icon

Má význam ísť s deťmi na Oravu, keď hlásia až do -16°C?

keira
3. jan 2017

chystame sa na vikend na Oravu a vraj tam udru tuhe mrazy aj do mninus 16 .. poradte, mam to vyznam s detmi?

Strana
z2
maxiva
3. jan 2017

Ale to asi len v noci ma tak byt...

keira
autor
3. jan 2017

@maxiva hej? si z oravy?

maxiva
3. jan 2017

Nie ja som z kysuc😎my tu mame tiez dost kosu😉a na piatok hlasia az -20

maxiva
3. jan 2017

Inak nam lekarka hovorila,ze male deti mozu byt vonku do tych -10...ale tak urcite nie dlho.a asi to tiez nebude zrovna teplota na sankovanie...asi by som to odlozila..

keira
autor
3. jan 2017

@maxiva no to si ma nepotesila :(

aaddeelliinnaa
3. jan 2017

jednoznacne anoooooooo----ja som z Oravy, v pohode tu zijeme 🙂,existujeme, behame s po vonku a nic sa nedeje....mame tu nadhernu krasnu zimicku, ktoru nam mozu vsetci zavidiet

matrix87
3. jan 2017

podla toho kam idete a co mate v plane robit ;)
dnes je tu dost na nic... snezi od rana, ale do vcera slnko svietilo a bolo fajn teplo. tie minusy su len v noci (teda u nas Dolny Kubin) a ak tak niekde vysoko... s krpcom chodim von ked je max -10, ak nesvieti slnko pri tom... ak svieti a je menej ako -10, ideme tiez...
a -16 nie su az take tuhe mrazy ;)

cervikpepik
3. jan 2017

@keira ono toto je diskutabilne,to by potom ruske,skandinavske,kanadske a podobne deti cusali celu zimu doma
Moj syn ma skoro dva roky kazdy den poobede sme vonku a to mi chodi na odrazadle aj teraz v zime...a mali sme aj -10 uz
😉

keira
autor
3. jan 2017

@aaddeelliinnaa oravska lesna? da sa byt na svahu?

keira
autor
3. jan 2017

@cervikpepik oravska lesna .. da sa byt na svahu, sankvoat, lyzovat?

keira
autor
3. jan 2017

@matrix87 oravska lesna? da sa byt na svahu?

matrix87
3. jan 2017

@keira mam tam kolegynu, hned ti zistim ako to tam vyzera... ale lyzovat sa isto da...

moni244
3. jan 2017

No tak pre niekoho zo zapadu, kto nie je zvyknuty na zimu, tak tam bude brutalna zima. Inac, to ste mali cakat, ze tam bude zima

kaja0210
3. jan 2017

Som z Oravy. Deti sa sankuju, my zijeme, nemrzneme. Teple oblecenie obuv, pohyb, teply caj a uvidis aku budu mat deti radost 🙂

libawet
3. jan 2017

@keira hneď by som tam išla, vymrznú všetky vírusy, choroby, paráda. Veď sa dá teplo obliecť a deti, ľudia sa hýbu, zahrejú sa.

matrix87
3. jan 2017

@libawet prid, teraz aj snehom zapadnes aj s virusmi ;)

cervikpepik
3. jan 2017

@kaja0210 perfektny pravdivy prispevok....mne svokra stale zamrnci aka je vonku zima,naco tam ideme ale uz to ani nevnimam...jej deti celu zimu presedeli pri telke lebo zima...vydrzat s detmi cele dni doma to je na medailu
Inac aj Matysek musel byt v dobrej,,kose,, a vyzeral spokojne v tom kociku😉

pribinak
3. jan 2017

@maxiva to sa tyka len naozaj maličkých detičiek. Vsak kdesi v Alpách by deti 3 mesiace nevystačili nos z chalupy

libawet
3. jan 2017

@matrix87 tu u nás - BA a okolie - dnes jar! A že vraj nie je poriadna zima ešte na Slovensku, užite si to, hlavne decká...závidím vám, no možno niekedy aj vy nám, že my toľko nelopatujeme 🙂, tak všetko má svoje za a proti.

matrix87
3. jan 2017

tak, kolegyna odkazuje, ze snezi, lyzovat sa da, prezit sa tam tiez da, aj s detmi, takze pohoda ;) chodte...

maxiva
3. jan 2017

@pribinak to urcite s tym suhlasim..ale zase asi je rozdiel ked tam zijes a si zvyknuty na tu kosu.a ked nie😉a este takto my tu tiez nemame zrovna teplo.ale ked je fakt -18 ,tak to ti normalne mrzne slza co ti steka po lici a o soploch ani nevravim..dieta by som do takychto mrazoch nepustila...maximalne na nevyhnutny presun

pribinak
3. jan 2017

@maxiva deti su prispôsobivejší ako my dospeli rozmaznaní vydobytkami modernej doby
Vsak netreba byt vonku pol dna, ale nejake 2 hod doobedu a 2 poobede detom len a len prospejú

matrix87
3. jan 2017

a este som zabudla, neviem sice odkial presne si, ale preventivne pripominam, ze do ostrekovacov vodu aspon do -40 ;) aby ste nemuseli cestou niekde rozmrazovat ako ja kedysi ;) lebo to je tak dost automatika, ze co mam v kufri to nalejem, ale nie vzdy a vsade to staci...

moni244
3. jan 2017

A inac, dcera je aj s muzom na vychode, u svokrovcoch a tam bolo do rana -17, teraz maju -13 a dieta stravilo von 3 hodinky, nic lepsie pre tie deti nie je, ason vypadnu z mesta

maxiva
3. jan 2017

@pribinak ako teraz to mysliz vazne,ze male dieta ma ist von v -18...na dve hodiny??my niesme rozmaznani vobec my chodime von stale...ale keby bolo fakt az taky velky mraz tak nejdem..a ty kdeze to byvas ak sa mozem opytat?

jojo76
3. jan 2017

Na oravskej lesnej bolo -16/-14 aj minulý týždeň, boli sme s deckami a bolo super. Ak hlásia mínus 16 teraz, tak bude -20/-22. 🙂 a bude fajn no stress 🙂

pribinak
3. jan 2017

@maxiva teraz bývam v BA, ale origos pochádzam od poľských hraníc
Male napr 2-3 rocne dieta, dobre oblečené, v pohybe 2 hod vydrzi, ak je zdravé

kaja0210
3. jan 2017

@cervikpepik my sme ako deti boli v zime vzdy doobeda von a potom poobede ked sme sa vyspali a surodenci boli zdravi ako ryby- nevedeli co je choroba. Zobrali sme vrecia so slamou a sup najvyssi kopec v dedine 😀

ladyiwush
3. jan 2017

My ideme stvrtok z BA pozriet s dcerkou Babku a Deda na Oravu 🙂

maxiva
3. jan 2017

@pribinak no v minus 10 az 12 sa to da...ale nad -15 je to uz moc...ale ked si ty mysliz ine,nebudem ta presviecat.inak v BA ako teraz?mate mrazy?😉

Strana
z2