Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
A budúci rok pre nás z východu už bude otvorená nova diaľnica z Košíc až do miscolca a predpokladám že dokončia aj turda sebes takže sa to zase zrychly
@bg2014 myslíš že budúci rok nám Tí dementi dovolia vycestovať ? Ja si myslím že pokiaľ budeme ďalej ako ovce tak nie. BG vyradili zo zelenej zóny nie pre skutočné riziko, ale pre biznis a lobing pre inú krajinu. Skús hádať pre ktorú ? To potvrdil aj minister zahr. vecí jednej čo sa vracala z BG, že Matovi
že Matovič ich vyradil z konzilia a rozhodovanie o "zelených" krajinách nemalo nič spoločné s rizikom nákazy v danej krajine. Tak ako povedali že v Chorvátsku sa máš vyhýbať Belehradu a Zadaru (tuším), tak mohli povedať že v BG sa máš vyhnúť Sofii a napr. Burgasu.
@kiralyz toe dobra cesta tiez tade chodim ale nie na Szeged ale Oradea DOLE NA aRAD
@kiralyz My sme takto sli pred dvoma tyzdnami cez Lugoj na Calafat uprostred noci a cesta pohodova a rychla, len pozor na nedostatok cerpaciek, nie su tam az tak husto ako inde kedze mesta obchadzas po obchvatoch. Hranice boli tiez OK. V Calafate je stale dlha kolona kamionov, nechavaju medzi sebou dost miesta takze ich vies pekne obehnut v protismere ;) Pri vstupe do BG treba mat vypisane potvrdenie o akceptovani protiepidemiologickych opatreni (rozdava ho aj lekar priamo na hranici). Stastnu cestu ;) Pozdravujeme z BG
Maly update priamo z BG. Sem sme cestovali 3.7. Hranica HU-RO Gyula-Varsand bez cakania, skontrolovali papiere a pustili nas. Tankovali sme v RO na benzinkach mimo velkych miest a uplne v pohode. Odporucam znacku Petrom. Cena benzinu je v RO len o trochu vyssia ako v BG. Hranica RO-BG rano o 7:00 cakanie 30 minut ale tiez uplne OK. Teplotu nam nemerali len sme odovzdali jedni tlacivo a OK.
Nocovali sme v Borovci a zvladli sme aj turu na najvyssi vrch Bulharska-Musalu. Za cely den sme tam stretli cca 30-40 ludi na ture, hory sme mali uplne pre seba. Ruska sa v BG a RO nosia viac ako v Madarsku!!! Ale stalo sa nam ze nas ludia zastavovali ze naco ich nosime a ze korona je len politika. Je to tak pol na pol, niekto ich nosi a niekto nie. Na plazach je menej ludi, Primorsko bolo minuly tyzden prazdnejsie a teraz sme v Pomori kde je trochu viac ludi, ale plaze preplnene nie su. Boli sme pozriet aj Carevo, Lozenec ci Sveti Vlas, ludi je vsade fakt menej. V Lozenci na plazi 1 clovek na 50 metrov.
Restauracie su otvorene a takisto aj markety. Zopar podnikov je zavretych ale je to mensina. Za cely pobyt sme stretli 1x slovakov a zopar cechov, inak len Bulhari. Videl som zopar ukrajinskych a polskych znaciek ale zahranicnych turistov je tu fakt minimalne.
@1kubo1 dakujeme za info. Ja vyrazam v piatok
@1kubo1 tak sme vcera dorazili do primorska. cesta cez na calafat vidin v pohode len bolo dost kamionov a aj dost prsalo tak sa nedalo letiet 🙂
za vratsou bol zavrety nejaky usek na botevgrad a odklonilo nas to cez dedinu a nakonec sme sa dostali na nejaku uplne inu cestu - same serpentiny - co nas doviedla az do sofie. navigacku som mal vypnutu a kedze som isiel prvykrat tade tak az neskoro som si uvedomil ze nejdeme na botevgrad. ale nebol to nejaky velky casovy sklz.
zdriemli sme si na lukoile pri ihtimane a doobeda sme v pohode dosli sem.
