icon

Tipy na dovolenku pre mamu s dcérou bez auta

puupava15
Včera o 05:39

Dobrý deň,
Chceme ísť s 8rocnoudcérou na par dni si oddýchnuť, vedeli by ste mi poradiť nejaký,hoteli alebo penzión, kde by sme si mohli oddýchnuť len my dve? Ponuky na zlavomate sú vzdy len dvaja dospelí +deti. Auto ale nemám, musíme ísť len vlakom. Dakujem za radu.

tulipan43
Včera o 05:48

Ahoj, ak Vysoké Tatry, tak hotel Toliar na Štrbskom Plese. Ja som tak bola so synom vlakom do Popradu a odtiaľ vláčikom na štrbské Pleso a hotel je od stanice ak preháňam tri minúty cesty a je tam aj welnes.

anonym_13700b
Včera o 05:54

Skus maldivy komplex roco royal. parada. Vrelo odporucam aj pre dvoch super

anonym_7f5973
Včera o 05:54
@tulipan43

Ahoj, ak Vysoké Tatry, tak hotel Toliar na Štrbskom Plese. Ja som tak bola so synom vlakom do Popradu a odtiaľ vláčikom na štrbské Pleso a hotel je od stanice ak preháňam tri minúty cesty a je tam aj welnes.

@tulipan43 Aky je rozdiel medzi vlacikom a vlakom? 🤔

biba_18
Včera o 05:58
@anonym_7f5973

@anonym_7f5973 vlak je vlak, vláčik je električka ktorá premáva po tatrách...
tatranské električky majú užší rozchod, vagóny sú ľahšie, nemá kupé, proste klasika električka. plus zo štrby na štrbské premáva zubačka ...

anonym_ee706e
Včera o 05:59
@anonym_7f5973

@anonym_7f5973 vlak má rozchod koľajníc 1 435 mm a Tatranské elektrické železnice majú rozchod koľajníc 1 000 mm

anonym_965104
Včera o 06:34
@anonym_7f5973

@anonym_7f5973 vláčik je TEŽ (Tatranská Elektrická Železnica), červená hranatá súprava trochu pripomínajúca veľkú električku.

anesim
Včera o 08:02

Nieco v tatranskej lomnici alebo stary smokovec, odtial uz TEZ do popradu, strbske pleso, lomnica ....

vikusjk
Včera o 08:07

@puupava15 a ma to teda byt na Slovensku? Ci chcete ist k moru, alebo nejaky citybreak mimo SK? Ma to mat wellness? Napriklad taky Permon je dost znamy pre rodiny s deckami. Nemusis mat vzdy len 2 dospeli a dieta, normalne vezmes 1 lozkovu izbu s pristelkou, alebo ak chces pre nu plnohodnotnu postel, tak dvojlozkovu izbu.
A ma to byt teda priamym spojom bez prestupu az na miesto?

vikusjk
Včera o 08:08
@tulipan43

@tulipan43 inak toto je velmi dobry tip, budu mat aj wellness, aj prirodu, prechadzku okolo plesa, pripadne iny vylet/turu 👍

anonym_8c0c43
Včera o 08:09
@anonym_13700b

Skus maldivy komplex roco royal. parada. Vrelo odporucam aj pre dvoch super

@anonym_13700b ked autorka pozera ponuky na zlavomate tak asi tazko bude rozmyslat nad maldivami a este k tomu na par dni...

vikusjk
Včera o 08:15

@puupava15 ak teda Slovensko, tak tu mas par tipov:
- Besenova (bud hotel Galeria Thermal, alebo nieco pobliz podla toho, co ti vyhovuje), dostanes sa tam vlakom napr. do Ruzomberka a potom cca 10-15 min bus.
- Tatralandia (detto vlak plus maly presun busom)
- Hotely zo siete Sorea - napr. SNP, alebo v Lomnici Titris
- AquaCity Poprad - hotel akykolvek v blizkosti aquaparku, ides vlakom priamo do Popradu
- alebo uz spominany Permon v Podbanskom, pripadne znamy pre decka je hotel Sitno (tam neviem ale ako s dopravou, treba preveriť)

anonym_78da56
Včera o 08:22

@puupava15 mozno chceš nieco menej nákladné.. tak slnečné jazerá Senec.. vlak stojí rovno pri nich..pripadne ak by ste išli na severnú časť, bud pešo alebo si zoberieš taxík za par euro..v lete je tam vyžitie velmi dobre..celý den pri jazere, vecer mozete ísť malým vláčikom do mesta, aj tam je co pozerať.. nenakladne, prijemne na leto bez akéhokoľvek stresu..dve by ste sa zmestili kľudne aj do 300€ l..pripadne Podhájska.. nenapísala si co hľadáš tak ťažko konkrétne poradiť. Skus upresniť aj do koľko eur..

