icon

Škandál v Štúrove

20. jún 2025

Vadaš skončil
Tak Štúrovo má škandál ako hrom a po sezóne. Chystal sa tam z vás niekto tento rok?

maja707
7. júl 2025

Je mi smutno z niektorych premudrych vyjadreni. Hlavne neoverenych. My sme boli 22.6.- 29.6. ,kupalo sa v dvoch bazenoch,denne menili vodu a zaroven nam vratili 50% zaplatenej ceny. Velmi seriozne jednanie. CHodime tam roky 2x v lete vzdy po tyzdni.NIKDY neboli problemy s cistotou ,ani nakazou u nikoho. Inak by sme sa tam opakovane nevracali. Aj tentoraz pojdeme v auguste znova.A stretli sme mnoho " skalnych" s rovnakym nazorom. Tomasko sa evidentne nakazil inde,dufam,ze to miesto najdu a nedôjde k dalsim umrtiam. Prosim, nekritizujte ak ste tam neboli ,pripadne to ani nepoznate .

hiro
7. júl 2025
@maja707

Je mi smutno z niektorych premudrych vyjadreni. Hlavne neoverenych. My sme boli 22.6.- 29.6. ,kupalo sa v dvoch bazenoch,denne menili vodu a zaroven nam vratili 50% zaplatenej ceny. Velmi seriozne jednanie. CHodime tam roky 2x v lete vzdy po tyzdni.NIKDY neboli problemy s cistotou ,ani nakazou u nikoho. Inak by sme sa tam opakovane nevracali. Aj tentoraz pojdeme v auguste znova.A stretli sme mnoho " skalnych" s rovnakym nazorom. Tomasko sa evidentne nakazil inde,dufam,ze to miesto najdu a nedôjde k dalsim umrtiam. Prosim, nekritizujte ak ste tam neboli ,pripadne to ani nepoznate .

@maja707 "NIKDY neboli problemy s cistotou ,ani nakazou u nikoho" - akože tu si sa pýtala tých tisícov ľudí čo tam boli? Mali tam toxické améby, nie je možné aby nik nemal aspoň zapálené oči.
"Tomasko sa evidentne nakazil inde" - hygienici to vyšetrovali. Nikde inde sa nekúpal a časovo keď ochorel to sedí na kúpalisko.

annelise17
7. júl 2025
@maja707

@maja707 a z čoho vychádzaš keď hovoríš, že sa evidentne nakazil inde ? Tie výsledky sú zo vzoriek, ktoré boli odobraté dávno po jeho nákaze a po dezinfekcii bazéna. Ako relevantná je viera, že sa mu to tam nestalo? Okrem toho, všetci dokola píšu, ako výnimočná tá nákaza je - to nestačí na to, aby ľudia pochopili, že rovnako výnimočné je ju odhaliť ? Na to fakt vzorky bazénov po dezinfekcii nestačia. A ešte okrem toho, ja sa čudujem ľudom, ktorí zastávajú toto kúpalisko po tom, ako sa otrasne k situácii postavilo vedenie a ako peniaze a “podnikateľský zámer” boli prednejšie než život a zdravie. Nech tam je kľudne teraz aj najčistejšia voda na planéte, nič z toho nevráti späť fakt, že sa tam našli toxické améby, ktoré potvrdzujú nedostatočnú hygienu tohto nie lacného rezortu a že sa tam nakazil malý chlapec. A nedá sa vrátiť späť ani ten otrasný postoj vedenia.

veronika14141414
7. júl 2025

Pochopila som správne ,ze sa vyjadrili LEN ku kontrolným odberom po chlorovani?

