icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

branoazden
22. máj 2016

Ahoj minuli rok sme chceli ist do bulharska ohladom nato ze bola zena tehotna tak sme isli do chorvatska na istriu.tento rok chceme dat bulharsko nesebar pomorie .chceme ist okolo 5jula priblizne mam dovcu 20 dni.vyrazime z nitrii ..chcem sa opytat niekolko veci ktora cast bulharska je najlacnejsia kvoli tomu ze chceme ist na 2 tyzdnne.chceme ist autom mam lpg len neviem ci cez rumunsko alebo bulharsko mam dve diti jeden ma 3 roky a druhy ma rok ..takze chcem volit cestu co najrychlejsiu ..ty co tvrdia srbsko ze su tam dialnice nehrozia prepadii ako rumunsku umyvaci okien predajci kobercovv a podobnee ..ty co tvrdia rumunsko ze nehrozia zapchy ako v srbsku kvoli turkonm ake mate skusenostii

bg2014
22. máj 2016

o akych prepadoch rozpravas to neviem,nic take som nezazil, cez srbsko mas sice dialnice az do burgasu alebo varny ale ked vymaknes tych turkov co idu domov tak si mozes kludne postat na hraniciach aj 5 hodin,vseobecne od burgasu hore je drahsie dole lacnejsie,no a neviem ale pises tam ci nevies ci mas ist cez ro alebo bg.no cez bg tam musis ist urcite kedze chces ist do bg, spocitaj si co je priorita.ci ta cesta po dialnici neunavuje,ci chces po ceste nieco vidiet,lebo ja chodim z KE cez ro do primorska normalnou jazdou za 15 h, aj z 2 tankovaniami ,poznam znamych co chodia cez srbsko idu tiez 15 h ale spravia o 2OO km viac. kedze mas lpg tak ti to moze byt asi jedno i ked po dialnici bude ta spotreba trocha vacsia a v ro uz je tiez dost velka dialnicna siet

syja
22. máj 2016

@branoazden my sme zatiaľ boli len v primorsku a sunny beach a výlety sme si spravili do nessebaru, sozopolu, pomori a burgasu. Najnižšie ceny boli v pomori a primorsku. Povedala by som že skoro o polovicu nižšie ako v sb. A Z tých dvoch sa nám viac páčilo primorsko

tunde1978
26. máj 2016

@mayca20
My sme boli vlani 2015 a dnes sme si už rezervovali hotel na tento rok . Cesta ubehne treba mať na mysli
čo vás tam čaká , super dovolenka . My sme vyrazili v sobotu cca 14,00 a s jednou 1,5hod prestávkou sme tam už ráno boli . Cesta trvala asi 13hod , Cesta nám ubehla v pohode a to sme mali 5r syna

doly7
28. máj 2016

@tunde1978 Prosim na ake miesto v bulharsku ste dorazili za 13 hodin aj s 1,5 hod prestavkou to znamena ,ze cista cesta trvala 11,5 hod.Prepacte moju otazku ,ale zaujalo ma to .

bg2014
28. máj 2016

asi na hranicu

tunde1978
28. máj 2016

@doly7 Tých 13 hod sme dorazili do Varny kde sme sa stavili pozrieť delfinárium, potom sme ešte pokračovali do Prímorska . Cestovali sme cez Rumunsko a dosť úsekov bola dialnica . Vlastne to bolo bez prestávky pomýlila som sa 🙂

pato76
29. máj 2016
doly7
30. máj 2016

@tunde1978 Tak to ste naozaj sikovny,pri striedani sa vodicov a s prestavkami co viem do Varny tak 15 az 16 hod.Jazda bez prestavky je asi nemozna.Asi zalezi od stastia ako sa komu zadari ale tych 13 hod by som bral ako cas skor rekordny ako realny to len kvoli tomu porovnaniu.Cesta na dovolenku by nemal byt pretek s casom.Ja i uz tu cestu vnimam ako dovolenku.

