Cestovanie s dieťaťom: Skúsenosti na Korfu v júni
Ahojte,
12. juna letim s dcerkou (2.5 roka) z Bratislavy (21:10) na Korfu a 20.juna (00:25) letime spat. Tak sa len chcem spytat, ci nahodou niekto leti rovnako s dietatom/detmi, zeby mohol rychlejsie prejst cas cakania 🙂
Idem s dcerkou sam, manzelka zostava doma - nema rada vodu a more, a dcerku beriem na tyzden ja plachetnicu, takze to vobec nehrozi :D
Vdaka 🙂
Ty ideš sám s 2,5 ročnou dcérou na more a žena s tým súhlasí?
A tu si hľadáš partacku na zabavenie na letisku?
Neverím....
@anonym_564ba1 Čo ty vieš, možno aj na zabavenie na plachetnici. Máš tolerantnú a zhovievavú ženu. Takého drobca by som na plachetnicu nevzala, ani keby sme tam boli na ňu dvaja.
@anonym_autor Nebudem sa vyjadrovat k rodinnym pomerom... len k tomu, ze casy letov si nabuduce over - toto bude masaker s tak malym dietatom, co sa tyka unavy.. good luck
Neverím....
@anonym_564ba1 tiez mi ostali vypulene oci, ked som si to precitala😂😂😂
@sipopa
O polnoci takáto temička. Dačo asi zabralo 🤣
Počkáme si na autora.
@anonym_autor na plachetnicu??
Nič ma do toho nie je, ale...
... osobne si neviem predstaviť 2,5-ročné dieťa na jachte. Veď to naň treba dávať pozor len na chodníku, či preliezkach.
A na jachte býva aj klzká paluba, veľký náklon, vietor, vlnobitie, pohyblivé časti jachty vedia letieť veľmi rýchlo, manipulácia s lanovím, rahnovím, takelážou, si vyžaduje plnú pozornosť všetkých členov posádky, kormidlovanie to isté...
Vnútorné priestory sú zas dizajnované na úplne iný účel, než na pobyt malých detí.
Ibaže by autor potreboval parťáka na jachtu, aby nerobil nič iné, iba dozeral na deti.
Toto nemusí skončiť dobre.
Neverím....
@anonym_564ba1 partacku, partaka... len vyplnenie casu 🙂 a ano, idem sam s 2.5 rocnou dcerou na more, a? su ludia co chodia s detmi od 1/2 roka 🙂 do 3 rokov je ideal zacat, lebo do 3 rokov fyziologicky dieta nemoze dostat morsku chorobu 🙂
@anonym_autor Nebudem sa vyjadrovat k rodinnym pomerom... len k tomu, ze casy letov si nabuduce over - toto bude masaker s tak malym dietatom, co sa tyka unavy.. good luck
@anonym_5bc70e rodinne pomery - sam mam papiere, ale este si netrufam zobrat male dieta na svoju vlastnu plavbu a zaroven kapitanovat. a vdaka, stastie budem potrebovat :D ano, viem, tie casy su take krkolomne. prespi sa po ceste autom na letisko (2 hodiny), na letisku ju trochu unavim, v lietadle snad zaspi tiez, po prilete ideme rovno na hotel na tu noc sa dospat.
@anonym_564ba1 Čo ty vieš, možno aj na zabavenie na plachetnici. Máš tolerantnú a zhovievavú ženu. Takého drobca by som na plachetnicu nevzala, ani keby sme tam boli na ňu dvaja.
@anonym_6e82f9 ono je to, cim skor sa zacne, tym lepsie. a ako som uz spominal, vela ludi berie deti od 1/2 roka. samozrejme, treba mat na to usposobene veci (siet na railoch, detske vesty, sposob priviazania dietata k lodi atd.). rodina s ktorou idem ma 2 deti, 1 a pol rocne a 4 rocne, a plavia sa z grecka, cez chorvatsko, taliansko, spanielsko az na kanare a neskor aj preplavba cez atlantik.
a co sa tyka mojej otazky, je to vyhradne len preto, aby mala mohla mat niekoho na hru 🙂 ja rad pokecam, ale tam to konci pre mna 🙂
@sipopa tak ja robim casto do noci - do 2-3 🙂 nic ine za tym nehladajte :D videl som tu par otazok na cestovanie, a ze ci niekto niekam cestuje v nejakom case, tak som si povedal, ze mozno najdem nejakych partakov dcerke. je rada v spolocnosti inych deti.
@anonym_autor na plachetnicu??
