vode na Slovensku?

5. aug 2025

Kam chodíte kempovať s deťmi k vode ? Som z východného Slovenska, tak sme boli minule na Domaši- Dobrá, ale je to katastrofa. Preplnené toy toy záchody, ďaleko k vode , keďže boli suchá a klesla hladina. Chceli by sme mať bližšie k vode.
Pozerala som aj kemp na Termálnom kúpalisku v Maďarsku, ale to v prepočte pre nás 4 vychádza na 75€/ deň, čo mi príde veľa za spanie v stane. Týmto sa stráca aj celá pointa kempovania…
Rozmýšľam nad Zemplínskou Šíravou, Liptovskou Marou, alebo Balaton.. chceme ist na 4 dni tento týždeň. Čo odporúčate ? Môžete dať typ aj na konkrétny kemp.
Poprípade rozmýšľam kúpiť kempový záchod prenosný a ist niekde mimo kempu. 😁

Strana
z2
havlicka11
10. aug 2025
@lusilla

@havlicka11 Ahoj, tak my sme tam toho presli viac, pozri si skupinku Kempujeme s detickami, tam su aj recenzie aj ja som tam pisala. Boli sme na krku kemp Škrila, taky low cost pre nas lebo nemal pre stany elektriku ale to sa mozno uz zmenilo, pre stany mali take volne miesto v lesiku, mali velmi pekne plaze, kusok bolo mesto Punat a este kusok dalej mesto Krk, nam sa tam pacilo. Dalej sme boli v kempe Kargita na Dugom otoku, tam je teraz uz zivsie ako bolo vtedy (boli sme tento rok na ostove ale nie v kempe) ale mne sa tam paci ze tam si hned pri mori, dobra vybavenost, vo fakt dobre tienenom lesiku, majak tam je, celkovo skvela atmosfera a nie je tam zasa taka plnka lebo to nie je mega velke. Este je na Dugom otoku kemp Mandarino, to je tiez take komorne, tam sme nestanovali ale chodime tam casto ked byvame vo vedlajsej dedine tak ako tento rok. Potom sme boli v kempe Kovacine co teda bola masovka ako vysita a to sa mne osobne nepacilo a nikdy by som sa tam nevratila aj ked kemp mal dobru infrastrukturu za mna toto bolo uz moc. No a potom sme boli uz az na juhu kde sa nam zapacilo najviac a teda tri krat sme boli na poloostrove Peljesac raz v kempe Vala, malinky kemp pred mestom Orebic, komorny, ale teda dost do kopca. Nam sa pacil ten klud este boli deti male tak boli v pohode, nasledne sme tam nasli iny kemp a to kemp Nevio a to uz bola za nas topka, vybavenie, ihriska, restiky, bazen, plaz krasna, nad kempom vsetky supermarkety cize kusok do obchodu, mesto blizko, program, cisto za nas laska velka. Tam sme boli dva krat a urcite pojdeme znova.
No a na spanie, zo zaciatku som nosila spacaky ale teda bolo nam v tom teplo ako hovado, tak uz som to zmenila, nosime plachty normalne a na zakrytie len letne paplony tenke. Vankus mal kazdy svoj aj ked sme mali spacaky. Nikdy nam nebola zima, aj burky sme zazili ale teda zima v noci nehrozila nikdy. Tym ze si stale prakticky vonku bez klimy ci niecoho telo sa ti zvykne na to teplo a v noci sa spi dobre lebo sa schladi prijemne.
A ako vravim nikde ziadne sprchy na zeton, to by sme sa nedoplatili a hlanve neumyli podla mna za ten cas, nie sme proste na to zvyknuti. V socialkach cisto ze mozes jest zo zeme, nikde som sa nestretla so spinou alebo neakym problemom (jedine v tom kovacine ako tam bolo tak vela ludi tak boli rady vecer na sprchu). V kempoch su pracky, susicky, chladnicky dokonca umyvacky riadu (Nevio ma toto vsekto).
Ale teda chapem ze ist taku cestu nabaleny ako kolotocar nie kazdy dava a preto verim ze aj na slovensku sa najdu dobre kempy alebo teda sa urcite zlepsia kazdym rokom aby boli lakave pre turistov.

@lusilla dakujem krasne za vycerpavajucu odpoved 🙂 v skupine Kempujeme s detickami myslim ze som, len sa tam zase tak casto nepridavaju prispevky ako som si myslela ze budu ale popozeram aj starsie 👍 popozeram kempy, ktore si spomenula a verim, ze nieco vyberieme 🙂 ja sa nebranim ist aj nizsie, na juh - uvidim co na to povie muz....na spanie som myslela tie plachty tiez ale mame aj spacaky do 20 stupnov a tie su take tenke....a hadam k moru nebudeme musiet ist tak nabalení ako sme isli tento rok, ked sme brali hrube oblecenie aj ohrievac 😁

nika_23
10. aug 2025

Minulý rok sme stanovili v Banskom Studenci,je to maličký rodinný kemp,cca 5 min pešo je Veľké kolpasske jazero.Dobre vybavený, tichý kemp.A aj cenovo dostupný.

henka123123
Autor odpoveď zmazal
lusilla
11. aug 2025
@havlicka11

@lusilla dakujem krasne za vycerpavajucu odpoved 🙂 v skupine Kempujeme s detickami myslim ze som, len sa tam zase tak casto nepridavaju prispevky ako som si myslela ze budu ale popozeram aj starsie 👍 popozeram kempy, ktore si spomenula a verim, ze nieco vyberieme 🙂 ja sa nebranim ist aj nizsie, na juh - uvidim co na to povie muz....na spanie som myslela tie plachty tiez ale mame aj spacaky do 20 stupnov a tie su take tenke....a hadam k moru nebudeme musiet ist tak nabalení ako sme isli tento rok, ked sme brali hrube oblecenie aj ohrievac 😁

