icon

Idete cez leto k moru?

diaszoky
29. apr 2021

A kam? Kedy budete robit rezervaciu? Ste ockovane? Lebo ja niesom a neviem ako vsetko naplanovat a sklbit a ci ist lietadlom na dovolenku alebo ist niekde do Chorvatska autom a prenajat si domcek

Strana
z3
maca1984
29. apr 2021

ideme-neockovani,Egypt,rezervovat chcem najneskor do polovice maja

pribinak
29. apr 2021

Áno, asi Grécko alebo Turecko. Muž už ockovany je.

tenerifka
29. apr 2021

jasne, kazdy deñ, mam to 5 minut pesi.
A teraz vazne, nie vsetci sa stihnu zaockovat, a aj tak bude mozno treba treba negativny pcr aj pre zaockovanych, takze ono je to v podstate jedno, ak sa bude situacia vyvijat tak ako doteraz, pravdepodobne sa bude ist dat s testom hocikam v ramci EU

simonah73
29. apr 2021

Chorvatsko mame rezervovane od konca januara. ockovany nie sme, ja neplanujem, muz by mozno aj chcel kedze chodi medzi ludi ale je si vedomy toho, ze kvoli veku to nebude tak skoro takze sa ani neregistroval zatial. boli sme aj minuly rok a bolo to super.

morciatko
29. apr 2021

@simonah73 prečo by to nemalo byt tak skoro ? Mamku mam 45+ uz je zaockovana otec 50+ uz je a ja a brat 25+ a uz sme v cakacke

simonah73
29. apr 2021

@morciatko sestra je v tom istom veku ako on, uz je registrovana viac ako dva tyzdne a stale nic, ale neplanujeme to zatial riesit. takze sa k tomu ani nemusis dalej rozpisovat. otazka tu bola ina. skratka nie sme ockovani a ideme autom do HR.

jaja20
29. apr 2021

Určite chceme ísť,no problém by bol,keby sme po návrate museli zostať ešte ďalší týždeň v karanténe. Takže uvidíme, ako sa to vyvinie a kam sa vlastne bude dať cestovať.
My zatiaľ zaočkovaní nie sme, čakáme,či sa bude dať vybrať vakcína ( chceme Pfizer ). Teraz ma normálne mrzí, že sme covid ešte nemali,lebo tí,čo ho prekonali,majú na 180 dní potvrdenie a uľahčí im to cestovanie... Dať sa pred aj po otestovať PCR by nám veľmi predražilo dovolenku.

matkahelka
29. apr 2021

@diaszoky ideme, neockovani a neplanujeme sa ockovat. koncom juna mame letenky do rima, v juli cyprus, v auguste HR

syslik81
29. apr 2021

ja uz hadam konecne tohto roku pojdem domov na sk 😀 minuly rook sme neboli .. ja ockovana som uz davno dcera nie ..ale letenky kupene uz davno gtak snad to vyjde

matkahelka
29. apr 2021

@jaja20 klus na tlacovke potvrdil semafor. zo zelenej krajiny bez karanteny, z oranzovej povinny pcr pri prichode na SR, z cervenej karantena.

simonah73
29. apr 2021

@jaja20 tak ono ani minuly rok cez leto neboli povinne karanteny ked bol prichod z bezpecnej zelenej krajiny. aj ked ja som pre istotu termin dala skor ako obvykle chodievame a tym ze ja som zivnostnik, ktory robi doma, len terminy ma drzia a muz robi v nasej sro, kde si robotu tiez sam riadi tak pripadna karantena nie je problem, len kvoli skole. a ak bude treba aj cez leto tak sa dame vsetci otestovat aj pcr testom, aj ked citala som, ze do HR by mal staci aj antigen.

jaja20
29. apr 2021

@matkahelka Áno? To si musím preštudovať,ale každopádne,aj tie zelené krajiny budú požadovať pri vstupe buď PCR testy alebo očkovanie alebo to potvrdenie o prekonaní.

matkahelka
29. apr 2021

@jaja20 to ano, jedno z toho bude podmienka

jaja20
29. apr 2021

@simonah73 Tak to máte dobre,my sme klasickí zamestnanci,takže to máme komplikované.
Minulý rok sme pri vstupe na Cyprus nepotrebovali ani test,ani žiadne potvrdenie, a ešte uvidíme, ktoré krajiny dajú do zelenej farby,a čo budú tieto krajiny na vstup vyžadovať.

simonah73
29. apr 2021

@jaja20 my sme minuly rok trpli, ci baby budu moct ist do skoly, karantena nebola povinna nastastie ked sme sa vratili. teraz som pre istotu dala termin na prelome prazdnin a posledny augustovy mame cela rodina chatu na slovensku.

