Kam na dovolenku v Španielsku? Odporúčania na hotely a oblasti
Plánujeme dovolenku v mesiaci júl alebo august a dosť nás láka Španielsko 🙂 chcem sa opýtať Vás skúsenejších, ktorú oblasť odporúčate alebo ktorý hotel?
anonym nado mnou odporúča západné a severné pobrežie - a ja zas juh, andaluziu…
ja osobne by som sa vyhla prevareným pobrežiam katalánska a valencie…
anonym nado mnou odporúča západné a severné pobrežie - a ja zas juh, andaluziu…
ja osobne by som sa vyhla prevareným pobrežiam katalánska a valencie…
@biba_18 andaluzia je teda dost prevarena tiez a masifikovana 😅
Andalúzia má studené more.
Naša costa blanca má krásne mestečká, pieskové pláže a teplé more. Keby si nechcela hotel, apartmán viem ponúknuť 😉.
Ak chceš hotel, tak podľa toho, či chceš ruch, program, pláže s atrakciami, tak benidorm, Calpe. Ak chceš malé, romantické mestečká, tak altea, Villajoyosa, najkrajšia denia a okolie, Javea, Cullera
Toto sú mestečká medzi Valenciou a alicante. Costa blanca sever. Za mňa najkrajšia oblasť. Kopce vzadu, more vpredu. A kopec atrakcií. Aquaparky, zoo, vodopády, pevnosť v skalách, vo Valencii akvárium a veľa ďalšieho
A pláže vieš nájsť aj poloprazdne, mimo miest. Piesok od hrubého až po múku
@anonym_3269fd to teda neviem, ja som tam stretla asi 3 slovákov a na plážach nebola hlava na hlave. detto v mestách to nie je také narvaté ako v barcelone napr… je zjavné že som bola inde než ty 🤷♀️
@biba_18 nebudeme sa hadat - v juli a v auguste je cele pobrezie stredozemneho mora preplnene - je to hlava na hlave. Ak na andaluzskych plazach nie je vela ludi je to aj vdaka tomu, ze to more tam nie je az tak pokojne a teple, a vela plazi nema taky jemny piesok ako po murciu, co pre rodiny s malymi detmi moze byt nevyhoda. A teploty su take, ze cez den proste nejake vylety nehrozia - je teda fakt, ze ja neznasam len typicke vylihovanie na plazi a rada beham po okoli - co pri 36+ teplotach je dost komplikovane - a ak chces zajst trochu do vnutrozemia, to je pre mna samovrazda. Preto mam radsej sever - kde sa da zbehnut na plaz, ale daju sa aj vylety do okolia robit aj na turu zajst a neumriet pri tom 😅😅
@anonym_autor my plánujeme začiatkom júla na tri týždne Galiciu. Mne osobne sa teda páči aj mesto s plážou. Ideme na hotel - poriadny ruch, bude tam aj program, ale chceme aj výlety
ako velmi znasate teplo?
lebo rataj s tym , ze Andaluzia, Valencia a cely juh/juhozapad mas v lete 40+ teploty.
Plus taka Andaluzia, rataj este aj s vlnami, to kupanie nie je vyslovenie "kupanie", ze tam vlezes na 3-4 hodiny.
Barcelona a okolie tiez teplo a vela ludi.....
Sever Spanielska je paradny, ale momentalne zle lietadlove spojenie (oproti minulym rokom......)
Spanielsko je v lete rozhorucene vsade, je jedno je juh, zapad, ci sever. Najstudensi je sever tam 30-35st. Tam by som isla, nad inymi destinaciami by som nerozmyslala. Hlavne teda nepises, ci sa chces grilovat 2 tyzdne na plazi, alebo co vlastne chces robit......
Uvidíme, aké bude leto, ale momentálne je v Španielsku, v denii chladnejšie, ako u nás. 30tka tam ešte nepadla, až niekedy vo štvrtok má byť prvýkrát 30, čo u nás už bolo a je. Celkovo je tento rok zvláštne počasie.
Dôležité je, v akom pomere sú pre vás dôležité na jednej strane more a na druhej príroda. Ak je pomer more:príroda napríklad 80:20 alebo viac v prospech mora, tak juh. Ak dávate prírode čo len 21 percent, tak Asturias, Baskicko, Cantabria (v tomto poradí).
Uvidíme, aké bude leto, ale momentálne je v Španielsku, v denii chladnejšie, ako u nás. 30tka tam ešte nepadla, až niekedy vo štvrtok má byť prvýkrát 30, čo u nás už bolo a je. Celkovo je tento rok zvláštne počasie.
@tilly ono napr calpe v auguste je brutal - odkedy tam narypali vysoke budovy - tak apartmany ako hotely tak tie tri plaze nestacia na tolko ludi kolko sa tam nagula cez high Season. Benidorm dtto - tam ti blaznivi anglani okupuju tie dve plaze ako pocas vylodenia v normandii - tam by ma nedostal v juli/auguste nikto. Napr plaze v Cadiz su nadherne - zahara de los atunes je nadherna - dlhe piesocnate plaze - ale je veterno, dost velke vlny a je to daleko od letisk vhodnych pre slovakov
To hej ak robia skytesurf tak tarifa je na nezaplatenie
@anonym_autor my plánujeme začiatkom júla na tri týždne Galiciu. Mne osobne sa teda páči aj mesto s plážou. Ideme na hotel - poriadny ruch, bude tam aj program, ale chceme aj výlety
@anonym_6a544e a ako sa tam planujete dostat prosim? myslim lety odkial kam?
