icon

Dovolenka Turecko 2016

miroslavab13
31. máj 2016

Ahojte plánujete dovolenku pri mori ? Rozmýšlali ste nad Tureckom ? Cestovky majú dovolenky za dobré ceny len na druhej strane čo sa tam stalo minulý rok a migranti ... aký máte na to názor?

janula0910
22. júl 2016

@nikalentilka no mne to asi dnes uz nepremenia na inu destinaciu rozmyslam povedat ze mala ochorela nech zmenia termin a na buduci tyzden poviem ze chcem zmenit destinaciu

nikalentilka
22. júl 2016

@janula0910 podla mna su teraz budu davat bacha poistovne na storna Turecka, presetrovat

janula0910
22. júl 2016

@nikalentilka hej to mi je jasne preto chcem vyriesit cestovku so zmenou terminu a nasledne destinacie ...

emka123
22. júl 2016

@nikalentilka ktora cestovka ti to takto vymenila?

nikalentilka
22. júl 2016

@emka123 kartago

emka123
22. júl 2016

@nikalentilka my ideme cez senecu. u nich sa menit neda☹

nikalentilka
22. júl 2016

@emka123 ja som bola velmi milo prekvapena z Kartaga ;) takze spokojnost zatial, uvidime este ako dopadne dovolenka

matusko0404
22. júl 2016

Tiez ideme cez kartago ale nerusime nakolko ideme aj s rodinou,oni priletia z anglicka a nechcu rusit resp.bolo by to komplikovane zas najst nieco takto narychlo aby sme boli spolu.A zhodou nahod dnes som bola pre pokyny v cestovke a jedna kocka zhanala nieco podobne ako ideme my,ze pre deti bazeny tobogany a tak..no vsetko plne jej povedali..takze ide dost ludi,musime dufat ze sa nic nestane a mysliet pozitivne

zuziatko
22. júl 2016

@matusko0404 do ktoreho totela idete?

christina_petrikova
22. júl 2016

@matusko0404 ja by som mala strach 🙂 obdivujem ze idete, ale co som citala a pocula tak vraj v takychto rezortoch nejako utoky ani nehrozia, ze skor na miestach kde sa zhromazduje mnozstvo ludia ako pamiatky a podobne

andy95
22. júl 2016

Ahoj, my sme sa pred týždňom vrátili z Turecka, tu noc ked bol ten prevrat sme tam este boli, nic sme nepocitli, fakt bolo výborne, na letoviskách podľa mna nie je dôvod na paniku, jedine co sme postrehli bolo, ze nas kontrolovali hned pri vstupe na letisku, inak úplne vsetko v poriadku 🙂 za mna určite áno, stalo to za to 🙂

oli18
22. júl 2016

@christina_petrikova aj ja by som mala strach. Báť sa treba "osamelých vlkov", pred ktorými nikto neochráni. Dnes ťa napr. obsluhuje pri večeri a zajtra mu rupne v bedni a urobí to. Pred takými niet úniku a práve takýchto sa treba báť. Jedno je isté, stať sa to môže kdekoľvek, ibaže v moslimskom svete je to viac pravdepodobné ☹

evulienkaslx
27. júl 2016

Ahojte, vcera sme sa vratili z Turecka, boli sme 12 dni, prezili sme vsetky "turbulencie", ale v letoviskach o nich vobec nebolo pocut , ani nic citit. Dovolenka bola super. Boli sme v Lare. Na letisku akurat boli zvysene kontroly, inak nic.

oli18
27. júl 2016

@evulienkaslx úprimne ti závidím, že si mala dobrú dovolenku 🙂 Mne je ľúto, že to tak dopadlo, lebo po posledných dvoch rokoch sme si povedali, že každý rok len tam. Zbytočná bola naša radosť ☹

oliverceky
27. júl 2016

@evulienkaslx Kt.hotel?

