Koľko stojí dovolenka v Štúrove? Skúsenosti a tipy
Ahojte. Prosím vás, viem že vás tu je veľa ktoré chodievate pravidelne do Štúrova a tak by som prosila o pomoc. Chceli by sme tento rok ísť, len netušíme koľko máme rátať približne cenu za komplet dovolenku. Sme rodina 2+2 ubytovať sa chceme rovno na kúpalisku v chate, to sme už prezisťovali, cena 650€ na týždeň. V cene je vstup čo je fajn, ale nevieme, či sa tam dá odstravovať každý deň v pohode, alebo treba ísť mimo kúpaliska na dobre jedlo. (Obedy myslím) Prípadne či sa ešte niečo na kúpalisku dopláca, nejaké služby navyše. Viem o krytom bazéne, neviem či sa platia tobogány, alebo iné. Určite nejaký ten výlet, možno ostrihom, nejaké nákupy, s tým sa ráta.
Má niekto takto prosím preratane koľko to vyjde cca? Prípadne aj typ na konkrétnu chatu, či nejaké tipy a rady na výlet?? Budem moc povďačná. ☺️
Najhorsie na Sturove / Vadasi je jedlo. Idealne si asi sami varit (su tam obchody bud v blizkosti kupaliska alebo aj priamo v areali taka "vecierka", ale super zasobena...
Jedlo na kupalisku je podla mna brutal drahe a teda nic extra... Alebo sa ist najest do Madarska 🙂...
Inac je to super dovolenka a duplovane ked byvas v areali...
Inac sme boli v Platanoch ubytovani...
@j_ank_a chodíme tam už vyše 20 rokov a teda ako je komentár nado mnou. Strava je dobra v areáli ale chodíme aj mimo. Nedoplaca sa asi ani nič. Tobogany sú zadarmo. Výlety sú tam kadejaké ale cenu už si nepamätám. Na míňanie tam pre 4 by som povedala že cca tých 600€ je vpohode. Nie je tam najlacnejšie stravovanie ale dá sa aj lacnejšie nájsť v niektorých stánkoch 🙂 ale tak cena môže byť aj vyššia keď si budete vyhadzovat z kopytka🙂
A teda v akom termíne ? Lebo v hlavnej sezóne už dávno nie sú ceny 600€ a plus už je toho dosť vypredané . Aspoň my kdeme prelom júl/august a už to bolo obtiazne najst
@j_ank_a ahoj prosím ťa kde vychádza ubytko 650€ . Môžeš mi kľudne napísať aj do súkromnej správy . My chodievame do Štúrova takmer každý rok ale také lacné ubytko som veru nikde nenašla . Inak v areáli je super, tobogány zadarmo. Minulý rok sme s manželom pod toboganmi sedeli na terase aj dve hodinky a ani sme o dcére nevedeli 😃 strava v rámci kúpaliska celkom ok, keď bolo dobré menu tak sme sa chodievali najesť do hotela na obed. Večere sme riešili už v meste . Roky chodievame v meste jedávať do takého dvora na začiatku mesta, nachádza sa pri langosoch. Minulý rok sme neplánovali Štúrovo a predsa sme sa tam nakoniec dostali už ten predposledný augustový týždeň aspoň na štyri noci. Vyšlo nás to 500€ . Tiež sme 2+2. Inak viem,že taká priemerna cena za týždeň vychádza +-800€ . V prepočte okrem ubytka sme denne minuli cca 120-150€ ale my sme neverili vôbec a neriešili ceny. Známi čo boli v Šturove minuli omnoho menej. Ale oni si varili a večere si grilovali pred chatkou
@j_ank_a môžeš kľudne aj do správy , len pre zaujímavosť . My ideme tentokrát mimo areálu , ale ideme viacerí , druhu idu do smaragdu a další na karavane . Ale chodili sme rôzne , preto má to tiež zaujalo . Môžeš aj do správy … ale inak ani my doma nemáme klímy ale murované steny sú v pohode ale tam toe drevené chaty to keď nahreje no neviem my by sme to nedali 😆