ja len rozmyslam ako sa da najrozumnejsie teraz dostat do oblasti cantabrie/galicie ked ryanair zrusil z viedne santander aj bilbao
@tilly ono napr calpe v auguste je brutal - odkedy tam narypali vysoke budovy - tak apartmany ako hotely tak tie tri plaze nestacia na tolko ludi kolko sa tam nagula cez high Season. Benidorm dtto - tam ti blaznivi anglani okupuju tie dve plaze ako pocas vylodenia v normandii - tam by ma nedostal v juli/auguste nikto. Napr plaze v Cadiz su nadherne - zahara de los atunes je nadherna - dlhe piesocnate plaze - ale je veterno, dost velke vlny a je to daleko od letisk vhodnych pre slovakov
@anonym_3269fd ja calpe nemám rada. Benidorm dávame vždy kvôli životu jeden deň a mám dosť.
Osobne odporúčam okolie Denie a olivy. Keďže to celé ide po pobreží, pláže sú dlhé, široké, okolo len nízka zástavba a rodinné domy. Je tam kľud. More čisté, pláže divoké a krásne, naša deveses má modrú vlajku. V lete som tam nikdy nebola, moznobteraz v auguste pôjdem, ale nikto z mojich známych, čo boli u nás nehovoril, že by bolo extrémne teplo a na spotrebe energie vidím, že ani klíma moc nešla. Ale náš byt je strašne studený.
A dá sa zbehnúť na vodopády, tam má voda celoročne 18 stupňov a je to v horách, tak tam je chladnejšie trošku.
@anonym_6a544e a ako sa tam planujete dostat prosim? myslim lety odkial kam?
ja len rozmyslam ako sa da najrozumnejsie teraz dostat do oblasti cantabrie/galicie ked ryanair zrusil z viedne santander aj bilbao
@anonym_2a2318 wizzair budapest - bilbao lieta do Asturias kusok. My sme este vystihli letiet cez Vieden - Santander
do Galicie predpokladam, ze cez prestup, alebo priamo Porto a odtial na sever.
Oviedo sa uz tiez cez Vieden nelieta
@anonym_2a2318 wizzair budapest - bilbao lieta do Asturias kusok. My sme este vystihli letiet cez Vieden - Santander
do Galicie predpokladam, ze cez prestup, alebo priamo Porto a odtial na sever.
Oviedo sa uz tiez cez Vieden nelieta
@lucik194 "Oviedo sa uz tiez cez Vieden nelieta" ... ale lieta, cestujem tam pravidelne, teda ak tým myslíš letisko OVD (Asturias). Len treba prestúpiť v Madride alebo Barcelone. A už sa dá aj cez Amsterdam, KLM má let AMS-OVD.
@lucik194 "Oviedo sa uz tiez cez Vieden nelieta" ... ale lieta, cestujem tam pravidelne, teda ak tým myslíš letisko OVD (Asturias). Len treba prestúpiť v Madride alebo Barcelone. A už sa dá aj cez Amsterdam, KLM má let AMS-OVD.
@ivka225 ale predtým sa lietalo priamo. tak to bolo myslene.... vieden - oviedo (asturias).
teraz musíš prestupit.
tak isto sa lietal aj vieden - santander (priamo)
Andalúzia má studené more.
Naša costa blanca má krásne mestečká, pieskové pláže a teplé more. Keby si nechcela hotel, apartmán viem ponúknuť 😉.
Ak chceš hotel, tak podľa toho, či chceš ruch, program, pláže s atrakciami, tak benidorm, Calpe. Ak chceš malé, romantické mestečká, tak altea, Villajoyosa, najkrajšia denia a okolie, Javea, Cullera
Toto sú mestečká medzi Valenciou a alicante. Costa blanca sever. Za mňa najkrajšia oblasť. Kopce vzadu, more vpredu. A kopec atrakcií. Aquaparky, zoo, vodopády, pevnosť v skalách, vo Valencii akvárium a veľa ďalšieho
A pláže vieš nájsť aj poloprazdne, mimo miest. Piesok od hrubého až po múku
@tilly a kde prosím Vás máte apartmán? 🙂
Skús pozrieť aj Alicante. Je to podľa mňa veľmi príjemná voľba, ak nechcete len ležať v rezorte, ale chcete mať aj mesto, pláže, promenádu, hrad, pekné uličky a možnosti na výlety v okolí. Na leto je tam síce horúco, ale pri mori sa to dá zvládnuť.
Výhodou je, že Alicante nie je až také obrovské a chaotické ako Barcelona, no stále má čo ponúknuť. Pekná je promenáda Explanada de España, historická štvrť Santa Cruz, pláž Playa del Postiguet priamo pri centre a hlavne hrad Santa Bárbara, odkiaľ je krásny výhľad na celé mesto aj more.
Tu je celkom prehľadný článok, čo sa tam oplatí vidieť a kam ísť:
https://www.zones.sk/studentske-prace/cestovani...
@anonym_autor Denia, Costa Blanca
@tilly a koľko stojí jedna noc pre dvoch vo Vašom apartmáne? Môžete aj do súkromnej správy 🙂
My sme boli spokojní s Mallorcou 😊 Je tam pekne, more super a viete si vybrať, či chcete živšie miesto alebo skôr kľud. Pozrela by som hlavne Alcúdiu, Cala Millor alebo okolie Palmy. Na stahl.sk majú dosť ponúk na Španielsko.

Galicia/asturias/cantabria/pais vasco. Alebo oblast pyreneji