icon

Kam na dovolenku k moru autom s bábätkom?

nami18
Včera o 07:46

Ahoj baby odporúčate mi nejaké fajn miesto kam ste išli autom na dovolenku s bábom cestu by sme si rozdelili asi na 2 x 🙂 bolo by fajn ak by to bolo zaujímavé aj pre 12 ročného chalana nejaký aquapark a pod . 🙂

Strana
z2
anonym_d2881f
Včera o 07:49

@nami18 s takým maličkým by som nešla. Nemá ešte ani poriadne vybudovanú imunitu, zmenu prostredia môže znášať zle.

anonym_b2d5fa
Včera o 07:59

Ja si zas myslím, že treba cestovať čo najskôr,nech si zvyká, ale kam, to ti neporadím

anonym_5ea6dc
Včera o 08:00

@nami18 nikam, take male babo, nemá este vybudovanu imunitu a ani povinne očkovania neriskovala by som to

anonym_132a1e
Včera o 08:06

buduce leto budeme mať tiež babo a malú 6ročnú. Chcem isť maximálne do Besenovej aj to uvidíme ake bude babatko 🙂
budeme sa striedať jeden pri starsej v bazene, druhý s babom.. take male nechcem dávať do bazenov este

anonym_a626d7
Včera o 08:14

@nami18 s takým malým k moru by som si netrúfla ani autom, ani letecky. Ale my sme boli s dvojmesačnou v lete v poľsku a cestou späť sme sa zastavili v aquaparku, samozrejme ona sa nekupaka, len bola v kočíku. Všetko v pohode😉

anonym_64abac
Včera o 08:17
@anonym_132a1e

buduce leto budeme mať tiež babo a malú 6ročnú. Chcem isť maximálne do Besenovej aj to uvidíme ake bude babatko 🙂
budeme sa striedať jeden pri starsej v bazene, druhý s babom.. take male nechcem dávať do bazenov este

@anonym_132a1e radšej k moru ako do Bešeňovej. V bazénoch je nacurane, cvachta sa tam milión ľudí, fakt radšej more

anonym_7403cd
Včera o 08:33

A chcete vylozene more alebo je to jedno? Ak more byt nemusi, tak by som odporucila Slovinsko alebo Rakusko. Je to blizko a su velmi ustretovi voci babatkam, vela kutikov a baby friendly hotelov, keby nahodou nieco, tak lekarska starostlivost je fajn a pripadne sa vies aj rychlo vratit domov. Hladaj skor atrakcie pre starsie dieta, mladsie sa kupat asi nebude a bude vacsinu casu v kociku.

minesasubu
Včera o 08:33

Zaleží kedy chcete isť pretože niektoré atrakcie sú otvorené len v sezónne
ak chcete ist do aquaparku tak teda s 3 mesačným to nieje dobrý nápad - hluk ,teplo, tažký vzduch ....
skúste radšej vonkajšie aktivity kde malé bude spať v kočíku pretože to naozaj nieje dobrý nápad v uzavretom priestore
tak isto babetko by malo byť max 1,5-2 hodky v autosedačke takže ja by som skôr volila bližšie štaty

biba_18
Včera o 08:34

to jeden rok nevydržíte? 😒
https://hnonline.sk/slovensko/1002923-do-egypta...
https://www.imunoglukan.com/sk/imunoblog/dovole...
https://gabimarczelova.sk/dieta-ochorie-na-dovo...
https://www.uniqa.sk/aktuality/dovolenka-detmi-...
a je jedno či autom alebo letecky, aj autá sa kazia, aj keď človek ide autom, môže sa niečo stať ... mať starosti s autom na dialnici a stáť tam s 3-mesačným bábom, super predstava
https://www.sme.sk/svet/c/dopravu-v-chorvatsku-...

