icon

Cestovanie do Talianska s deťmi

Včera o 21:41

Ahojte, prosím Vás, sobotu odlietam s deťmi na 2 dni Talianska,ideme aj s kamoškou a jej 2 deťmi. Deti majú priezvisko po otcovi,neboli sme zobratí,nežijeme spolu 2 roky. S otcom detí výchadzam dobre,mal mi ísť potvrdiť tlačivo na vycestovanie,avšak ochorel a nieje v jeho silách ísť k notárovi,čo úplne chápem,je k.o. a nieje to úplne bežné ochorenie. Mám teraz obavu,čo s tým,viete mi poradiť prosím,čo môžem urobiť,aby nebol problém? Letíme z letiska v Bratislave. Kópiu rodného listu samozrejme beriem,môžem ho dať overiť na úrade? Ďakujem

anonym_ace348
Včera o 22:11

@anonym_autor napíš to do poradne Pravne poradenstvo , tu na MK

anonym_5eddbb
Dnes o 04:51

Veď si matka, tipujem, že deti máš zverené do starostlivosti ty, z čoho máš obavy?

anonym_3e3c87
Dnes o 05:05

Dá sa zaplatiť notára a príde domov, samozrejme ak choroba nie je nákazlivá.

klara351
Dnes o 06:15

Taliansko súhlas druhého rodiča vyžaduje. Ak ho budú pýtať, budeš.mat problém. Ja by som bez toho nešla. Je utorok, do piatku by sa snáď otec deti mohol dostať k notárovi.

anonym_3e3c87
Dnes o 06:18
@anonym_5eddbb

Veď si matka, tipujem, že deti máš zverené do starostlivosti ty, z čoho máš obavy?

@anonym_5eddbb aj matka musí dodržiavať talianske zákony, nemá výnimku

anonym_2523a1
Dnes o 06:18
@klara351

Taliansko súhlas druhého rodiča vyžaduje. Ak ho budú pýtať, budeš.mat problém. Ja by som bez toho nešla. Je utorok, do piatku by sa snáď otec deti mohol dostať k notárovi.

@klara351 alebo otec nievie, ze niekam letia, alebo nechce, aby leteli

autor
Dnes o 07:37
@anonym_ace348

@anonym_autor napíš to do poradne Pravne poradenstvo , tu na MK

@klara351
@anonym_5eddbb
@anonym_ace348 ďakujem za odpovede. Písala som mu, uvidím ako mu je, každopádne pozriem ešte toho notára domov. Bývame na dedine, notár nieje najbližšie. Nemá nákazlivú chorobu, problémy s uchom, dosť veľké. Overenie podpisu na obecnom úrade je asi málo, či? To by dal v pohode, len cestovať ďalej je trochu problém teraz. Otec je informovaný normálne, vychádzame dobre, jedno z detí bolo v marci odcestované so starými rodičmi a bezproblémov dal overiť, ja ho informujem o všetkom, nerobíme si problémy, vieme sa na všetkom normálne dohodnúť a porozprávať.

anonym_3e3c87
Dnes o 07:40
@anonym_autor

@klara351
@anonym_5eddbb
@anonym_ace348 ďakujem za odpovede. Písala som mu, uvidím ako mu je, každopádne pozriem ešte toho notára domov. Bývame na dedine, notár nieje najbližšie. Nemá nákazlivú chorobu, problémy s uchom, dosť veľké. Overenie podpisu na obecnom úrade je asi málo, či? To by dal v pohode, len cestovať ďalej je trochu problém teraz. Otec je informovaný normálne, vychádzame dobre, jedno z detí bolo v marci odcestované so starými rodičmi a bezproblémov dal overiť, ja ho informujem o všetkom, nerobíme si problémy, vieme sa na všetkom normálne dohodnúť a porozprávať.

@anonym_autor matrika/obecný úrad neoverí podpis na dokumente v angličtine
dohodni notára a ponúkni že ho odvezieš a dovezieš