icon

Výlet na rebríky v Slovenskom raji: Ako dlho trvá?

5. mar 2026

Máte nejaké tipy? Chystáme sa s priateľom zajtra... Ako dlho trvá taky výlet cez ne?

anonym_e08b40
5. mar 2026

Môžeš zobrať rukavice, aby si nedržala hrdzavé reťaze.

barka1
5. mar 2026

Suchá Bela cca 2h hore a 2h dole.

autor
5. mar 2026
@barka1

Suchá Bela cca 2h hore a 2h dole.

@barka1 a na prielom Hornádu?

dorizzz
6. mar 2026
@anonym_autor

@barka1 a na prielom Hornádu?

@anonym_autor tiez rataj tak, podla toho kam chces ist, ci sa z Prielomu chces vratit spat, co je akoze blbost, lebo ak je viac ludi, tak sa vzajomne budete na stupackach blokovat, ale robia to ludia napriek tomu (zazila som), je to vlastne aj povolene, len neprakticke. Alebo chcete pokracovat do Klastosrskej rokliny na Klastorisko, pripadne na Tomasovsky vyhlad. Cisto prielom Hornadu tam a spat nie je az take hrozne casovo, to by ste mohli dat aj za tri hodinky. Mozno trepem, nemam to odskusane,my sme vzdy niekam pokracovali, ked sme boli. Pozri si na nete niekde v turistickych sprievodcoch, vsade pisu kolko trva ktora tura, ak nie ste vytrenovani turisti tak si k tomu pripocitaj nejaku hodinu navyse.

anonym_e08b40
6. mar 2026

Pozri fotky turistických rázcestníkov v aplikácii mapy.com tam máš uvedené časy

wade
6. mar 2026

Prielom Hornádu je obojsmerny. V slovenskom raji je obrovské množstvo roklin kde sú stupačky / rebríky. Sú stále jednosmerne. Rôznej náročnosti a aj krásy. Najpopulárnejšia je Sucha bela, lebo je to jedna z najkratsich túr a vyrážas priamo z parkoviska. Ale preto tam býva hrozne plno a ja tam nechodím. Trvá cca 4 hodiny. Dobrý tip je na kláštornu roklinou. Prejdes trošku prielomu a vyjdeš na klastorisko po rokline. Na tu by som šiel z cingova. Moja najobľúbenejšia je sokolia dolina. Ale to je celodenna tura.

ibrunova
6. mar 2026

naplánujte si nejaký okruh, pozri mapy.hiking, ta, si to vieš do detailu pozrieť, je tam viac možností, buď cez Letanovský mlyn nazad, alebo cez kláštorskú roklinu hore.

princezna_bosorka
6. mar 2026

@anonym_autor ak si to nevies zistit cez nejaku apku s turistickymi mapami, tak tam pls nechod. 1. do hor patria turisti, nie ignoranti. 2. ked nemas nastudovanu trasu a mapu so sebou (v mobile alebo papierova) lahko sa stratis a zbytocne budes odcerpavat energiu zachranarom, ked vas budu zachranovat. 3. ked nemas nastudovanu trasu, pojdete to oooovela dlhsie, nez je predpokladany cas, takze info, kt. ti tu daju ini, ti bude na dve veci.