Koľko ste ochotní zaplatiť za letnú dovolenku s dvomi malými deťmi?
Otázka znie z popisu.
* dnes sme s manželom viedli diskusiu, že nemienim dať veľa za dovolenku s 2 malými deťmi. On mi povedal, že s mojim zmýšľaním nepôjdeme nikdy nikde. Ja si to nemyslím. Sú malé - 3 a pól roka a jednoducho viem, že to bude o premiestneni z bodu A do bodu B, pred alebo po nás zastihne choroba😀🫠, starostlivosť zostáva rovnaká, ani animacny program nevyužijeme, lebo staršia sama nepojde, stačí im jeden menší bazén s atrakciami, pláž, pár formičkek a vybavené.
Tak len taká úvaha na vás, koľko ste ochotné dať.
Jasne, závisí to aj od finančných možností..
@nikolka232
2500 Slovensko
4000 zahranicie - more
Chcem hlavne kvalitne sluzby, strava, hygiena, pohodlie, poloha, zdrav.starostlivost. Mam pocit ze s malymi detmi nas to vyslo viac ako s velkymi. Boli sme narocnejsi. Velke deti sa skor prisposobili.
Ja nemam financny strop. Ale pravda, za 4000 sme este na dovolenke neboli. Pri malych detoch je pre mna dolezite pohodlne ubytko-musia byt dve oddelene spalne, priamo na plazi, a dovolenka znamena nevarit, neprat a neupratovat. Inak ako hovoris, revu rovnako ako doma
@nikolka232 4 t je veľa nechce sa mi veriť, že toľko stojí dovolenka s 2 malymi deťmi aj v dobrých destinaciach.Ved v cestovkach sú deti často zadarmo niekedy aj 2.Vo vašom prípade by som dala max 3 t eur
@anonym_89c59f ked sme leteli s pol rocnym,tam bolo max 50eur za neho,lebo mi sedel na kolenach,spät zase muzovi,postielka bola zdarma a jedlo nejedel.Potom uz ked mal 2 a pol bol sice lacnejsi ale platili sme aj za neho uz mal svoje miesto,uz mal svoju postel,jedlo.
@nikolka232 Tak pokial chcete ist k moru, ja by som na tvojom mieste s tak malymi detmi isla na severny Jadran- Taliansko, Slovinsko, Chorvatsko, autom, kde sa v pripade potreby viete relativne rychlo vratit domov. Skus pozriet apartmany v Bibione, tam je vela atrakcii pre deti, plaz, piesok. Stravu nieco vezmete z domu, zvysok tam kupis, su tam supermarkety, cenovo aj lepsie ako u nas, teda tie bezne potraviny a velky vyber. ja by som letecky do Turecka s nimi teraz nesla ale kazdy to ma inak. Do tych 2k by ste sa mohli zmestit. Alebo skus pozriet Umag-HR, Portoroz a Izola-Slovinsko
@anonym_89c59f ked sme leteli s pol rocnym,tam bolo max 50eur za neho,lebo mi sedel na kolenach,spät zase muzovi,postielka bola zdarma a jedlo nejedel.Potom uz ked mal 2 a pol bol sice lacnejsi ale platili sme aj za neho uz mal svoje miesto,uz mal svoju postel,jedlo.
@anonym_5fc6d8 my sme chodili do HR do hotela, alebo Turecko a jedno dieťa do 12 r bolo úplne zadarmo druhé už malo viac ako 12 r a platilo polovicu ubytovania.Treba popozerať cestovky akcie.
@nikolka232 ak chceš lacnejšiu variantu, tak IT, HR apt bez stravy, alebo malým deťom je jedno kde sa claplsku hlavne nech je teplé a neburlive more.Ked boli malé chodili sme Lignano, Jesolo do hotela apt nie kvôli strave
@nikolka232 Tak ja by som išla juh Slovenska teda Patince/Štúrovo alebo napríklad Zakopané a nejakých 1000 eur ubytovanie, 1000 eur strava, atrakcie, teda do nejakých 2000 eur. Klasické dovolenky cez cestovky sú o tom že kysneš pol dňa na letisku, pre malé deti akurát nuda a majú nervy, ale rodičia proste idú lebo chcú dokázať že na to majú a ulakomia sa akože na deti zdarma... Potom okolo 5-6 rokov veku detí skúsiť to Chorvátsko autom alebo vlakom prípadne letecky ak zoženieš lacné dovolenky a také letecké dovolenky ako Turecko, Egypt, Grécko tak od 8 rokov, vtedy si to aj deti užijú a budú vnímať.
pod 6000 na troch ani nechodime, Nechapem ako niekto moze chodit do lacnych rezortov kde sa jedia a piju zbrndy. Odjakziva chodime len do 5 hviezdickovych, Raz sme boli v 4 hviezdickovom ale otras.
pod 6000 na troch ani nechodime, Nechapem ako niekto moze chodit do lacnych rezortov kde sa jedia a piju zbrndy. Odjakziva chodime len do 5 hviezdickovych, Raz sme boli v 4 hviezdickovom ale otras.
