Dovolenka na Slovensku bez turistiky
Ahojte, poraďte dovolenku na Slovensku, pri vodnej ploche, kde je teplo, nie predražené termály. Nemám záujem "vymeniť more za hory", ako hovorí jedna reklama ... ale práve hľadám alternatívu k ležaniu a kúpaniu sa v mori.
Hľadáme 3-4-hvizdičkový hotel s polpenziou, možnosťou športového vyžitia pre pubertiakov (13 a 19 rokov) a ležania na lehátku pri vode pre mňa. Žiadne minichaty s dvorčekom v zapadákove, "rodinné" penzióny s nulovými službami, apartmány bez stravy a podobne. A nech ma neporazí z ceny, lebo ak som si nacenila niektoré ponuky pre 3+1 a vyskočila na mňa cena 2000-2400 € za 6 nocí, tak mi zle prišlo.
@hettinka skus pozriet hotel senec
@hettinka mam podobne požiadavky ako ty a nenašla som. Tiež mám puberťáka športovca. Pozerala som hotel Zelena laguna, ten sa mi celkom páči a myslím, že celkom zodpovedá tvojim požiadavkám, ale zase neviem, či nebude cena privysoká. Ja mám zatiaľ rezervované Demänová rezort, ale tam zas nie je vodná plocha.
Tak neviem. Na Orave verim, že priehrada je studená, mne sú jazera všeobecne na kúpanie studené a kalná voda a bahnovy vstup nepríjemný. Boli ste niekedy v Piešťanoch? To bola jedna z našich najlepších dovoleniek. Hotel nič moc, ale vyžitie super
@hettinka teraz si urcite treba kupovat s moznym zrusenim zdarma do poslednej chvile alebo kupit v poslednej chvili. Aj keby sprisnili opatrenia myslim, ze uz nezavedu statnu karantenu zo dna na den (ludia su na dovolenkach a nie je na taky naval kapacita) ale po tlacovke daju par dni na navrat tak ako to spravili teraz, ze v stvrtok oznamili vylucenie bulharska a ciernej hory s platnostou az od pondelka, aby sa dovolenkujuci stihli vratit...
@vamajka ja si myslim, ze s fpp3 a ruskom na nom je kratky let uplne OK, som opatrna ale zas nie paranoidna a neplanujem sediet doma do konca zivota...
@hettinka ja zas nechcem ist taku dlhu cestu autom ked tam mozem byt za 2hodky letu.
Ale ked najdes nieco dobre na SR daj vediet... mozno si dame aj nejaky predlzeny vikend. Chcem skusit Bojornson Tree House ale v zime kvoli lyzovacke. V lete mi to pride take zbytocne (okolite jaskyne uz mame pochodene) a na turistiku mozem ist do lesA za domom a usetrim na ubytku na nejaky lepsi zazitok.
@hettinka https://www.aquarea.sk/ toto by bolo za dobrú cenu aj s aktivitami pre teenagers aj pekná čistá voda ale neviem či je blízko nejaký hotel 🤷♀️
Banská Štiavnica
Ono to je komplilovane tento rok.. ja milujem turistiku, uz sme tak boli v Zazrivej a v Tatrach. Ceny za chaty su vysoke. More je more, laka velmi. Letenky mame, ci poletime je otazne. Muz vravi ano, ja mam obavy, ak uzavru hranice a potom nezozeniem letenky..
v BŠ som rok chodila na gympel, takže tú mám pochodenú hore-dolu a minulý rok sme boli aj s deťmi, prešli si atrakcie, ale povedzme si pravdu, nie je to ten typ vylihovacej dovolenky, ako pri mori. Navyše, všetko do kopca. Boli sme aj pri Počúvadle, ale nekúpali sme sa, takže teplotu vody posúdiť neviem, ale teplé to nevyzeralo.
Moj manžel + deti sú otužilci, kúpu sa aj v 15°C vode v mori cez velkú noc, ale mne treba teplejšie ... takže skor asi Duchonka, Senecké jazerá, Teplý vrch na SK, len ešte nájsť fajn ubytko pri tom.
@hettinka https://www.travelguide.sk/svk/ubytovanie/penzi...
ale nie je to lacne..
@mirage veď googlim tretí deň, pozerám Zlavomat a nič extra som nenašla. My zo mame opačne, hory za mestom, bazén nemáme (ani kam dat, inak by som asi kúpila).
S úbytkom mám ja myslím normálne nároky - cisto, 4 slušne postele v 2 spálňach a polpenzia + športové možnosti, nejaké ihrisko a bazén/jazero.
@hettinka tak skus Bratislavu. Lacné ubytko hotel Družba, kukni. Za hotelom máš športoviská, pár minút pešo a si na plazí Magio pri Dunaji. Vedľa máš botanicku záhradu. Ja som na Druzbe žila 5 rokov na internáte jedna budova, ta druha je hotel. Aj tam varia a aj vselico.mas v okolí. Pozri si ich stránku, je tam všetko, aj tie športoviská. A dolu je slepé rameno, prenajímajú tam aj kajaky, môžete veslovat.
Vínne jazero neodporúčam voda je tam humus, bola som tam z magnetom a keby ste videli co sme nasli vo vode samé žiletky, staré plechovky prerezane voda špinavá to už radšej na Širavu medvedia hora je tam to tam nove krásne dnes sme boli

to kupanie na slovensku je hop alebo trop - bud ti vyjde pocasie ze ti bude prsat cely tyzden a mozes sa tak clapkat len tak na plavarni a ani hory vtedy nie su nic moc.
AJ preto more je more nech si hovori kto chce co chce. Tento rok sa neda no chapem ale nebude tvrdit ako v niektorych clankoch ze Oravska Priehrada alebo Liptovska Mara je ako more. Prosim ked niekto lubi 20 stupnovy vodu prosim...