icon

Ako získať peniaze späť za zrušený let do Dubaja?

sssilvia
Dnes o 11:05

Ahojte, idem si k vám po radu. 1. 4. Sme mali odcestovať väčšia skupina do Dubaja na pár dni. Letenky zakúpené cez kiwi v sadzbe saver. Samozrejme, nejdeme nikam, let ešte oficiálne zrušený nie je, letí sa s Ajetom, ale určite k tomu dôjde, európske letky sa tam určite nepohrnú v najbližšom obdobi. Viem, že letenky vrátiť nemôžem, ale čakat na zrušenie letu a potom oficiálne riešiť náhradu. O Kiwi kredit nahradu záujem nemam, chcela by som vrátenie peňazí. Riešil niekto v momentálnom obdobi túto situáciu? Na stránke pisu, že negarantujú vrátenie peňazí od leteckej spoločnosti , v plnej výške a tlačia kiwi kredit.

anonym_b2d11d
Dnes o 11:09

Nabudúce určite vynechaj kiwi a kúpte letenky cez leteckú spoločnosť. Nemyslím že peniaze uvidíš nazad, max nejakú čiastku

melanta
Dnes o 11:14

Súhlas s prvým komentárom. Kupovala si letenky od kiwi, nie od leteckej spoločnosti. Takže tvojim partnerom je kiwi. A tí sú známi tým, že ak nastane problém, tak nevyriešiš takmer nič. S veľkou pravdepodobnosťou to bude drahé ponaučenie, že kiwi a iné podobné stránky sa využívajú iba na vyhľadávanie, na kúpu sa využívajú oficiálne stránky leteckých spoločností.
Mimochodom, do 1.4. ešte ďaleko. Zatiaľ takéto letecké spoločnosti Dubai nelietajú, keďže letisko sa orientuje na vybavenie letov Emirates a potom iných nie lowcostov. Ale kľudne do konca marca môžu začať prijímať aj iné lety. Ak let zrušia, skús osloviť spoločnosti, ktoré zabezpečujú vymáhanie od leteckých spoločností. Síce si berú určité percento z toho, čo vymôžu, ale možno ti aj rovno povedia, že nevymôžeš nič, keďže vymáhať budeš od kiwi a nie od leteckej spoločnosti.

anonym_e5cdc6
Dnes o 11:19

@sssilvia nevymozes...zober kredit

sono2
Dnes o 11:26

A prečo by ste nešli? Veď je to ešte kopec dní. Je logické, pokiaľ nezrušia oni, peniaze nevrátia.

anonym_7588cd
Dnes o 11:30

1.4.je ďaleko? Vy neviete aký je tam problém? Hádam si nemyslite ze sa dovtedy situácia zmení alebo sa zlepší. 🙄

lauriik
Dnes o 11:35

@sssilvia Ak ti zrusia let a nevratia peniaze mozes skusit vymahat pomocou roznych stranok, ktore sa specializuju na vymahanie penazi z leteckych spolocnosti. Mne sa stalo, ze mi ryanair zrusil let do londyna, letenky kupovane cez letusku - tam sa so mnou nikto vobec nebavil. Dala som to na claimcloud a trvalo to teda vacsnost ale cosi mi z tej sumy vysudili naspat. Bola som rada za kazde €.
Ak by si sama zrusila tak samozrejme nedostanes nic. Este je moznost u niektorych leteckych spolocnosti prebookovat na iny let. Stoji to nejake peniaze takze zalezi kolko si do toho dala.

melanta
Dnes o 11:36
@anonym_7588cd

1.4.je ďaleko? Vy neviete aký je tam problém? Hádam si nemyslite ze sa dovtedy situácia zmení alebo sa zlepší. 🙄

@anonym_7588cd bez ohľadu na politickú situáciu medzi Iran a Israel, kľudne môže do konca marca Dubai letisko otvoriť aj pre lowcosty a autorkyn let sa uskutoční. V takom prípade ho môže zrušiť jedine z vlastnej vôle a v takom prípade nebude mať nárok na úplne nič.

sissy27
Dnes o 11:38

@sssilvia ty si kupovala letenky od kiwi, prečo by ti mala letecká spoločnosť niečo vracať? Pre nich je obchodný partner kiwi, nie ty, takže ak budú niečo vracať, tak potom spoločnosti kiwi, od ktorej dostali peniaze.

sssilvia
autor
Dnes o 11:42

Ďakujem všetkým …. Viem, že veľa sprostredkovateľov ma teraz zvýhodnené riešenia na neuskutočnene cesty,tak som chcela vedieť skúsenosti. Vždy kupujem cez leteckú spoločnosti, teraz kvôli cene sa prikupovali letenky u nich, pozbieralo sa nás 8 osôb postupne, tak sa riešila hlavne cena potom. V najhoršom prípade, bude dobrý aj kredit 🙈

anonym_bcc26b
Dnes o 12:10

s kiwi je to nafigu, ja som rusila let pre deti a mna, lebo dostali kiahne, dostala som spat 10 eur kredit, lebo to podla nich nebola prelazka pre mna neletiet :/ natahovala som sa s nimi cez pol roka, davala prekladat lekarske spravy, zamietli to... komunikacia s nimi nula boodov. kiwi nikdy viac

anonym_c8b6d4
Dnes o 12:30
@melanta

@anonym_7588cd bez ohľadu na politickú situáciu medzi Iran a Israel, kľudne môže do konca marca Dubai letisko otvoriť aj pre lowcosty a autorkyn let sa uskutoční. V takom prípade ho môže zrušiť jedine z vlastnej vôle a v takom prípade nebude mať nárok na úplne nič.

@melanta autorkin je s makkym i

viera27
Dnes o 12:40
@sssilvia

Ďakujem všetkým …. Viem, že veľa sprostredkovateľov ma teraz zvýhodnené riešenia na neuskutočnene cesty,tak som chcela vedieť skúsenosti. Vždy kupujem cez leteckú spoločnosti, teraz kvôli cene sa prikupovali letenky u nich, pozbieralo sa nás 8 osôb postupne, tak sa riešila hlavne cena potom. V najhoršom prípade, bude dobrý aj kredit 🙈

@sssilvia este skus ak ste platili kartou chargeback. Tak som vymahala peniaze za letenky nakupene a potom zrusene pre covid. Tiez mi pchali kredity, nakoniec vsak museli vratit platbu. Tam budes dokladovat zrusenie letu, ked to bude aktualne