icon

Lacné letenky

14. dec 2022

Ahojte, je tu niekto, kto sa vyzná v hľadaní lacných leteniek?
Chceme ísť Košice - Viedeň a keď si to zadám (3 osoby a 1 dieťa) tak cena cca 900€ 🙈 poraďte nejaké stránky a typy ako správne hľadať

sissy27
•
14. dec 2022

Záleží od termínu. Ryanair tú linku zrušil ak ma pamäť neklame, takže len niečo s prestupom a to teda neviem či má zmysel. Lieta to Austrian Airlines a to nie je lowcost airlines.

vulka
•
14. dec 2022

Záleží od dátumu, kedy chceš letieť. Ak niekedy teraz, tak je to najdrahšia časť roka. Lacné nenájdeš.

kacusik69
•
14. dec 2022

cena dost zalezi od terminu takze treba hladat primeranr vcas… a vzdy hladat alebo teda hlavne kupovat LEN cez oficialne stranky leteckej spolocnosti, nie cez sprostredkovatelov, a ked uz to musi byt tak urcite nie kiwi ci esky

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
maranco
•
14. dec 2022

V októbri keď končili lety tak bola cena 9€.
Najlacnejšie teraz vychádza let s prestupom v Londýne za 30€.

stary_ujco
•
14. dec 2022

Tak tych 230 evri je na letenku do Viedne tak akurát cena. Najme ked si vyberas presný datum a ešte prihodis batozinu. Austrian není Ryanair, že cez pol sveta za dvacku.
Ale tak kiwi naslo o dosť lacnejšie datumy
https://www.kiwi.com/en/search/results/kosice-i...

kacusik69
•
14. dec 2022

dobry vyhladavac je napr. skyscanner, da sa tam navolit konkretny termin, konkretny mesiac alebo aj “najlacnejsi” mesiac - kedy su najlacnejsie letenky… po vyhodeni konkretnych moznosti uz potom odporucam oficialne stranky dopravcu

stary_ujco
•
14. dec 2022

@maranco Košice Viedeň letecky cez Londýn? Tak to musí byť naozaj fanúšik lietania, aby toto šiel s ryanom...

kacusik69
•
14. dec 2022

@maranco je to alternativa ale doplnim ze na prestup v Londyne treba pas…

maranco
•
14. dec 2022

@stary_ujco niekto kto prvýkrát letí a len sa chce preletieť na kávu do Viedne 🙂 a preňho je cesta cieľ

maranco
•
14. dec 2022

@stary_ujco už keby som mal letieť tak radšej to otočím do tepla 🙂

uglybetty1234
•
14. dec 2022

@maranco cez co to vyhladavas? Tento vizual mi je neznamy

maranco
•
14. dec 2022

@kacusik69 aj keď ostávaš na letisku kde prestupuješ a neprejdeš "do Anglicka", potrebuješ pas?

maranco
•
14. dec 2022
kacusik69
•
14. dec 2022

@maranco ano, pri point-to-point akym Ryanair je, ano… totiz v tranzite v tomto pripade clovek neostane, musi prejst imigracnym/spravit vystup z non-Schengenu teda realne “vojde” do UK… ak by slo o mimoschengenske pokracko, je to diskutabilne, kazdopadne v pripade Ryanairu a obzvlast napr. za predpokladu podanej batoziny, treba splnat podmienky na vstup ktore vyzaduje aj UK

kacusik69
•
14. dec 2022

@maranco rovnako pri zmene terminalu/letiska… casto nam lietaju povedzme cez Londyn do severskych krajin a pod., no bez pasu nemozu…

maranco
•
14. dec 2022

@kacusik69 na zmenu letiska som predpokladal, že treba pas, ale rovnaké letisko som myslel, že človek môže ostať v tranzite a pokračovať na ďalší let.
V Londýne som ešte nebol, ani veľmi neplánujem, ale dobre toto vedieť ak by som Londýn využil na prestup, radšej si urobím pas, už mi skončila platnosť.

kacusik69
•
14. dec 2022

@maranco urcite treba spravit pre taketo pripady 🙂 obzvlast teda ako pisem pri nizkonakladovkach ktore maju lety len z bodu A do bodu B (s par vynimkami, ako sme mali napr. BA-Milano-Porto ale to je EU a zaroven Schengen)

Tu je aj priamo zo stranky STN letiska…

vorkola
•
14. dec 2022

TO by ajmna zaujimalo

petamich
•
14. dec 2022

@maranco to asi ten vianocny punc nestihnu 😂😂

abcmajacba
•
19. jan 2023

Ahojte. Prosím poraďte. V auguste chceme ísť do Bourgasu z BA. Letenky boli za 160 a teraz sú za 220. Darmo čakám že ešte zlacnejú?

maranco
•
19. jan 2023

začiatkom júna sú po 80€
júl - august po 160-180€
začiatok septembra 125€

abcmajacba
•
20. jan 2023

@maranco ďakujem 😍 ja vždy kupujem cez pelikan aj s poistením. Máte dobré skúsenosti s touto stránkou? Môžem aj cez ňu kúpiť? Tam sa ale asi nedá stornovať letenku, že? (Myslím v prípade ochorenia) . A teda už nemám nádej že cena letenky klesne? Totiž ja som už kúpila 5x v konkrétnom termíne a potrebujem ešte 2 (aj sa obávam aby sa všetky nevypredali 😱)

autor
•
20. jan 2023

@maranco aký vyhladavac používate?

kacusik69
•
20. jan 2023

@abcmajacba vzdy je lepsie istejsie a bezpecnejsie kupovat letenky PRIAMO cez stranku leteckej spolocnosti… ked uz je “nutne” cez sprostredkovatela ktory vas nalaka casto/vacsinou len na oko lacnymi letenkami, esky, kiwi a opodo sa vyhnite obrovskym oblukom…

maranco
•
20. jan 2023

Vyhľadávač azair a letenku kupujem vždy priamo u dopravcu.
ryanair nemá storno letenky, má možnosť zmeniť meno 115€, alebo termín letu za poplatok 45€
https://www.ryanair.com/cz/cs/uzitecne-informac...
peniaze vracajú v týchto prípadoch https://help.ryanair.com/hc/cs/articles/3600178...
Storno letenky pre prípad choroby, treba pozrieť rôzne cestovné poistenia ktoré to ponúka a za akú cenu.
Cena leteniek stúpa ako sa postupne vypredáva let.

Starší článok o zrušení letenky
https://bezmapy.com/ako-zrusit-letenku-ryanair/

abcmajacba
•
20. jan 2023

@maranco aha ďakujem pekne tak nemám na čo čakať... 😒
Ďakujem veľmi pekne za váš čas a všetky užitočné informácie 😍👍🤗