icon

Koľko ste ochotní zaplatiť za letnú dovolenku s dvomi malými deťmi?

nikolka232
Dnes o 11:02

Otázka znie z popisu.

* dnes sme s manželom viedli diskusiu, že nemienim dať veľa za dovolenku s 2 malými deťmi. On mi povedal, že s mojim zmýšľaním nepôjdeme nikdy nikde. Ja si to nemyslím. Sú malé - 3 a pól roka a jednoducho viem, že to bude o premiestneni z bodu A do bodu B, pred alebo po nás zastihne choroba😀🫠, starostlivosť zostáva rovnaká, ani animacny program nevyužijeme, lebo staršia sama nepojde, stačí im jeden menší bazén s atrakciami, pláž, pár formičkek a vybavené.
Tak len taká úvaha na vás, koľko ste ochotné dať.
Jasne, závisí to aj od finančných možností..

Strana
z2
anonym_d525b8
Dnes o 11:07

Ešte upresni SR, alebo zahraničie.

carrot_apple
Dnes o 11:08

@nikolka232 2000euráčov v Chorvátdsku na pláži s pieskom, Duje napríklad. S tak malými deťmi som ani nebola, čistá improvizácia a to skôr som sa unavila ako oddýchla..chodili sme ešte stanovať na 4dni a jedli sme tam čo sa varilo v areáli, ak máte 4500e tak chodte do Turecka kde budete zatvorený 7 dní v rezorte,ale deti sa tam vyhrajú, môžeš s nimi ísť spať poobede, sú tam detské kluby, ale to je väčšinou myslím, od 4rokov, všetko má výhody a nevýhody, my máme už väčšie deti a uvažujeme nad rezortom,ale mne je 4500e veľa dať za 7dní, tak ak pôjdeme, najbližšie 3 roky iba Slovensko po rodine a stanovačka, nanajvýš Štúrovo v hoteli..

nikolka232
autor
Dnes o 11:09
@anonym_d525b8

Ešte upresni SR, alebo zahraničie.

@anonym_d525b8 povedzme, že to je jedno, že kde. My sme sa nezhodli ani na destinácii 😀🙈 ja som chcela ísť autom, pre možnosť vrátenia sa relatívne rýchlo na Slovensko, manžel ani počuť.

Tak napíšte aj lokalitu, kam.

anonym_d525b8
Dnes o 11:13

Keďže bývate na Orave, tak kľudne aj do PL, autom na 3-4 dni.
V prípade potreby otáčate domov.
Vašu fin. situáciu nepoznáme. 700 - 1000 e

anonym_a47a66
Dnes o 11:22

Co si vobec pod dovolenkou predstavujes? Lebo tvoja predstava dovolenky podla mna je, ze sadnem do auta, presuniem sa a moj nudny stereotipny zivot zeny v domacnosti pokracuje.
Ja si pod dovolenkou predstavujem uplnu zmenu zivota na aspon jeden tyzden. Ist autom? Ani nahodou. Varit? Upratovat? V ziadnom pripade. Jedine mi ostava - starostlivost o deti. V tvojom pripade by som si vsak aj to vedela predstavit o 50% menej, kedze ide aj manzel. Ja som rozvedena, takze toto u mna mozne nie je. No ale ani to nie je to iste ako doma. Aj ten bazen, piesok, formicky, zmena prostredia - toto ciastocne deti zamestna, je to jednoduchsie ako doma.
Skus zmenit postoj, mozno budes ochotna pustit nejake to evricko navyse.

nikolka232
autor
Dnes o 11:25
@anonym_a47a66

Co si vobec pod dovolenkou predstavujes? Lebo tvoja predstava dovolenky podla mna je, ze sadnem do auta, presuniem sa a moj nudny stereotipny zivot zeny v domacnosti pokracuje.
Ja si pod dovolenkou predstavujem uplnu zmenu zivota na aspon jeden tyzden. Ist autom? Ani nahodou. Varit? Upratovat? V ziadnom pripade. Jedine mi ostava - starostlivost o deti. V tvojom pripade by som si vsak aj to vedela predstavit o 50% menej, kedze ide aj manzel. Ja som rozvedena, takze toto u mna mozne nie je. No ale ani to nie je to iste ako doma. Aj ten bazen, piesok, formicky, zmena prostredia - toto ciastocne deti zamestna, je to jednoduchsie ako doma.
Skus zmenit postoj, mozno budes ochotna pustit nejake to evricko navyse.