sella38
Autor odpoveď zmazal
maja707
8. júl 2025

Minimalne nesedi inkubacna doba, mal tazkosti hned po prichode na plavecky, 2.6.,Ani nebol cely cas s detmi v bazene,ale lezal na izbe a 4.6.preto prisli po neho rodicia. Deti maju na plaveckom okrem ucitelskeho dozoru aj zdravotnika, ktory to potvrdil rovnako ako aj chyzna ktora tam upratovala. Tiez som citala vyjadrenie maminky,ze pred plaveckym odohral futbalovy zapas v nedalekej dedine ....po zapase sa deti sprchuju, nie je vylucene ani toto miesto .... Tiez vraj maju aj doma bazen. Dufam,ze zodpovední budu zdroj dalej hladat ,aby sa uz podobna tragedia nezopakovala.

ktobytobolpovedal
8. júl 2025
@maja707

Minimalne nesedi inkubacna doba, mal tazkosti hned po prichode na plavecky, 2.6.,Ani nebol cely cas s detmi v bazene,ale lezal na izbe a 4.6.preto prisli po neho rodicia. Deti maju na plaveckom okrem ucitelskeho dozoru aj zdravotnika, ktory to potvrdil rovnako ako aj chyzna ktora tam upratovala. Tiez som citala vyjadrenie maminky,ze pred plaveckym odohral futbalovy zapas v nedalekej dedine ....po zapase sa deti sprchuju, nie je vylucene ani toto miesto .... Tiez vraj maju aj doma bazen. Dufam,ze zodpovední budu zdroj dalej hladat ,aby sa uz podobna tragedia nezopakovala.

@maja707 prosim ta, sama matka sa vyjadrila, ze to nie je pravda. Plavecky vycvik normalne dokoncil a prisiel v piatok so vsetkymi detmi domov…

ktobytobolpovedal
8. júl 2025
@maja707

@maja707 a teda umrel 17.6. Je nerealne, aby prezil taky dlhy cas, ak by bol isiel na vycvik chory
Ja rozumiem, ze ked to tam mate radi, tak hladate vyhovorky… ale fakty nepustia

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
hiro
8. júl 2025
@maja707

@maja707 To čo píšeš že bol chorý už na výcviku alebo odtiaľ odišiel skorej je len jedno z mnohých klamstiev riaditeľa kúpaliska. Tak isto o bazéne. Aj o dovolenke. Hygienici vyšetrovali či sa niekde inde kúpal a zistili že nie.

anonym_16a224
8. júl 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 Faktom je ze kupalisko bolo zavretez preventivnych dovodov, faktom je tiez,ze smrtiacu amebu na kupalisku nenasli . Preco by malo ostat kupalisko zavrete? Ameby,ktore tam nasli ,su urcite aj na inych otvorenych kupaliskach , napriek tomu, po opatreniach nariadenych hygienou,pocas zatvorenia, kontrolne testy z 30.6. uz neobsahovali ani tieto ameby.Preco by teda nemali otvorit? A ze zamestnanci kupaliska hovorili o stratach = neucta k Tomaskovi a jeho rodine? Nestretla som nikoho v Sturove kto by nebol smutny z umrtia chlapceka ,ci nesucitil s rodinou. Stretla som mnoho ludi ktorí nemaju inu moznost zamestnania ,okrem kupaliska a ti ludia nevedeli z coho uhradia svoje kazdodenne platby,z coho budu zivit svoje rodiny. Ti ludia nic zleho neurobili ,maju rovnake vydavky ako my vsetci a ostali bez prijmu. Treba ich odsudit,ze to povedali nahlas? Alebo ze sa tesia otvoreniu kupaliska? Ze za sezonu,t.j.cca 4 mesiace maju moznost pracovat a zabezpecit si prijem ,s ktorym musia vystacit cely rok? Ano,empatia s rodicmi chlapceka, tiez ano,empatia s ludmi,ktorych to tiez zasiahlo a tiez su v tom nevinne.

