Čo robiť v Malmö pred prihlásením sa v hoteli?
Konkrétne v Malmö, ale v podstate mi ide o nejake univerzalne tipy.
Prideme vlakom okolo 6 rano a ubytovanie mame od 15. Budeme cestovat na lahko s jednym ruksakom a snazime sa setrit. Cestujete niekto z vas aj takto? Co mozeme podniknut v meste, ktore nepozname?
Napada ma po nejakych vcasnych ranajkach mozno nejake muzeum, kniznica, wellness. Bude velmi chladno, je to Skandinavia 🙂
Ak mi chcete napisat, ze si mam zaplatit ubytovanie o den navyse, tak dakujem - zaujimaju ma vsak prave ine tipy, co by sa dalo robit. Mozno aj ine ako najdem po zadani: 10 tipov, co robit v Malmo. Je to nase low budget mother- daughter adventure. Dcera ma 14 a fascinuju ju severske krajiny.
Dakujem za privetive prispevky.
Ruksak do uschovne na stanici a vyrazit spoznavat nezname. Dopredu si zisti co je v meste zaujimave a co z toho by ta mohlo zaujat, cas do obeda zbehne ani nezbadas ako.
Dalsia moznost je ist rovno na ubytovanie a tam nechat batozinu a potom sa prihlasite az poobede. Treba si vopred zistit ci hotel, penzion nema aj taku moznost.
Ja by som pohľadala miestnu gastro pochúťku a ochutnala ju v 2 rôznych podnikoch na porovnanie. A na prejdenie času pozrieť nejakú výstavu - šperkov, umenia, niečo univerzálne kde nepotrebuješ vedieť jazyk na popisky. Alebo sa povoziť MHD z konečnej na konečnú, prejsť známe námestia, alebo významné budovy.
@amyamyamy našlo mi toto napríklad https://www.obletsvet.cz/co-videt/svedsko/malmo
My sme takto prisli do Florencie skoro rano, ale okolo 9tej. Dali sme si skvele ranajky s kavou nedaleko nasho hotela a v kaviarni kukli na google maps, co mame najblizsie a sli sme sa tulat. Nasledne sme si dali obed a hned bolo 14hod a sli sme na hotel. Ono ten cas rychlo uleti - mne sa najvaic osvedcilo pozriet zaujimavosti v blizkosti, ked uz som priamo na mieste - vtedy mi google ozaj vyhodi vselico, aj co som doma prehliadla.
Najdite si aj blizke potraviny - to tiez mozete mat ako program na poslednu polhodinku -nakupit mineralky (neviem ako sa budete stravovat, ale pri lowcost dovolenke asi ranajky na izbe, tak si nakupte, na vecer flasku vina, ktoru tiez mozes dat potom chladit - pre seba 😀
išla by som do Kodane, je to len cez most. Kodaň je navyše podľa mňa zaujímavejšia ako Malmö, ktoré v poslednej dobe má aj povesť nie veľmi bezpečného mesta. V Kodani si nájdi na nete, čo by vás zaujímalo, ale rozhodne by som si (samozrejme podľa počasia) urobila prechádzku do prístavu k malej morskej panne
@amyamyamy máte čas na to aby ste prešli vlakom rovno do Kodane cez úplne krásny dlhý most, ktorý je predlohou pre super kriminálny seriál s rovnakým názvom (ak máš rada tento žáner 🙂. A ak aj nie v ten deň, Kodan určite vybehnite pozrieť. Bola by škoda neísť, keď to máte tak blízko.
@amyamyamy tak odcestovať do zahraničia a rovno sa ísť flakat po nakupaku ako ti tu niekto radil 😳🙈 - omg, snad máte (na to vymyslieť) lepšie plány. Ak bývate niekde cca v centre diania, normálne choďte rovno do hotela. Samozrejme nezacheckuju vás takto skoro zadarmo, no isto vam daju do úschovy batožinu a ak sa bude dať, aspoň indikujú kedy bude izba ready. Následne bez batohu môžte robit všetko, čo ste mali v pláne aj na iné dni bez batožiny. Nebola som konkrétne tam, takze tip nedam, ale kľudne zapoj dcéru nech skúsi aj ona niečo naštudovať s navrhnúť program, ak ju zaujímajú severské krajiny, mohlo by ju to aj baviť. A zíde sa jej to do života 😉😉
Ja len tak vo vseobecnosti, my robievame to iste ako keby už sme boli ubytovaní, teda spoznávame mesto, okolie, nájdeme si čo nás zaujíma, len si buď zložíme veci v úschovni alebo ak sme na ľahko, tak berieme so sebou… takto skoro ráno, by som si posedela niekde v kaviarni a pockala kým sa mesto zobudí 😊
My sme takto boli nedavno/inde,ale rovnaky princip/
Hotel bol az od 15.00 a my sme uz pred 12 .00 boli tam.