muchotrafka298
Včera o 09:27

Treba pocitat s tym, ze akciove ceny na dieta, ak niekde su., platia iba pri obsadeni izby dvomi dospelymi osobami a dieta ma pristelku. Ak to tak nie je, tak sa plati za dieta ako za dospelu osobu.
Nepises, aky budget mas, v lete je teraz vsetko drahe, ci su to Tatry, Liptov, nejake kupaliska a ubytovanie tam.

tulipan43
Včera o 10:27
@anonym_7f5973

@anonym_7f5973 asi žiadny 🙂, netreba za tým nič hľadať.

anonym_b0af58
Včera o 10:28

Tatranská Štrba, Arietes Marmont resort. Chutné raňajky aj večere, bazén, wellness. Rezort pár minút pešo od železničnej stanice Štrba, v ktorej stoja rýchliky a zubačkou sa odtiaľ dostanete na Štrbské pleso.

tulipan43
Včera o 10:28
@anonym_ee706e

@anonym_7f5973 vlak má rozchod koľajníc 1 435 mm a Tatranské elektrické železnice majú rozchod koľajníc 1 000 mm

@anonym_ee706e ďakujem 🙂

katkazatka
Včera o 10:31
@anonym_7f5973

@anonym_7f5973 asi taký ako medzi domom a domčekom😁

katkazatka
Včera o 10:33

Skús Turčianske Teplice, je tam aquapark, to máte na pár prespatí a aquaparky kdekoľvek po Slovensku, Tatralandia, Podhájska ...

anonym_bafc3d
Včera o 15:58

Neviem, odkiaľ pochádzate…? Ale napr Štúrovo ma krásne čaro, v areáli Vadašu sa viete ubytovať. Pešo na ostrihomsku baziliku to je kúsok, plavba loďou po Dunaji, celkovo je tam super. Chodíme tam každý rok. Myslím, že aj vlakovú majú v Sturove…

zenazaba
Včera o 16:07

Česko-Saské Švýcarsko, Hřensko. Dá sa tam v pohode dostať vlakom/busom a priamo na mieste je veľmi dobrá autobusová sieť.

majasimon
Včera o 16:20

So synom roky roky chodím na týždeň len my dvaja bez manžela, ideme bez auta. Vlak alebo autobus. Buď Tatry alebo Banská Štiavnica. Tento rok dávame Turčianske Teplice a Kremnicu. Rozdelíme si týždeň na dve a dve noci. Tatrách je super presun električkou a Štiavnici, zo stanice taxi k ubytovaniu a všetko je v pešej dostupnosti.

puupava15
autor
Včera o 16:44
@katkazatka

Skús Turčianske Teplice, je tam aquapark, to máte na pár prespatí a aquaparky kdekoľvek po Slovensku, Tatralandia, Podhájska ...

@katkazatka tam je krasne, boki sme pred 2 rokmi.

puupava15
autor
Včera o 16:45
@anonym_bafc3d

Neviem, odkiaľ pochádzate…? Ale napr Štúrovo ma krásne čaro, v areáli Vadašu sa viete ubytovať. Pešo na ostrihomsku baziliku to je kúsok, plavba loďou po Dunaji, celkovo je tam super. Chodíme tam každý rok. Myslím, že aj vlakovú majú v Sturove…

@anonym_bafc3d my sme. Ruzomberka, dole na juh nam je velmi tazko sa dostat spojmi. Alw dakujem za tip

anonym_bafc3d
Včera o 17:31
@puupava15

@anonym_bafc3d my sme. Ruzomberka, dole na juh nam je velmi tazko sa dostat spojmi. Alw dakujem za tip

@puupava15 práve to pozerám, ide vlak z RK do BA aj bez prestupu a z BA priamo do Štúrova bez prestupu. 😉 chodila som do RK vlakom, viem, že to bolo bez prestupu (chodila som z Leopoldova). Naozaj pozri to Štúrovo, Ostrihom…. Je to veľmi očarujúce.

afrrodita
Dnes o 07:37
@anonym_bafc3d

@anonym_78da56
@anonym_bafc3d daleko od arealu. Potom taxikom. Alebo niektori ubytovatelia chodia na vlakovu po svojich hosti.

afrrodita
Dnes o 07:40
@puupava15

@puupava15 tak podhajska nepripada do uvahy.
Sturovo ano. Da sa dobre dostat.
Do BA. A odtial smer budapest. Ano je to na hodiny hodiny.

letfenixa
Dnes o 09:51

My chodime do V.Tatier,časť Novy Smokovec-Sibir, je to blízko električkovej zastávky Sibír, penzion Jedľa.