icon

Dovolenka s deťmi v Čiernej Hore: Oplatí sa cestovať autom?

7. apr 2026

Ahojte, boli ste niekto s deťmi autom v Čiernej hore? Oplatí sa? Nejaké rady kde sa cestou zastaviť?

fajnova
7. apr 2026

My sme boli, ale dieťa už bolo v puberte. S malými deťmi by som neisla. Cesta tam bola masaker. Išli sme nerozvážne v strede júla, kedy v Nemecku začínajú prázdniny a všetci počerní inžinieri a lekári cestujú domov na juh. Takze kolóny, šóry, totálne obsrate nie že záchody na pumpách ale cele pumpy vrátane okolia. Cesta nám trvala 27 hodín. Úsek 7 km sme išli sedem hodín. Chceli sme prespať v Srbsku, ale muž si trúfol, že to dá. Ale neľutujeme, že sme tam išli autom. Každý deň sme niekde išli a bolo nám ľúto ostatných, čo strávili celý čas len na pláži. Je to nádherná krajina a pomerne lacná, ochotní a nápomocní ľudia.

katkazatka
7. apr 2026

Cesta je masaker, musíte v nejakej krajine tam aj spät prespat. Určite neist bez prestávky. Za mňa-ja by som tam už druhýkrát nešla. Pomer/cena výkon sa my nepáčil. Je tam dosť draho a služby veľmi pokrivkávajú. Za tie peniaze som mohla mať lepšiu dovolenku. Aj keď zážitky máme pekné.

andrejka2424
7. apr 2026

My sme tam boli kedysi busom, ale utkveli mi spomienky na otrasnú , dlhú cestu a ľadové more. S malými deťmi si viem predstaviť aj lepšie miesta na dovolenku a bez nekonečného cestovania.. Rok nato sme boli v Bulharsku a v porovnaní s Čier. Horou to bol raj. 😉

janinque
7. apr 2026

Bola som v Čiernej Hore autom, ale bol to road trip Chorvátsko + Čierna Hora. Úplne skvelá dovolenka, ale bola som len sama, s frajerom. S deťmi by som nešla, tá cesta je fakt hrozne dlhá. Skús si pozrieť letenky do Podgorice, 2 týždne dozadu boli asi za 60EUR v hlavnej sezóne a prenajmi si auto tam, ak chceš pozrieť krajinu. Nemyslím si, že je Čierna Hora lacná, ceny sú úplne porovnateľné s Chorvátskom.

autor
7. apr 2026
@fajnova

My sme boli, ale dieťa už bolo v puberte. S malými deťmi by som neisla. Cesta tam bola masaker. Išli sme nerozvážne v strede júla, kedy v Nemecku začínajú prázdniny a všetci počerní inžinieri a lekári cestujú domov na juh. Takze kolóny, šóry, totálne obsrate nie že záchody na pumpách ale cele pumpy vrátane okolia. Cesta nám trvala 27 hodín. Úsek 7 km sme išli sedem hodín. Chceli sme prespať v Srbsku, ale muž si trúfol, že to dá. Ale neľutujeme, že sme tam išli autom. Každý deň sme niekde išli a bolo nám ľúto ostatných, čo strávili celý čas len na pláži. Je to nádherná krajina a pomerne lacná, ochotní a nápomocní ľudia.

@fajnova ďakujem, presne pre toto rozmýšľame ísť autom aby sme mohli po chodiť okolie, pripadne aj ísť o deň skôr a prespať cestou v inej krajine

autor
7. apr 2026
@katkazatka

Cesta je masaker, musíte v nejakej krajine tam aj spät prespat. Určite neist bez prestávky. Za mňa-ja by som tam už druhýkrát nešla. Pomer/cena výkon sa my nepáčil. Je tam dosť draho a služby veľmi pokrivkávajú. Za tie peniaze som mohla mať lepšiu dovolenku. Aj keď zážitky máme pekné.

@katkazatka ďakujem, áno premýšľame prespať cestou v inej krajine

katkazatka
7. apr 2026
@anonym_autor

@katkazatka ďakujem, áno premýšľame prespať cestou v inej krajine

@anonym_autor tam sme spali v Beograde a naspat Osijek.

anonym_b08bf1
7. apr 2026

@anonym_autor No my sme boli. Bola to naša prvá dovolenka, ale busom aj s dieťaťom. Cesta brutalne dlhá od Makarskej uff samé serpentíny ,malej zle,nedalo sa nikde zastať v noci, to bol trochu záhul. Ale keď je človek mladý zvládne veľa a neberie veci tak tragicky. Pozerá inou optikou a ten diskonfort absolútne nerieši.A navyše keď sme s dieťaťom dovtedy neboli, nemá s čím porovnať.
Ale zvládli sme a bola to super dovolenka. Boli sme aj v Albánsku, stálo to zato. Aj malá tam ochorela a museli sme zháňať lieky ešte tam..asi s klimy v bude.Ale deti zvládnu veľa. Po pár dňoch bolo ok a naozaj od vtedy chodíme každý rok vyše dvadsať rokov, ale sami autom. A s malými deťmi sme prešli veľký kus Európy.

anonym_b08bf1
7. apr 2026
@anonym_autor

@fajnova ďakujem, presne pre toto rozmýšľame ísť autom aby sme mohli po chodiť okolie, pripadne aj ísť o deň skôr a prespať cestou v inej krajine

@anonym_autor Na vašom mieste sto krát radšej Taliansko, alebo Grécko. Grécku sme boli s deťmi malými autom asi 6x lebo tam sa nám páčilo najviac.

midka
8. apr 2026

Prosim ta, ake su tvoje hlavne dovody pre dovolenku v Ciernej Hore?

sara005
10. apr 2026

No musite si sami zvazit pre a proti. Ja milujem roadtripy, chodime aj s detmi. Ale to je uplne o inom ako keby som mala ist autom niekam daleko na jedno miesto a odtial robit vylety autom. V takom pripade radsej preletim do tej destinacie a tam auto poziciame. Boli sme na dvojtyzdnovom roadtripe Slovinsko/Chorvatsko/Cierna Hora/Bosna a Hercegovina/Srbsko a domov a teda bolo to super, ale len cisto za cielom Cierna Hora by som takto nesla. Radsej budem o dva dni dlhsie v danej destinacii, alebo usetrim dni dovolenky a hlavne sa na konci dovolenky nevycerpam nekonecnym soferovanim.