Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť
Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...
Ahojte. Máte niekto kontakt na ubytovanie na ostrove Rab alebo v Pakoštane? Jednalo by sa o apartmán, podľa možnosti 2 izby - 4 osoby.... Ďakujem pekne...
Ahoj,
do Chorvátska na vlastnú päsť nie je určite problém - zoberiete auto a ide sa 🙂
Hotel si rezervuj cez nejakú ubytovaciu stránku, ja odporúčam Hotel Bristol v Lovrane - http://www.carovnehotely.sk/chorvatsko-lovran-h... - dá sa objednať izba s polpenziou.
Lacnejší variant ponúka napríklad Villa Nada - http://www.booking.com/hotel/hr/villa-nada.sk.h.... A majú aj bazén ;)
ahojte, chystame sa aj my toho roku do chorvatska na vl. past.... nejake typy na plaz, ubytko? dakujem..
Babenky, boli ste už niektorá v Rijeke alebo Crikvenici? Ktoré odporúčate?
len by som nesla ku koncu leta, my sme tak boli 5 rokov a 7 rokov tomu na vlastnu pest s 8 mesacnym, no nebolo mi vsetko jedno ked sme nemohli najst ubytovanie a uz sa stmievalo.. neplatili sme nejak vela okolo 50e na noc mozno ani to nie, boli sme v Meduline/Istria... bolo krasne nakoniec... vravely ze len tak na blint nie je najst problem len posledne 2 letne tyzdne... tak vraveli domaci
ahojte chcela by som infošku o ubytovaní v Zivogošce, ak niekto bol tak kontretne ubytko kde bol spokojný, dakujem pekne za ochotu :DDD
My sme boli vlani, síce nie na vlastnú päsť ale cez zľavový portál 🙂 Teraz je dosť ponúk a niektoré aj za normálnu cenu. Boli sme v Paklenici (teraz je zas v ponuke. Iné ubytovanie a iná cena) a aj spokojní. Pochodili sme okolité pláže, boli na Pagu, vo Vodiciach a tak. Dobre bolo 😎 Sama som si to odšoférovala 😉
@myriada
Ahoj 🙂
je tam jedna taká s pozvoľným vstupom do mora, vyzerá asi takto: http://croatiatravelinfo.blogspot.sk/2013/04/pe...
ale potom ostatné sú také, že sa jedine po schodíkoch dá (čo neviem, či je vhodné pre malé dieťa :/), na ukážku: http://www.shutterstock.com/cs/pic-57400552/sto...
@lenkka81 My sme boli pred dvoma rokmi,cez cestovku hotel Nimfa-super hotel super síce v kopci čiže schody,ale dalo sa strava super,čistučko,pri hoteli bazén s morskou vodou,nápoje alko-nealko,káva v cene,ovocie zmrzlina,zákusky kolko sme chceli.Je tam tichúčko v blízkosti žiadne obchody,čiže nie je tam kde večer ísť,ale pri bazéne bol večer stále program nám to vyhovovalo.
Ahojte Baby no mi sme boli tiež na blink pred 7 rokmi 2 mlade rodinky po 2 deti tak nas bolo 8 spolu no išli sme na noc deti spali ostali sme na Krku v Malinskej.Ubytko našli chlapi nechali nas kupať s detmi pri mori a do pol hodiny boli späť.Ja Vam pišem moj nazor ,že mi mame ubytovanie každy rok od vtedy tam chodime.POZOR je to 2 km od mora a vôbec nam to neprekaža pretože ked boli male deti tak pri mori chcu mať všetko a čo ak mama nahodou zabudla tak je rev na celu plaž.Vyhoda je že mame všetko v aute rukavniky,koleso,klobuky,kočik,slnečnik,bazenik,sandalky ,kroksy,vedierko,loptu,begbinton,kriedy,vodove farby no a hlavne chladničku a neviem ešte čo a ked ste 200 m od mora tak raz ocino pre niečo utekaj raz mamina a stale kolo dokola ubehany ako kone.Takto som dala kľuč od auta a chod si vziať.ja mam takuto skusenosť a hlavne dalej od mora je tam TICHO a ked chceme hurhaj ideme do mesta.Stravu si varime sami a vychadza to tak na cca 800-900 evri samozrejme nechodime tam nakupovať debilinky sukničky take iste ako maju tu v čiňaku len o 10 evri drahšie.cmuk prijemnu dovolenkuuuuuuuu...... 🙂 😎
my sme boli pred tromi rokmi v Zadare, domáci super, okolie dalo sa, to sme išli cez našu cestovku len ubytovanie stálo pre 2 dospelých a dve deti 600e plus cesta strava dokopy nás to vyšlo cez tisícku. tento rok ideme do sukošanu ubytovanie sme si rezervovali cez booking.com kde nás to vyšlo 200e na 5 nocí čo je neporovnateľná cena. už sa nevieme dočkať, trocha sa obávam okolia, ale čo som čítala recenzie na stránke na apartmány a domácich, tak si chválili hostia, uvidíme 😀
Nemaj obavy. V sukosane sme boli, je to tam super. Taký tichý záliv 😀 domáca mala aj bycikle, aj čln , všetko zadarmo . Boli sme aj primostene aj na krku , ale sukosan bol taký najtichsi a najviac sa nám tam páčilo . Išli sme na blink a našli sme hned . Obehli sme asi 5 robín a vybrali co nám najviac padlo do oka.