tunde1978
30. máj 2016

@doly7 Ako píšeš cestu si treba vychutnať to je pravda, ale ked vyrazíš z domu poobede a dáš sa na dialnicu nieje až tak toho čo pozerať. Dáš si tempo po dialnici cca 120km čo myslím nieje tak strašné pretekanie , a cez noc toho tiež veľa nevidno . Manžel je vodič s povolania( tým sa nechválim iba je to jeho práca) a poviem ti dá sa to urobiť bez zastávky ( samozrejme že nejaká tá 5 min na pauzu sa nájde ), My si cestou pospíme a ani nevieme a už sme tam . Ako som spomínala to sme sa stavili vo Varne v delfináriu a potom sme ešte pokračovali ďalej do Prímorska. Možno tento rok nám to potrvá dlhšie ale vlani sa nám darilo. Ked sa vrátime dám ti vedieť 🙂

tunde1978
30. máj 2016

@bg2014 Prečo myslíš že sme dorazili za 13h na hranicu ked sama píšeš že vám cesta z Košíc do Prímorska trvá 15h a to máte 2 zastávky na tankovanie .

bg2014
31. máj 2016

no po prve, tankovanie trvalo s wc dokopy 20 minut, a po druhe ty si pisala 13 hodin aj s 1,5 hod. zastavkou co je cisty cas jazdy 11,5 hod . co je dost nerealne kedze v RO sa pomaly v kazdej dedine meria a vam to vychadza primerka 100 km za hod.a to nehovorim ze v Ro su dialnice az od povedzme tretiny a aj to nie v kuse na hranicu.a mne cesta trvala 14 a pol.ale bol som tam aj za 13 pred 3 rokmi ale to som isiel plna ciare neplna na max. a kde sa dalo aj 200 km. takze ako pises ze za 11,5 h zasa hovorim nerealne,

doly7
31. máj 2016

@tunde1978 Pozri toto je diskusne forum to znamena,ze ludia maju pravo na to aby napisali co uznaju za vhodne a potom to uz je len na polemike ako kto sa k Tvojmu nazoru vyjadri.Nechcem tvrdit,ze ten Vas rekordny cas nie je realny,ale aj vodic z povolania potrebuje nejaku tu pauzu na natiahnutie sa,kavu,jedlo,pitie,WC a ist takym stylom,ze kvoli dosiahnutiu co najkratsieho cieloveho casu hnat s detmi v aute a jest za jazdy je dost nerozumne.Ale opat je to subjektivny nazor kazdeho z nas.Ja si tu prestavku doprajem vzdy a v maximalnej miere.Sice nespim cestou,ale stale sme v strehu dvaja vodici,na benzinkach sa zvyknem oplachnut,vypit kavu dat cigaretu,pri aute v klude najest,alebo nieco v rychlom obcerstveni.Proste si tu cestu vychutnavam a s tymto vsetkym ak to mozem nazvat luxusom mi trva mojich 1340 km cez Rumunsko asi 17 hodin.Asi by to mozno bolo viac,ale nocny prejazd rumunska riesim stylom,ze sa prilepim na nejake auto predomnou a drzim jeho rychlost aj cez dediny co urcite nie je 50km/h.Minuly rok ma tahal jeden cech a doprial si aj 100-110 km.Viem je to risk a hlavne preto,ze tvrdia ,ze rumuni maju mat kamerovy system a tak neviem,minuly rok neprislo nic a asi tymto v noci v rumunsku ziskam cas.Nech je sofer akykolvek,ale v kuse tahat na dovolenku je totalny nezmysel a hlavne ked soferuje sam.To je moj nazor a Ty sa s nim vobec nemusis stotoznit.Prajem stastnu cestu a po navrate mozeme hodit rec ako to kto zvladol.

kamilita25
2. jún 2016

Ahoj...
chystáme sa do Bulharska autom už po tretí raz... dva krát sme išli cez Rumunsko, cesta cez hory niekoľko hodín 30km rýchlosťou a divoká jazda kamionistov je ale desivá... teraz zvažujeme cestu cez Srbsko... bojíme sa ale zdržania na hraniciach, veľa ľudí hovorí a päťhodinovom čakaní a my cestujeme s deťmi.... Vie niekto aká je tam teraz situácia v súvislosti s utečencami a zdražím? Poradí niekto ktorá alternatíva je lepšia? Cez Rumunsko alebo cez Srbsko?