matulikm
27. júl 2016

@oli18 Máš pravdu, báť sa treba...ale po tom, čo všetko sa na nás valí, aké zlé informácie, katastrofy....mám pocit, že je viac pravdepodobne, že sa niečo zle stane skôr v inej, než moslimskej krajine....Áno, sú za tým moslímovia, no útočia skôr takýmto spôsobom mimo svojho sveta ☹ nehovorím, že je to nepravdepodobne, ale idú skôr po Európe :-/

evulienkaslx
27. júl 2016

@oliverceky Baia Lara

penelope10
27. júl 2016

Ja by som tiež šla, ale asi naposledy.
Mňa fakt zaráža, keď čítam " na letoviskách podľa mna nie je dôvod na paniku"
Keď budú všetci vedieť že je dôvod na paniku bude už asi neskoro, nie ? 😔

andy95
27. júl 2016

@penelope10 pozri, každý ako uzná za vhodné, ja som napísala svoj názor a vyjadrila som aké mám pocity, nikoho nenútim aby tam šiel, je to na každého vlastnom úsudku, letoviska si strážia - kvôli ekonomike...z hľadiska bezpečnosti to bolo fakt na vysokej úrovni, fakt to precízne kontrolovali, pred vstupom na letisko sme prešli kontrolou 2x, transfery a autobusy kontroluju taktiež, na letiskách, v mestách policajti, médiá ukazujú čo oni uznajú za vhodné a bláznia ľuďom hlavy, a keby som to vždy mala brať tak, že nikam nejdem lebo ma zabijú alebo sa mi niečo stane, tak za celý život neuvidím krásy tohto sveta...a vo svete už lepšie nebude, bude len horšie...my sme išli, ani sme nestresovali, ani sme na to nemysleli a bola to pre nás jednoznačne najlepšia dovolenka v živote a to sme toho precestovali hodne...a podotýkam, že sme tam neboli sami, hotely sú preplnené, a na každom kroku kopec Slovákov, v niektorých situáciách treba byť ostražitý, ale netreba to preháňať 🙂.... Ako bonus večer pred "pokusom o prevrat" nad našimi hlavami mali predstavenie stíhačky (bolo to plánované, ale nikto z hostí o tom nevedel) žiadnu paniku ani nič som nepostrehla 🙂

andy95
27. júl 2016

@evulienkaslx úplne s tebou súhlasím, hovoríš mi z duše 🙂

oliverceky
27. júl 2016

@evulienkaslx Poprosím recenziu na Baia Lara.

oliverceky
27. júl 2016

@andy95 Kt.hotel?

andy95
27. júl 2016

Hydros Club, časť Kemer 🙂

christina_petrikova
27. júl 2016

@oli18 ved totok, mne je z toho velmi smutno ked si na to spomeniem co vsetko sa za posledne dni stalo. A pritom museli odist ludia ktori mali pred sebou este cely zivot ☹

roskovaevka
28. júl 2016

@andy95 presne tak....

evulienkaslx
28. júl 2016

@oliverceky pisala som na tripadvisor, ale este nie je uverejnena recenzia, tak tu je, ale je dlhsia 🙂 :