@anonym_706bc2 Presne tak isto, ako niekto žije v menšom byte a niekto v luxusnej vile. Toto vyznelo tak inteligentne 🫶 Niečo ako:Nechápem, ako môže byť niekto chudobnejší odo mňa , keď ja som bohatá .
@anonym_706bc2 Presne tak isto, ako niekto žije v menšom byte a niekto v luxusnej vile. Toto vyznelo tak inteligentne 🫶 Niečo ako:Nechápem, ako môže byť niekto chudobnejší odo mňa , keď ja som bohatá .
@andrejka2424 a co sa ti nepaci? Ak je niekto chudobny ma si najst lepsiu pracu. Co ja mam s tym.......
@andrejka2424 a co sa ti nepaci? Ak je niekto chudobny ma si najst lepsiu pracu. Co ja mam s tym.......
@anonym_706bc2 Na to treba fakt toĺko empatie, aby si pochopila, že každý ide tam, kde ho financie a zdravý rozum pustí? Ja ti tie 5* prajem, je to pre ĺudí. Ani do tých 4 a menej* nechodia prasiatka. Dokonca ani výlučne chudina zo Slovenska.
@nikolka232 boli sme s takymi 5, 2 1/2, 6mes...po takej dovolenke som par rokov odmietla niekam ist, lebo to bola pohroma...vzdor, riesit spanky atd. O par rokov to uz bolo v pohode.
Do 2500 sme sa zatiaľ zmestili. Sme 4. Stravu ale nepočítam, jesť musíme aj doma, čiže toto neriešim. Na stravu sme ale nároční.
Poraďte Turecko kde je strava fakt že skvelá. Plus zaujímavé okolie a hotel vhodný pre deti.
My sme v tom veku chodili na chaty, na sk, idealne do hodiny a pol z domu 🙈 mensie dieta neznasalo cestovat v autez vrieskalo celu cestu, takze pobliz a zmena prostredia bola na nezaplatenie.. velky oploteny dvor s ihriskom, starsie sa vybehalo, mensie nejak popri tom sa pokocikovalo, polozilo, pospalo, kratke prechadzky na odrazadle na dalsie ihro a zmrzku, pripadne do lesa.. to bol pekny cas 🙂 varenie nudzove/donaska 🙈
Nemam urcenu sumu ako taku, skor zavisi od miesta, udalosti a momentalnych casovych moznosti kedze sa casto snazime spajat dovolenku s napr miestnym maratonom. Ak je miesto/udalost z nasho vysneneho zoznamu kam sa chceme dostat, tak pozeram na ceny inak ako ked to ma byt len nejeka cisto oddychova dovolenka bez dalsieho ucelu 😊.
my chodime so 4 detmi do it autom k moru, sami si varime. Vojdeme do 2000 na tyzden. so vsetkym.
Choďte autom do Talianska, je to tam pre deti úplne ideálne. Lignano, Jesolo, Caorle, Bibione. Buď na apartmán bez stravy (mnoho sk agentúr alebo priamo cez it agenziu) alebo viem že slovenská cestovka Via Adria na facebooku ponúka v tejto lokalite aj malé hotely s bazénom a stravou a super ceny. Do 2000 eur komplet sa úplne v pohode aj zmestíte (v prípade hotelu).
Choďte autom do Talianska, je to tam pre deti úplne ideálne. Lignano, Jesolo, Caorle, Bibione. Buď na apartmán bez stravy (mnoho sk agentúr alebo priamo cez it agenziu) alebo viem že slovenská cestovka Via Adria na facebooku ponúka v tejto lokalite aj malé hotely s bazénom a stravou a super ceny. Do 2000 eur komplet sa úplne v pohode aj zmestíte (v prípade hotelu).
@ywonita vlani sme boli v Bibione, nevravím, že tam bolo zle, no už by som tam nešla. Pláž síce piesková, no hlava na hlave a ubytko- akože tie ,,byty,, kúsok od pláže, veruze nič moc.
Tento koník 🤷♀️ xy debat o tom "ako zvladate zdražovanie". Iba podla letakov nakupuju, kazdy banán počítajú. A toť, tisíce lietajú🤔. 4000 za dovolenku? Žiadny problém. 😀
@anonym_a47a66 tak s manželom sme sa nezhodli, on chce dať za dovolenku do 4 tisíc, ja max.2. Jednoducho sa mi zdá aktuálne veľa toľko za dovolenku. Preto chcem vedieť aj názor iných, koľko sú ochotní dať s 2 malými deťmi.