bg2014
2. jún 2016

a kadial ste isli ,ze 30 km, to zdrzanie na hraniciach moze byt kruta realita, zalezi v akom case idete, ja chodim cez RO bez problemov

doly7
4. jún 2016

Cestu cez srbsko nepoznam,ale vacsinou chodim cez RO v noci a nejake problemy som nemal.Vyrazam z BA navecer okolo18.00 tak,ze na RO hraniciach som pred polnocou,chodim vzdy cez vikend zo soboty na nedelu tak,ze kamionov je minimum a obcasne zdrzanie sa vyskytne na nejakom tom semafore,ale cesta je vacsinou plynula a este sa mi nestalo,ze by sme sli nejaky dlhy usek 30 km rychlostou.Je pravda,ze po ceste je dost usekov ktore sa prave rekonstruuju a mam obavu aj tento rok v casti udolia rieky Olt,ze mozu byt problemy,ale ako sledujem fora su tu skuseny vodici ktory to riesia juznou trasou kde sa vyhnu hornatejsim usekom a vraj jazda je pohodovejsia.Ja chodim stredom Rumunska kade to skor poznam.Treba asi zvazit cas vyjazdu a samozrejme trasu ktora nam najviac vyhovuje a hlavne v pripade,ze mate v aute male deti.Zdrzanie za neocakavanych okolnosti sa asi vyskytne vzdy a ked tak zvazite ,ze vyjazd z domu cez vikend je dost preferovany ocakavalo by sa ,ze bude naozaj pomalsi co sa mne zatial nenaplnilo.Nemam naponahlo a vzdy sa skoro zmestim do tych 17 hodim na necelych 1400 km cesty.Cestu spat volim cez transfargasku magistralu kde vlastne kamion nestretnete,je to cesta nadherna kvoli prirode,ale aj trocha dlhsia myslim casovo,minuly rok nam to trvalo 19 hodin aj z castymi prestavkami na vyhliadkovych parkoviskach kde je krasna sceneria prirody..Tym som chcel len naznacit,ze nie je predpoklad,ze by cesta Rumunskom bola nejaka pomala a zakonite by Vas prejazd nim zdrzalo.Su zastanci odchodu na dovolenku cez pracovne dni a vtedy je asi aj vacsi predpoklad problemu s kamionmi ktore maju pocas vikendu vyjazd obmedzeny.Treba zvazit vsetky pre aj proti,vybrat cas odchodu a samozrejme trasu ktora nam najviac vyhovuje aj casovoaj terenom.Poznam len rumunsko a preto sa k nemu aj priklanam.Neoblubujem velmi dlhe dialnicne useky tak ako to je srbsku preto aj tato volba.Rumunske cesty su v poslednych rokoch na velmi dobrej urovni,niekedy sa mi zda ,ze este aj lepsie ako v niektorych castiach u nas,teda aspon tie hlavne tahy.

zdeno223
5. jún 2016

Ahojte na konci augusta začiatkom septembra by sme chceli ísť na dovolenku do Prímorska, nerozmýšľa tiež niekto o tom? Keďže by sme chceli ísť autom 2, či by sa niekto nepridal alebo my či by sme sa nemohli pridať 🙂 ja s priateľkou, sme mladí :P

natanell
7. jún 2016

Ahojte,,aj my sa chystame do primorska autom,,vyrazame z Nr cca 10.7.s troj.roc.dietatom
Uz sme boli ale davnooo a dalo sa to vydrzatovsem vtedy nebola este mala☺☺☺ tak uvidime ako to pojde tentokrat,zakolko to dame😉😉😉😉😉
Ak niekto idete kludne napiste.....budeme radi