@anonym_a47a66 tak s manželom sme sa nezhodli, on chce dať za dovolenku do 4 tisíc, ja max.2. Jednoducho sa mi zdá aktuálne veľa toľko za dovolenku. Preto chcem vedieť aj názor iných, koľko sú ochotní dať s 2 malými deťmi.

lauriik
Dnes o 11:25

My sme vzdy isli na taku dovolenku, na ktoru sme mali. Bez ohladu na pocet a vek deti. Vacsinov platime nieco okolo 2000-4000€ za letnu dovcu. Zalezi na destinacii a ci ideme AI, polpenzia alebo do sukromia - striedame to.

anonym_72b41b
Dnes o 11:34

Vo vseobecnosti si myslim, ze este take mensie deti neriesia (neocenia) nejaku "extra" dovolenku. Rovnako bazenik na zahrade alebo v Sturove alebo v exotike more... jedlo extra neocenia, krasy prirody, more - nic...
Kludne dajte nejaku SK dovolenku za par supov (podla toho, kolko mate)... tak od 8 rokov uz nas syn vedel ocenit dobru dovcu...

anonym_a47a66
Dnes o 11:41
@nikolka232

@anonym_a47a66 tak s manželom sme sa nezhodli, on chce dať za dovolenku do 4 tisíc, ja max.2. Jednoducho sa mi zdá aktuálne veľa toľko za dovolenku. Preto chcem vedieť aj názor iných, koľko sú ochotní dať s 2 malými deťmi.

@nikolka232 tak sa dohodnite na kompromise - 3000, za tieto peniaze najdete ozaj dobru dovolenku, aj letecky, aj AI.
Aj za menej. Ale stale nevieme, co od dovolenky ocakavas.

Ja tiez ako @lauriik som dovolenku vyberala podla toho, kolko som mala volnych prostriedkov. Bola som aj v stane, aj lacnom hoteli, aj v luxuse v exotike. Deti so mnou boli vzdy a vsade. Ak som mala rozpocet 1500 EUR, prisposobila som tomu vsetko. Tento rok za dve osoby dam okolo 2200 eur. Nastastie za tu cenu mam destinaciu, ktoru chcem, hotel, ktory chcem, AI. No vzdy - vzdy - idem tam, kam nemusim soferovat (priamo tam mi soferovat nevadi, myslim z domu do destinacie), kde mam postarane o stravu a nemusim upratovat. Este uvarit jednu veceru, OK, ale viac ani nahodou. Dovolenka je hlavne pre mna, ja potrebujem vypnut z bezneho zivota. Deti sa len vezu (ale aj im sa samozrejme prisposobuje miesto, aktivity).

anonym_63ab45
Dnes o 11:44

Ja mám podobné pocity z dovolenky s malými deťmi ako ty, ale my sme sa už naučili, že nám namiesto jednej drahej dovolenky s nimi vyhovuje radšej viacero kratších v hoteloch s herničkou a bazénom kde sa oni najlepšie vyhrajú a my si celkom aj oddýchneme... Po 3 dňoch oni už na dovolenke začínajú viac vystrkovať rožky a vtedy je čas ísť domov 😄

anonym_7cd1a6
Dnes o 11:46

Keďže s deťmi chodíme zatiaľ len Európu, tak 700-1000€ podľa destinácie. S tak malými deťmi sme chodili len autom do 7h, nie k moru.

petronelag
Dnes o 11:53
@anonym_d525b8

Keďže bývate na Orave, tak kľudne aj do PL, autom na 3-4 dni.
V prípade potreby otáčate domov.
Vašu fin. situáciu nepoznáme. 700 - 1000 e

@anonym_d525b8 Alebo choďte na juh Slovenska Štúrovo, Patince a ísť autom (ak by niektoré dieťa ochorelo) s 3 ročným a pol ročným dieťaťom je lepšie ísť len bližšie. A je tam aj dosť teplo cez leto a nie až také teploty ako ešte južnejšie.

anonym_5fc6d8
Dnes o 11:56

S malymi detmi sme nechodili nikdy,max Besenova,Tatralandia.Tiez sme stale riesili dom,dvor a okolie.Na dovolenky sme zacali chodit az ked uz bolo vsetko hotove.Najskor som mala rozpocet do 8000eur,teda do 4000eur ale potom ako som tu citala,ze je lepsi 5*tak do 5000eur, teda do 10000eur na 11dni Turecko.Vzdy 2 izby,2+2.
Ale do tych 4000eur v pohode najdete,len sa musite dohohnut,kde a kedy.Ja som chcela Turecko,muz v ck ani inu destinaciu neriesil.Riesili sme dlho v ck len aky hotel,podla nasho datumu,odchadzame 14.jula.