biba_18
Včera o 08:35

a vlastne ... niekto potrebuje na vlastnej koži zažiť ... 😒

anonym_5403cf
Včera o 08:40

s malym babom nikam

ariannazara
Včera o 08:40
@biba_18

a vlastne ... niekto potrebuje na vlastnej koži zažiť ... 😒

@biba_18 moja kamoska bola v chorvatsku 2 tyzdne zo 6 tyzdnovym babatkom. Akoze obdivujem ju.
A cez sezonu vela ludi, aut ale tak vidis niekto si trufa

anonym_1c9e30
Včera o 08:46

😲🙄

anonym_7178d5
Včera o 08:46

ja som si trufla ist s detmi k moru, az ked mal mensi tri roky a aj tak to nebola velmi dovča pre mna, skor opatera v stazenych podmienkach

ano, jasne, su ludia, ktori cestuju aj na Rysy s novorodencom v nosici a aj na Maledivy s sesttyzdnovym a podobne ulety, ale mne to pride cele zbytocne a miestami aj riskantne

mladsia generacia je zhyckana, chce vsetko a najlepsie hned, aj rodinu, aj karieru, aj dovolenky a nie je ochotna cakat a vzdat sa veci a zazitkov a nebodaj dovolenky, to by uz ako bolo

nami18
autor
Včera o 08:52

Prosím komentujete len tie co ste boli 🙂 iné ma nezaujíma

anonym_09539f
Včera o 08:52

Nasa sa narodila teraz v auguste a bojim sa, ako by sme to dali s 11 mesacnym...🫣
3 mesacne, tak dlho, ked aj na 2x, v aute, vo vajicku, to ani dychat v tom nemoze, moze mat obehove problemy, nesla by som ani omylom.
Ale nase deti, toto malicke je piate, boli vsetky uvrestane v autosedacke, mali sme problem k nasim okolo 60 km zajst. Mame teraz ist na oslavu v oktobri, cca 40 km, no bude to "sranda".
V HR sme boli s 2,5 rocnou a tym, ze sa este dojcila, tak to v kuse sme stali, nechcela v tej sedacke sediet, ani spat sa jej poriadne v tom nedalo. Sli sme 1000 km, na 2x, s prespanim v Zahrebe. Bola to divocina. S mini babom, bala by som sa. Mne sa inak aj zle dojci vselijako krkolomne, potrebujeme na to svoj klud doma. Aj to babo byva predrazdene z podnetov.
No to je moja skusenost a kazdy je iny, aj deti su rozne. Ale tak dlho sediet vo vajicku je fakt zdraviu nebezpecne.

anonym_132a1e
Včera o 08:56
@anonym_64abac

@anonym_132a1e radšej k moru ako do Bešeňovej. V bazénoch je nacurane, cvachta sa tam milión ľudí, fakt radšej more

@anonym_64abac najskôr treba prečítať celý komentár 🙂

anonym_30df90
Včera o 08:59

@nami18 kedysi dávno Chorvátsko - Paklenica, také rodinné malé mesto. Pripadne Taliansko Terst a tam si vieš urobiť výlet -Taliansko, Slovinsko, Chorvátsko (aj ako road trip) . Ak by nemuselo byť more, tak Wroclav, ak idete k moru z iných dôvodov ako je kúpanie, tak kľudne Gdansk (aj keď nepíšeš lokalitu odkiaľ idete).

anonym_871f8c
Včera o 09:00

Ja som bola v lete v Chorv. a hotel bol plny uplne malych deti, niektore ak mali 2 mesiace, tak zjem kefu...bol to velky hotel, cize na ranajky/veceru sa vsetci zhrkli do jedalne, hluk, teplo, atd. Samozrejme deti nervne, vrieskali tam. Niekedy aj 4 naraz. No ale treba hned po porode ist k moru, lebo inak sa neda...
A "milujem" tieto pasivno-agresivne odkazy, ze kto ma a nema prispievat do diskusie.
Tak tu nepis, ked nechces citat nieco, co ti nepasuje.
Na potlapkavanie po pleci a pritakavanie su kamaratky.

anonym_64abac
Včera o 09:10
@anonym_132a1e

@anonym_64abac najskôr treba prečítať celý komentár 🙂

@anonym_132a1e čo ? Pri mori mie sú akvaparky? Či čo?