Vcera dost plna plaz domacich, slovencinu som nepocul ani v meste vecer, cestinu sem tam ale velmi malo. stanky otvorene, bary na plazi tiez, rusko sa nosi iba v supermarkete.
zmenarne su zavrete takze bud bankomat alebo banka. ani jedno slovenske alebo ceske auto sme nestretli ani po ceste a ani tu sme este nevideli co sme boli na prechadzkach so psom.
na ro-bg hraniciach rozdavali tlacivo, my sme mali vyplnene z domu tak len pozreli ale ani ho nezobrali od nas. cakanie v calafate asi 25 minut - mali pravdepodobne prestavku lebo sa dlho cakalo a potom zrazu sa rozbehlo a hned sme boli na moste. platba 6 euro za most. radary boli medzi severin a calafat asi na 3 miestach v dedinach ale rumuni blikali tak pohoda.rusko nemali ani na hranicicach colnici.
Pocasie prvy den super more teple, pivo studene 🙂
@kiralyz ja startujem v piatok a sobota nanobed som v primorsku..tou istou trasou
@simone263337 len dajte pozor na tu obchadzku my sme isli podla tabul na sofiu a v tej dedine nas tabule viedli cez tie serpentiny nevratili nas na povodnu cestu na botevgrad. na google mapach je vidno tu uzavretu cestu v rebarkovo - navedie vas to na zverinu co su same serpentiny aj ked velmi pekna krajina ale predlzi to cestu asi aj o hodinu a pol, proste "zverina" 🙂
@kiralyz aj minulybrok tam bola obchadzka ale idem si to pozriet
Tak pozrel.som sa a pre ostatnych v Rebarkovo je obchadzka ..prejdete dedinou a drzte sa na ceste c 161 NIE 16!! Na 161 prejst az do dediny Lyutidol a tam sa napojit na smer Botevgrad. Obchadzka cca 12km
@kiralyz v sobotu som tam......odchod piatok 22.00
@bg2014 a čo sa dáš zaočkovať? myslíš že ťa bez očkovania len tak dakde pustia?
Tak uz sme doma v domacej karantene 🙂
Cesta späť cez ruse uplne na pohodu cakanie na hraniciach v piatok v ruse asi 5 minut,
len pozreli obcianske a technicak od auta, teplota vonku 40 stupnov, kusok za giurgiu na vanatori mici bolo az 42. prespatie v capataneni v penzione, rano 13 stupnov aspon sme sa trochu schaldili 🙂 doobeda prechod transfagaras totalne preplneny ale samí domaci. pri priehrade na ceste medvedica s troma malymi mackami, vsetci tam zastavovali a fotili 🙂 pri stankoch plne parkoviska nedalo sa ani zastavit, nebolo kde. Dialnica sibiu - nadlac velmi slaba prevadzka, cakanie do madarska asi 10 minut, kukli obcianske a hned pustili,
nepozerali ani kufor ani nemerali teplotu, proste nic len kyvli a islo sa. dialnica v madarsku tiez pohoda malo aut vecer o deviatej sme boli v ba 🙂
Nejak tu od leta ostalo ticho. Este neplanujete buduci rok ?
My ak nás táto vláda nezruinuje a budú peniaze tak rozhodne BG. Tento rok sme nakoniec zrušili a boli sme na SK, no tu si človek neoddýchne. A tie služby, ochota v porovnaní s BG ani nehovorím. K tomu sme s deťmi chytili ešte silnú alergickú nádchu zo stromov čo tam boli. A práve kvôli alergii som chcel vziať deti do BG, aby mali aspoň ďalší rok pokoj. To však dementovič nepochopí ...
Koreniny došli,vína vypite,sprchace tiež už niesu tak by sa patrilo keďže bol výpadok🤔
Všetkým cestovateľom prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov hlavne v zdraví a šťastný nový rok v nádeji že to bude už len lepšie a že sa dostaneme do Bg.

@kiralyz my sme tiež šli 26hodin. Aj cesta je cieľ 🙂 Len tento rok to budem musieť nakoniec zrušiť, lebo nemôžeme ísť po návrate do karantény. A neverím že Tí dementi to do 2.8. zmenia. Hlavne že Česi môžu do BG v pohode.