Tiez chodime kazdy rok. Vzdy skusame inu chatku ale to len preto ze este sme nenasli taku ze by som si povedala ze sa chcem do nej vratit. Ak mate deti urcite by som pozerala ubytovanie na strane kde je skokansky mostik (pred jazerom) len pre orientaciu na mape napriklad(platan,lenka,stela,....) to tam pre deti super su tam ihriska(futbal,tenis,volejbal,piesok,....) ta druha strana ( "za jazerom") pre orientaciu na mape( chata pohoda,chata tina,chata eva,...) je dalej od bazenou a je to tam take uplne tiche. Samozrejeme po 22tej je ticho vsade. Moje deti sa vzdy zoznamia a hraju sa na tych ihriskach preto si vyberame na tej pred jazerom. Uz to tam poznaju je tam hned vecierka kde zozeniete vsetko . chodili tam uz sami.maju Jedlo je tam velmi vela bufetov ceny prehnane neviem ako to bude tento rok predpokladam ze zase to pojde hore. Ale da sa tam najest chutne. My sme si varili nie kazdy den ale hned ako sa ubytujeme ideme na "velky" nakup. Je tam billa.Ranajky,kava, cajik, riesime na chate potom si dame kludne langos alebo palacinku na obed a vecer uz zase riesime na chate alebo opacne obed na chate a vecera vonku. Proste nie ze sa obmedzujeme sak sme na dovolenke ale zas niesom ochotna tam na jedle zbankrotovat. Kedze mam deti mensie su tam same take nastrahy na minanie penazi ( rozumej stanky z blbostami ktore deti "potrebuju" ) takze vzdy najdeme taku rozumnu hranicu aby sme mohli aj deti potesit aj sa najest. V sezone tam je penova party, maskoti, disko,... nafukovacky( ale tie su vzdy prazdne lebo su velmi horuce, elektricke auticka(platene), su tam automaty s "blbostami" na kazdom kroku, nafukovacky, rukavniky a vsetko do vody zozeniete aj tam.cuduj sa svetu to tam neni az take drahe.tobogany zadarmo to je super sice rada jak keby zadarmo nieco bolo ale tak to sa da predpokladat v lete cez sezonu. Je tam vlnovy baze ktory je super to je aj jedniny bazen ktory je ako tak studensi ze ta osviezi lebo vsetky ostatne su naozaj dost teple proste vies hned vojst do bazonou nemusis naberat odvahu co je super. Odporucam zobrat nie znackove slapky kazdy rok sa tam kradnu slapky. Vyletov je tam vela vsetko vybavis v areali. Vlacikom do baziliky to je tak na pol dna cena bola tusim 4e osoba vlacik ta odvezie aj dovezie, vylet do budapesti do akvaria do zoo( je je ale na cely den a je to aj drahsie),... v sturove je taka znama stredoveka restauracie(kde na teba hovoria tak "sedlacky" pustaju akoze dym to stoji za navstevu jedlo nic moc ale atmosfera a vyzdoba super.Inak celkovo ako dovolenka pre deti aj rodiny super my sa vzdy tesime na leto do sturova. Cca tyzden bez ubytka (lebo to sme za 650e nenasli) si rataj ak to budes podobne robit ako my ze si aj doprajes aj navaris aj kupis aj pojdete na drink 600e
@hviezdicka2409 ďakujem za razsiahlu odpoveď. Ešte ma celkom zaujíma, koľko minút trvá k bazénom od jazera. Či už tie predné alebo zadné chaty. Vieš mi prosím aspoň odhadom povedať?
Je nám jasné že minieme celkom dosť mimo ubytka, s tým počítame. Ďakujem za tipy na výlety, určite využijeme ❤️
@j_ank_a ako pisala pani podomnou od jazera tak 4minuty ale ak budete ubytovany za jazerom tak kludne aj tych 8-10 minut pred jazerom tak napr tie platany su skoro najblizsie tak take 2 minutky
A do Ostrihomu chodi aj turisticky vlacik spred kupaliska. Pre deti zazitok a vysadi vas rovno pod bazilikou
650 nás vyšla chata v polke júna a to je najlepší termín , žiadny otravný hmyz a hlavne nižšie ceny aj v strave keďže je to pre nich ešte mimo sezóna . A teda bez klímy by som tam nevydržala keď celý deň je 40 stupňov , malý mi nechcel spať lebo bol chudak celý spotený . Tie drevené chaty sa rýchlo vyhreju 🙂 a plus ďalšie výdavky tak okolo 500-600€ samozrejme podľa toho kde sa stravujete a ako veľmi vymýšľajú deti 😁 ale tak dva krát za pobyt ideme aj do Lidla v meste na nákup aby sa všetko nekupovalo na kúpalisku
@adaluc338 elpaso máva väčšinou ešte voľné v tomto období 🙂 väčšina prijma rezervácie do konca januára a vtedy sa vypláca aj záloha
@adaluc338
@wiwewa1995
@sisa0818
Ahojte dievčatá. Takže posielam vám chaty, termíny aj ceny kde bolo ešte dnes, včera voľné.