@nikolka232 my planijeme aziu v lete na mesiac 2 deti 1 predskolak 1 pubertiak moj rozpocet je 3000e vratane leteniek ubytovania, stravy, vyletov... A cim dalej to riesim a planujem tym viac mi pride ten rozpocet uplne v pohode pre 3 ludi... Takze 2-4000 za tyzden dovolenky za mna urcite nie... Tak ale pytala, si sa na nazor tak pisem ten svoj
@nikolka232 keby ste šli do cestovky, isto vám nájdu ponuky v pohode aj za 2tisíc a samozrejme aj za štyri...je len na vás, čo očakávate od dovolenky
Moj limit je 3000€ za 3 osoby- Európa, 7 nocí.
More, och, sú to naše najkrajšie zážiky, chodíme obrok.
Keď SR tak Betula- pre deti super.
Ale napr.nikdy sme neboli v Chorvátsku....
Ak máte tip na nejakú peknú oblasť v Ch.,sem s ňou...
Ja suhlasim s tebou trochu. A s tak malymi detmi by som vo stvorici nesla vobec. Za mna vyhodene peniaze. To je zase moj osobny nazor. O rok dva.. ok..
Cenu sa my snazime vzdy stlacit donrozumnej vysky, cize zalezi od destinacie. Nikdy nevyberam dovolenky tak ze max 2t a pozriem kde sa zmestime 😊
@ywonita vlani sme boli v Bibione, nevravím, že tam bolo zle, no už by som tam nešla. Pláž síce piesková, no hlava na hlave a ubytko- akože tie ,,byty,, kúsok od pláže, veruze nič moc.
@anonym_26bbd7 ja osobne by som teraz už do Bibione nešla (prekáža mi tiež veľa ľudí). Ale my sme tam chodievali s rodičmi a aj ja som tam bola s mojimi deťmi, ked mali tie 3-4 roky. Podľa mňa to spĺňa, čo autorka požaduje. Blízko autom, teplé more, piesková pláž, ruch, detské ihriská a pomerne lacné ubytovanie.
@anonym_706bc2
Presne. Vieš prečo tam chodia? Lebo sa chcú ukázať, že boli pri mori, že na to majú, opália sa, spravia fotky a dajú na soc. siete. Lebo však zaostávať nemôžu. Mnohí sú tak mimo zo sociálnych sietí, že to, čo vidia u iných, je pravda a musia to mať aj oni. A pôjdu do najlacnejšieho hotela s najhoršou stravou, ale boli. A doma potom nadávajú, že aký fuj hotel, fuj strava, fuj prostredie. Za málo peňazí, málo muziky, vždy to platilo a vždy aj bude. Je rozdiel Turecko a Turecko, Šanielsko a Španielsko, Dubaj a Dubaj atď.
Autorka, nehnevaj sa, ale muž má úplnú pravdu. Za 2000 akú dovolenku chceš pre 2 dospelých a 2 deti? Max tak Štúrovo s bohatším vreckovým. Robila si si nejaký prieskum? Určite nie, lebo potom by si toto tu nerozoberala.
Dovolenka nie je nútená cesta z bodu A do bodu B a čakanie, kedy, kto ochorie a čo sa stane. To fakt radšej ostaň doma. Dovolenka je o oddychu, radosti z cesty, pobytu, vody, šťastných očkách malých detí a áno, aj o míňaní peňazí, lebo bez toho to nejde. Sama mám 3 malé deti, lietajú od roka a vždy sa tešia na ďalšiu cestu. Vidia svet, vnímajú iné prostredie, učia sa novým veciam, ale fakt nie za 2000 eur.
Tak to koľko ja som ochotná dať neznamená, že toľko dáš tiež.
Tento rok nás vyjde týždenný výlet do jednej z EU krajín na ktorý ideme v pondelok možno 2000 aj so stravou
V lete Mallorca, asi 3700. Na dovolenke zásadne nevaríme a nejeme lepeňáky keďže varenia mám dosť počas roka.
A ešte jedna vec, než radiť sa s cudzími ženami na internete, radšej sa doma rozprávaj s manželom. Aby potom raz neprišlo k tomu, že sa prestane rozprávať on s tebou lebo na jeho názoroch ti nezáleží.
Do 2500 sme sa zatiaľ zmestili. Sme 4. Stravu ale nepočítam, jesť musíme aj doma, čiže toto neriešim. Na stravu sme ale nároční.
Poraďte Turecko kde je strava fakt že skvelá. Plus zaujímavé okolie a hotel vhodný pre deti.
@annel19 seashell side. Hotel sice obycko, ale teda nikde sme nemali stravu ako tam - v plazovom bare servirovali jedlo ako v najluxusnejsej restike, vsetko pripravuju pre tebou cerstve, ziadne zbytocne plytvanie (cast jedalen je klasika so svedskymi stolmi a cast show cooking).

@nikolka232 4 t je veľa nechce sa mi veriť, že toľko stojí dovolenka s 2 malymi deťmi aj v dobrých destinaciach.Ved v cestovkach sú deti často zadarmo niekedy aj 2.Vo vašom prípade by som dala max 3 t eur
@anonym_89c59f tie dve deti zadarmo v CK vyjdu aj na viac ako 1000e 😅, lebo za letenky a poplatky, poistenie tak ci tak platis