nikushka8
Dnes o 12:15

My chodime zasadne AI a letecky odkedy mali deti necele 4 a 2 roky (skor sme neboli kvoli covidu). My si proste za tych par dni kedy je upratane a navrene a my sa nemusime o nic starat, len si uzivat more proste radi priplatime. So starsou sme boli letecky v 11 mesiacoch letecky a bola to uzasna dovolenka. Pre nas dovolenka nie je premiestnit sa z bodu A do bodu B a riesit to iste ako doma (to max na nejaky eurovikend)

anonym_f16e88
Dnes o 12:20

@nikolka232 nepoznáme vašu finančnú situáciu. My dávame za dovolenku tento rok pre 4 ( dve deti, 3 a 4 roky) 7500€ na 2 týždne. Doma máme dohodu že 8000 je strop, ale musia to byť 2 týždne. Priamo toto máme v Turecku , Antalya.

anonym_5fc6d8
Dnes o 12:22
@anonym_f16e88

@nikolka232 nepoznáme vašu finančnú situáciu. My dávame za dovolenku tento rok pre 4 ( dve deti, 3 a 4 roky) 7500€ na 2 týždne. Doma máme dohodu že 8000 je strop, ale musia to byť 2 týždne. Priamo toto máme v Turecku , Antalya.

@anonym_f16e88 tiez nam v ck ukazoval hotel za 8000eur za 1 izbu,no zase 16000eur dat za dovolenku,uff u nas.Strop sme mali 5000eur za izbu,teda do 10000eur.

anonym_f16e88
Dnes o 12:24
@anonym_5fc6d8

@anonym_f16e88 tiez nam v ck ukazoval hotel za 8000eur za 1 izbu,no zase 16000eur dat za dovolenku,uff u nas.Strop sme mali 5000eur za izbu,teda do 10000eur.

@anonym_5fc6d8 my vždy pozeráme rodinnú izbu. No je mi jasne že tie ceny pôjdu stále hore. Potom budeme posúvať aj náš strop 😂

januska12323
Dnes o 12:24

Deti si to pamätať nebudú ak ti ide o to. Do nejakých 7 rokov je zbytočné čakať nejaké zážitky na celý život.

nikolka232
autor
Dnes o 12:25
@nikushka8

My chodime zasadne AI a letecky odkedy mali deti necele 4 a 2 roky (skor sme neboli kvoli covidu). My si proste za tych par dni kedy je upratane a navrene a my sa nemusime o nic starat, len si uzivat more proste radi priplatime. So starsou sme boli letecky v 11 mesiacoch letecky a bola to uzasna dovolenka. Pre nas dovolenka nie je premiestnit sa z bodu A do bodu B a riesit to iste ako doma (to max na nejaky eurovikend)

@nikushka8 no a teda aký je váš strop?

anonym_5fc6d8
Dnes o 12:26
@anonym_f16e88

@anonym_5fc6d8 my vždy pozeráme rodinnú izbu. No je mi jasne že tie ceny pôjdu stále hore. Potom budeme posúvať aj náš strop 😂

@anonym_f16e88 no my tak isto,predtym okolo 6000eur,potom okolo 7000,a teraz do 10000eur ale aj deti rastu a tam su uz aj ine ceny a vzdy len v july takze aj tam su ine ceny.

nikushka8
Dnes o 12:28
@nikolka232

@nikushka8 no a teda aký je váš strop?

@nikolka232 tento rok ideme za 5000 na 2 tyzdne do spanielska (2+2) . Vlani sme boli za tu cenu na 12 dni na Cypre. Ono ta cena sa kazdym rokom bohuzial meni. Prvu dovolenku po covide sme mali za 2400 na tyzden (mladsia bola zadarmo, nemala 2 roky), dalsi rok to už bolo 2800 za tyzden, dalsi 3500 za 10 dni atd... Ceny dovoleniek kazdy rok rastu.

anonym_e14938
Dnes o 12:33

Ja idem na dovolenku do Mederu na preukaz...uplne mi to stači s dvomi detmi vyjdeme to s mužom 1000€ na tyzdeň a mam to bez stresu a finančnej ujmy😀 lebo to asi nepocítim....ja sa tam vyšantim jak mala....Nechcem dlho cestovat a mat stres....tak kazdemu niečo ine vyhovuje.

