icon

Kam môže štvorčlenná rodina vycestovať za teplom v zime?

20. sep 2026

ahojte. urcite sa tu vyskytnu rozne hejty ale verim aj ze sa tu najdu zeny co mi poradia.
Vy co chodievate za teplom v zime.. ideal medzi decembrom a februarom
Kam chodite a za kolko? Lebo do Dubaja a okolia mi nepride smart ist tento rok
A ked pozeram aziu ci karibik furt je to aj daleko a najma za 8tisic eur 🤪 ak mate nejake tipy ako sa ohriat s ok cestou a ok sumou poradte dakujeeem.

Strana
z2
anonym_16e04d
20. sep 2026

@anonym_autor kamoška bola vo februári na maledivach, dvaja dospelí a dvaja teenageri , myslím týždeň, suma 6000. Tak neviem, či je to pre teba prijateľná suma.

anonym_88705d
20. sep 2026

V zime uz musis cestovat mimo Europu, tak jasne, ze to bude drahsie ako mimosezona v oktobri na Cypre.

veselo_neveselo
20. sep 2026

@anonym_autor uplne ti postaci ist na juh spanielska, nebudu to tropy ani kupanie v mori, ale slnko bude a fajna teplota tiez. Pozri este Maltu, Madeiru, Cyprus, Algarve,...to su vsetko blizke destinacie kde je teplo aj v zime. Ked chces 30ky, tak zbehnite do Thajska, to nebude za 8k pokial nedas (zbytocne) 5* hotel.

anonym_b842d8
20. sep 2026
@veselo_neveselo

@anonym_autor uplne ti postaci ist na juh spanielska, nebudu to tropy ani kupanie v mori, ale slnko bude a fajna teplota tiez. Pozri este Maltu, Madeiru, Cyprus, Algarve,...to su vsetko blizke destinacie kde je teplo aj v zime. Ked chces 30ky, tak zbehnite do Thajska, to nebude za 8k pokial nedas (zbytocne) 5* hotel.

@veselo_neveselo predpokladam ze autorka “za teplom v zime” mysleal ze sa aj okupe, nevidim vyznam ist k moru a nekupat sa, to sa da ist aj do egypta, tunisu…

a0
20. sep 2026

Ak chceš lacnejšie letenky tak rozhodne kanarske ostrovy, ak ti nevadí cestovať ďalej, príp. vieš sa prispôsobiť, tak mimo cestovky si vieš vyriešiť všetko sama do tých 5-6k. Treba rátať, že letenky budú drahšie - Thajsko, Filipíny, Singapur, Vietnam,… avsak ubytovanie vie byť ďaleko lacnejšie (pozorne čítaj hlavne negatívne recenzie). Tu sa dá zmestiť do 4-6k

anonym_88705d
20. sep 2026
@anonym_b842d8

@veselo_neveselo predpokladam ze autorka “za teplom v zime” mysleal ze sa aj okupe, nevidim vyznam ist k moru a nekupat sa, to sa da ist aj do egypta, tunisu…

@anonym_b842d8 Alebo autom do Bibione😃

minesasubu
20. sep 2026

Odporúčam skupinu na fb cestovatelská poradňa
je to tam dosť rozoberané

ballenka
20. sep 2026

Podľa mna najblizsie a ked vyjde pocasie su Kanárske. Ja som sa kupala aj v tomto období ale je tam viac premennych, slnko je zarucené fuka a voda je chladnejsua ako v septembri

muchotrafka298
20. sep 2026

Pokial sa chces okupat v teplom mori, tak Ti neostava nic ine, iba sa pozerat mimo Europu. Na uvod si mala napisat, kolko penazi ste schopni a ochotni do tej dovolenky investovat.Lebo je rozdiel ist lowcostovo, vsetko si sam vybavovat a byvat skromnejsie ako mat 5* all inclusive resort. A je jedno, ci sa bavime o Karibiku, Maledivach, Seychellach alebo Thajsku.
Vyssie spominane Maledivy sa daju aj "lacnejsie" ked si to vybavis sama a pojdes na nejaky lokalny ostrov. To si ale treba dobre prezistit, ze ako a co, lebo nemusis mat na lokalnom ostrove tzv. bikini plaz, je to moslimska krajina a nie kazda plaz je taka, ze sa tam vyzliecies veselo do plaviek.

