Ako naplánovať výlet na Plitvické jazerá?
Ahojte, potrebovala by som nejaké informácie ohľadom výletu na Plitvické jazerá. Najlepšie niekto kto tam bol.
Ďakujem. 🙂
@katwenka Boli sme 2x v hlavnej sezóne. Odporúčam kúpiť lístky on line a ísť hneď ráno o 7.00 hod. Nie je tak teplo, menej ľudí na chodníkoch a aj zaparkujete bez problémov,
Co potrebujes vediet?
V sezone davy ludi. V maji krasne pohoda ...
Boli sme 2x. Stacilo.
Naposledy sme tam boli v septembri, tusim 12. alebo 13.-teho - to bol fajn termin, nasli sme aj ubytko v blizkosti za dobru cenu a aj ludi bolo tak akurat
Boli sme pred pár rokmi v júli. Prišli sme skoro ráno, davy ľudí prišli neskôr, keď sme odchádzali už to bolo priveľa, ale ráno sa to ešte dalo.
My sme tam boli zrovna pred 3 tyzdnami cez cestovku. Nocna jazda autobusom, prichod rano, cely den na jazerach, vecer Zahreb a zase nocna cesta domov. To nocne cestovanie bolo narocne, ale bolo tam krasne, aj pocasie vyslo.
Co potrebujes vediet?
V sezone davy ludi. V maji krasne pohoda ...
Boli sme 2x. Stacilo.
@natalka13 potrebovala by som vedieť ako to tam vo vnútri funguje. Keď si vyberiem konkrétnu trasu, bude ma to navigovať?sú tam tabule? Taktiež tá loď a vláčik, čaká sa na to alebo jazdí stále?
@katwenka Boli sme 2x v hlavnej sezóne. Odporúčam kúpiť lístky on line a ísť hneď ráno o 7.00 hod. Nie je tak teplo, menej ľudí na chodníkoch a aj zaparkujete bez problémov,
@anonym_710ee8 detto, aj pocas sezony je to fajn, ale skoro rano.My sme cestou z Chorvatska ostali 2 noci kusok od jazier, listky sme mali online a hned rano sme isli s prvymi ľuďmi dnu
@natalka13 potrebovala by som vedieť ako to tam vo vnútri funguje. Keď si vyberiem konkrétnu trasu, bude ma to navigovať?sú tam tabule? Taktiež tá loď a vláčik, čaká sa na to alebo jazdí stále?
@katwenka Vsade je plno tabul, vlacik a lod chodia casto.Opakovane ta ale odhovaram od tej akcie v sezone, budes pochodovat s davmi a nepodari sa ti ani fotky spravit.
Stiahni si do mobilu mapy.cz, su plne offline, nezerie to data, hned vidis, kde si.
Boli sme teraz v sobotu, lístky sme si kúpili online, stoja 40€ na osobu. Trasu si vieš vybrať priebežne, môžeš to aj meniť. Všetko je označené. My sme išli trasu C. Loď aj vláčik chodia priebežne, chvíľu sme ale čakali (10-15 min) Väčšie lode chodia cez veľké jazero a potom sme ešte prestupovali na menšie lode. Veľká časť ľudí končí pri parkovisku P2, takže na ďalších úsekoch už je menej ľudí. Určite odporúčam ísť ďalej, je to tam veľmi pekné. Vláčik nás potom odviezol späť. Nie úplne na parkovisko P1, museli sme ísť ešte asi kilometer. Parkoviská sú dosť rozľahlé, parkuje sa pod stromami, čo sme v týchto teplách ocenili.
Boli sme teraz v sobotu, lístky sme si kúpili online, stoja 40€ na osobu. Trasu si vieš vybrať priebežne, môžeš to aj meniť. Všetko je označené. My sme išli trasu C. Loď aj vláčik chodia priebežne, chvíľu sme ale čakali (10-15 min) Väčšie lode chodia cez veľké jazero a potom sme ešte prestupovali na menšie lode. Veľká časť ľudí končí pri parkovisku P2, takže na ďalších úsekoch už je menej ľudí. Určite odporúčam ísť ďalej, je to tam veľmi pekné. Vláčik nás potom odviezol späť. Nie úplne na parkovisko P1, museli sme ísť ešte asi kilometer. Parkoviská sú dosť rozľahlé, parkuje sa pod stromami, čo sme v týchto teplách ocenili.
@given super, ďakujem. Aj my chceme ist trasu C, takže potom naspäť nás už vezme vláčik. Tiež plánujeme parkovať na P1. Ešte ma zaujíma ako je to s chodníkmi a výhľadmi. Ja sa strašne bojím výšok 🤦♀️
@katwenka Vsade je plno tabul, vlacik a lod chodia casto.Opakovane ta ale odhovaram od tej akcie v sezone, budes pochodovat s davmi a nepodari sa ti ani fotky spravit.
Stiahni si do mobilu mapy.cz, su plne offline, nezerie to data, hned vidis, kde si.
@patrike no ideme teraz posledný týždeň, tak snáď to nebude ešte také preplnené

Bol som este pre koronou. V sezone tam ani nechod. Odporucam maj alebo september / oktober.