My sme už rezervovali chatu Aqua A, je to rodinné štúdio pre 8 ludi a jednu rodinu to vyjde 635€. Celé štúdio 1270. S klímou. Je tam ale jedna kuchyňa aj kúpeľňa, čo aké nám vyhovuje kedze ideme rodina. Kto by chcel, pán mal ešte voľné poschodie, aj prízemie s klímou aj bez (to bolo ešte o 70€ menej) termíny aj od 12.7. aj 9.8, aj pár iných.. treba mu zavolať, všetko vysvetlí. Má aj Lux, ale tie sú drahé.. Tieto apartmány sú na pravo, asi 200m od bazénov, my máme poslednú chatu, čo je super, bude kľud. Pán veľmi milí, ochotný..
Ostatné posielam foto. Sú tam aj kontakty aj ceny v rozpätiach 600-750 tuším. My sme hľadali konkrétny termín, takže ten je tam uvedený, ale na dopyt možno nájdete aj iné. Tak ak máte záujem, volajte si. ☺️ Len si najskôr pozrite mapu a umiestnenie chaty, lebo niektoré sú veľmi ďaleko. Aj 1km. (My sme s ročným tak ďaleko nechceli, Len väčšie deti to dajú úplne v pohode myslím.).
@adaluc338 treba kontaktovať konkrétne chaty. Ja som si dala mapu, hľadala na nej, aké chaty sú v blízkosti a tak volala alebo písala maily. Aj na stránke mega ubytovanie, aj hauzi tuším sa to volá je ich dosť. ☺️ Snáď niečo nájdete. Len konaj rýchlo, lebo to sa strašne rýchlo mina..😁 ja som dnes bola asi 5 hodín na telefóne. 🤦 Už mi s toho hrabalo. 🤣
@j_ank_a myslím že ten co vy , prelom .. my budeme mimo areálu ale blízko , taký apartmán už sme tam boli . Svokrovci idu do Smaragdu a naši do karavanu 😆my sme chodili poslednú dobu ten Smaragd ale tentokrát už boli 3lozkove vypredané a 4ka sa platila plna suma okolo 850€ (mame 2 maličké deti a aj tak by sme museli platiť 4) . Tak sme to tentokrát zvolili takto
My chodíme pravidelne každý rok na rovnakú chatu RoJa,super ústretoví majiteľa,splnia čo môžu a stravujeme sa na chate, rýchly obed,alebo blizsko arealu vonku je reštaurácia za dobrú cenu menu. Výlety z Vadaša čo organizujú sú fantastické 😍 samozrejme aj okolie. Výhoda na chate je, že majú bicykle, tak si zbehnete kdekoľvek na okolí.
@zlatusikja tam som tiež písala, ale cenu mali cez 1000 €. A my máme ešte drobca, na bicykloch neviem či by sme aj šli. ☺️

nedopláca sa nič, prípadne len za auto ktoré parkuješ pri chatke. Prestravovať sa tam dá, je tam hodne reštaurácií, niektoré varia prekvapivo dobre a za dobrú cenu. Mávajú aj vernostné akcie, takže ak ti zachutí a chodíš tam pravidelne tak máš nejakú zľavu.
My sme boli spokojní.
My sme boli len 4 noci, mali sme stan pri kamarátoch ktorí boli v chatkách.
Na výlete sme boli len vláčikom v Ostrihome. Oni potom ešte plánovali výlet na elektrobicykloch do blízkeho vinárstva.