icon

Čo nezabudnúť zbaliť na dovolenku do Egypta?

kiks1992
Včera o 18:59

Ahojte mamky prosím Vás, len tie ktoré máte skúsenosti , čo odporúčate zbaliť respektíve nezabudnúť na dovolenku v Egypte október/november? Ideme so 7 ročným a 2 ročným dietatom. Načo dať pozor a čo také základne nezabudnúť čo sa nedá kúpiť tam . Ďakujem krásne

anonym_eabb2d
Včera o 19:35

Spf50, dvojo plaviek, mikinu na vecer a do lietadla , okuliare a snorchel pre 7rocneho a pre vas , ak idete do 5* hotela ine netreba . Brala som vzdy endiex ( ten obsahoval presne tu istu latku ako antinal) , terqz je to enditril ( uz to neobsahuje) , a vsetky bezne lieky co beries vzdy na dovolenku, kvapky do usi sa zidu , a antihistaminika je samozrejmost. Inak ma nic specialne nenapada . Boli sme s 3 detmi , najdmladsie malo 5r. , boli sme 4x , vzdy bolo super , a ziaden problem

lienka9
Včera o 19:40

@kiks1992 my sme preventivne nasadili celej rodine probiotika tyzden pred a brali sme ich cely pobyt..vobec sme sa neobmedzovali v jedle,piti,aj lad a nastastie v poriadku...a co vziat okrem toho co uz bolo spomenute my sme mali pre deti take tricka s UV a namiesto klasickeho snorchla mame tie celotvarove masky,dychas normalne a krasne sme cely koralovy utes s detmi oboplavali (8r a 5r),za mna este topanky do vody,mali sme pri hoteli hned koral,tak na niektorych miestach to bolo pohodlnejsie.a uz nic asi sme ine speci nemali 🙂

anonym_eabb2d
Včera o 19:43

Ano , topanky do vody su zaklad ..toto nezabudni , mali sme ich vzdy na plazi

gab
Včera o 20:18

topanky do vody,
co sa tyka liekov vsetko dostat kupit tam, ale nie kazdy hotel ma lekaren, tak pre istotu nieco od teploty, kvapky do oci a usi, fenistil mast, leukoplast.
na dezinfekciu je najlepsia morska voda.

kiks1992
autor
Včera o 21:19

Ďakujem Vám krásne kocky doteraz jedine kto mi neodpísal na otázku čo zbaliť odpoved že : niesi normálna keď chceš s takými deťmi ísť do špinavého Egypta a vystaviť ich riziku… ďakujem

anonym_7ba357
Dnes o 04:46

@kiks1992 bez srandy, cely pobyt pite Hylak, všetci a každý deň, dokážeš sa tak vyhnúť veľkým nepríjemnostiam, možno aj zničenej dovolenke. Hlavne pre deti zober lieky na teplotu, hnačky, vracanie a rehydratacny roztok. Pozor na vodu v nápojoch, na ľad, umyté ovocie pred jedením preplachni ešte balenou vodou, v sprche a pri umývaní zubov nepite vodu. Veľa šťastia, snáď to zvladnete bez srajdy. Aj keď pochybujem a ešte s 2 tak malými deťmi, odvaha.

anonym_eabb2d
Dnes o 05:37

Ides prvy krat? V egypte je samozrejmost, ze zuby sa umyvaju s balenou vodou. Aj kefku si oplachujem balenou vodou. Lad sme si davali do napojov bezne, vsetko bolo ok. Ale detom asi lad nebudes davat, ano ovocie , co sa nesupe zvyknu ludia este oplachovat, my sme to nerobili , vsetko bolo ok. Preto som sa pytala aky hotel. My sme mali vzdy 5*, a citali sme vsetly recenzie na stravu. Tak male deti ako mas nebudu ochutnavat piate cez deviate, daju si ryzu, zemiaky, kusok mäsa ...z toho im isto nic nebude. Ja som vzdy ochutavala vsetky ich dressingy, namiesane salaty s majonezou a neviem cim este .... bola som OK . Len raz ...take divne paradajky nakladnane s olejom a bylinkami mi dali zabrat 😀...ale chutili mi. Stravy by som sa nebala , probiotika su ok , pokojne aj mesiac vopred a cely pobyt, rovnako vitamin C, zacat vopred uzivat. Ale hylak by som preventivne nepila. Vzdy som brala vsetky vyssie uvedene lieky na hnacku, na horucku, kasel, do usi, na alergiu..ale to beriem na kazdu dovolenku.
Boli to pre nas najkrajsie dovolenky , deti spominaju , krasne zazitky, krasne more.
Uzi si to ..bude krasne.
Aky hotel ste vybrali?