hiro
8. júl 2025
@anonym_16a224

@sella38 Faktom je ze kupalisko bolo zavretez preventivnych dovodov, faktom je tiez,ze smrtiacu amebu na kupalisku nenasli . Preco by malo ostat kupalisko zavrete? Ameby,ktore tam nasli ,su urcite aj na inych otvorenych kupaliskach , napriek tomu, po opatreniach nariadenych hygienou,pocas zatvorenia, kontrolne testy z 30.6. uz neobsahovali ani tieto ameby.Preco by teda nemali otvorit? A ze zamestnanci kupaliska hovorili o stratach = neucta k Tomaskovi a jeho rodine? Nestretla som nikoho v Sturove kto by nebol smutny z umrtia chlapceka ,ci nesucitil s rodinou. Stretla som mnoho ludi ktorí nemaju inu moznost zamestnania ,okrem kupaliska a ti ludia nevedeli z coho uhradia svoje kazdodenne platby,z coho budu zivit svoje rodiny. Ti ludia nic zleho neurobili ,maju rovnake vydavky ako my vsetci a ostali bez prijmu. Treba ich odsudit,ze to povedali nahlas? Alebo ze sa tesia otvoreniu kupaliska? Ze za sezonu,t.j.cca 4 mesiace maju moznost pracovat a zabezpecit si prijem ,s ktorym musia vystacit cely rok? Ano,empatia s rodicmi chlapceka, tiez ano,empatia s ludmi,ktorych to tiez zasiahlo a tiez su v tom nevinne.

@anonym_16a224 "faktom je tiez,ze smrtiacu amebu na kupalisku nenasli"
Nie, to nie je pravda. Výsledky z prvých rozborov našli jej rod a ešte potrvá kým ich kultivujú aby vedeli povedať či ju našli. Tak či tak je možné že aj keď tam bola tak práve do konkrétneho odberu sa nedostala a tak ju tam nenájdu. To neznamená to že tam nebola.
A inak to ako myslíš vážne že existujú ľudia ktorí pracujú 4m do roka? Že si zarobia za tú chvíľu povedzme 6 tisíc mesačne a potom fajront?

sella38
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
8. júl 2025
@maja707

@maja707 toto fakt???? Ja nechápem,to ste naozaj niektorí takí tupi? Akože mne sa jezia vlasy!!!!! Niekedy je mlčať zlato..... Dokola tlsirit klamstvá. A Jána povedala,že Martina počula a chyžná spomenula a plavčík 🤮🤮🤮🤮🤮. By som bola zvedavá,akoby sa roncitalo tebe,klamstvá.....a zaručene infoaky. Ja neverím,že sú ľudia až tak tupi.

maja707
8. júl 2025
@maciatkolulu

@maja707 toto fakt???? Ja nechápem,to ste naozaj niektorí takí tupi? Akože mne sa jezia vlasy!!!!! Niekedy je mlčať zlato..... Dokola tlsirit klamstvá. A Jána povedala,že Martina počula a chyžná spomenula a plavčík 🤮🤮🤮🤮🤮. By som bola zvedavá,akoby sa roncitalo tebe,klamstvá.....a zaručene infoaky. Ja neverím,že sú ľudia až tak tupi.

@maciatkolulu Ja som v Sturove osobne bola a hovorila s tymi ludmi. Tiez som hovorila s pracovnikom hygieny ktory tam bral vzorky ....povedal,ze tu chodi roky,pravidelne a nikdy ziadne pochybenie nezistil, vzdy boli vzorky vporiadku. A na zaklade cohosi si ista,ze su Tvoje tvrdenia pravdive?
Mimochodom,uplne prvu spravu o nakaze som citala na internete a pocula v rozhlase v zneni,ze 11rocny chlapec lezi nakazeny v nemocnici po tom ako sa v case 2.6- 4.6. zucastnil plaveckeho.....Pamatam si to,lebo som bola prekvapena dlzkou plaveckeho vycviku.V tom case este nikto nehovoril,ze predcasne ukoncil plavecky vycvik.....To vyslovilo vedenie kupaliska az 22.6.,po umrti Tomaska.