anonym_5fc6d8
Dnes o 12:33
@anonym_f16e88

@anonym_f16e88 ja sa skusim pohrat s tym bookingom na r.2028,ale fakt clovek neni tak zcestovany ako mnohe zeny tu,tak len do ck.Ale ak naberiem odvahu na ten rok,tak by som to skusila.

nikolka232
autor
Dnes o 12:34
@nikushka8

@nikolka232 tento rok ideme za 5000 na 2 tyzdne do spanielska (2+2) . Vlani sme boli za tu cenu na 12 dni na Cypre. Ono ta cena sa kazdym rokom bohuzial meni. Prvu dovolenku po covide sme mali za 2400 na tyzden (mladsia bola zadarmo, nemala 2 roky), dalsi rok to už bolo 2800 za tyzden, dalsi 3500 za 10 dni atd... Ceny dovoleniek kazdy rok rastu.

@nikushka8 áno, my sme boli na Cypre tiež minuly rok 3, a vyšlo nás to 2500. Ale boli sme 8 dni. Ja nikdy na viac nechodím, lebo nevydržím 😂😂🙈

anonym_8a5a16
Dnes o 12:35

Vyhodiť 4 ku za to, ze budem len pri mori,kde ajtak s malými deťmi nic špeciálne nepochodim a neuvidim je plytvanie peniazmi
A dreť celý rok na 2 týždne aby bola ruka hore😅alebo brať úver 🤭no baby toto nepochopím
pokial nie sú vyslovene spoznavacie zájazdy co s malými deťmi to je nereálne a vycapit sa na slnko piesok k vode môžem hocikde za pár korún
U mňa dovolenka je,ked sa ide stále niekde na počas roka a nie raz a vybuchat sa z peňazí
Ak ste fajn rodina ,tak oddych a zábavu zažijete aj na lavičke pred barakom

anonym_5fc6d8
Dnes o 12:38
@anonym_8a5a16

Vyhodiť 4 ku za to, ze budem len pri mori,kde ajtak s malými deťmi nic špeciálne nepochodim a neuvidim je plytvanie peniazmi
A dreť celý rok na 2 týždne aby bola ruka hore😅alebo brať úver 🤭no baby toto nepochopím
pokial nie sú vyslovene spoznavacie zájazdy co s malými deťmi to je nereálne a vycapit sa na slnko piesok k vode môžem hocikde za pár korún
U mňa dovolenka je,ked sa ide stále niekde na počas roka a nie raz a vybuchat sa z peňazí
Ak ste fajn rodina ,tak oddych a zábavu zažijete aj na lavičke pred barakom

@anonym_8a5a16 tak my si berieme 2500eur,dufam ze to bude stacit,ak nie tak karta ale ide o to,aby sme neboli len pri mori ale aj zazitky,vylety,nakupy.Neni to tam zadarmo.

andrejka2424
Dnes o 12:39
@nikolka232

@nikolka232 Som spokojná, keď sa zmestíme do 1000/ osoba / týždeń. Ale syn má už 15 rokov. Zatiaľ to vyšlo , dokonca aj za menej a vždy sme boli spokojní. Ale suma nikdy nekončí zaplatením zájazdu. Ďalších min. 500-700 eur minieme na výlety, auto, suveníry a pod.

zuzubb007
Dnes o 12:42

Ak máte na to súhlasím s manželom, život si treba užívať, a chodiť s deťmi po dovolenkách, žijete len raz, kým sú menšie tým vyjde letecká dovolenka lacnejšie, a nemáte žiadnu starost, navarené a deti sa môžu celý deň kúpať alebo na preliezkach byť tu vyjde týždeň okolo 4000 a ak lacnejšie tak za 2500 vyjde také Taliansko, Chorvátsko s tým, že si budete variť

anonym_30aa87
Dnes o 12:42

Takto, pre mna je dovolenka uplne vypnutie. Chodime cez CK a jedine AI. Sme tiez styria, aj ked deti su uz vacsie. Dovolenka pri mori nas vzdy vyjde nad 4000€ na tyzden (ale je to o narocnosti) 🤷‍♀️

anonym_89c59f
Dnes o 12:43

@nikolka232 4 t je veľa nechce sa mi veriť, že toľko stojí dovolenka s 2 malymi deťmi aj v dobrých destinaciach.Ved v cestovkach sú deti často zadarmo niekedy aj 2.Vo vašom prípade by som dala max 3 t eur

Strana
z2