icon

Cestovanie so psom - 3. krajiny

biaa
3. okt 2022

Zdravim, budem vdacna za info

plánujeme cestovat do Bosny so psikom riesili ste niekto už cestu do 3 krajin mimo eu? Fenka je cipovana, očkovaná(vrátane besnoty) má EU petpass na cestovanie otazka znie či to stačí? Pôjdeme do Bosny na pár dni a vracat sa budeme rovnako autom do českej republiky. Dakujem 🙂))

btus
•
3. okt 2022

my sme boli len v Chorvátsku, Litve a Slovinsku. Nikde nebol problém. Ak má psík petpasss, očkovanie proti besnote a čip tak problem nie je. Ešte si zistite, či nemusíte mať nejaké špeci očkovanie ( kotercový kašeľ, psinka...., aby vás nevrátili z hranice. ) Ale Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Litva, Česko, Chorvátsko, Slovinsko to nevyžaduje

strongi
•
3. okt 2022

My sme tak boli v Albánsku, veterinárovi som povedala, kam ideme, zaockoval co trebalo a išli sme. Plus treba urobiť test na protilátky proti besnote, dostaneš potom certifikát. Treba ale urobiť aspoň 10 dní vopred, aby stihol prísť, chodí poštou. To zoberú psíkovi krv a pošlú na rozbor. Robia to iba špecializované pracoviská. Zisti si vo svojom okolí. Popravde, toho psa na hranici ani nikto nekontroloval. Ale pre istotu sme všetko mali.

btus
•
4. okt 2022

@strongi nám kontrolovali raz - Rakúšania, ale až keď sme sa vracali naspäť.
@biaa ešte je potrebné mať od vet potvrdenie, že pes môže cestovať.

zara0201
•
4. okt 2022

Boli sme v Srbsku tento rok. Okrem pasu a ockovani je potrebny certifikat o titri protilatok, urobia ho v ZV. Ono nie je problem vycestovat di 3.krajiny,ale sa z nej potom vratit do EU. Madari kontrolovali.

biaa
autor
•
10. okt 2022

Supeer dakujem krasne moc pomohlo 🙂)

mari30
•
26. mar 2023

@zara0201 Dobrý deň, my sa chystáme tento rok do Srbska so psíkom, preto sa chcem opýtať keď ste už išli späť cez ktorý hraničný priechod (srbsko-maďarsko) ste išli, či je určený priechod cez ktorý sa ide so psíkom keď to kontrolujú alebo je to jedno, ďakujem

zara0201
•
26. mar 2023

@mari30 neviem o tom že by boli určené prechody,ja však spravidla mám smolu a skontrolujú ma kdekoľvek 😅. Išli sme cez Horgoš. Ale času máte dosť,dajte si urobiť titer protilátok. 40 eur je prijateľná suma a je to doživotný certifikát.

mari30
•
27. mar 2023

@zara0201 ďakujem pekne za odpoveď. Na protilátky ideme dnes 😉 aj pri našom šťastí určite vychytíme kontrolu 😅

macin117
•
17. júl 2023

Ahojte viete mi poslať ako vyzerá ten certifikát lebo u nás na dedine moj veterinár nevie o čo sa jedna presne tak nech som si na 100% istý ďakujem

macin117
•
17. júl 2023

@mari30 zdravím neviete mi poslať ako vyzerá ten certifikát?

ivkaaaaa
•
25. aug 2023

@macin117 ktorý konkrétne máš na mysli? Do Bosny už nie je potrebný titer na protilátky, ak by ste sa ešte len chystali

l_cusim
•
22. apr 2024

@zara0201 ahoj, chcem sa opýtať, kontrolovali vás keď ste odchádzali z krajiny EU alebo keď ste do nej vstupovali?

l_cusim
•
22. apr 2024

Neviete náhodou- potrebujeme VED - veterinary entry document- ... na vstup do Macedónska... kde ho zoženiem?

sasabenova
•
12. jún 2024

@ivkaaaaa Zdravím, môžem sa opytat, či je toto naozaj potvrdená info?? Kde sa to docitam?

ivkaaaaa
•
12. jún 2024

@sasabenova Áno je, zisťovala som to aj v Bosne aj u nás, keď sme minulý rok potrebovali vycestovať. Mali sme len potvrdenie, že pes môže cestovať a pre istotu prehlásenie, že sa jedná o nekomerčný transport (to od nás nechceli)
Nech sa páči:
https://www.vet.gov.ba/en/document/d346