icon

Kto mi poradí s dovolenkou na Orave?

zuzlon
24. máj 2014

Milé maminy,ktoré bývate v tomto regióne,alebo to poznáte,potrebovala by som od vás poradiť pri výbere dovolenky na Orave.Keďže sme neboli na tomto hrade,dovolenku si predstavujem v jeho blízkosti,kde by bolo aj kúpalisko a iné aktivity .Počula som aj možnosti vyskúšať jazdu na obrnenom transportéry,no nev iem to vyhľadať,na nete sú len staršie príspevky a z web stránok mi nikto neodpovedá.Budem rada za akékoľvek vaše skúsenosti a ponuky.Zuzana

jaaty
24. máj 2014

Odporucam Zuberec, chodime tam 2x do roka. Kusok odtial Oravice termal, pripdne v Dolnom Kubine. Krasne muzeum Oravskej dediny, Rohace. Orava je krasna a ma co ponuknut.

danusskaaa
24. máj 2014

takze tank /obrnene auto, cize tank bez veze/ mate v Podbieli (odporucam, kedze mate vacsie deti ktore sa tam uz udrzia) v okoli je Zuberec, kde sa da pozriet na starobyle chatky + krasne lesy. Oravsky hrad, je tiez velmi pekny a priamo v Oravskom Podzamku sa mozte splavit na pltiach po Orave (tiez zaujimave pre tych, co nemaju taketo zazizky z detsva). V okoli je spominany aquapark Dolny Kubin, kde sa da vyuzit nocne kupanie (od 19:00 - 21:00) za 5e inak stoji celodenný vstup skoro 20e. ebelle lete sa da navstívit aj Oravska priehrada, kde je milion akrakcii (rozne koncerty, kupanie so sluzbami ako pozicanie vystroju na potapanie, clnkovanie, bicykle na vode, skutre a podobne) da sa ist aj na vyletnu lod, ktora ide celkou priehradou + sa da poztiet kostolik, ktorý sa zachoval z potopenej dediny - maly pekny (oplati sa vidiet). cize na Orave je kopec miest a veci, ktore sa daju poztiet!

zzuzika511
24. máj 2014

http://www.extremsports.sk/?action=19

Plavba plťou po rieke Orava
Východiskový bod: 1. Podbiel, 2. Horná Lehota
1., Plavba plťou začína v prístavisku v Nižnej a končí v prístavisku v Podbieli.
2., začiatok plavby je v Hornej Lehote a koniec v Oravskom Podzámku pod Oravským hradom.
Dĺžka každej trate je 7 kilometrov a celá plavba vrátane nalodenia a vylodenia trvá cca 2 h.

Dalej je tu v Oravskej Lesnej vlacik ktorym sa da previest a kazdu nedelu je tam nejaky program a aj o kusok dalej vo Vychylovke(Kysuce) je tiez parný vlacik a muzeum kysuckej dediny je tam krasne prostredie a tiez sa da previest parným vláčikom..

euka210
24. máj 2014

ja som chodila do Zuberca este ako slobodna 🙂 ale ked deti budu vescie, urcite tam pojdeme aj ako rodinka 🙂

krpcek
27. júl 2014

Ahojte, o tyzden ideme na chatu do Oravskej Lesnej, mate nejake tipy, kam na vylet odtial? Kludne aj nejaku lahsiu turistiku, ktoru zvladneme s kocikom.
Urcite chceme ist na vlacik, hrad, priehradu, pozret do Terchovej, muzeum oravskej dediny. . . este nejake napady?
dakujem 🙂

horana
27. júl 2014

Otazka je stariseho data, dovolenka uz zrejme prebehla, ale ked by som mala radit ja, pre mna je tiez Zuberec c.1 na Orave. Kupat obcas na Oravice do toho Meanderparku mas uz starsie deti, je tam len jeden tobogan ale velkyyy a stoji za to, umely priboj ako na mori a dalsie vychytavky. Co sa tyka prirody tvoje deti uz isto zvladnu okruh Rohacskych plies, ktory je esteticky atraktivny, odporucam, Rohacskou dolinou k vodopadu a potom pomaly hore na plesa az kruh k Tatliakovej chate. Ked si na to date cely den a nebudete sa hnat, vychutnate si to. Z jej konca, od Tatliakovej chaty posledny usek mozte sa spustit po asfaltke na terennych kolobezkach. Ked z vrchov tak mozno este vystup na Lucnu cez Latanu dolinu, su odtial tiez moc pekne vyhlady. To by ste mali dve take ozaj nadherne veci, pokial este nepoznate. Oddychovy den mlyny na Oblazoch, cez planinu Svorad z Boroveho, je to kusok. Alebo Juranovu tiesnavu, kratka ale peknucka, je pri tych Oraviciach co je Aquapark.
Skanzen, oravsky hrad a tank na vyplnenie ostatneho casu.

bimbas
27. júl 2014

@krpcek socha Krista v Kline -to je dedina cca 4km od Oravskej priehrady

domiii245
27. júl 2014

Ani som netušila, že tá naša Orava je pre turistov taká čarovná... 🙂

moniatkoo
27. júl 2014

@krpcek aj my ideme koncom týždňa do lesnej na chatku tiež sa strojime na vláčiky ☺ je tam ozaj skvele