kamilita25
8. jún 2016

Ahojte, ďakujem za reakcie... my odchádzame tri autá 25.7. v pondelok do Primorska lebo to máme cez cestovku a teda prvý deň je utorok 26. 7. Boli sme pred dvoma rokmi s troma deťmi, najmenšia mala 1,5 roka, dve staršie sú už veľké, s nimi nie je problém a dokonca aj najmenšia cestu zvládla v pohode... robili sme si prestávky ... problém bol cez tie horské úseky, tam bolo dosť kamiónov, ktoré jazdili neohľaduplne, dokonca nás aj ohrozili... a tam sme išli aj dosť dlho pomaly... neviem ako sa volá ten úsek, opýtam sa chlapov 😉 S deťmi sa nemusíte báť ísť, spia lepšie ako doma v posteli 🙂 🙂 🙂
Ešte by som privítala keby niekto (doly7) napísal akou trasou sa vyhnúť horám..
Ďakujem a pekný deň 🙂

ves1
8. jún 2016

Ahojte.chcem sa opýtať či stačí do Bulharska klasický OP alebo je potrebný ID ob.preukaz.Ďakujem

natanell
8. jún 2016

@ves1 myslim ze klasicky ob.preukaz a mala samozrejme pas...☺☺

natanell
8. jún 2016

@kamilita25 to je super ze idete 3 auta,,my ideme sami ale este zhaname aspon jedno auto,,ked vy pojdete my uz vyslbeni budeme doma☺☺☺..idemw cez srbsko tak uvidime aka bude cesta,,,

doly7
9. jún 2016

@natanell Chcem len reagovat na to ,ze ludia maju pocit,ze jazda vo dvojici,alebo aj v trojici je pohodovejsia a bezpecnejsia.Vyskusal som a aspon ja tvrdim,ze solo jazda je najpohodovejsia a samozrejme casovo aj najrychlejsia aj ked nikdy sa na dovolenku neponahlam.Je dobre mat niekoho na telefone pred sebou,alebo za sebou ,ale mne sa jazda v kolone urcite neosvedcila.Pripajam nazor jedneho ceskeho "BULHAROMILA" ktory ma cestu cez srbsko aj rumunsko absolvovanu uz nespocetne krat.Snad Vam to v niecom pomoze:

Jet společně či nikoliv?
Myslím, že kdo jede poprvé, je lepší jet sám. Kor když by měla jet dvě auta poprvé! Nevíte totiž do čeho jdete a vy sami se musíte tu jízdu naučit a dostat trochu do krve. Brát ještě ohled na někoho dalšího, koukat pořád jestli jste v dohledu, čekat na něj u wc nebo při tankování apod, vás jen rozptyluje, rozčiluje a zdržuje.
Ani u zkušených posádek z cest do BG není spolujízda tím pravým ořechovým pro obě strany, ač tedy některé záležitosti oproti prvničkám odpadají.

Vždycky ve více autech než jednom, je cesta o hodně pomalejší (mnohdy i v řádu několika hodin), než sami. Nějaké jízdy ve třech a více autech už je totální nesmysl, než že by to bylo nějakou výhodou pro posádky. Budete řidiči všech aut jen o hodně více unaveni a stejně bude spíše zázrak, když všechna auta dojedou do cíle společně.

Smysl má možná pouze taková, jak říkám "technická spolujízda" a párkrát jsme ji také praktikovali.

Víte, že jede vy (třeba z Ostravy) i jiná posádka v jiném autě (třeba z Prahy) přibližně ve stejnou dobu a stejnou cestou (ani to nemusí být cesta úplně totožná). Na to stačí par sms v telefonu po celou jízdu na dovolenou a z dovolené. Každý si zastavuje jak chce, tankuje kde chce, někdo je někdy vepředu, jindy zase za vámi. Vy ale víte, že jste od sebe možná maximálně hodinku cesty napřed, nebo pozadu a když vznikne problém, ve kterém by vám mohla posádka druhého auta třeba pomoci, tak do hodinky je máte u sebe.
Když problém není (což je nejčastější varianta, pokud jste se už doma trochu věnovali cestě a autu), jedete si každé auto v klidu svým tempem a svým odpočíváním. (Za našich už asi čtyřicet cest ČR-BG a zpět, nevíme o situaci či problému, kde by nám posádka druhého auta byla něco opravdu platná). Stejně na místo do Bulharska dorazíte plus mínus přibližně ve stejnou dobu.