maciatkolulu
8. júl 2025
@maja707

@maciatkolulu Ja som v Sturove osobne bola a hovorila s tymi ludmi. Tiez som hovorila s pracovnikom hygieny ktory tam bral vzorky ....povedal,ze tu chodi roky,pravidelne a nikdy ziadne pochybenie nezistil, vzdy boli vzorky vporiadku. A na zaklade cohosi si ista,ze su Tvoje tvrdenia pravdive?
Mimochodom,uplne prvu spravu o nakaze som citala na internete a pocula v rozhlase v zneni,ze 11rocny chlapec lezi nakazeny v nemocnici po tom ako sa v case 2.6- 4.6. zucastnil plaveckeho.....Pamatam si to,lebo som bola prekvapena dlzkou plaveckeho vycviku.V tom case este nikto nehovoril,ze predcasne ukoncil plavecky vycvik.....To vyslovilo vedenie kupaliska az 22.6.,po umrti Tomaska.

@maja707 preboha.....prosím,radšej už nepíš. Naozaj.....kedy sa v minulosti brali vzorky na ameby? Ale si išla,hovorila a kompetentní ti povedali,naozaj radšej passt.

ktobytobolpovedal
9. júl 2025
@maja707

@maja707 takze tvrdis,ze matka klame? Vazne?
Ako mohol s amebou prezit az do 17.6.? Vies, ze je to nerealne?

hiro
9. júl 2025
@maja707

@maja707 "nikdy ziadne pochybenie nezistil, vzdy boli vzorky vporiadku" - pretože testy na améby sa nerobili.
"uplne prvu spravu o nakaze som citala na internete" - tú od úradu verejného zdravotníctva? Oni ich vydali viacero. Práve oni overovali či bol na dovolenke, či sa niekde inde kúpal, či ochorel na výcviku a odišiel odtiaľ predčasne.

veronika14141414
9. júl 2025

Preto všetko prechlorovali preto musia dodržiavať zvysene opatrenia lebo u nich sa nič nestalo a míňajú chlór ,,len tak,, lebo ,, nič,, nezistili🫣

veronika14141414
9. júl 2025

Stále to nič nemení na tom ze ich bagatelizovanie a zavadzanie situácie co oni poskytujú a zarabaju na službe je humus a stále budeme dookola tolerovať taký postoj lebo išlo o život leeeen jedného človeka a o to viac ze celá dedina tam robí pod strechou ľudí co im je ľudský život ukradnutý lebo peniaze a verejnejnost ako inak je s tým ok
Ja by som to vedela jedine uznať ak by sa všetci do jedneho verejne ospravedlnili za ich verejný prejav lebo za morálnou hranicou a žiadne výsledky to nezmenia

veronika14141414
9. júl 2025

A oni budú žiadať o podporu a empatiu lebo médiá ich akože kamenuju oni keď majú možnosť ako prejavili podporu a empatiu k ľudskému životu? škoda reči toto

senta_sofia
9. júl 2025
@veronika14141414

Preto všetko prechlorovali preto musia dodržiavať zvysene opatrenia lebo u nich sa nič nestalo a míňajú chlór ,,len tak,, lebo ,, nič,, nezistili🫣

@veronika14141414 ameby su specificke tym, ze odolaju beznemu chlorovaniu, preto to zvysenie na hranicu mozneho. Pozri si opatrenia, co vydal RUVZ pre prevadzkovatelov umelych kupalisk. Patice hladaju sukromne laboratorium, kde by si mohli dat preventivne vysetrit vzorky na ameby.

veronika14141414
15. júl 2025
@senta_sofia

@veronika14141414 ameby su specificke tym, ze odolaju beznemu chlorovaniu, preto to zvysenie na hranicu mozneho. Pozri si opatrenia, co vydal RUVZ pre prevadzkovatelov umelych kupalisk. Patice hladaju sukromne laboratorium, kde by si mohli dat preventivne vysetrit vzorky na ameby.

