icon

Čo navštíviť v Prahe počas 3 dní?

amalka07
Včera o 21:49

Ahojte, na internete som našla mnoho miest v Prahe, ideme na 3 dni, v stredu ráno prídeme, v piatok večer odchádzame. Viem, že na Prahu by nestačil ani týžden aby sme všetko videli. Poraďte prosím, kto máte skúsenosti, čo sú veci, ktoré treba vidieť a čo sa dá vypustiť? Chceme určite hlavné pamiatky ako Orloj, Hrad, Karlov most. Oplatia sa nejaké múzeá? Galérie?

biba_18
Včera o 21:58

technické múzeum, planetárium, to máš na pár hodín, národné múzeum máš aj na celý deň, galérie rôzne, ale pozrela by som aké majú expozície, náprstkovo muzeum, národná galéria, aj lobkowitz, aj schwarzenberský palác, žižkovská veža, múzeum zmyslov, dox... to nie že na týždeň ...

amalka07
autor
Včera o 22:00
@osky

Stacilo pozriet pod lupou

@osky pozerala som, ale tam sa baby hádajú o kŕmení nutrií🙈

biba_18
Včera o 22:06

napríklad by som pozrela celú prehliadku v klementíne - to sa len tak nevidí tá knižnica...

anonym_d57d82
Včera o 22:07

@amalka07 Ja odporucam narodnu galeriu v Prahe. Na prizemi je kaviaren Kolektor. Nedaleko je park Stromovka, je tam novo otvorene planetarium, nebola som este ale ma velmi dobre ohlasy. Dalej sa da cez Stromovku prejst az do Troje kde je zoo. Tu tiez odporucam ak s tym nemas moralny problem. Na vecer ak budete mat chut na party tak super je Fuchs2.

janka_lukacova
Včera o 23:09

@amalka07 Kunsthalle je super, ale skôr pre milovníkom moderného umenia 🙂 Inak Praha je úžasná hlavne tým množstvom skvelých gastro podnikov, takže odporúčam ochutnávať všetko a na každom rohu.

osky
Dnes o 02:59
@amalka07

@osky pozerala som, ale tam sa baby hádajú o kŕmení nutrií🙈

@amalka07 ale no...2 komenty o nutriach...tak pokracujem v diskusii predsa......😃

dahliaa
Dnes o 05:30

Za sebe bych se vykašlala na nějaké galerie a muzea (pokud o ně vyloženě nestojíte.) Možná tak Národní muzeum. Určitě bude pěkná procházka od Muzea (Václavské náměstí), přes Staromák (orloj) dál Karlův most a nahoru na Hrad (katedrála, Loreta - každou hodinu zvonkohra) a pak bych to vzala dolů na Malostranskou do Valdštejnské zahrady, ale nevím, jak bývá otevřená.
Potom je také krásná procházka (i od Pražského hradu) nebo výjezdem lanovkou na Petřín -rozhledna, park. Případně Vyšehrad (pěkná procházka, výhledy na Prahu, hřbitov, chrám) a nebo je pěkná procházka na Vítkov. Tam je obrovská socha koně s Žižkou. 🙂 (Jsem z Prahy, tak kdybys potřebovala poradit, klidně napiš). Pěkná je pro děti i ZOO nebo Aquapalace, případně planetárium.

elenajezova
Dnes o 06:42

Na nádhernú a moju milovanú Prahu je aj týždeň málo.😀 boli sme s dcérkou v Prahe aj "10000000 "krat, a stále tam je čo pozerať, kam ísť.. 🥰

elenajezova
Dnes o 06:45

Z gastro zážitkov odporúčam piváreň U Fleků, tiež U medvídka. Tam napríklad okrem skvelého jedla majú najsilnejšie pivo na svete. 33 stupňové. Alebo pre deti môže byť zaujímavá Výtopna. Na Václavskom námestí. Tam ti vláčik po koľajniciach dovezie jedlo, pitie...

elenajezova
Dnes o 06:46

U Fleků je to zase zážitok atmosféra. Pri jedle tam hrávajú na akordeón, je to super. V lete sa dá sedieť aj v záhrade...je to tam obrovské.

dahliaa
Dnes o 06:50

Ještě dodám, že v létě je super i plavba na lodičkách po Vltavě. A určitě bych na Pražském hradě počkala na střídání stráže. Bývá každou hodinu, ale když už tu budete na dovolené, tak každý den ve 12:00 bývá slavnostní střídání za doprovodu hudby a fanfár. (na 1. nádvoří (u Brány gigantů) - hlavní vchod). Je to pěkná podívaná. ☺️

anonym_e8a11e
Dnes o 06:55
@elenajezova

U Fleků je to zase zážitok atmosféra. Pri jedle tam hrávajú na akordeón, je to super. V lete sa dá sedieť aj v záhrade...je to tam obrovské.

@elenajezova Ty si tiez dobre mimo. Pyta sa na pamiatky a muzea. Ty trepes o krcmach.

lauriik
Dnes o 07:19
@dahliaa

Za sebe bych se vykašlala na nějaké galerie a muzea (pokud o ně vyloženě nestojíte.) Možná tak Národní muzeum. Určitě bude pěkná procházka od Muzea (Václavské náměstí), přes Staromák (orloj) dál Karlův most a nahoru na Hrad (katedrála, Loreta - každou hodinu zvonkohra) a pak bych to vzala dolů na Malostranskou do Valdštejnské zahrady, ale nevím, jak bývá otevřená.
Potom je také krásná procházka (i od Pražského hradu) nebo výjezdem lanovkou na Petřín -rozhledna, park. Případně Vyšehrad (pěkná procházka, výhledy na Prahu, hřbitov, chrám) a nebo je pěkná procházka na Vítkov. Tam je obrovská socha koně s Žižkou. 🙂 (Jsem z Prahy, tak kdybys potřebovala poradit, klidně napiš). Pěkná je pro děti i ZOO nebo Aquapalace, případně planetárium.

