icon

Dovolenka s malým dieťaťom

hedamaria
30. júl 2014

Keďže máme malé dieťatko, toto l eto sa nechystáme na dovolenku. Manžel by však chcel, aby sme išli na zimnú. Mne sa to zdá priskoro. Od akého veku ste išli s deťmi na dovolenku?

monika0612
30. júl 2014

@hedamaria Ahoj. My sa zajtra vraciame z Chorvátska s 16 mesačnou dcérou a to je už jej druhá dovolenka. Minulý rok mala iba 3 mesiace. Zvládla to v pohode. Záleží skôr na tom, ako to budeš zvládať ty. Ja som minulý rok bola prvé dni dosť nervozna práve z toho ako to zvládne a ona bola úplne v pohode. Tento rok je to super, mohli sme si spolu užiť už aj more.

ullka
30. júl 2014

Ked mal syn 9 mesiacov boli sme v Chorvátsku a bolo super.S 19 mesačným v Mýte pod Ďumbierom tiež ok a teraz v auguste ideme do Zuberca a tešíme sa. 🙂

sisaka
30. júl 2014

@hedamaria na letnej sme boli prvy krat, ked mal syn 3 mesiace - to bola uplna pohoda a bola to velmi pekna dovolenka, maly boj kojeny a tak som nemala ziadne starosti, na zimnej, ked mal rok a pol to zase az taky dobry napad nebol, kedze este nelyzoval a museli sme sa pri nom striedat ... Zalezi od dietata, ale aj od rodicov na co sa citia, netrufala by som si niekomu v tom radit....

bubelko
30. júl 2014

@hedamaria my sme mali prvu "dovolenku" ked mali 6m (starsi) a 5m (mladsi). isli sme za starymi rodicmi 😉 na prvu dovolenku k moru sme so starsim isli ked mal 16m. na svk sme cestovali a cestujem ca. 2x do roka.
na zimnej som bola s detmi bez muza, ked mal mladsi rok, ale bol aj dedko s priatelkou, tak sme sa prestriedali a zalyzovali sme si vsetci 😉

kadri
30. júl 2014

ked mal maly 8m, autom do talianska 🙂

michaelkanr
30. júl 2014

my sme boli na letnej ked mal nas synator 6 mesiacov a bolo to super🙂 isla by som aj s mladsim 😉 kocikovali sme sa, kupali, maly sa pekne zahral na deke. tento rok -18. mes sme sa mu uz museli viac venovat a najma viac davat pozor, aj ked si to urcite uz viacej uzil.
ohladom zimnej - tiez si to viem predstavit, len je to horsie s tym nekonecnym obliekanim a vyzliekanim 😝

sarinka2012
30. júl 2014

Ahoj ,prvykrat sme isli s dcerkou ked mala 6,5 mesiaca autom do Talianska,zvladla to super,more si uzivala,rovnako aj plaz 🙂 chodime kazdy rok k moru,na vylety do Tatier,na den deti sme boli autom minuly rok v Nemecku v legolande...všetko zvladla perfektne,či to bolo auto alebo lietadlo a tiež ci 2 alebo 10 hodin 🙂 Z kazdej jednej dovolenky mame krasne spomienky,či prvej ked bola ešte len neloziace babatko alebo z tej poslednej,ked uz sa pomaly aj v mori chcela kupať sama,ale to zalezi od dieťaťa a rodičov,my sme velmi aktivny a dcerka je po nas 🙂

euka210
30. júl 2014

male je vyhoda ze lezi, s chodiacim uz je pohoda. Najtazsie to je s loziacim, ktore chce priestor a vonku je to tazsie tak. Otazka je, kolko sa cestuje a ci len lezite alebo je to aktivna dovolenka. My ideme do Pienin a sama som zvedava ako to zvladneme.

me_to_you
30. júl 2014

zatial mame pred sebou prvu dovolenku pri mori s 15 mesacnou slecnou... 🙂 takze pre mna je to len teoria.. doteraz sme zvladli par vyjazdov na hory na predlzene vikendy, ale to tiez len uz za pomerne tepleho pocasia..
mozno ma skusene mamky vyvedu z omylu...ale pre mna je zimna dovolenka akysi strasiak, s malym bejby..obliekanie vyzliekanie balenie, sneh vietor fujavice zaveje (v zime hromzim ked mam vyliezt do obchodu... 🙂) )... prave preto sme si prvu dali letnu dovolenku a mozno neskor aj na zimnu pristupim..