Baia Lara je pekný moderný hotel, aj keď rezort je pomerne malý. Ako to je v Lare - 25 minútový transfer z letiska Antalya je veľkým prínosom. Izba bola priestranná, pohodlná a čistá. Upratané denne, tiež denne doplňaný minibar, aj 2-3x prezliekli posteľnú bielizeň.
Jedlo je vynikajúce, veľká rozmanitosť po celý deň 24/7. Na obed sme jedli vonku, bolo tam cca všetko (fast food style) - od pizze vyrobenej na želanie, kurací kebab a vyprážané kurča, hamburgery, hranolky, vafle, palacinky, turecké gözleme a šaláty. Radi sme obedovali vo White bare, kde bolo jedlo a nápoje pekne servírované a chutné. Zmrzlina bola k dispozícii od 14-16 a v čase večere. Večera bola OK zakaždým, menili témy každý deň v týždni, napr. International, Mexičan, Morské plody, ... Detské sedačky boli k dispozícii, aj v detskom kútiku detské jedlo. K dispozícii je aj samostatný priestor pre dospelých na stolovanie. Nešli sme do a la carte reštaurácií, nakoľko menu v hlavnej reštaurácii bolo pre nás v pohode. Navyše sa v nich platí 10 euro na obsluhu, vo všetkých ostatných all inclusive hoteloch, kde sme boli predtým, boli a la carte už v cene. Obsluha bola skvelá, čašníci takmer lietali, aby nás mohli ihneď obslúžiť 🙂. Jedna vec, ktorú považujem za negatívnu, že hotel neprichystá lunch boxy (jedlo so sebou), keď sme odchádzali na výlet (Išli sme do Antalye a Aquarium- odporúčam.). Keď som požiadala o toto recepčného a guest relations, povedali mi, že môžeme jesť 24/7, ale keď nie sme tu? Povedali, že si máme zabaliť jedlo sami z reštaurácie...
Zábava počas dňa a noci je dobrá, najmä pre teenagerov a dospelých. Dovolenkovali sme s našou 3 - ročnou dcérou. Páčilo sa jej v miniklube. V porovnaní ale s inými hotelmi, kde sme bývalipred tým, v tomto mali len polovicu aktivít. Takmer žiadne športové aktivity pre menšie deti, niekedy aj keď to bolo napísané v rozpise, nevykonávali. Mali cca 2 aktivity v dopoludňajších hodinách a 2 vo večerných hodinách a takmer každý deň niečo platené (napr. maľovanie na tričko 15 Euro, sand painting 5 Euro kus, jazda na banáne, jazda na koni ...). Väčšinu času sa tam deti hrali so sebou alebo s tureckými animátorkami, naši neboli (Bosra bola veľmi milá, druhá turecká dievčina tiež) schovávačku alebo naháňačku, maľovanie, tvorivé dielničky ... Úžasný bol Madagaskar deň a Kung Fu Panda deň.
Bazény boli pekné, veľké, pláž a more bolo krásne. Pláž piesočnatá s malými kamienkami pri vchode, pozvoľný vstup. Doobeda more úplne pokojné, poobede vlnky. V areáli bolo dosť lehátok, ale keď ste chceli pekné miestečko pri hlavnom bazéne, museli ste vstávať veľmi skoro. Ďalšia vec potom, že ste museli prejsť okolo bazénov pomerne dosť dookola, keď ste sa chceli dostať do baru alebo miniklubu. Miniclub bol oplotený dokola, takže ak dieťa potrebovalo použiť toaletu, bolo nutné bežať rýchlo 🙂 jedny dvere pri detskom bazéne by boli užitočné.
Tobogány boli OK, ale malé deti púšťal plavčík len na točitý , aj to s rodičmi, chýbali nám šmýkačky pre malé deti a detské ihrisko a detský bazén boli malé.
Celkovo sme strávili príjemnú, relax dovolenku. Ale pre malé deti by som si zvolila asi iný hotel. Odporúčam Baia Lara, ale nabuduce pojdeme asi do iného hotela v Lara.

Minulý rok sme boli v IC Green Palace a tam sa nám páčilo viac, aj to bolo lacnejšie.
Ďalší rok by sme skúsili asi Delfíny alebo Titanic.

penelope10
28. júl 2016

@evulienkaslx super si to napisala, len mne tam chýba vek deti, pre ktore je to podla teba este ok, a pre ktore nic moc, tak snad doplniť.
Aj ked je to dlhšia recenzia, urcite mnohým pomože v rozhodovaní, keď si už teda vyberu turecko.

oliverceky
28. júl 2016

@evulienkaslx Ďakujem za super recenziu. My sme boli vlani v Titanic- bolo supeeeeer!!! Sú v blízkosti IC Green nákupné možnosti?

evulienkaslx
28. júl 2016

@oliverceky blizko IC Green neboli velmi obchody