icon

Lednice, Valtice, Mikulov s deťmi

lilitela
23. júl 2022

Ktorý by ste odporučili s deťmi? že je tam najviac čo vidieť pre deti zaujímavé, interiérové dobové expozície, aj vonku. Prípadne dajte poradie od naj po nejmenej. Vdaka

kkovacovak
•
23. júl 2022

@lilitela fuha neviem či je to úplne baby friendly miesto. Môžete ísť do aquaparku moravia. Alebo skrátka všeobecne cyklotrasy

janinka007
•
23. júl 2022

Mikulov je nekonečná prehliadka zámku, to aj mňa veru nohy boleli a to som trenovana. Valtice nič extra, Lednice top.

janinka007
•
23. júl 2022

Ale keď budete v tých končinách, odporúčam archeopark Pavlov. Neviem aké veľké sú deti, čo ich zaujíma, ale južná Morava je úžasná.

mandymoore123
•
23. júl 2022

@lilitela ahoj v ledniciach je pekný areál,podľa mňa sa tam dá zabaviť na jeden celý deň. Tá sám tam v okolí najesť, presjt si areál,je tam plavba lodkami,minaret, mala botanická záhrada..

cacianka
•
23. júl 2022

Lednice - zámok, park, minaret, plavba loďkou, top je areál s vtákmi Zayferus a ich ukážky =to odporúčam od 0-99, úplne super program
Je tam v centre malé múzeum retro z obdobia H. Poirota a krásne múzeum detských hračiek.
Program na celý deň, aj dobre jedlo

thoughtfulweirdo
•
23. júl 2022

Akurát sme sa odtiaľ vrátili 🙂 vo Valticiach je stezka bosou nohou, ale to neodporúčam počas veľkých horúčav, nie je tam tieň. A kukuričné bludisko, veľkosť tak akurát pre škôlkarov a mladších školákov, ale opäť bez tieňa. V Lednici na zámku je jeden prehliadkový okruh určený pre deti, je krátky a aj výklad je im prispôsobený, dcéra 4r ho v pohode zvládla. Tam sme v zámockom areáli strávili veľa času, bývajú tam perfektné vystúpenia sokoliarov, dá sa plaviť loďkou a voziť na koči. Je tam aj herňa, kde sa deti môžu prezliecť za princezné a rytierov a hrať sa s dobovými hračkami, tam sme sa schovali pred horúčavou 🙂 v Mikulove na zámku je tiež prehliadkový okruh pre deti, tam aj plnia úlohy, tam sa zabavili deti od 2 do 10 rokov 😁 v Mikulove v informačnom centre sa dá za malý poplatok vyzdvihnúť pracovné listy s hádankami a úlohami, je verzia pre deti od cca 5 rokov a aj pre starší dorast, deti majú motiváciu prejsť si krásne centrum a vyjsť na sv. Kopček. Kúsoček za Mikulovom určite odporúčam zatopený lom, nádherné kúpanie, ale treba si to predtým vygooglit, sú tam určité obmedzenia. V Sedleci je krásna malá Zoo a v Židlochoviciach bombové kúpalisko aj s mini farmou, to naozaj odporúčam 👌 ak máš ešte nejaké otázky, napíš, možno si ešte na niečo pospominam.

thoughtfulweirdo
•
23. júl 2022

A ešte Valtice Muzeum rozprávok a strašidiel 🙂

thoughtfulweirdo
•
23. júl 2022

My sme bývali v Prušánkach a každý deň vyrazili do iného mesta 🙂

tomaskovamaminka
•
23. júl 2022

Hm akurat sme boli v Ledniciach a minule Valticiach, no asi tie Lednice viac zaujmu, zamok je nadherny zvonku, zvnutra su krasne oba, v Ledniciach su krasne zahrady, sklenik v korom su aj rybicky v jazierku, v arealy je tiez jaziero, tie vystupenia s dravcami robia dve firmy,ale nestihali sme, robili to myslim len o 12,00 a 14,00 , a je tam aj vystava pieskovych soch. Vo Valticiach sme boli aj na vystave Tajuplný svět tiez zaujimave :O

karelova
•
23. júl 2022

@tomaskovamaminka ja ta len opravím (možno zaujímavosť), ale je to TÁ Lednice. Takze v Lednici ste boli 😁😇 (tiez som myslela, ze TIE Lednice ale manžel, ktorý odtiaľ pochádza, ma opravil) 🙂

lilitela
autor
•
23. júl 2022

@karelova Cize po slovensky "Chladnička" 🙂

tomaskovamaminka
•
23. júl 2022

@karelova ano, ospravedlnujem sa, sice to viem, ale ono to tak zvadza 🙂 Aj ked aj na Slovensku mame Lednicu, no aj goolge vyhodi nespravne. @lilitea v Skalici je Ladovna, sluzila ako chladnicka. Inak v Hodonine je pekna ZOO.

karelova
•
23. júl 2022

@tomaskovamaminka niee, vôbec sa neospravedlňuj, to ja len ako zaujímavosť, som teraz múdra ako radio, ked to viem 2 týždne 🤣😇