mooonika1975
20. sep 2026

Ja môžem len k radiátoru, moje finančne možnosti mi len to dovolia . 🙃

patrike
20. sep 2026

Logicky tropy s celorocnym teplom alebo opacna pologula. Lacne to nebude.

patrike
20. sep 2026

Ak ti staci chodenie v tricku a kratasoch a na kupanie znesies 20 stupnovu vodu, tak aj Florida je ok, kupal som sa na Vianoce takto. Na plazi plno ludi v plavkach.

anonym_805ac7
20. sep 2026

My sme v zime skúšali viacero miest a ak nechceš dávať 8 000 € za dovolenku, určite sa dá nájsť aj rozumnejšia Ázia alebo Kanárske. Dám ti ceny pre dvoch, ako chodíme my.

Na Kanároch sa nám veľmi páčila Fuerteventura, najmä Costa Calma a Morro Jable. V decembri-januári vie byť cez deň okolo 22–25 C. Za týždeň pre 2 osoby sme sa vedeli zmestiť približne do 1500 - 2000 € podľa hotela a leteniek. Lanzarote, hlavne Playa Blanca, je tiež veľmi dobrá voľba, podobná cenová úroveň.

Z Ázie by som pozrela napríklad Thajsko = Phuket, Krabi alebo Koh Lanta. Ideálne január-február, keď je tam stabilné počasie a približne 28–32 C. Pri individuálnom cestovaní sa dá 10–12 dní pre dve osoby zvládnuť približne za 2500 – 3500 €, podľa leteniek a ubytovania. Koh Lanta je pokojnejšia, Phuket živší a Krabi je podľa mňa veľmi dobrý kompromis.

Veľmi dobrá alternatíva je Srí Lanka= juh a juhozápad, napríklad Mirissa, Weligama alebo Bentota. V januári a februári je tam príjemne teplo a dá sa spojiť more s výletmi. Za 10–12 dní pre dve osoby by som rátala približne 2200–3000 €.

Ak chceš kratší let, pozrela by som aj Egypt – Marsa Alam alebo Hurghada. Nie je to tropická Ázia, ale v decembri až februári býva cez deň príjemne a cenovo je to úplne inde. Týždeň pre dve osoby sa dá nájsť približne za 900–1500 € v kvalitnom all inclusive hoteli.

A ešte Madeira. Nie je to na klasické kúpanie ako Thajsko, ale na únik zo zimy je výborná. Funchal a južné pobrežie majú v zime príjemnú klímu, približne 18–22 C, a zároveň je to skvelé na turistiku. Pre dve osoby približne 1200–1800 € na týždeň.

Ak by som chcela pomer teplo/cena/cesta, pozerala by som v tomto poradí: Kanárske Egypt, Srí Lanka a potom Thajsko. Pri Ázii sa oplatí zostať aspoň 10–14 dní, aby sa oplatila dlhá cesta.

sandy18
20. sep 2026

Minulu sobotu som sa vrátila z emirátov a môžem ti povedať, že úplne dokonalá dovolenka. Chodím ram v tomto čase už roky a zmena bola len v tom, že bolo ďaleko menej ludi - lietadlo tak z tretiny plne, letisko prázdne, v hoteli tak 40% obsadenost, okolo Dubaja žiadne zápchy. Ja teda chodím do emiratu Fujairah, ktorý je pri Omanskom zalive a jediný príznak, že možno sa niečo deje, bola raz lietadlova lod na obzore a stíhačky, ktoré lietali. Inak štandardná dovolenka na plazi, ako vždy. Emiraty sú hlavný finančný podporovatel Iránu a v auguste zatiahli kohútiky, takže teraz im už nič nehrozí. Dokonca minulý týždeň sa dohodli s Iránom na ďalšej spolupráci, takže z toho pohľadu si myslím, že problémy tam už nehrozia.

procrastique
20. sep 2026

Ak to chceš za lacno, tak už zháňaš dosť neskoro.

anonym_054bf9
20. sep 2026
@anonym_805ac7

My sme v zime skúšali viacero miest a ak nechceš dávať 8 000 € za dovolenku, určite sa dá nájsť aj rozumnejšia Ázia alebo Kanárske. Dám ti ceny pre dvoch, ako chodíme my.

