Kam ísť namiesto Dubaja na Veľkú noc?
Ahojte, ti co ste mali plan stravit Velku noc v Dubaji, kam planujete miesto toho za teplom?
@patrike ja podnikám s Arabmi, ja sa pracovne mimo SR posielam sama. A áno, úplne v pohode do Dubaja budúci týždeň opäť poletím, lietam tam 2x niekedy 3x mesačne. Tie dni, ktoré som v Dubaji uviazla, som strávila na pláži a večer normálne v meste vonku so známymi. Letela som včera, číslo letu ek157, nech sa páči. Ty chceš byť neustále múdry, v každej jednej diskusii, ale nie vždy ti to vychádza zlatko, väčšinou si trápny. Pekný deň.
@melanta EK 157 je Dubaj - Stockholm, na ten vcerajsi to pise "zruseny" ...
@melanta EK 157 je Dubaj - Stockholm, na ten vcerajsi to pise "zruseny" ...
@patrike ek127 včera odletel z Dubaja do Viedne, dnešný tiež odletel z Dubaja do Viedne. Lietam pravidelne roky letom ek127 z Dubaja do Viedne a letom ek128 z Viedne do Dubaja (ten včera odletel z Viedne do Dubaja a dnes má tiež plánovaný odlet). A rovnako tak budúci týždeň mám letenky na let ek128 z Viedne do Dubaja a následne ek127 z Dubaja do Viedne. Let z Dubaja do Stockholmu poznám, 2 roky som tam žila a lietala som vtedy DBX a ARN pravidelne tak ako teraz DBX/VIE. Viac sa ti fakt nemienim venovať, ozaj ma diskusie s trapkami nebavia.
@melanta Však ako pracovne by som išla aj ja aj teraz, ak sa niečo má stať zlé stane sa mi aj tu, nebojím sa a keby uviaznem firma mi preplatí ubytovanie a drahšie letenky naspäť. Ale súkromne by som ako napríklad 4 členná rodina nešla aby som tam uviazla a potom trpla kedy sa domov dostanem a dala pre rodinu 10 000 eur za letenky. A teda dúfam že vláda ak sa situácia neupokojí nebude neskôr robiť naspäť repatriačné lety, lebo naozaj ak tam niekto pôjde súkromne lebo bude teraz napríklad malý záujem a lacné ubytovanie je to jeho problém nie štátu, nie je odporúčanie tam cestovať... Teda myslím že by si mala brať do úvahy rozdiel že je iné letieť tam pracovne a odporúčať nejakej rodine súkromne v tejto situácii...
@marsmykkok ja som ale nikomu nič neodporúčala. Napísala som predsa, že ja letím, ale letím pracovne. Autorke som dala iné tipy. A letenky a náklady si zväčša platím sama, neplatí mi ich firma, keďže firma som sama sene.
@melanta Však ako pracovne by som išla aj ja aj teraz, ak sa niečo má stať zlé stane sa mi aj tu, nebojím sa a keby uviaznem firma mi preplatí ubytovanie a drahšie letenky naspäť. Ale súkromne by som ako napríklad 4 členná rodina nešla aby som tam uviazla a potom trpla kedy sa domov dostanem a dala pre rodinu 10 000 eur za letenky. A teda dúfam že vláda ak sa situácia neupokojí nebude neskôr robiť naspäť repatriačné lety, lebo naozaj ak tam niekto pôjde súkromne lebo bude teraz napríklad malý záujem a lacné ubytovanie je to jeho problém nie štátu, nie je odporúčanie tam cestovať... Teda myslím že by si mala brať do úvahy rozdiel že je iné letieť tam pracovne a odporúčať nejakej rodine súkromne v tejto situácii...
@marsmykkok presne, my mame kupene letenky s emirates na april ale nejdeme tam urcite. Zaroven chceme s detmi niekam aspon na tyzden
@anonym_autor nešla by som nikam,kým sa neupokojí situácia. Pretože nikdy nemôže človek vedieť,čo sa stane. Veľmi nestabilná situácia a spoliehať sa na leteckú dopravu je momentálne rizikové.
@anonym_c5ac21 v apríli je aspoň 30 stupňov na SK?
@zmrzlinka2021 Načo by nám bolo už od apríla 30? Stačí to na leto, treba si užiť aj jar, kým ešte nejaká je.
@anonym_autor nešla by som nikam,kým sa neupokojí situácia. Pretože nikdy nemôže človek vedieť,čo sa stane. Veľmi nestabilná situácia a spoliehať sa na leteckú dopravu je momentálne rizikové.
@anonym_4d6862 pravdu mas, prave citam ze iran chce hodit atomovu hlavicu na izrael takze asi pockame kym sa situacia neupokoji
@anonym_4d6862 pravdu mas, prave citam ze iran chce hodit atomovu hlavicu na izrael takze asi pockame kym sa situacia neupokoji
@anonym_autor tak zase všetci sa radi zastrašujú,netreba robiť paniku,lenže na druhej strane,stačí jeden idiot a môže sa to skončiť zle. Mne išlo skôr o to,že je teraz kopa neistoty a stačí,že letiska nebudú fungovať na 100%,zbytočne si komplikovať dovolenku.
@anonym_autor tak zase všetci sa radi zastrašujú,netreba robiť paniku,lenže na druhej strane,stačí jeden idiot a môže sa to skončiť zle. Mne išlo skôr o to,že je teraz kopa neistoty a stačí,že letiska nebudú fungovať na 100%,zbytočne si komplikovať dovolenku.
