icon

Nebezpečenstvo medveďov v Gaderskej doline

7. máj 2025

Ahojte, chceme ist zajtra na prechadzku gaderskou dolinou po asfaltke, ale mam otazku, myslite si, ze je sanca stretu s medvedom? Viem ze su tam bezne samozreme ale celkom sa obavam. Keby nieco, asi mu neubehnem :D pripadne boli ste niekto v poslednych dnoch? Dakujem

deti95060810
7. máj 2025

Prosím ťa veď tam je ľudí ako na Václaváku...
áno chodíme pomerne často naposledy pred 3 týžd.
boli sme tam x krát a NIKDY sme medveďa nestretli

autor
7. máj 2025
@deti95060810

Prosím ťa veď tam je ľudí ako na Václaváku...
áno chodíme pomerne často naposledy pred 3 týžd.
boli sme tam x krát a NIKDY sme medveďa nestretli

@deti95060810 jasne neboj, ved ja som z kysuc aj tu ich je dost, len ja keby nahodou 🥺😂

A ak mozem otazku prosim, ak zaparkujeme na parkovisku pri vstupe, s tou drevenou branou niekde tam, tak cesta dolinou ma 7km cca? Myslim ta asfaltka ktoru vidim na fotkach od drevenej brany s napisom Gaderska dolina. Dakujem za odpoved🙏

ivanakal
7. máj 2025

Ta asfaltka od Gaderskej brany ma cca 13km, Gaderskou dolinou a potom je Dedošova dolina. My sme si hned pri tom parkovisku pozicali bicykle a presli sme ju na bicykloch. Bola to parada. 😊

autor
7. máj 2025
@ivanakal

Ta asfaltka od Gaderskej brany ma cca 13km, Gaderskou dolinou a potom je Dedošova dolina. My sme si hned pri tom parkovisku pozicali bicykle a presli sme ju na bicykloch. Bola to parada. 😊

@ivanakal dakujem moc, idem pozriet teda pozicovnu ak ma stranku a cennik🙏🙏

cukroska
7. máj 2025

Tak tam iste nie.Tam. e rušno .Je tam nádherne a paráda na biku.Dajú sa požičať.

deti95060810
7. máj 2025

cesta ide až ku čertovej skale... dlhá prechádzka...

cukroska
8. máj 2025
@deti95060810

cesta ide až ku čertovej skale... dlhá prechádzka...

@deti95060810 Dlhá, ale nádherná. Ešte vybehnúť hore ma hrad Blatnica a bude to dokonalý výletík.
A je tam požičovňa bicyklov.

romino
8. máj 2025

Pri troche stastia uvidite 🙂

ivanakal
8. máj 2025

Bol to "gaderwheel" . Mali aj stranku. Netrebalo si nic zajednavat dopredu, povedali, ze maju dost bicyklov a kadečoho, ze nech len prideme 😊

maury
9. máj 2025

Medvede tam sú, vedia o tom aj domáci. Okolo hradu smerom na Pekárovú najviac, lebo tam už je chránené územie a zákaz 🙂 Chodievame Gaderskú aj Blatnickú dolinu - tú mám ešte radšej. Ale aj keď idete bežne v týždni a ľudí je pomenej, tak je to v pohode. Nechoďte skoro ráno ani večer.
A ak na bicykli tak ešte Dedošova dolina až po Veterné na záver. Potom už začína žltá značená turistická, stúpanie na Kráľovu Studňu a Krížnu. Je to tam paráda. Samotná Gadérska je tak na prechádzku.

autor
9. máj 2025
@maury

Medvede tam sú, vedia o tom aj domáci. Okolo hradu smerom na Pekárovú najviac, lebo tam už je chránené územie a zákaz 🙂 Chodievame Gaderskú aj Blatnickú dolinu - tú mám ešte radšej. Ale aj keď idete bežne v týždni a ľudí je pomenej, tak je to v pohode. Nechoďte skoro ráno ani večer.
A ak na bicykli tak ešte Dedošova dolina až po Veterné na záver. Potom už začína žltá značená turistická, stúpanie na Kráľovu Studňu a Krížnu. Je to tam paráda. Samotná Gadérska je tak na prechádzku.

@maury dakujem ❤️