doly7
9. jún 2016

@kamilita25 Co sa tyka tej trasy ktora je vraj menej hornata a nazyvaju ju "juzna trasa"neviem Ti naozaj fundovane poradit,lebo som nou nikdy nesiel,chodim vzdy stredom RO.Od Aradu odbocit na Timisoara,Lugoj,Orsova,Craiova,Alexandria,Giurgiu-Ruse.Je to len sprostredkovana informacia,snad Ti pomoze,alebo sa k tomu niekto znaly problemu vyjadri.

kamilita25
10. jún 2016

Ďakujem ľudia, ste zlatí 🙂 natanell daj potom vedieť aká bola cesta cez Srbsko... asi sa rozhodneme podľa onfo tesne pred odchodom... čo sa týka jazdy viacerých áut, ideme všetci spolu do jedného hotela tak preto spolu... budeme mať v aute vysielačky a vzájomne si dávať info... tak sme to robili aj minule... myslím že je to väčšia istota keď človek nie je na ceste úplne sám ale samozrejme keď treba cikať alebo zvracať jednému, stoja všetci.... 🙂 🙂 🙂 potom aj samotná cesta na dovolenku je zážitok... a aj dobrá sranda... tak veľa šťastných kilometrov všetkým a hlavne opatrne, nech si to v Bulharsku pekne užijeme...

doly7
10. jún 2016

@kamilita25 samozrejme to skupinove cestovanie je naozaj vec nazoru a skusenosti..Ja to len hodnotim z pohladu vodica ktory musi sledovat auto pred sebou.Je to o vacsom sustredeni a psychickom napore na vodica.Sledovat auto pred sebou 1300 km je naozaj fuska a preto volim radsej cestu solo skor s tou technickou podporou ako tu uz bolo spominane.Skusil som aj tie vysielacky,ale ked to su take tie do 50 eur a maju dosah v navode uvadzany 10km tak ver ze ked sa vyskytnes v rumunsku co i len v trosku hornatej oblasti budu Ti uplne k nicomu jedine su fajn ked mas auto v dohlade a mozes sa pocas cesty dohodnut napr. na zastavke.Mne sa to velmi neosvedcilo ked uz klasicke vysielacky ake pouzivaju vodici kamionovej prepravy a poniektory fajnsmekri,ale to uz je cenova relacia trocha inde.Ale ako pisem,sto ludi ,sto nazorov.Viem co je to mat v aute male deti,toto uz mam za sebou,sme dvaja dospely a preto aj cesta solo.Mozno raz olutujem svoje zvyky,ale zatial takto.Ten pocit istoty mas aj ked nie su auto v dohlade a po dohode by ste sa popripade v urcitych miestach rdsej mohli pockat.Prve a posledne auto maju kontak a vedia koordinovat ten stred.Pre mna bolo utrpenie mat stale oci na stopkach a dohanat a drzat sa toho predomnou.Tak stastnu cestu a skus teda tu juznu trasu.Este dovetok skus navstivit stranky najih.cz,orbion cz,na oboch je venovana kapitola,alebo teda forum o ceste autom do BG tam najdes naozaj znalcov cesty.Ja povacsinou info cerpam tam.

gubka112
13. jún 2016

Ahoj, chcem sa opýtať hľadáme niekoho, kto by s nami absolvoval cestu do Bulharska cez Srbsko.
Ideme v termíne od 30.7.2016 na 10 nocí, čiže do 10.8.2016.
Do Bulharska sme šli aj minulý rok cez Rumunsko a teraz chceme skúsiť druhú cestu.

bg2014
16. jún 2016

nevie niekto ako to vyzera s mostom v ruse, ci uz je opraveny alebo sa este caka

tritata
17. jún 2016

@gubka112 keby idete o 4 dni neskor my ideme 4.augusta

gubka112
17. jún 2016

Ahoj, my by sme potrebovali aspoň deň dva skôr, totiž v práci musím byť 15.8.
A dokedy budete, kedy odete späť?
Už ste šli cez Srbsko?
Idete sami, či je vás viac?