Na Kanároch sa nám veľmi páčila Fuerteventura, najmä Costa Calma a Morro Jable. V decembri-januári vie byť cez deň okolo 22–25 C. Za týždeň pre 2 osoby sme sa vedeli zmestiť približne do 1500 - 2000 € podľa hotela a leteniek. Lanzarote, hlavne Playa Blanca, je tiež veľmi dobrá voľba, podobná cenová úroveň.

Z Ázie by som pozrela napríklad Thajsko = Phuket, Krabi alebo Koh Lanta. Ideálne január-február, keď je tam stabilné počasie a približne 28–32 C. Pri individuálnom cestovaní sa dá 10–12 dní pre dve osoby zvládnuť približne za 2500 – 3500 €, podľa leteniek a ubytovania. Koh Lanta je pokojnejšia, Phuket živší a Krabi je podľa mňa veľmi dobrý kompromis.

Veľmi dobrá alternatíva je Srí Lanka= juh a juhozápad, napríklad Mirissa, Weligama alebo Bentota. V januári a februári je tam príjemne teplo a dá sa spojiť more s výletmi. Za 10–12 dní pre dve osoby by som rátala približne 2200–3000 €.

Ak chceš kratší let, pozrela by som aj Egypt – Marsa Alam alebo Hurghada. Nie je to tropická Ázia, ale v decembri až februári býva cez deň príjemne a cenovo je to úplne inde. Týždeň pre dve osoby sa dá nájsť približne za 900–1500 € v kvalitnom all inclusive hoteli.

A ešte Madeira. Nie je to na klasické kúpanie ako Thajsko, ale na únik zo zimy je výborná. Funchal a južné pobrežie majú v zime príjemnú klímu, približne 18–22 C, a zároveň je to skvelé na turistiku. Pre dve osoby približne 1200–1800 € na týždeň.

Ak by som chcela pomer teplo/cena/cesta, pozerala by som v tomto poradí: Kanárske Egypt, Srí Lanka a potom Thajsko. Pri Ázii sa oplatí zostať aspoň 10–14 dní, aby sa oplatila dlhá cesta.

@anonym_805ac7 a Sicília ? neboli ste náhodou ?

anonym_9f82e1
20. sep 2026

Termálne kúpaliská máš aj tu. A zima už dávno nie je zimou, takže nepomrznete.🙂

anonym_88705d
20. sep 2026
@anonym_054bf9

@anonym_054bf9 Vo februari na Siciliu? To mozu rovno doma ostat.

anonym74
20. sep 2026

Tak zaklad su letenky a teraz je akcia na aziu do 500 eur a potom ubytko a strava uz si prisposobite Vasemu budgetu, nas vyjdu 2 tyzdne okolo 3000 so vsetkym pre dvoch ale ideme Bangkok-Koh phangan-Koh Samui

anonym_805ac7
20. sep 2026
@anonym_054bf9

@anonym_054bf9 boli sme v apríli, Kamarina Resort. Denná teplota bola vtedy cca. 21-22 C, ľudia sa kúpali aj v bazénoch, v mori nie. Vyšlo nás to cca. 1500 eur, ale to sme tam boli asi 4 noci, dvaja ľudia, plná penzia, vrátane leteniek, bez tranferov z letiska.

anonym_6b0ce8
20. sep 2026

@anonym_autor
My chodime kazde Vianoce do Australie, super more plaze, ale moc nedoporucujem drahe my byvame zadarmo.

