icon

Koľko vás vyšla letná dovolenka tento rok?

7. aug 2026

Kolko vas vysla tento rok letna dovolenka?vsetko ide hore:( nas 5 osob poznavacka 3 krajiny zapadnej Europy 9 dni so svojpomocnym jedlom cca 1500(cesta,ubytovanie,vstupy)

Strana
z6
anonym_73f759
8. aug 2026
@anonym_14f9b7

@curlyjanka neboj, je veľa takých čo roky neboli nikde na dovolenke. Lebo nato nemajú.

@anonym_14f9b7 alebo aj maju, len ich to uz prestalo baviit

sissi2183
8. aug 2026
@froto

@sissi2183 prosim ta ako si to riesila bez cestovky? Hotel cez booking?.. odporuč pls

@froto cestujeme vyhradne bez cestovky. Maldivy 3x, Seychelly, Mauritius, Florida a samozrejme aj europske destinacie. Pozriem ceny na bookingu a nasledne oslovim rezort so ziadostou o ponuku. Rezort mi vzdy da lepsiu cenu ako booking. Letenky bookujeme priamo u Emirates.

valria
8. aug 2026
@sissi2183

Maldivy v juni bez cestovky na 10 noci (10 noci v hoteli) 5clenna rodina 10.000 Eur komplet. Cez Velku Noc 5clenna rodina 7 dni Malorka okolo 3000 Eur komplet. Treba ale brat do uvahy, ze v juli-Auguste Malorka za 3000 E nemozna. Nefajcime, neminame na hluposti a 3-rocna materska neviem, co je, takze si dovolenku doprajeme.

@sissi2183 Tak to ti nezávidím. Radšej 3 ročná materská ako 10 dňové Seychelly.

anonym_5c9b12
8. aug 2026
@nika523

@anonym_478833 veď ja nenadávam ja mám tiež a tento rok sme boli už 3x na dovolenke, mne je len ľúto a sa čudujem že sa ľudia sťažujú a každý všetko má a myslím že až prebytok všetkého. Ja napríklad nezarobím viac ako tych 900 a mám všetko aj na dovolenku idem

@nika523 mna by zaujimalo, aoo z 900 eur dokazes ist este aj na dovolenku. Ja mam cosi menej ako 900 a ledva dokazem utiahnut stravu, nutne poplatky ako uver, elektrinu, pausaly... akp to nech mi nikto nehovori, ze z 900eur mesacne vie niekto usetrit na dovolenku 🙄

valria
8. aug 2026
@anonym_5c9b12

@nika523 mna by zaujimalo, aoo z 900 eur dokazes ist este aj na dovolenku. Ja mam cosi menej ako 900 a ledva dokazem utiahnut stravu, nutne poplatky ako uver, elektrinu, pausaly... akp to nech mi nikto nehovori, ze z 900eur mesacne vie niekto usetrit na dovolenku 🙄

@anonym_5c9b12 Asi má aj iný príjem. Sponzorov. Výhra. Úspory. Dlhy....

nika523
8. aug 2026
@anonym_5c9b12

@anonym_5c9b12 no tak sme už len dvaja s manželom, deti samostatné, nemáme žiadne úvery, bývame v novostavbe takže nízky nájom, neprežierame sa , nefajčíme...

anonym_1adb40
8. aug 2026
@anonym_5c9b12

@anonym_5c9b12 vidis,ako sa to da.Zaplatia elektrinu,ak maju v dome vsetko na elektrinu,je to jediny vydavok okolo domu.Deti nezivia,takze im staci malo na stravu,a zase pre 2 dospelych ta dovolenka je omnoho lacnejsia ako ked idu este aj deti.A nezabudajme,ze maju 2 platy.

anonym_1adb40
9. aug 2026
@anonym_5c9b12

@anonym_5c9b12 a ty nemas manzela???Ty si samozivitelka???

ajuga
Autor odpoveď zmazal
romino
9. aug 2026
@tilly

@romino takže ty tvrdíš, že sa tu máme dobre a sme bohatí?

@tilly ja tvrdim ze nemame sa zle a neda sa povedat ze sme dako padli ci schudobneli od toho co sme uz za posledne roky poznali.
Samozrejme, hovorim o nejakych pomyslenych priemeroch za spolocnost, nie individualne pripady. Tie sa mozu znacne lisit.

sissi2183
9. aug 2026
@valria

@sissi2183 Tak to ti nezávidím. Radšej 3 ročná materská ako 10 dňové Seychelly.

@valria pri kazdom type povolania si nemozes sediet 3 roky na materskej. Ad 2, zijem mimo SR, po 1 narodeninach dietata dostane matka rovnych 0 Eur. Maximalna vyska materskej dokonca nizsia ako maximalna materska na Slovensku.

tilly
9. aug 2026
@romino

@tilly ja tvrdim ze nemame sa zle a neda sa povedat ze sme dako padli ci schudobneli od toho co sme uz za posledne roky poznali.
Samozrejme, hovorim o nejakych pomyslenych priemeroch za spolocnost, nie individualne pripady. Tie sa mozu znacne lisit.

@romino ja tvrdím, že áno. Vidím to v práci, na prenájme svojho apartmánu, vo svojom okolí a aj na sebe to cítim. Robíme viac, máme menej, oveľa menej.
A už si to všímam aj na cestách. Je menej nových bežných áut. Buď sú nové luxusné autá, alebo staršie. Ale také, že nové superby, alebo ja neviem passaty alebo podobné autá, tých je menej.

Strana
z6