Ako poistiť dovolenku plánovanú na jar?
Je nejaka moznost poistenia dovolenky v zahranici kupovana v januari odchod v aprily. Je to este daleko a cokolvek sa moze skomplikovat. Ale clovek tak trochu vaha. Dovolenka stala 1000 eur pre 4.. nie je to vela ale aj to je peniaz a aspon cast keby sa z toho dalo nejak..
@tilly presne.
@pralinka25 ja mám v Španielsku apartmán a som typ panikar, ale toto ma vôbec nerozrušilo.
@tilly ano, som si ista. Poistenie storna mam cisto iba na tuto dovolenku. Inak mame rocne cestovne poistenie na zdravotne problemy a pod. Storno dovolenky poistujem samostatne na presnu sumu dovolenky a vzdy samostatne cez allianz. Nechodime cez cestovky. Poistenie storna dovolenky nie je nic nestandardne 🙂
kazdy rok samostatne robim poistenie storno dovoelnky cez allianz na letenky a ubytko. ak to neurobis do 24 hodin od kupy je tam 14 dni doba kedy od objednania poistky zacne platit. To znamena ked dnes napriklad urobis poistenie storna, tak platit ta poistka zacne na situacie az od 24. A ano plati aj na samostatne kupovane letenky a ubytovanie.
Chvalabohu zatial sme ju este nikdy nevyuzili ale pri inych poistnych udalostiach sme s allianz problem nemali.
Samozrejme toto poistenie plati najskor na take bezne veci, ze akutne ochorenie, karantena, hospitalizacia a podobne.
@tilly ano, som si ista. Poistenie storna mam cisto iba na tuto dovolenku. Inak mame rocne cestovne poistenie na zdravotne problemy a pod. Storno dovolenky poistujem samostatne na presnu sumu dovolenky a vzdy samostatne cez allianz. Nechodime cez cestovky. Poistenie storna dovolenky nie je nic nestandardne 🙂
@anonym_d57776 tak to je potom super. Ja to mám rovno v ročnom balíku, tým pádom sa nemusím báť. Už sme to teda dvakrát riešili. Tiež nechodíme cez cestovky a v pohode preplatili aj ryanair letenky a ubytko od bookingu. Stačilo im zdokladovať, že sme to stornovali, doklad od lekára a doklad o uhradení leteniek aj bookingu. Do pár dní sme mali peniaze na účte.
@anonym_d57776 a si si istá, že ti to bude platiť aj na tú dovolenku? Na toto by som si dala pozor a dupľom pri Allianz, čo je asi najhoršia poisťovňa.
@tilly mne allianz vobec neda moznost dokupit storno po 2 dñoch, lebo vyslovene tam treba napisat, kedy bola dovolenka rezervovana, to sa odzubat neda....
@tilly mne allianz vobec neda moznost dokupit storno po 2 dñoch, lebo vyslovene tam treba napisat, kedy bola dovolenka rezervovana, to sa odzubat neda....
@tenerifka aj ja som toto riešila pred pár rokmi. Kúpila som synovi letenky do Kórei a potom mi došlo, že veď poistenie máme len na európu, tak som chcela asi dva dni na to kúpiť poistenie storna a už to nešlo a aj agentka mi hovorila, že to ide len do 24 hodín od zakúpenia tej letenky, preto ma to aj prekvapilo tu, že sa to niekomu podarilo, ale ak to išlo, tak super.
@tenerifka aj ja som toto riešila pred pár rokmi. Kúpila som synovi letenky do Kórei a potom mi došlo, že veď poistenie máme len na európu, tak som chcela asi dva dni na to kúpiť poistenie storna a už to nešlo a aj agentka mi hovorila, že to ide len do 24 hodín od zakúpenia tej letenky, preto ma to aj prekvapilo tu, že sa to niekomu podarilo, ale ak to išlo, tak super.
@tilly asi pre Europu sa to da, ja sa pri cestach po Europe nepoistujem vobec
@tenerifka praveze ja robim iba cez allianz presne preto, ze u nich viem aj neskor po zakupeni. Je tam potom cakacia doba 14 dni. To znamena, ze ked som vcera dojednala poistenie na dovolenku kupenu v januari tak mi platit zacne o 14dni ( co je ale ok kedze ideme v aprili) .
Ja som u allianz dojednavala poistenie asi dva mesiace od kupy,, cca to bolo mesiac a pol pred odletom. USA. Let nam zrusili a presunuli kvoli snehovej burke, teraz riesim cez poistovnu uhradu nakladov. Platila som najvyssi balik pripoistenia vzhladom na vysoke zdravotne naklady v USA keby sa cosi stalo.
@tilly asi pre Europu sa to da, ja sa pri cestach po Europe nepoistujem vobec
@tenerifka pre cely svet sa to da.. 🙂 zadaj uhradu zajazdu v januari a vycestovanie napr.4.4. a da ti moznosti storno poistenia. https://online.allianz.sk/cestovne-poistenie/#/... .
@tenerifka praveze ja robim iba cez allianz presne preto, ze u nich viem aj neskor po zakupeni. Je tam potom cakacia doba 14 dni. To znamena, ze ked som vcera dojednala poistenie na dovolenku kupenu v januari tak mi platit zacne o 14dni ( co je ale ok kedze ideme v aprili) .
@anonym_d57776 no áno, len vzťahuje sa to aj na zájazdy (letenky, ubytko apod), ktoré boli uhradené pred vznikom poistenia? Mňa by toto matalo
@tenerifka pre cely svet sa to da.. 🙂 zadaj uhradu zajazdu v januari a vycestovanie napr.4.4. a da ti moznosti storno poistenia. https://online.allianz.sk/cestovne-poistenie/#/... .
@anonym_d57776 tak v Allianz v Spanielsku sa to veru neda.... riesila som to nedavno. Zaujimave, ze pre kazdu krajinu platia ine podmienky
No praveze sme to nekupili cez ck . Letenky pelikan wizzar a ubytko priamo od hotela. Poistenie ziadne a ide o Spanielsko.
@anonym_autor môj muž letí do Španielska zajtra... nepodliehaj zbytočnej panike😉
@anonym_d57776 no áno, len vzťahuje sa to aj na zájazdy (letenky, ubytko apod), ktoré boli uhradené pred vznikom poistenia? Mňa by toto matalo
@tilly samozrejne, ved to sluzi presne na to - ubytko,letenky ...na nic ine.🙂 aj sa tam zadava datum kedy boli hradene cize oni vedia ze ja som platila v januari a nie vcera ked som poistenie robila.
@anonym_d57776 tak v Allianz v Spanielsku sa to veru neda.... riesila som to nedavno. Zaujimave, ze pre kazdu krajinu platia ine podmienky
@tenerifka aha, ok tak je mozne v inych krajinach to ma alianz inak..🤷♀️

@anonym_autor ano, da sa. Tiez sme v januari kupovali,v aprili ideme a vcera som robila samostatne poistenie storna dovolenky - allianz
@anonym_d57776 a si si istá, že ti to bude platiť aj na tú dovolenku? Na toto by som si dala pozor a dupľom pri Allianz, čo je asi najhoršia poisťovňa.