anonym_c72502
20. sep 2026
@anonym74

Tak zaklad su letenky a teraz je akcia na aziu do 500 eur a potom ubytko a strava uz si prisposobite Vasemu budgetu, nas vyjdu 2 tyzdne okolo 3000 so vsetkym pre dvoch ale ideme Bangkok-Koh phangan-Koh Samui

@anonym74 kde si videla tu akciu na letenky?

beata_k
20. sep 2026

@anonym_autor Kapverdske ostrovy maju celorocne stale pocasie.

anonym_13e147
20. sep 2026

Ideme vo februari karibik. Sme 4, letenky kupene v akcii za 500€/osoba, Ubytko 2000€ bez jedla. Len ideme po vlastnej osi, nie cez cestovku.
Ak chces lacnejsie, pozeraj aziu, teraz som videla nejake akciove letenky. Ak by sme nemali kupene toto, ideme Aziu 🙂

tilly
20. sep 2026
@anonym_b842d8

@anonym_b842d8 tak to ja zas vidím veľký význam ísť k moru a nekupat sa, má to kopec benefitov. Aj keď autorka to zrejme myslela tak, že sa kúpať chce...

martinka13
20. sep 2026

@anonym_autor ano cestujeme. Zvyčajne vo Februári. Keby bola pokojná situácia, šli by sme opäť do Ománu (Dubaja, Bahrajnu). Čo je blízko, lacné a je tam pekne. Žiaľ, situácia pokojná v tejto oblasti podľa mňa ešte nie je. Vyberáme medzi Zanzibarom a Maldivy. Na Zanzibare sme ešte neboli. Plusy : cenovo prijateľnejšie, let ako tak, časový posun len 2 hodiny. Maldivy sú však istota. Boli sme 3x a stále je to dychberúci zážitok. A plusom je aj priamy let z Viedne a dĺžka letu ako tak prijateľná. Ďalej ako Thajsko, Vietnam sa mi na 8 dní letieť fakt nechce.. .

anonym_054bf9
20. sep 2026
@anonym_805ac7

@anonym_054bf9 boli sme v apríli, Kamarina Resort. Denná teplota bola vtedy cca. 21-22 C, ľudia sa kúpali aj v bazénoch, v mori nie. Vyšlo nás to cca. 1500 eur, ale to sme tam boli asi 4 noci, dvaja ľudia, plná penzia, vrátane leteniek, bez tranferov z letiska.

@anonym_805ac7 ďakujem krásne ...chceli by sme ísť v oktobri

anonym_054bf9
20. sep 2026
@anonym_88705d

@anonym_054bf9 Vo februari na Siciliu? To mozu rovno doma ostat.

@anonym_88705d ja som sa pýtala čiste osobne ...nereagovala som na príspevok .Dúfam, že som mohla

anonym_bf2557
20. sep 2026

napis co je ok cena a vek deti inak sa tazko radi

anonym_3ff639
20. sep 2026
@sandy18

Minulu sobotu som sa vrátila z emirátov a môžem ti povedať, že úplne dokonalá dovolenka. Chodím ram v tomto čase už roky a zmena bola len v tom, že bolo ďaleko menej ludi - lietadlo tak z tretiny plne, letisko prázdne, v hoteli tak 40% obsadenost, okolo Dubaja žiadne zápchy. Ja teda chodím do emiratu Fujairah, ktorý je pri Omanskom zalive a jediný príznak, že možno sa niečo deje, bola raz lietadlova lod na obzore a stíhačky, ktoré lietali. Inak štandardná dovolenka na plazi, ako vždy. Emiraty sú hlavný finančný podporovatel Iránu a v auguste zatiahli kohútiky, takže teraz im už nič nehrozí. Dokonca minulý týždeň sa dohodli s Iránom na ďalšej spolupráci, takže z toho pohľadu si myslím, že problémy tam už nehrozia.

@sandy18 nebolo ešte veľmi teplo a vlhko?

Strana
z2