@anonym_4d6862 nie som panikar ale mam deti ktore potrebujem doviezt do dospelosti a potom uz mi mozu aj rakety nad hlavou lietat ;)
@anonym_4d6862 nie som panikar ale mam deti ktore potrebujem doviezt do dospelosti a potom uz mi mozu aj rakety nad hlavou lietat ;)
@anonym_autor presne tak,načo riskovať čo i len problém s letiskom,zbytočnevodlozenym letom,pár hodinami navyše má letisku. Veď to je nepríjemné i počas normálneho stavu,nie ešte teraz. Keď človek nemusí,nech necestuje,kde nemusí s je odkázaný na lietadlo.
@anonym_c5ac21 ja píšem o Emirates aerolinkách. Nie o repatriačných letoch. Tie v tejto chvíli Dubaj neprijíma, rovnako tak chartrové lety cestoviek. Ale Emirates aerolinky včera začali lietať, ale ako píšem, v obmedzenom režim, iba 50 odletov za hodinu letisko povoľuje.
@melanta aká je aktuálna cena letenky?
@patrike ek127 včera odletel z Dubaja do Viedne, dnešný tiež odletel z Dubaja do Viedne. Lietam pravidelne roky letom ek127 z Dubaja do Viedne a letom ek128 z Viedne do Dubaja (ten včera odletel z Viedne do Dubaja a dnes má tiež plánovaný odlet). A rovnako tak budúci týždeň mám letenky na let ek128 z Viedne do Dubaja a následne ek127 z Dubaja do Viedne. Let z Dubaja do Stockholmu poznám, 2 roky som tam žila a lietala som vtedy DBX a ARN pravidelne tak ako teraz DBX/VIE. Viac sa ti fakt nemienim venovať, ozaj ma diskusie s trapkami nebavia.
@melanta To bude tym, ako si na zaciatok sama napisala Ek 157 namiesto Ek 127 ... Ano, vcera pristal, ked si sa opravila, uz ti verim.
@anonym_autor co tak do sauny?
@anonym_autor presne tak,načo riskovať čo i len problém s letiskom,zbytočnevodlozenym letom,pár hodinami navyše má letisku. Veď to je nepríjemné i počas normálneho stavu,nie ešte teraz. Keď človek nemusí,nech necestuje,kde nemusí s je odkázaný na lietadlo.
@anonym_4d6862 Prosím ťa, nie som jediná, ktorej to trhá oči, ale asi jediná sa ozvem: používaj za čiarkami medzerník! Inak, s tvojím názorom súhlasím.;)
@anonym_autor To si len myslíš;). Aj o dospelé sa budeš báť rovnako.
Na dunaj
Záleží, čo tam chcete robit. Osobne by som išla do Chorvátska do národných parkov na turistiku, ked tam nie sú ešte horúčavy, možno aj Taliansko - Rím, pokial ste veriaci, to možno, ale najviac sa teším na Veľkú noc doma. Vianoce by som pokojne mohla mat aj na dovolenke v zahraničí, ale Veľkú noc veru nie.
@anonym_autor neviem…Tiez mame vsetko zarezervovane. Mame za sebou narocne obdobie potrebovali sme si oddychnut v teple a mame len necely tyzden. Do Dubaja sme takto bezne lietali na 5-7 dni.
Do Karibiku nepojdeme to potrebujeme aspon 2 tyzdne, ktore nemame. A na poznavacku nemam energiu ani chut. Potrebujem 30 a viac stupnov…
Tenerife, Azory, Madeira, Kolumbia, Mexico, Malajzia, Singapur, Vietnam, Seychely, Dom.republika, Maledivy, Austrália, Indonézia, nový Zéland, nová Guinea… 😅 výber je pestrý avšak záleží, kde je tvoj finančný strop.
@melanta Tak to chcem silne vidiet tu firmu, ktora niekho posle do rizikovej oblasti na sluzobku a tiez chcem vidiet teba, ako tam s usmevom na tvari letis zase - mimochodom presne akou linkou ? Poprosim datum tej sluzobnej cesty nazvy letisk odlet - prilet, nech si to overim.
@patrike Melanta sa tu dlhodobo hra na nieco co nie je, takze treba brat jej prispevky s rezervou. 😉
@anonym_autor bez si kam chces ty mojko, pytas sa uplne primitivne kam za teplom, odpovedala som jasne ze ja mam doma teplo.
@anonym_c5ac21 primitívne píšeš ty. Ak sa nemáš k čomu vyjadriť tak sa neozývaj.
@anonym_6d4986 jaj závisť sa prejavila 😉
@luliu Kde sa prejavila? U teba?
@luliu Kde sa prejavila? U teba?
@anonym_6d4986 u mňa v čom? U teba! Poznáš @melanta ? Že tak o nej píšeš. V čom sa hrá na niečo, čo nie je? Ja z nej nemám ten pocit. Všimla som si, že ochotne poradí, pomôže. Plus píše otvorene a slabšie a zavistlivejsie typy, ako ty, to niekedy nezvládnu a začnú útočiť, samozrejme ako anonym.
Basic geografiu síce nepozná, ale by to cestovaloooo....🙂

@patrike ja podnikám s Arabmi, ja sa pracovne mimo SR posielam sama. A áno, úplne v pohode do Dubaja budúci týždeň opäť poletím, lietam tam 2x niekedy 3x mesačne. Tie dni, ktoré som v Dubaji uviazla, som strávila na pláži a večer normálne v meste vonku so známymi. Letela som včera, číslo letu ek157, nech sa páči. Ty chceš byť neustále múdry, v každej jednej diskusii, ale nie vždy ti to vychádza zlatko, väčšinou si trápny. Pekný deň.