Ahojte baby,
chcem sa spýtať , ktorou trasou odporúčate ísť do Chorvátska - Tučepi ? Co hovoríte na cestu cez Rakúsko -Slovinsko a co na Maďarsko, ideme prvýkrát, tak nechcem aby sme niekde poblúdili
neviem odkila si, ale cez madarsko mas dialnicu az k moru a platis iba jednu dialnicnu známku a asi o 100km dalej ako rakusko. ale cez rakusko plastis známku v rakusku a este drahsiu v slovinsku a musis kupit mesacnu a ta je draha! a nieje dialnica cez cele Slovinsko!
hod si do google.maps trasu a ono ti to vyrata casy, napr. BA - Tucepi je vyse polhodinove usetrenie cez Rak. Slov. (oproti ceste cez Mad.) len je to drahsie co sa tyka poplatkov
tak podla toho co preferujete, nasa rodina napr. vzdy casove hladisko
som z TO.Nás to láka viac cez Rakusko, nemáme GPS a obávam sa ze,v Madarsku by sme sa niekde zamotali...Aj keď teda zaplatíme + 30 eur za slovinsku známku :/, no musime to este zvázit...a co poplatky za mýto v chorvátsku, koľko vychádzajú ? o kolkej odporúcate vyrazit ?
@martina7429 ked sme sli prvykrat pred 2rokmi, sli sme cez Madarsko a veru sme pobludili 🙂 este ze to bolo cestou domov hihi, nas cesta vysla okolo 200eur, tam aj spat s poplatkami, zalezi kam ides, my sme boli v Podgore na makarskej riviere, teraz planujeme nieco blizsie kvoli detom, najlepsie sa cestuje v noci, deti spia, aspon vacsinu cesty a nie su preplnene cesty 🙂
@antuanet ďakujem za info 🙂
@martina7429 cez Slovinsko nemusis ist po dialnici, ide o "bezvyznamnych" 40 minut cesty, prechadzas cez dve mesta, vygugli si na nete nejaku navigaciu, su dost podrobne, my sme tak sli pred 3 rokmi, ale neviem uz link, odkial sme to mali, normalka vytlacene a citala som po ceste z toho manzelovi, ktory soferoval... a nepobludili sme... 😉
Do Chorvátska chodíme s deťmi bez zabezpečenia si ubytovania roky. Áno, bolo to aj v časoch, keď neboli diaľnice alebo boli rozostavané, keď neboli na každom kilometri odpočívadlá s prebaľovacími pultmi a mikrovlnkami a detskými ihriskami. A jazdili sme spočiatku starou favoritkou, prežili sme, aj naše deti prežili, nemajú z toho traumy. najmladší bol na istrii, keď mal 9 mesiacov. Všetko samozrejme s mierou - aj vody aj slnka, cestu si spríjemnite odpočívaním napríklad v mestách popri diaľnici - káva a zmrzlina urobia dobre aj vám. Nikdy sme nemali problém s nájdením si ubytovania, akurát asi pred troma rokmi, lebo sme sa rozhodli pre Medulin (už nikdy) a bolo plno a bolo nás však aj viac. Vyriešili sme to cez agentúru a tá nám ponúkla veľmi pekný dom u milej panej. Zásada je nechodiť cez cestovku, lebo vždy preplatíte a navyše nemáte možnosť odmietnuť, ak sa vám ubytko nepáči. Takto máte na výber - nás vždy najprv zaujímal vstup do mora, ak sa nám nepáčilo, išli sme ďalej, vyberali sme si aj ubytko, či sa nám páči alebo nie. Keďže však nie sme nároční, zvyčajne zavážilo more a sympatia alebo nesympatia domácej. Závisí veľa samozrejme aj od odolnosti dieťaťa, oveľa viac sa mu musíte po ceste venovať a vlastne všetko prispôsobiť jeho pohodliu. Ak si nie ste istí, či to vaše dieťa (alebo vy) zvládne, dovolenku odložte. Ale - teraz ste po diaľnici napr. na Istrii za 6 hodín, čo je takmer rovnaký čas, ako keď idete z Bratislavy k babke do Košíc🙂 A odpočívadlá a diaľnica v Chorvátsku sú samozrejme neporovnateľné.
@lucina1100 a ke su tam ceny apartmanov my sme 4 členná rodina a išli by sme prvý krat a ceny potrovín da sa tam nakupit v pohode dakujem
skuste pohladat info na tejto stránke:
www.ubytovanievchorvatsku.sk
@martina7429 Aho aj my ideme do Chorvatska autom už budúci piatok, ale my ideme cez Maďarsko --- tiež sme z To tak pevne dufam, že cesta bude ok a bez problemov 🙂
@lucifukball na booking sa da rewzervovať aj ubytko pri mori? myslela som,že len hotely..
@deniss111 jasne ze sa cez booking sa aj apartmany a pod. aj hned pri mori, oni su vyhodni aj preto ze jednak maju dost dobre ceny a druhak casto je casto moznost bezplatneho storna az skoro uplne tesne pred nastupom, co sme neraz vyuzili (ked sa nahodu nasla este lepsia ponuka v nejakom laste a pod.) a pohoda...

@debbie cena záleži od toho, v akom období idete do CH., ceny v najvyšej sezone su vyššie (okolo 60 - 70 € za aprtman pre 4 osoby), ceny zaciatkom jula alebo koncom augusta, zaciatkom sept. su nizise (okolo 50 € za apartman, prípad aj nizsie) tiez zálezí ci jednáte praimo s majitelmi alebo s turistickou agenturou...s majitelmi sa dá dohodnut na zlave