@dahliaa toto jsi krasne zhrnula. Kdyz si to clovek v pohode projde cele pesky tak nasaje z toho mesta uplne jinou atmosferu jako kdyz se jen zbesile honi z jedne pamatky na druhou.
Jenom jeste doplnim, ze lanovka na petrin nefunguje uz vyse roka a je potreba pocitat s tim, ze se to musi vyslapnout ☺️

dahliaa
Dnes o 08:04
@lauriik

@dahliaa toto jsi krasne zhrnula. Kdyz si to clovek v pohode projde cele pesky tak nasaje z toho mesta uplne jinou atmosferu jako kdyz se jen zbesile honi z jedne pamatky na druhou.
Jenom jeste doplnim, ze lanovka na petrin nefunguje uz vyse roka a je potreba pocitat s tim, ze se to musi vyslapnout ☺️

@lauriik Aha, no jo, to jsem vůbec nezaregistrovala, že zase nejezdí.)) Jsem tam taky dlouho nebyla. 😁

anonym_8bf5e0
Dnes o 08:09
@lauriik

@lauriik veru, lanovka na Petrin nechodi.
Prosim Ta, da sa do planetaria dostat? Ked pozeram listky, vzdy je vsetko vybukovane, teda, okrem predstaveni pre najmensie deti.

kitycat
Dnes o 08:30
@anonym_8bf5e0

@lauriik veru, lanovka na Petrin nechodi.
Prosim Ta, da sa do planetaria dostat? Ked pozeram listky, vzdy je vsetko vybukovane, teda, okrem predstaveni pre najmensie deti.

@lauriik lanovka snad toto leto/jesen. Velka rekonstrikcia, spevnuju svah, nove kolaje aj vagony.

Ak sa nechce slapat peso, sa sa to "obist" do kopca zo zastavky Pohorelec alebo autobusom na Koleje Strahov

@anonym_8bf5e0 planetarium musis striehnut, je vecne vypredane

biba_18
Dnes o 08:32

@kitycat len rozmýšľam čo je na tom petříne také zaujímavé, tá lanovka bola asi najzaujímavejšia ...

dahliaa
Dnes o 08:40
@biba_18

@kitycat len rozmýšľam čo je na tom petříne také zaujímavé, tá lanovka bola asi najzaujímavejšia ...

@biba_18 Z Petřína je výhled na celou Prahu. A ty zahrady v okolí jsou taky pěkné. Je to tam hezká procházka. 🙂 Případně i zrcadlové bludiště. 🙂 Pravda ale, že lanovka byla taky fajn zážitek. 😁

srandamusibyt
Dnes o 08:40

Tak tri dni naozaj nie je dosť. Ale keď sme tam boli my tak sme prešli jeden deň staromestké námestie, Václavák, Hrad, most - jedli sme u Fleků, mám to tam rád. Ďaľší deň sme dali Vyšehrad, Petřín, Letenské sady. Inak aj plavba loďou je fajn. V múzeu som bol iba v Zemědelskom a Národnom. Je to fajn, no ja na také veci moc niesom.

biba_18
Dnes o 08:45

@dahliaa no to hej, ale ak sa mám rozhodnúť medzi nejakými inými miestami tak som to myslela ... bo keď si to vyšlapem k žižkovi a potom k veži - cestou sa aj najem a nájdem kopec zastrčených vecí 🙂 ako my napr. vyzdobený vianočný stromček v máji 😂

biba_18
Dnes o 08:51

keď budete na hrade - prejdite sa aj po novom svete ... alebo na hrade - ak nebude pršať - vojdite aj do jeleního příkopu - tam je to absolutne super (odtiaľ môžete vyjsť do nového sveta) - aj po hradnej záhrade smerom na dejvice sa prejdite ... to mnoho ľudí ignoruje, a pritom to sú zaujímavé veci ...

elenajezova
Dnes o 12:22
@anonym_e8a11e

@elenajezova Ty si tiez dobre mimo. Pyta sa na pamiatky a muzea. Ty trepes o krcmach.

@anonym_e8a11e tak po prvé nie som vôbec mimo. Po druhé nepíšem o krčmách, ale reštauráciách a po tretie aj jedlo a pitie patrí k výletu. Tak sa ukludni a láskavo si uprav vyjadrovanie. Otázka znela: co navštíviť v Prahe počas 3 dní. A to, že trepem, to si vyprosím...máš vyjadrovanie 4 cenovej...nič v zlom. Musela som reagovať.

anonym_e8a11e
Dnes o 12:32
@elenajezova

@anonym_e8a11e tak po prvé nie som vôbec mimo. Po druhé nepíšem o krčmách, ale reštauráciách a po tretie aj jedlo a pitie patrí k výletu. Tak sa ukludni a láskavo si uprav vyjadrovanie. Otázka znela: co navštíviť v Prahe počas 3 dní. A to, že trepem, to si vyprosím...máš vyjadrovanie 4 cenovej...nič v zlom. Musela som reagovať.

@elenajezova Si mimo. Okrem toho si aj asi nejakym sposobom postihuta. Malomestiactvom. Pravdepodobne. Povedat niekomu, ze trepe, nie je vyjadrovanie 4 cenovej. To by si letela do p. A spat. U Fleku je pivovar. Teda krcma. Medvidek to iste. Pivovar. Najes sa tam. Ale primarne tam predavaju pivo. Sami o sebe pisu, ze su pub.

amalka07
autor
Dnes o 14:21
@dahliaa

@dahliaa Veľmi pekne ďakujem❤️