Idete cez leto k moru?
A kam? Kedy budete robit rezervaciu? Ste ockovane? Lebo ja niesom a neviem ako vsetko naplanovat a sklbit a ci ist lietadlom na dovolenku alebo ist niekde do Chorvatska autom a prenajat si domcek
Ja s mm sme očkovaní už teraz. Každoročne sme chodili do Turecka. T.r. zase nepôjdeme. Neviem si predstaviť dovolenkovať tam s nejakými obmedzeniami. To radšej doma na záhrade.
@maciatkolulu ako ja som povedala, že mi chýbala len masáž a Parndorf😆tam by som strašne isla.A decko mi nechce jesť rizoto, lebo nemáme rakusku ryzu
Ja som myslela, že to je len také bububu, že nebudú pýtať osobné udaje, tak áno u Vás stempel a papiere
@matkahelka a my sme aka farba
@matkahelka a ked je sr oranzove ten pscr si muis dat urobit doma ci uz ta a s pcr testom pricestovat
@luccija pandorf hne otvorený 🙃bgl je otvorené, cele na hlavu, no, ale tak, hlavne, že jest chuti 😂😂😂
@luccija ak si z ba, ryžu ti môžem doniest😉nech sa decko chudá naje
@maciatkolulu kto v lete ide na dovcu do at? citas o com je tato tema? zjavne nie. s pcr sa dostanes vsade, tak ako vlani. cize co riesime,nic. ak mas nieco k teme, sem s tym, tvoje dojmy su v tejto teme irelevantne. a opakujem, tak ako vlani sa primorske krajiny bili o turistov, pobiju sa aj teraz.
@diaszoky dnes je SR oranzova, ale ty nejdes na dovcu dnes. do leta budeme zelensi ako golfovy travnik. destinnaciu na dovolenku si vyberies tiez podla toho, ktora bude zelena. ja som presvedcena, ze primorske krajiny EU budu zelene vsetky, aby tam doslo co najviac turistov.
@matkahelka vieš koľko ľudí ide na "dovcu" aj do at? Nie všetci majú záujem sa tlačiť v hr. Ano, chápem, je to drahé, ale sú aj takí, čo si to môžu a chcú dovoliť. Si predstav, ze IT ma do polky mája karantenu 5 dní, predĺžili to.
https://www.heute.at/s/italien-verlaengert-quar...
Čo bude v lete nikto nevie, možno teda ty hej😂😂😂A aké sú moje dojmy ty nerieš, ok💪👍
@matkahelka to je vazne myslena otazka, ze kto v lete na dovcu do at? Omg. Necitala som ostatne ,tak nvm na co si reagovala a dufam ,ze to bola len podpichovacna otazka.
Ideme do Chorvátska a v septembri na Maltu so svokrovcami, všetci komplet očkovaní.
@jamidea tiež poznám ľudí, ktorí turistikuju len v Rakúsku😉
@maciatkolulu tak to som nemala čítať, že je otvorený🙈nie ďakujem, ale vážim si to.Aspon bude potom viac chutit😆
cakam na covid pas....potom bude vsetko jasnejsie....ale urcite chcem ist do talianska - do alp nie k moru. a mozno do finska s bicyklami ale s tym velmi nepocitam - vela hranic vela pravidiel
Ja idem lebo musim udat Voucher. Zaockovana urcite nebudem... Nie preto, ze by som nechcela ale preto, zebtu kde som to ide slimacim tempom... A predpokladam, ze letoviska rozvolnia lebo z turizmu ziju...
@jamidea skus si precitat nazov tejto temy. je celkom fajn, ak dospele zeny dokazu citat s porozumenim
@matkahelka teda ty mas asi krystalovu gulu, ked uz teraz vies, aka bude situacia toto leto. To este ani WHO, ani Kollar nevie. 😀🙈 No nic, hlavne, ze ty citas s porozumenim. Normalne som musela na tie tvoje komenty zareagovat. A ano, aj ja poznam vela ludi, co chodia v lete na dovokenku do AT....
@cuttina nemam krystalovu gulu, ani ju nepotrebujem. som realista. presne takto pesimisticky vlani na konci maja pol kona sa bilo do prs, ze sa tento rok k moru nedostaneme. a dostali sme sa. uplne v pohode vramci celej EU. netreba mat krystalovu gulu na to, aby sme poniektori vedeli, ze primorskym krajinam tvori najvacsie percento HDP turizmus. ak by to tak nebolo, EU by netlacila na covid passy od polovice juna, ze ano? a mimochodom, sam krcmery a klus pred velkou nocou na ta3 sa vyjadrili, ze leto v zahranici bude velmi podobne tomu minulemu.
@cuttina a mimochodom, WHO ma co spolocne s prognozami cestovania vramci EU? aj vlani rozhodovalo WHO ktora krajina bola v covid semafore zelena a ktora cervena? nie, WHO s tym nic nemalo, kazda krajina o tom rozhodovala podla svojich preferencii a kriterii. mas to trochu pomylene.
@matkahelka ale to je v poriadku, dostaneš sa aj teraz, len záleží od podmienok a tie budú prísnejšie. Minimálne zatiaľ sú. Keďže v lete to bolo aké bolo, všakže? polovička kona sa "bála" dat dieťa do škôlky, sedeli "doma" na pandemickom ocr a fijuuuu na "dovcu", však tata nemusel čerpať dovolenku, lebo však ocr, maaati na predlženom pandemickom rodičaku s druhým. To bolo minulý rok, tento to bude zaručene prísnejšie a očkovanie sľubovanu slobodu nedá. Tobôž test o prekonaní, o tom tu píšem. Ekonomika je nacata všade. A vyspelé štáty riskovať nebudú, tak ako minulý rok. Dajú si podmienky. Lebo rit z toho, že by boli prázdniny ako minulý rok a aj september plus ako minulý rok.... Žiaden štát 2 mesiace sezóny z biedy nevytiahnu. Lebo teda minulý rok dopadol ako dopadol. Všakže. A v zelených pasoch bude rovnako aj testovanie atď, takže podmienky prísnejšie, to sa fakt nie každému bude chcieť. Ako som písala, napr AT otvorí reštaurácie a fitnes a všetko s podmienkou negatívneho testu s vieš akou platnosťou? Domáci test 24h,antigen 48 a PCR 72😂😂😂, minuly rok to tak bolo??? No nebolo, takže veta, "však minulý rok" je absolútne irelevantna. Apropo ty reálne nepoznáš rakúsku prírodu, pamiatky a turisticko-welnesove možnosti v lete v zime? Ci len hainburg a kitsee, pripadne pandorf?
Nie.
Zatiaľ ockovana nie som, ale uzmierila som sa s tým že ani toto leto nepôjdeme do zahraničia.. po prvé ani neviem ako to vlastne za dva mesiace bude a po druhé ak sa bude dať ísť, tak bude určite všade taká kopa ľudí a odtrhnutá z reťaze že ma to ani neláka.. 🤔
ak by sa dalo, chcela by som ísť len do Rakúska so stanom, už máme dávno vybratý kemp.. ale aj tak s tým nerátam, budem rada ak sa dostaneme do Viedne, ale ak nie nič sa nedeje.. chatu na samote už máme zaplatenú, tak aspoň jedno máme troška iste ak uvoľnenie dovtedy neutnu..

@simonah73 nebuď podráždená.Z môjho okolia všetci čo išli do čakárne sú do týždňa zaočkovani a to okolie Ba, kde je záujemcov vela