@havlicka11 tenke spacaky sme bravalli detom oni s tym boli ok, ale moj aj muzov je aj na nizke teploty a to bola opacha nosit. Nemalo to nikdy zmysel. Ked nam bolo chladnejsie ja mam vzdy deku v aute ked by bolo v noci niekomu chladno ked cestujeme, predsa len su deti ospate tak im je chladnejsie, tak vytiahnem tu. Co sa juhu tyka tak nam to tam vyhovuje viac, lebo ad jedna teplejsia voda, ad dva to prostredie tam je krasne viac zelene, vinohrady, prirodzeny tien, nemam rada tu mesacnu krajinu, ad tri nie je tam tak vela ludi a take masovky, uprimne ja som v tom Kovacine kde bola hlava na hlave strasne trpela a ten Peljesac bol pre nas raj na zemi.

havlicka11
11. aug 2025
@lusilla

@havlicka11 tenke spacaky sme bravalli detom oni s tym boli ok, ale moj aj muzov je aj na nizke teploty a to bola opacha nosit. Nemalo to nikdy zmysel. Ked nam bolo chladnejsie ja mam vzdy deku v aute ked by bolo v noci niekomu chladno ked cestujeme, predsa len su deti ospate tak im je chladnejsie, tak vytiahnem tu. Co sa juhu tyka tak nam to tam vyhovuje viac, lebo ad jedna teplejsia voda, ad dva to prostredie tam je krasne viac zelene, vinohrady, prirodzeny tien, nemam rada tu mesacnu krajinu, ad tri nie je tam tak vela ludi a take masovky, uprimne ja som v tom Kovacine kde bola hlava na hlave strasne trpela a ten Peljesac bol pre nas raj na zemi.

@lusilla ved prave preto rozmyslam ze ten Strasko nebude pre nas to prave, chcem si cez dovolenku oddychnut a nie byt v hluku a v dave ludi, aj ked tie animacie pre deti su super, otazne ci by sa tie nase vobec zapojili keby nerozumeli 🤷 deku nosime aj my stale v aute uz sa velakrat hodila to je dobry napad 👍 ja by som chcela tiez ten juh nech mame aj pocasie ako tak iste lebo toto leto je nejake chladne a uprsane (ten dazd ma tesi koli trave a uroda a stromcekom to ano ale na dovolenke nonstop to nie je ktovieco....) nevadilo by mi prespat niekde po ceste, na jeden tah by to bolo moc narocne..a rezervujete si dopredu miesto je to potrebne, alebo pridete a da sa vybrat?

lusilla
12. aug 2025
@havlicka11

@lusilla ved prave preto rozmyslam ze ten Strasko nebude pre nas to prave, chcem si cez dovolenku oddychnut a nie byt v hluku a v dave ludi, aj ked tie animacie pre deti su super, otazne ci by sa tie nase vobec zapojili keby nerozumeli 🤷 deku nosime aj my stale v aute uz sa velakrat hodila to je dobry napad 👍 ja by som chcela tiez ten juh nech mame aj pocasie ako tak iste lebo toto leto je nejake chladne a uprsane (ten dazd ma tesi koli trave a uroda a stromcekom to ano ale na dovolenke nonstop to nie je ktovieco....) nevadilo by mi prespat niekde po ceste, na jeden tah by to bolo moc narocne..a rezervujete si dopredu miesto je to potrebne, alebo pridete a da sa vybrat?

@havlicka11 Zo zaciatku sme chodili tak ze sme prisli a ponukli nam miesto ale cim dalej to byvalo horsie a uz nam aj sami v kempe odporucili ze ak chceme prist dalsi rok ze sa im to uz dost zaplna nech si radsej objedname. tak sme si pozreli mapu a objedali vzdy. Ked sme isli do toho Nevia uz sme vedeli kde chceme byt tak sme objednali prestne to nase miesto. Pred dvoma rokmi sme skusili ist bez rezervacie, do kempu a teda mali sme velky problem najst miesto co nas este utvrdilo ze teda rezervacia je potrebna. Uz by som na blint nesla. No a my sme ani ked sme isli dole nespali nikde, muz isiel v noci, rano sme sa vymenili a isla som ja, prisli sme na trajekt, tam sme si oddychli, dorazili sme na miesto, rozlozili stan a uz sme len oddychovali. Nebolo to nic hrozne, vobec nas nevypinalo alebo nieco take. Ale ked je len jeden sofer tak ta prestavka nie je zla.

hanka_se
19. aug 2025

Ahoj, napisem nasu skusenost. Boli sme kempovat na kupalisku Lipót v Madarsku. Od piatka do nedele - cize 2 noci/3 dni. Nas 3 to vyslo na cca 170€ - v tom bolo kemp.miesto, auto, 3 osoby, elektrina do stanu, ta ich miestna dan ci co to maju. Su tam toalety, sprchy, kuchynka s mikrovlnkou a varicom + drez na umyvanie riadu a aj pracky tam maju. V cene boli taktiez pre nas 3 vstupenky na kupalisko a neobmedzeny vstup na tobogany. Na tej recepcii maju aj obchod s hocicim, ale najma potraviny.Cerstve pecivo, chleba, klobasy, jogurty, vajicka, mlieko.... Takze uplne parada. V piatok sme prisli tesne poobede a do vecera sme sa kupali, sobota cely den a v nedelu treba areal opustit do 11:00. Neviem, ako je to potom so vstupom na kupko, ale my sme sa este boli normálne kupat a o 11 sme odchadzali 😉

Strana
z2