icon

Dá sa v Egypte platiť eurami?

evme0301
27. jún 2025

Ahojte, všetci hovoria že v Egypte oni dávajú bakšiš v eurách a koľko ich čo stálo v eurách. Ja idem do Egypta v nedeľu a iné som si nemenila. Beriem len eurá. Dá sa tam platiť eurami, či budem potrebovať aj doláre? A ešte mi poraďte, kde na letisku v Hurghade kúpim víza a za koľko. Vraj by mali byť osoba 30€. Dajú sa aj zaplatiť eurami? Že s nimi obchodujú tam nejaký podvodníci a dávajú drahšie. Viete ma navigovať k stánku s vizami, ak ste boli niekedy teraz?
Ďakujem

denae
•
27. jún 2025

@evme0301 daj si do vyhľadávača "víza na letisku v Egypte" a máš tam podrobné info

evme0301
autor
•
27. jún 2025
@denae

@evme0301 daj si do vyhľadávača "víza na letisku v Egypte" a máš tam podrobné info

@denae ďakujem

petamich
•
27. jún 2025

Viza nam vybavovala uz cestovka, tu neviem poradit, len nam ich nalepili do pasu. Eurami sa dalo platit bez problemov, dolare sme nemali.

maca1984
•
27. jún 2025

Dá sa platiť aj eurami, všade.
Otázne je, ako veĺmi ťa odžubú pri výdavku.

Na letisku v Hurghade hľadaj stánok Bank.
Je to taká búdka v príletovej hale.
Na jednom terminály je to vľavo, na druhom vpravo.
Dáš pas, dáš eurá ( víza oficiálne stoja 25 usd osoba , neviem aký je teraz kurz )

maca1984
•
27. jún 2025
maca1984
•
27. jún 2025

Keď vojdeš do letiskovej haly pozeraj kam idú ľudia.
Určite pôjdu ľudia k tomu stánku BANK, choď za nimi.
Nedaj sa nahnať tými pracovníkmi z letiska, z rôznych ck že " tuto treba ísť, len my predávame víza " atď

evme0301
autor
•
27. jún 2025

@maca1984 ďakujem

tenerifka
•
27. jún 2025

k tym euram-ja mam skusenost, ze hocikde vo svete mimo zony eura je najlepsie zamenit eura v zmenarni, nie v banke, ale uistit sa dopredu, aky je kurz, zjednavat a ze tam nie su skryte poplatky. Sprepitne v eurach je nevyhodne, lebo najmensia bankovka je 5 eur (mince oni nechcu), a to nechces kazdy deñ davat kde kade roznym casnikom. My zamieñame na recepcii eura na 1usd bankovky, ale kurz maju vzdy 1:1, bohuzial.

maca1984
•
28. jún 2025
@evme0301

@maca1984 ďakujem

@evme0301 za máličko, štastnú cestu a peknú dofču želám

maca1984
•
28. jún 2025

Screen zo skupiny.
Ona sa nedávno vrátila, takže najčerstvejšie asi

legna30
•
28. jún 2025

Eurami sa da platit aj na letisku aj v obchodoch, na letisku treba pocitat s tym, ze ciastocne vydaju v eurach, ciastocne v dolaroch 😁

petamich
•
28. jún 2025
@tenerifka

k tym euram-ja mam skusenost, ze hocikde vo svete mimo zony eura je najlepsie zamenit eura v zmenarni, nie v banke, ale uistit sa dopredu, aky je kurz, zjednavat a ze tam nie su skryte poplatky. Sprepitne v eurach je nevyhodne, lebo najmensia bankovka je 5 eur (mince oni nechcu), a to nechces kazdy deñ davat kde kade roznym casnikom. My zamieñame na recepcii eura na 1usd bankovky, ale kurz maju vzdy 1:1, bohuzial.

@tenerifka nemaju najmensi problem so sprepitnym v minciach, boli sme minule leto, normalne sme davali mince a kazdy xty den si najdu niekoho, kto potrebuje mince a rad im ich zameni za bankovky 🙂 nam dosli mince asi druhy den 😂 praveze podla info od nasej delegatky, ktora tam vtedy bola radsej euro mince ako dolare ale tak to moze byt jej subjektivny nazor

ludmilaka
•
28. jún 2025

@evme0301 Viac sa ti oplatí zobrať doláre. Už bolo spomenuté, že dolár/euro berú 1:1. Sprepitné ich síce potešua eurá, lebo je lepší kurz, avšak potom zháñajú niekoho na zamenenie za papierové, keďže banka im mince nezamení. Čiže aj tam lepšie doláre. V pohode zaplatíš eurami/ dolármi. Ak by ste ale išli pozerať pamiatky mimo cestovky, tak napr.v Luxore platba iba kartou (prepočíta ti to na egyptskú libru).