Do Turecka s tromi malými deťmi v auguste
Ahojte
chcem vas poprosit o pomoc pri rozhodovani - potrebujem info surne do dnes vecera
Konecne po 6 rokoch mame noznost ist k moru s detmi cela rodina - 6,5r. 4,5r. a v lete bude mat maly 1,5 roka. Turecko , Side. Ide vacsia skupina rodin ale so starsimi detmi prvy krat v auguste termin 12 - 19.8.(skupinka chodi kazde leto ale hned 1julovy tyzedn - teraz 1x v auguste)
Ak chceme stihnut 1st minute musime sa rozhodnut dnes - myslim ze deti cestu zvladnu - obavam sa 40C teplot resp. augustovych horucav a klima v hoteli verzus horucava
Prosim vas ak ste niekto boli aku mate skusenost - myslim ze deti su dost odolne a kedze tam bude dalsia skupinka deti cca 10 rocne a poznaju sa - budu sa moct spolu zahrat co povazujem za velky benefit.obavam sa ze stale aj okolo 16 hod. poobede bude horucava- hoci pri mori je to asi ine ako v rozpalenom betonovom meste.
Neviem sa rozhodnut ci pre tento jediny dovod neist alebo konecne k moru ist.. Vdaka za vase podnety.
@lulla ja by som šla. Veď cez najväčšie horúčavy na obed sa pôjdete najesť (aspoň nejakú drobnosť, ovocie zeleninu), potom trochu oddýchnuť na izbu a o tej 15-16 h zas na pláž. Pri mori tú horúčavu človek tak nevníma, pofukuje vánok od mora. Len nezabudni, že potrebuješ kvalitný opaľovací krém a dobré cestovné poistenie. Plus nejakú tú domácu lekárničku so sebou. Priprav sa, že to bude náročné, Ty si asi veľmi neoddychneš, ale bude to zážitok. A keďže idete partia, sem tam vám možno postrážia deti a budete mať aj trochu času s mužom pre seba.
Za mňa určite áno. Prajem peknú dovolenku!
suhlasim s @liebling98. urcite by som isla. ked budu najvacsie horucavy cez obed tak budete na izbe oddychovat a poobede mozete ist zase von. velke plus je ze idete vacsia skupinka a deti sa spolu vyhraju, zabavia.. a vy dospeli si budete moct aj trochu oddychnut..
my ideme tiez prvykrat do turecka, do Side. uz sa neviem dockat 🙂
Môj malý nemal ani rok a boli sme v Turecku. Zvládol to z nás úplne najlepšie. My sme boli po návrate domov chorí a on úplne v pohode. Takže ja len odporúčam 🙂
pri mori nikdy necitis ak by aj bolo 40C (co vacsinou nie je maximalne 35C) vanie tam vanok od mora a vzduch je vlhky to by ste museli ist na pust kde je sucho a teplo ako v saune aby vam bolo zle z tepla.
deti budu ok to skor ty budes vystavena 🙂
malicke mozes mat v tieni pod slnecnikom
prajem peknu dovcu 🙂
No pánečku, to je prvé, čo mi napadlo pri prečítaní názvu témy. Že s 3 malými deťmi ku moru. Ja mám dve malé deti, ale absolútne si s nimi s MM netrúfame ísť k moru. Keď idem k mame, do auta beriem pol chalupy vecí. Ja osobne by som sa bála ísť v podstate do "neeurópskej" krajiny k poloarabom, polocigánom. O úrovni zdravotnej starostlivosti ani nehovorím. Majú úplne iné normy-požiadavky napr. už len na vodu v kohútikoch ako my, bála by som sa deťom dať čo i len umyté ovocie ich vodou. Ešte ako sami sme boli 3x s MM v Egypte, ale s deťmi by som tam nikdy nešla. Pre mňa čisté šialenstvo. Keď už, tak by som pozerala napr. nejaký Grécky ostrov.