matkahelka
29. apr 2021

@maca1984 ty si bola v minulom zivote Nefertiti 😉

ofzuza
29. apr 2021

Tak dufam, ze uz budem moct do prace. Rano kancel, poobede na plazi s drinkom. A klud od deti.... Lepsie jak dovca 😁

maca1984
29. apr 2021

@matkahelka alebo Tutanchamon😂

maciatkolulu
29. apr 2021

@jaja20 no neulahci im to ani náhodou cestovanie, test a karanténa sú zatiaľ skoro všade a ver tomu, že aj bude. Keďže ani srna netuší ako to s vakcína mi vlastne je, ved očkovaní, tiež môžu prenášať atď... Takže zatiaľ všade s testom s papierom od sk doktora si môže ľudia tak akurát po sk behať.

mia018
29. apr 2021

Ideme do Turecka, aspoň dúfam, neočkovaný. Uvidíme ale podľa situácie ak nie zmeníme destináciu alebo zrušíme dovolenku a pôjdeme o rok

matkahelka
29. apr 2021

@maciatkolulu pises hluposti. do HR sa uz teraz dostanes s prekladom potvrdenia o prekonani covide alebo obycajnym antigenom. na cyprus sa od 10.maja da ist bez karanteny bud ocko alebo pcr a takto to budu mat vsetky primorske krajiny, ktore su na turizmus odkazane. presne tak ako sa dalo cestovat minule leto, bude sa aj toto leto

hettinka
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
29. apr 2021

@matkahelka do at a IT sa nedostaneš len tak. Ale mňa skôr vzrušuje, že fakt ste sa na sk bili, keď niekto nemal náhodou rusko na hube vonku a zrazu vám nič nevadí, zrazu je všetko preč, zrazu netreba rusko aj v obývačke mat a dezinfikivat kľúče, mobil, kľučky a nákup

matkahelka
29. apr 2021

@maciatkolulu pises od veci. bavime sa o dovolenkach a je jasne, ze minimalne vramci EU sa bude dat cestovat v lete bez problemov, presne ako minule leto. to, ci teba vzrusuju ruska ci dezinfekcia kluciek je v tejto teme irelevantne.

luccija
29. apr 2021

@maciatkolulu tiež si myslím, že do leta sa to všetko zmeni zbytočne si niekto teraz pozrie, že chce ísť do zelenej krajiny.A byť očkovaní a chlacholit sa nejakou akože ochranou tiež nie je terno.
@diaszoky chceli by sme ísť aspoň do HR či IT, ale asi nie hotel nič nebookujem uvidím čo bude rozhodneme sa na posl.chvilu.
@simonah73 moja kolegyňa 21 r sa dala do čakárne v Ba a o 2 dni termín na Pfizer od muža z roboty všetci Astra kto chce ide to rychlo

luccija
29. apr 2021

@maciatkolulu to vieš každý má niečo... vy ste zase mali všetko fajn žiadne testy, hluposti potvrdenia a máte lockdown dlhší ako my a vraj v reštike budete dávat meno a adresu.V podstate je to jedno ľudia za ten čas tak otupeli, že kto mal paniku z dezinfikovania kľučiek, ak nechcel psychicky ochorieť musel zvolnit a brať to ako je.

simonah73
29. apr 2021

@luccija kto chce, ide to rychlo? a to ako? ked sa raz niekto zaregistruje tak moze uz len cakat a nie ze chce tak to ide rychlo.... a navyse toto je debata o inom.

maciatkolulu
29. apr 2021

@matkahelka no do polky mája taliansko nie a co bude do leta nikto netuší, takže nepíšem blbosti a rakúšania vyslovene prízvukuje, že potvrdenie o očkovaní a prekonaní si môžu ľudia odložiť doma a nie bežať cez hranice.... A čo bude naozaj nikto netuší.

maciatkolulu
29. apr 2021

@luccija no aj sme už dávali 😂😂😂aj😂v mekaci normálne tuším október, či kedy, ako u blbych na dvorecku a testuje sa tiež, nemysli si, deti sa testujú 3x do týždňa a tak, Lockdown necítime vôbec, žiaľ obchodníci áno, ale otvárať budú pomaly, keďže ľudia by sa vrhli a brali všetko útokom asi teda, ja už vlastne neviem, čo je správne a čo nie... Každopádne sa do at nedostane s očkovaním nikto, bud test a kadejaké výnimky a papiere, a papiere a papiere, to je ich 😂

nikazuz
29. apr 2021

Ano chceme ist do chorvatska autom v maji. Som tehotna, takze neskor uz sa mi nebude chciet cestovat... boli sme uz tento rok v chorvatsku, bolo super 👍 staci tam aj antigenovy test na vstupe. A ockovat sa neplanujem kedze som tehotna

Strana
z3