icon

Čo nevynechať pri návšteve Amsterdamu?

20. júl 2026

Ideme na víkend do Amsterdamu a budeme tam mať reálne dva celé dni.

Nechcem z toho spraviť behanie od atrakcie k atrakcii, skôr vybrať pár vecí, ktoré fakt stoja za to. Niečo pekné na prechádzku, dobré jedlo, možno múzeum, ale zas nie celý čas len stáť v radoch.

Boli ste v Amsterdame? Čo sa oplatí vidieť? Vopred ďakujem za nápady 🙂

anonym_345921
20. júl 2026

NEMO tech. muzeum za mna jedoznacne

anonym_ab5c79
20. júl 2026

Dom Anny Frankovej, ale listok si rezervujte skor. Moco muzeum moderneho umenia, vecer mozno Cervena ulica, Rijkmuzeum

majka99999
20. júl 2026

Za mna plavba vyhliadkovou lodou.

anonym_2d847d
20. júl 2026

boli sme v Amsterdame minuly rok, boli sme Moco museum - uz by som nesla, muzeum Van Gogh - tiez by som uz nesla, obe boli sklamanim, Rijkmuzeum to sme neboli
Nemo technicke muzeum, boli sme ale nič extra, rataj, ze je tam strasne vela deti, osobne by som uz nesla, ani detom sa velmi nepacilo
co bol nezabudnutelny zazitok bolo This is Holland, to bolo ze vau, tam by som isla znovu, hned v tej iste budove mas aj hojdacku na streche A dam lookout, to lutujem, ze sme nesli
zaujimave bolo aj mini muzeum https://houseboatmuseum.nl/, mas mznost vidiet, ako aa zije na hausboate, je to fakt pekne a zaujimave, lebo je tam aj minulost az po cca 70. roky
a ak mas rada macky, tak super bolo https://kattenkabinet.nl/en/, nejde o ziadnu macaciu kaviaren, ale skor umenie venovane mackam + su tam vnutri asi 4 zive macky

danica2711
20. júl 2026

Rijksmuseum, odporúčam aj plavbu po kanáloch, je tam viacero trás a je to guided tour, dozvieš sa kopu zaujímavých vecí o meste a súčasne ho vidíš iným pohľadom. Je to taká príjemná oddychovka napr. po návšteve múzea. A dobre sa naješ na každom kroku, máš na výber snáď všetky svetové kuchyne

namornicka
20. júl 2026

Tu plavbu lodkou odporucam aj ja. Potom zalezi ci mas rada vytvarne umenie, lebo Rijkmuzeum to su obrazy. Mne sa pacilo aj Van Gogh muzeum, ale dobre je dat si audioguide a da ti to cely kontext - co a preco namaloval v akej etape svojho zivota. Dojem na mna zanechalo male muzeum/dom “Our Lord in the Attic Museum” - tiez aj s vykladom treba.

pinkgirl
Včera o 20:14

Plavba loďou určite!