Nechali sme kufor v hoteli,bez registracie...len kufor v uschovni
A sli sme spoznavat mesto.
Co kde je,ske su moznosti,ako sa kam dostaneme...
Proste obhliadka...
Dali sme si kavu,neskor drink ,potom veceru-cize vzdy sme si aj niekde trochu posedeli vnutri.
Na hotel sme pridli az pred 22.00,vtedy sme sa zaregistrovali a ubytovali.
Ten den tak ubehol....
Ale velmi to pomohlo,dalsi den sme uz msli vsetko okuknute a vedeli sme sa orientovat,urobit si plan...
Pises, ze to je low cost trip. Skandinavia nie je lacna a okrem toho ak ides v zime tak bude skoro tma. Skus pozriet ake atrakcie su zadarmo. O 6.00 je strasne skoro niekam ist, vsetko bude zatvorene. Zalezi aj na lokacii ubytovania, ak to nie je v centre alebo pobliz stanice nema tam ani vyznam chodit. S tym ruksakom pochodis, do muzea alebo galerie ta s nim nepustia, ale zas tam maju vacsinou skrinky. Sprav si aspon predbezn itinear, co tam chcete vidiet a kolko Ta to bude stat.
@amyamyamy Malmo je krásne mesto. My sme tam čakali asi len 3 hodiny, ale stihli sme ísť pozrieť more, železničná stanica bola zaujímavá, námestie, vliezli sme aj do kostola a zhodou náhod tam práve začínal koncert. Paráda.
A ak ovládaš Google, tak si pozri napríklad toto: https://sk.traasgpu.com/najzaujimavejsie-atrakc...
pred cestou si treba pozriet a urobi aspon prehlad co chcete navstivit
tu by som isla na vylet do kodane to mas vlakom polhodku a tu mas namety https://zuziontheroad.eu/sprievodca-kodan/
ale teda ani dansko ani svedsko nie su lowcost ak ides fakt na lowcost tak ostan v malmo a chodte do muzea do kostola
alebo kupele Ribersborg to uz neni lowcost
AK bude maly ruksak mozete si hocikam, my sa vzdy dohodneme s hotelom/apartmanom, vedia batozinu zobrat od nas (aj ked jej mame viac) a my mozeme lietat kade chceme.. (rovnako tak pri odchode, napr v lete ked chceme odist na noc, odhlasime sa o 10tej a batozinu berieme vecer...)
Pozrite si zaujimavocsti ake su tam, za cele doobedie toho stihnete dost, date si fajny obed a potom sa ubytujete.
Batožinu na stanicu do úschove alebo sa dohodnúť s ubytovaním ci sú ju môžete nechať tam (doteraz sme nikde s tým problém nemali) a ísť do mesta, dat si niekde raňajky a potom ist pozrieť o mate naplánované.
Pozri si, co chcete vidiet a naplanujte si trasu podla mapy uz doma, nemate vela casu na prehliadku, tak, aby ste sa zbytocne nemotali a behali hore dole a nic z toho nebudete mat, len unavu. Najete sa v meste, ruksaky bud do hotela, alebo so sebou, podla toho, ci je hotel velmi mimo toho, co mate v plane popozerat.
@hipuska Pozri si Interrail, to je taky vyhodny listok po Europe, su tam rozne moznosti. Hotel nas cez Black Friday vysiel menej ako napr. v Tatrach alebo Podhajskej.
Dakujem vam za super tipy.
Kodan mame v plane, skor mi islo o to, ze budeme mat ruksaky, co ste ale relativne rychlo vyriesili, ze do uschovne alebo do hotela - mne to teda vobec nenapadlo.
Dcera sa tiez podiela na planovani. Padlo tu par navrhov, ktore by mi ani na um nezisli, takze dakujem a som rada, ze som zalozila tuto diskusiu 🙂

Zalezi od toho, co Ta zaujima a ako chces stravit cas. Nie kazdy je typ do muzea alebo do galerie. je dobre si pozriet, co mas blizko ubytovania, kde by ste vedeli preckat tych 9 hodin. Je to inac strasne vela, hlavne v zime. Mozete sa len tak poflakovat v nakupnom centre, dat si tam obed, kavu. Predpokladam ze vies, ze ake ceny su vo Svedsku.