icon

Najlepšie lanovky na Slovensku

bellaa3007
16. júl 2025

Ahojte. Ideme do Besenovej a v cene máme listky na lanovky Jasná, Tatranská Lomnica, Štrbské pleso a Starý Smokovec. Ktoré by ste odporučili isť s 5ročnou? Extra neoblubuje výšky, tak tie otvorené lanovky by jej asi nerobili dobre. Skôr tie kabiny zatvaratelné, alebo v Smokovci chodí ten "vlačik lanovka"?
Ďakujem 🙂

eeffka
16. júl 2025

@bellaa3007 hrebienok a jasna su uzavrete kabinky, solisko je sedacka tam by som s 5r nesla

bellaa3007
autor
16. júl 2025
@eeffka

@bellaa3007 hrebienok a jasna su uzavrete kabinky, solisko je sedacka tam by som s 5r nesla

@eeffka ano pozerala som fotky, to by som nezvladla asi ani ja 😀 ten vlačik v smokovci by bol asi fajn že?

belllinka
16. júl 2025
@eeffka

@eeffka tak ale k tej kabínkovej v Jasnej sa predsa musí vyviesť sedačkovou

eeffka
16. júl 2025
@belllinka

@belllinka myslim ze uz nie, otvorili novu co ide z dola uplne hore, uz nemusis ist sedaxkou,lienkou a kabinkou

eeffka
16. júl 2025
@bellaa3007

@eeffka ano pozerala som fotky, to by som nezvladla asi ani ja 😀 ten vlačik v smokovci by bol asi fajn že?

@bellaa3007 ten nepoznam bohuzial

btus
16. júl 2025

aj na Skalnaté je kabínka.

leni1977
16. júl 2025
@belllinka

@belllinka nie, nastupuje sa dolu priamo do uzatvorenej

madeincssr
16. júl 2025
@bellaa3007

@bellaa3007 ten "vlacik" zo Smokovca na Hrebienok sa vola pozemna lanovka (dva "vlaciky" na kolajniciach su spojene na jednom lane cez kladku na hornej stanici, jeden ide zdola nahor, druhy zhora nadol a v strede trasy sa vyhybaju). V jednotlivych presklenych "kupe" sa stoji a ked chytite prve resp. posledne "kupe", vidite nielen do bokov, ale aj dopredu resp. dozadu.

belllinka
16. júl 2025
@eeffka

@belllinka myslim ze uz nie, otvorili novu co ide z dola uplne hore, uz nemusis ist sedaxkou,lienkou a kabinkou

@eeffka jaj vlastne ano, uplne som zabudla, ved som na nej aj bola 🙂

luccija
16. júl 2025

@bellaa3007 Smokovec Hrebienok je podľa mňa najzaujímavejší z tohto...

iwesska
16. júl 2025
@btus

aj na Skalnaté je kabínka.

@btus Ano,na Skalnate je kabinka,ale kym k tej kabinke z Lomnice prides,tak ides v otvorenej. Ja vysky tiez nemusim a nebolo mi tam najlepsie.

mimicka2013
16. júl 2025
@iwesska

@btus Ano,na Skalnate je kabinka,ale kym k tej kabinke z Lomnice prides,tak ides v otvorenej. Ja vysky tiez nemusim a nebolo mi tam najlepsie.

@iwesska v Tatranskej Lomnici je kabinka od dola na Skalnate pleso.

@bellaa3007 ak nechcces sedacku, tak vyluc Strbske Pleso.
Vsade inde z tvojich spominanych sa dostanes v lete iba krytymi lanovkami. Takze uz je na tebe co sa ti najviac paci, resp malej. Smokovec je v podstate lahka prechadzka, takze ak to mate zadarmo podla mna sa to najmenej oplati. Na Skalnatom mate aj hvezdaren a to pleso co sa da vidiet...v Jasnej sa vyvezies a v lete podla mna tam nie je az tak co vidiet, zas to mate z Besenovej najblizsie...takze neviem poradit v podstate 🙂 ale vsade (okrem Strbskeho) sa dostanete lahkou krytou lanovkou

btus
16. júl 2025
@iwesska

@iwesska ale nie. Lebo my sme boli aj so psom a teda isto sme boli len v kabínkovej.

bellaa3007
autor
16. júl 2025
@madeincssr

@bellaa3007 ten "vlacik" zo Smokovca na Hrebienok sa vola pozemna lanovka (dva "vlaciky" na kolajniciach su spojene na jednom lane cez kladku na hornej stanici, jeden ide zdola nahor, druhy zhora nadol a v strede trasy sa vyhybaju). V jednotlivych presklenych "kupe" sa stoji a ked chytite prve resp. posledne "kupe", vidite nielen do bokov, ale aj dopredu resp. dozadu.

@madeincssr dakujem haha 😀 A pre dieta je teda asi vacsi zazitok klasicka lanovka ako tato vsak

madeincssr
16. júl 2025
@bellaa3007

@madeincssr dakujem haha 😀 A pre dieta je teda asi vacsi zazitok klasicka lanovka ako tato vsak

@bellaa3007 myslim, ze pre dieta (zvlast technickejsie typy) je aj kazdy "vlacik" zazitok. Aj TEŽka (tie tatranske elektricko-vlaciky), aj "zubacka" (silno stupajuci elektricko-vlacik) zo Strby na Strbske pleso, aj pozemna lanovka, aj visute lanovky.

bellaa3007
autor
16. júl 2025
@madeincssr

@bellaa3007 myslim, ze pre dieta (zvlast technickejsie typy) je aj kazdy "vlacik" zazitok. Aj TEŽka (tie tatranske elektricko-vlaciky), aj "zubacka" (silno stupajuci elektricko-vlacik) zo Strby na Strbske pleso, aj pozemna lanovka, aj visute lanovky.

@madeincssr dakujem, vravím, že ani na vyššie kolotoce nema odvahu isť tak mam celkom respekt ak by začala vyvadzať v lanovke

ciernysokol
16. júl 2025
@mimicka2013

@iwesska v Tatranskej Lomnici je kabinka od dola na Skalnate pleso.

@bellaa3007 ak nechcces sedacku, tak vyluc Strbske Pleso.
Vsade inde z tvojich spominanych sa dostanes v lete iba krytymi lanovkami. Takze uz je na tebe co sa ti najviac paci, resp malej. Smokovec je v podstate lahka prechadzka, takze ak to mate zadarmo podla mna sa to najmenej oplati. Na Skalnatom mate aj hvezdaren a to pleso co sa da vidiet...v Jasnej sa vyvezies a v lete podla mna tam nie je az tak co vidiet, zas to mate z Besenovej najblizsie...takze neviem poradit v podstate 🙂 ale vsade (okrem Strbskeho) sa dostanete lahkou krytou lanovkou

@mimicka2013 z lomnice na start cele leto premava len otvorena oranzova sedacka

ciernysokol
16. júl 2025
@btus

@iwesska ale nie. Lebo my sme boli aj so psom a teda isto sme boli len v kabínkovej.

@btus cele leto nejde, ide len otvorena sedacka po start

ciernysokol
16. júl 2025

@ak chces ist zatvorenou, tak len na Hrebienok. Jasna neviem.

btus
16. júl 2025
@ciernysokol

@btus cele leto nejde, ide len otvorena sedacka po start

@ciernysokol no, tak potom sa dá prejsť pešo po štart, čo je cca 45 min , max hodinku a potom môžu íśť kabínkou.