icon

Dovolenka na Kanárskych ostrovoch - skúsenosti

alice8mi
27. júl 2022

Ahojte,
uvažujeme nad (budúcoročnou) dovolenkou na Kanárskych ostrovoch, keďže už teraz sa začínajú predavať letenky za celkom príjemné ceny 🙂. Zbežne sme si pozreli jednotlivé ostrovy, ale nevieme sa rozhodnúť ktorý zvoliť - každý má niečo do seba a najradšej by sme šli na všetky 😀
Viete mi napísať vaše skúsenosti? Aký je oceán, klíma, pláže... Máme dve deti, v tom čase 3 a 6 ročné, takže ideálna by bola nejaká pozvoľná pláž bez obrovských vĺn.
A ešte dodatočná otázka - je mesiac jún vhodný na dovolenku? Je už vtedy teplé počasie aj voda vhodná na kúpanie?

viera
•
27. júl 2022

@alice8mi Mozem vidiet, kde maju letenky za prijemne ceny na rok jun2023?Lebo vacsina ma tak do maja2023...Ale pri june to zvacsa konci...Dakujem.❤️

kofa77
•
27. júl 2022

v juni je hic, ale studeny ocean, ale ja som dost zmrzlina, pre otuzilcov asi ok.

alice8mi
autor
•
27. júl 2022

@kofa77 no ja prave aj ocakavam, ze ten ocean asi celkovo nie je uplne teply ani v auguste - alebo ano? ale zas ak ma mat voda 18 stupnov tak nic moc 😀

alice8mi
autor
•
27. júl 2022

@viera ryanair uz predava z BA na Lanzarote, ale z krakowa a viedne uz maju aj ine destinacie vyhodene

bolarazjedna
•
27. júl 2022

Ahoj, my sme boli na Gran Canarii, ale bez deti. Je tam krásne, celý ostrov sme obehali pozicanym autom. My sme boli v Puerto Rici, Playa del amadores, je to menší záliv, nie sú tam veľké vlny, taktiež v Puerto Mogán je voda ideálna pre deti, postupne sa prehlbuje a nie sú vlny. Na sever nechoďte, tam fúka, po 3 dňoch veterného počasia na recepcii povedali, že tam je vždy taká klíma, a asi je to podobné aj na Tenerife. My sme boli na prelome jul/august a voda bola parádna.

S deťmi určite choďte pozrieť Palmitos park, je to ako zoo, je tam aj delfínova show aj show lietania papagájov a orlov, motýľa záhrada... A potom ešte sioux city, to je westernové mestečko, to by sa im tiež mohlo páčiť.

maranta_leuconeura
•
27. júl 2022

Ako hovoris, vsetky ostrovy maju nieco do seba. Viac muzei, parkov a vyzitia je na Gran Canarii a Tenerife, take pokojnejsie skor len priroda su Lanzarote a Fuerteventura. Myslim, ze na kazdom je v urcitom mieste najaka plaz s vlnolamom alebo taka, co ma pozvolny vstup do vody. Vacsina je ale bez toho a vlny byvaju naozaj obrovske-aspon co sme si my zazili, je to aj raj surferov. Boli sme uz v kazdom rocnom obdobi a v lete by sme znova uz nesli. Ideal je jar a jesen. Je to ocean, oproti zime je v lete teplejsi len o dva stupne, ale pocitovo nam prisiel paradoxne najteplejsi v zime, lebo okolity vzduch bol chladnejsi. Inak aj v zime tam je nad 20°C a v decembri na saty :D v lete okolo 30°C

lucinka1988
•
27. júl 2022

@alice8mi Odporúčam Gran Canaria, bola to jedna z naj dovoleniek vôbec- všetko, čo si vymenovala tam bolo top!!!

alice8mi
autor
•
27. júl 2022

@maranta_leuconeura naozaj tam su take mierne rozdiely medzi letom a zimou? asi som blba ze ma to prekvapuje, ved to uz je pri Afrike, ale ja som este nikdy nebola mimo Europy ani pri oceane 🙈😄 a myslis ze aj maj by bol dobry mesiac? Chceli by sme mat prijemnu teplotu, vo vode sa aspon co to ospliechat, ale aj prebrazdit ostrov...

nika1971
•
28. júl 2022

boli sme na tenerife asi pred 4 rokmi...v decembri...bolo super...costa adeje...bolo prijemne teplo...cca 25 - 28 stupnov, neprsalo...okolo 6 vecer uz chladnejsie, ale dalo sa sediet na balkone v kratych nohaviciach, len hore sme mali prehodeny sveter...inac super...tmavy piesok zo sopky, pozvolny pristup do mora, mierne vlny

lapalma_x
•
28. júl 2022

@alice8mi my sme boli tento rok v máji na Tenerife. Najlepšia dovolenka 🙂 ubytovanie sme mali v Los Cristianos. Požičali sme si na týždeň auto a pobehali celý ostrov. Zamerali sme sa skôr na spoznávanie ostrova a len trochu sme polehovali na plážach. Sever je krásne zelený ideal na turistiku a juh zase na kúpanie. Oceán bol dosť chladný ale na osvieženie výborný. Je tam veľa možností: Loro Park, Siam Park...

maranta_leuconeura
•
28. júl 2022

@alice8mi maj je fajn, my sme boli naposledy v auguste a jednoducho uz nie, jun-sept by som uz nesla 😁 inak auto je tam podla mna must-have a odporucam pozicovnu Cicar, tusim vychadza najdrahsie, je to kvoli poisteniu, ked sa hocico stane s autom, bez reptania vymenia za nahradne (mame skusenost)

alice8mi
autor
•
28. júl 2022

no my to urcite chceme ponat tak, ze si poziciame auto a pobehame toho co najviac, kvazi spoznavacka s moznostou kupania 🙂.
och ale velmi ste nam vsetky pomohli s rozhodovanim, podla prispevkov to vyzera na fajnovu destinaciu 🙂. uz len teda vybrat ostrov 😀

tetasofia
•
6. sep 2022

Ahojte, my sa chystáme v decembri, chceli by sme ísť aj do Siam parku. Treba lístky rezervovať dopredu? Bolo tam plno? Aká bola voda? Píšu, že 24 stupňov. Budem rada, ak sa podelíte o skúsenosti. Ďakujem

diablito01
•
14. sep 2022

@maranta_leuconeura odporucate Kanarske aj v novembri s detmi, tak ze sa budeme kupat? Ďakujem

maranco
•
14. sep 2022

@diablito01 ak zvládajú plavecký bazén, prečo nie, netreba očakávať veľmi teplé more
Tipy čo sa dá s deťmi na Tenerife https://tenerifesurf.cz/tenerife-s-detmi/

maranta_leuconeura
•
15. sep 2022

@diablito01 kupat sa da stale, ale netreba od toho ocakavat, ze je to ako Stredozemne more v lete. Tam ma ocean 16-18° celorocne