icon

Je bezpečné posielať číslo karty pre hotelovú rezerváciu?

ivka79
Dnes o 09:19

Ahojte, je úplne bežné že hotel vyžaduje vypísať formulár - kde uvediem číslo karty, držiteľa, platnosť... (to by bolo ešte OK)? Ale požadujú aj zaslať kartu z obidvoch strán (aj tam kde je CVV kód). Ideme na pobyt do Česka. A platiť máme až pri nástupe. Potrebujú to na garanciu rezervácie. Poprosím o Vaše skúsenosti. Ďakujem.

vevesh
Dnes o 09:21

@ivka79 tak toto by som im nedala- vedia kartu zneuzit. Skus sa dohodnut na inej forme platby za rezervaciu...

bomba36
Dnes o 09:21

@ivka79 nie, nie je to bežné a ani v poriadku. Určite by som im nič neposielala ani nezvažovala ubytovanie v tomto zariadení.

patrike
Dnes o 09:28

Naozaj komunikujes s hotelom ?
Odpis im, ze banka zakazuje poskytnut take udaje na dialku. Velmi divne a takto sa to nerobi.

ivka79
autor
Dnes o 09:28

@vevesh @bomba36 ... Ďakujem, už som to reklamovala. Uznali chybu že mali starý formulár.

anonym_1f61dd
Dnes o 11:13
@vevesh

@ivka79 tak toto by som im nedala- vedia kartu zneuzit. Skus sa dohodnut na inej forme platby za rezervaciu...

@vevesh
Ja som sa s tym stretla v Dubaji v drahom hoteli vysvetlili ze dovod su Rusi, ked som to nechcela spravit ziadali platbu popred.

vevesh
Dnes o 12:19
@anonym_1f61dd

@vevesh
Ja som sa s tym stretla v Dubaji v drahom hoteli vysvetlili ze dovod su Rusi, ked som to nechcela spravit ziadali platbu popred.

@anonym_1f61dd ano, vzdy je ina moznost dohodnut sa. Ale s tymi udajmi v eu sa dobre kradne...