minenkaa
Včera o 09:19

https://www.therme-erding.de/
Dieťa nemôžem komentovať ako si napisala

anonym_a423f8
Včera o 09:22

@nami18 Boli sme s 9-mesacnou, len v Bibione, cestou tam sme prespali na juhu AT a potom sme pokracovali, naspat sme to dali vsetko naraz. Bolo to fajn, mali sme aj taky mini stan, cize som ju tam nakojila a aj sa v tom stane vyspala a ja som si mohla v klude citat-dalsi rok uz bola ovela akcnejsia, takze tato prva dovolenka bola z tych, na ktorych som si fakt oddychla.

anonym_2c470c
Včera o 09:29

@nami18 my sme boli toto leto v Taliansku a bola to cca 8 hod cesta. Tam sme išli na noc takze celu cestu prespala a naspäť to bolo kúsok horšie ale zabavila som ju a dali sme si 3 take aj 30 min prestávky. Malá mala vtedy 7,5 mesiaca tak za mna ideálne obdobie.

natalka13
Včera o 09:33

s babom sever IT, plaze su prisposobene, wc spchy prebalovaky, hold vzdy sa jedno dieta bude prisposobovat kvoli vekovemu rozdielu.
alebo by som zvazila app v chorvatsku s terasou blizko mora (nie verejnej plaze) kdevmozes byt s babom na app a nie cely den na plazi dat si tam bazenik....ale zas vyzitie pre 12r mizive.
Babylon Liberec +ZOO a Legoland Nemecko boli ale top vylety v tom veku. ale neje to more.
mam tiez velky vekovy rozdiel.

anonym_aeac0e
Včera o 09:50
@nami18

@nami18 boli sme s 3.5 rocny autom v Chorvarsku roky dozadu, ochorel, bolo to uplne naprd (to je slabe slovo). v horuckach ist domov... takze ano, nikam...

zalka
Včera o 09:56
@nami18

@nami18 pýtaš sa na more a aquaparky. Môžeš skúsiť Bulharsko, teploty v sezóne tam nie sú tak extrémne, cestu môžete zvoliť cez Rumunsko, navštíviť drakulov hrad napr.
A v Bulharsku na pobreží na Sunny Beach sú aqua parky napr pirátsky pre menšie deti pri hoteli Kotva - celodenný vstup, ak by ste bývali inde bol tento rok 40e na osobu, v cene bolo aj stravovanie all inclusive. https://ceskekormidlo.sk/leto/bulharsko/slnecne...

Alebo potom z pobrežia chodia busy zadarmo do velkeho aquaparku https://aquaparknessebar.bg/en/

anonym_a6b5c2
Včera o 10:00
@ariannazara

@biba_18 moja kamoska bola v chorvatsku 2 tyzdne zo 6 tyzdnovym babatkom. Akoze obdivujem ju.
A cez sezonu vela ludi, aut ale tak vidis niekto si trufa

@ariannazara to nie je na obdiv.

vevesh
Včera o 10:01
@nami18

@nami18 za mna lago di garda. Blizko, cez alpy, mas jazero, aj aquapark. A k moru to nie je daleko....alebo trochu dalej je este rimini, tam je tiez aquapark.

anonym_a6b5c2
Včera o 10:02

Neviem odkiaľ ste zobrali, že babo bude mať v čase dovolenky 3 mesiace. Ak teda rátame, že 3 mesačné bábätko môže mať ešte kopec nevypuknutých chorôb, diagnóz, ja by som určite nešla. Neviem si totiž predstaviť ostať dlhšie niekde v cudzine v nemocnici keby sa niečo stalo

biba_18
Včera o 10:03
@anonym_a6b5c2

Neviem odkiaľ ste zobrali, že babo bude mať v čase dovolenky 3 mesiace. Ak teda rátame, že 3 mesačné bábätko môže mať ešte kopec nevypuknutých chorôb, diagnóz, ja by som určite nešla. Neviem si totiž predstaviť ostať dlhšie niekde v cudzine v nemocnici keby sa niečo stalo

@anonym_a6b5c2 písala to v nadpise

Strana
z2