@mery333 grécky ostrov? Bola si niekedy v Turecku? Špičkové turecké hotely a služby su na omnoho vyššej úrovni ako tie grécke. Raz som bola na rodose a nikdy viac to nechcem zažiť (a nepoznám nikoho, komu by sa tam páčilo). Co sa týka vody, stravy, personálu a starostlivosti, su na európskej úrovni.
@lulla neviem do akého hotela ideš. Ja poznám len tie v beleku, ale mal by tam byt podobný princíp. V hoteloch su aquaparky, detské kútiky odstupňované od bábätiek az po pubertakov. Venujú sa im tam opatrovateľky, od 4 rokov mozes s nimi deti nechať akoby v skolke (toto nikdy nevyužívame). K dispozícii maju v klube vsetko-plastelínu, farbičky, papiere, nožnice, deti aj rodičia si mozu vyrábať náramky atd.
Večernou samozrejmosťou je diskotéka pre deti a animacny program (tak isto aj počas celého dna). Pre babatka je v klubiku vzdy nachystana dojčenská voda, detské výživy, starším nosia obedy do ich klubu. V reštaurácii je časť vyhradená pred deti - detská jedáleň. Turci maju velmi radi deti a so vsetkym ti ochotne pomôžu.
Okrem hotelovej reštaurácie maju reštaurácie aj vonku pri bazenoch a tiez bary na každom kroku (cize mas vzdy k dispozícii balenú vodu). Vobec cez obed nemusíš chodit s detmi do vnútornej reštaurácie ked sa bojis klímy (aj my vzdy obedujeme vonku).
Tiez maju perfektne riešené pláže. Ponad všetky lehatka je obrovská konštrukcia zvrchu potiahnutá latkou, cize si stále v tieni. A vobec mi tam nepríde horúco. Stále pofukuje vetrík.
Co sa týka opaľovacích krémov, tie používam iba na tvar. Kupujeme si uv trička s dlhým rukavom a pre deti aj nohavice po kolena.
A este posledná rada - pozri si na tripadvisore názory ľudí na daný hotel.
všetko ok, až na teploty spomínané vyššie, nie je pravda že teploty v Turecku do 40 stupňov a max tak 35, reálne už o desiatej doobeda bolo 45, a to teplo je cítiť aj pri mori a aj more je dosť teplé... v Turecku je posledných pár rokov velmi horúco v lete. Služby sú tam na super úrovni aj vybavenie hotela, všetko, napriek tomu oblubujem destinácie s menšími hotelíkmi, menej ludí, viac kludu, nie tieto masovky... ale určite choď, keď máte možnosť, určite sa tešíš 🙂 a užite si 🙂
Ahojte, vsetkym velmi pekne dakujem za rychlu reakciu - rady narozory a pdoprucania - myslim ze prevazilo rozhodnutie ist - tak zajtra idmeme zplatit - posledny den 1st minute. 🙂 Pytala som sa aj detskej doktorky dnes a tiez mi povedala , ze skor by sa bala o vekovo starsich - tak snad to nejak zvladneme. - v auguste mozem dat FB 🙂 Hotel vyzera pekne 5+, plno bazenikov , restik, otvoreny len min. rok tak by to malo byt vsetko nove - svagrovci chodievaju do Turecka a mozem len potvrdit od nich, ze uroven tureckych hotelov je vysoka Dakujem este raz aj za priania peknej dovolenky - aj ja vam vsetkym prajem peknu letnu dovolenku ci uz pri mori alebo doma na chalupe, ci v Tatrach 🙂

chodieva tam veľa ľudí, práveže s deťmi tam radi chodia. aj tam žijú ľudia a domáci tiež majú deti. Ved nebudete v horúčave stáť celý den na slnku.Tak či tak majú s tým najviac roboty rodičia - chystanie, balenie, ak deti nevládzu naozaj, tak ich odniesť. Ked tam nie sú nejaké zdravotné riziká. Ale tak treba si dávať pozor všade. Voda je tam pitná alebo sa kupuje?