@anonym_d30f9f ano, a myslim, ze tam vypadla nejaka otazka :D ci?
Nič ma do toho nie je, ale...
... osobne si neviem predstaviť 2,5-ročné dieťa na jachte. Veď to naň treba dávať pozor len na chodníku, či preliezkach.
A na jachte býva aj klzká paluba, veľký náklon, vietor, vlnobitie, pohyblivé časti jachty vedia letieť veľmi rýchlo, manipulácia s lanovím, rahnovím, takelážou, si vyžaduje plnú pozornosť všetkých členov posádky, kormidlovanie to isté...
Vnútorné priestory sú zas dizajnované na úplne iný účel, než na pobyt malých detí.
Ibaže by autor potreboval parťáka na jachtu, aby nerobil nič iné, iba dozeral na deti.
Toto nemusí skončiť dobre.
@orisker neideme preplavovat atlantik 🙂 ideme na relaxacnu rodinnu dovolenkovu jachtu. takze skor motor, minimum plachiet a ak bude zle pocasie, urcite nebudeme riskovat. ja mam teda iba Slovenske Ccko a RYA Day skippera, ale kapitan lode ma CZ Bcko a ma tam svoje vlastne deti (1 a pol a 4 roky), takze nepredpokladam, zeby sa niekde nieco riskovalo vobec. navyse, kopec ludi (co chodi pravidelne) berie deti od 1/2 roka na jachtu, kopec ludi aj s detmi na jachtach zije. a tie deti su ovela odvaznejsie a zaroven rozumnejsie v porovnani so suchozemskymi detmi :D
a FYI, moja dcerka je velmi akcna, miluje vodu a plavanie, obcas padne, buchne sa, obcas nejake oskrete koleno ano modrina, niecim buchne alebo sa "nahneva" a ide znova a uz sa to nezopakuje, lebo si da pozor. ja zas nechapem rodicov, co nedovolia detom testovat svoje limity (v bezpecnom prostredi, kde nehrozi nic horsie ako nejake oskretie ci modrina). jachting (pokial nie je clovek blb a prisposobi plavbu a spravi opatrenia) je pre deti super vec. apropo, povodne som premyslal ist s nou sem https://www.sportovnidite.cz/event-details/dets... kde je to vyslovne o detoch a ano, dokonca aj o 2 rocnych :D samozrejme, ich program je prisposobeny veku.
@orisker neideme preplavovat atlantik 🙂 ideme na relaxacnu rodinnu dovolenkovu jachtu. takze skor motor, minimum plachiet a ak bude zle pocasie, urcite nebudeme riskovat. ja mam teda iba Slovenske Ccko a RYA Day skippera, ale kapitan lode ma CZ Bcko a ma tam svoje vlastne deti (1 a pol a 4 roky), takze nepredpokladam, zeby sa niekde nieco riskovalo vobec. navyse, kopec ludi (co chodi pravidelne) berie deti od 1/2 roka na jachtu, kopec ludi aj s detmi na jachtach zije. a tie deti su ovela odvaznejsie a zaroven rozumnejsie v porovnani so suchozemskymi detmi :D
a FYI, moja dcerka je velmi akcna, miluje vodu a plavanie, obcas padne, buchne sa, obcas nejake oskrete koleno ano modrina, niecim buchne alebo sa "nahneva" a ide znova a uz sa to nezopakuje, lebo si da pozor. ja zas nechapem rodicov, co nedovolia detom testovat svoje limity (v bezpecnom prostredi, kde nehrozi nic horsie ako nejake oskretie ci modrina). jachting (pokial nie je clovek blb a prisposobi plavbu a spravi opatrenia) je pre deti super vec. apropo, povodne som premyslal ist s nou sem https://www.sportovnidite.cz/event-details/dets... kde je to vyslovne o detoch a ano, dokonca aj o 2 rocnych :D samozrejme, ich program je prisposobeny veku.
@anonym_autor ,
tak si len daj pozor, aby keď sa bude batoliť po palube sa nestalo niečo, čo nikto nechce!
@anonym_autor ,
tak si len daj pozor, aby keď sa bude batoliť po palube sa nestalo niečo, čo nikto nechce!
@orisker samozrejme, robim vsetko preto, aby to bolo co najbezpecnejsie. zas nie som blb 🙂 dcerku si budem chranit ako sa len da. napr aj `Marinepool 150N Premium Junior ISO UML Pro Sensor detská vesta` s lifeline pocas plavby bez kompromisu (sam nosim pocas jachtingu). Ja som velmi zatazeny na bezpecnost ked uz nieco riesim.

Neverím....