@senta_sofia naegleria fow. nieje špecifická tým ze bežné chlorovanie nestačí 🤔🫣

senta_sofia
15. júl 2025
@veronika14141414

@senta_sofia naegleria fow. nieje špecifická tým ze bežné chlorovanie nestačí 🤔🫣

@veronika14141414 a cim? Zakukli sa do formy cysty a je schopna prezit

veronika14141414
16. júl 2025
@senta_sofia

@veronika14141414 a cim? Zakukli sa do formy cysty a je schopna prezit

@senta_sofia aj ked je zakuklena tak bežne chlorovanie ju usmrti i ked možno dlhšie v tejto forme a ked by zas bola v aktívnej forme tak zas ten chlór ju usmrti a to sa bavíme o tej naeglerii fow.... iné druhý to je iné

veronika14141414
16. júl 2025
@veronika14141414

@senta_sofia aj ked je zakuklena tak bežne chlorovanie ju usmrti i ked možno dlhšie v tejto forme a ked by zas bola v aktívnej forme tak zas ten chlór ju usmrti a to sa bavíme o tej naeglerii fow.... iné druhý to je iné

@veronika14141414 a cysta nedokáže spôsobiť infekciu

veronika14141414
16. júl 2025

A asi stále vy máte na myslí iné ameby ale naegleria i ked nie ta smrteľná sa nemá ako nachádzať v bazéne ak je dostatočne udržiavaný a ak ,, niečo,, nezlyha

veronika14141414
16. júl 2025

Takže tak či tak nastalo pochybenie v údržbe a pri ich obhajobach by to mali verejne priznat že niekde nastala ,,chyba,, lebo sú potvrdené neaglerie?su...a tie nemajú co prežiť na verejnom kúpalisku ak je bežne udržiavane a všetko je v poriadku....a opakujem tie ine ameby co sa potvrdili potrebuju vyššie ako bežné koncentrácie chlóru takže to je iná vec ....a to je smutné ze fakty uz su ozrejmene potvrdene ale kúpalisko nedalo vyjadrenie okrem vlastného biznisu ako je možné ze sa tam.nachadza niečo čo nemá ze niečo z ich strany zlyhalo

anonym_cec048
16. júl 2025

Nechápem ľudí, čo podporujú toto kúpalisko a ešte robili “petície” za otvorenie. Vživote by som tam nevkročila po ich trápnych vyjadreniach riaditeľa pred kúpaliskom … veď čo tam po jednej matke, čo prišla o zdravé dieťa hlavne, že peniažky budú … to je jedno dieťa z tisícov ktoré im tam robia tržby … a je to predsa cudzie dieťa že … A ak toto nestačí, tak v tých bazénoch sa preukázateľne našli toxické améby … čiže ťažko mohla byť dodržaná nejaka vysoká hygiena a svedčí to otom aké štandardy tam sú nastavené … ale ak je to niektorých “srdcovka” tak jasne že nieje očom …

lllaila
16. júl 2025
@anonym_cec048

Nechápem ľudí, čo podporujú toto kúpalisko a ešte robili “petície” za otvorenie. Vživote by som tam nevkročila po ich trápnych vyjadreniach riaditeľa pred kúpaliskom … veď čo tam po jednej matke, čo prišla o zdravé dieťa hlavne, že peniažky budú … to je jedno dieťa z tisícov ktoré im tam robia tržby … a je to predsa cudzie dieťa že … A ak toto nestačí, tak v tých bazénoch sa preukázateľne našli toxické améby … čiže ťažko mohla byť dodržaná nejaka vysoká hygiena a svedčí to otom aké štandardy tam sú nastavené … ale ak je to niektorých “srdcovka” tak jasne že nieje očom …

@anonym_cec048 presne. Prístup vedenia bol nesprávny a doslova otrasný. Správne by bolo vystúpiť pred verejnosťou, oznámiť, že sami sú zhrození, že napriek "dodržiavaniu hygieny" (pochybujem) sa u nich niečo také odohralo, vyjadriť sústrasť s matkou dieťaťa a byť maximálne súčinní s úradmi a hygienikmi.
Škoda reči, aj podľa komentárov je to s moralkou na Slovensku veľmi zlé.