bubelko
30. júl 2014

@me_to_you neviem, my sme si to uzili. mladsi mal presne rok, boli sme na tyzden lyzovat vo francii. dopoludnia som s nimi bola ja - sama. mladsi bud lozil po snehu, alebo sedel v kociku a starsi (mal vtedy 3,5 roka) sa ucil lyzovat. po obede som mladsieho ulozila spat do kocika, prisiel otec s priatelkou, prevzali deti - moj otec sa venoval starsiemu a priatelka kocikovala mladsieho - alebo len vyviezla pred hotel a pozerala sa, ako dedko uci vnuka lyzovat. ja som sa zatial vyblbla na lyziach.
kazdopadne odporucam ist viac ludi - vziat trebars babku, dedka ci krstnych a prestriedat sa - uzijete si to tak vsetci viac 😉
ale bola som aj sama s oboma 2 tyzdne tu vo sui - mladsi mal cca. 14m - a bolo tiez super. boli aj krstni rodicia - mali tiez so sebou 2 deti - rovnaky vek ako moji, takze sme boli 3 dospeli na 4 deti. ale to sme nelyzovali. nebol sneh - chodili sme na prechadzky a do bazena...

sosanna88
31. júl 2014

@hedamaria my sme isli prvy krat teraz (18mes.), pred tyzdnom sme sa vratili...a bol to horor 🙂
mala mi aspon dobre spala, lepsie jak doma ale stale bola nervozna,nekludna,mrncala..proste nebola vo svojom, musela som s nou ist zakazdym spat, aj poobede aj vecer,co doma hajka sama...atd atd...ja som z toho samozrejme bola na nervy tiez a z dovolenky som mala v podstate prd...ale to nemusi byt vas pripad.
vies, napr. my chodime casto na vikendy prec a mala nema problem, tak som cakala, ze nebude mat ani s dovcou...a hla 🙂

barbiv
31. júl 2014

@hedamaria Malé dieťatko je riziko že sa prehreje, je to veľmi vážna záležitosť, odporúčam vo vyššom veku vzhľadom na skúsenosti odborníkov.Mnohým matkám sa to zdá nebyť dôležité, no bábätko musí mať svoj pokoj, štandard a veľkú starostlivosť, ak ho máte rada. Ak pozeráte skôr na svoje priority, tak mávnete rukou, no odporúčam malé miminko strážiť a dbať aby sa neprehrialo. v opačnom prípade je problém na svete.

kikushka2386
31. júl 2014

@hedamaria ahoj.my sme cestovali prvy krat s malou ked mala 3 mesiace zvladla to dobre aj ked boli caste prestavky

gretocka
31. júl 2014

no cestovali sme v podstate od narodenia - syncek sa narodil v BA a od dvoch tyzdnov sme kazdy vikend tocili BA - Povazska a naspat. No a ked mal asi tri mesiace, tak sme cestovali cez celu CR -robili sme viac prestavok ako keby sme sli sami, ale inak v pohode. Pri mori bol prvy krat v necelom roku.
Dcerka za druhy mesiac zivota absolvovala dve svadby - jednu 6 hodin cesty. Od narodenia bola nepokojnejsia a uplakanejsia ako syncek, ale zvladla to - je pravda, ze ja z tych svadieb som moc nemala. No a ked mala rok, boli sme pri mori - cestovali sme na noc, aby jej nebolo dlho a dovolenku sme si paradne uzili.Samozrejme musela som na nu davat viac pozor aby si v novom prostredi neublizila - dovolenka v zmysle lahnem na plaz a nikto ma neruste uz nehrozi, ale moze to byt krasne.
Co sa tyka prehriatia o ktorom ti tu pisala barbiv - myslim si ze tak isto ako sa moze prehriat v aute alebo pri mori sa ti moze prehriat aj doma alebo von na prechadzke -chce to len vnimat dieta sustredene a racionalne premyslat.

Kazdopadne - ak ti tvoja vnutorna intuicia veli ostat doma - posluchni ju a uzite si dovolenku az to tak budes citit. Ak naopak citis, ze by ste mali ist, neboj sa toho. Ano - stat sa moze aj nieco nepredvidatelne. Rozumne s tym treba pocitat - vybrat rozumnu destinaciu, prisposobit tempo dietatku a moze ty vyjst....

ivana0705
31. júl 2014

My sme sa teraz vrátili s 11mesacnym synom z Turecka a bolo super. Maly lozil aj v lietadle po štyroch, spätný let prespal až pokial som ho nezložila doma do postieľky. More aj bazény sme si užili, rýchlo sa aklimatizoval, takže Pohodicka.