Má význam ísť s deťmi na Oravu, keď hlásia až do -16°C?
chystame sa na vikend na Oravu a vraj tam udru tuhe mrazy aj do mninus 16 .. poradte, mam to vyznam s detmi?
Inak nam lekarka hovorila,ze male deti mozu byt vonku do tych -10...ale tak urcite nie dlho.a asi to tiez nebude zrovna teplota na sankovanie...asi by som to odlozila..
jednoznacne anoooooooo----ja som z Oravy, v pohode tu zijeme 🙂,existujeme, behame s po vonku a nic sa nedeje....mame tu nadhernu krasnu zimicku, ktoru nam mozu vsetci zavidiet
podla toho kam idete a co mate v plane robit ;)
dnes je tu dost na nic... snezi od rana, ale do vcera slnko svietilo a bolo fajn teplo. tie minusy su len v noci (teda u nas Dolny Kubin) a ak tak niekde vysoko... s krpcom chodim von ked je max -10, ak nesvieti slnko pri tom... ak svieti a je menej ako -10, ideme tiez...
a -16 nie su az take tuhe mrazy ;)
@keira ono toto je diskutabilne,to by potom ruske,skandinavske,kanadske a podobne deti cusali celu zimu doma
Moj syn ma skoro dva roky kazdy den poobede sme vonku a to mi chodi na odrazadle aj teraz v zime...a mali sme aj -10 uz
😉
No tak pre niekoho zo zapadu, kto nie je zvyknuty na zimu, tak tam bude brutalna zima. Inac, to ste mali cakat, ze tam bude zima
Som z Oravy. Deti sa sankuju, my zijeme, nemrzneme. Teple oblecenie obuv, pohyb, teply caj a uvidis aku budu mat deti radost 🙂
@kaja0210 perfektny pravdivy prispevok....mne svokra stale zamrnci aka je vonku zima,naco tam ideme ale uz to ani nevnimam...jej deti celu zimu presedeli pri telke lebo zima...vydrzat s detmi cele dni doma to je na medailu
Inac aj Matysek musel byt v dobrej,,kose,, a vyzeral spokojne v tom kociku😉
tak, kolegyna odkazuje, ze snezi, lyzovat sa da, prezit sa tam tiez da, aj s detmi, takze pohoda ;) chodte...
@pribinak to urcite s tym suhlasim..ale zase asi je rozdiel ked tam zijes a si zvyknuty na tu kosu.a ked nie😉a este takto my tu tiez nemame zrovna teplo.ale ked je fakt -18 ,tak to ti normalne mrzne slza co ti steka po lici a o soploch ani nevravim..dieta by som do takychto mrazoch nepustila...maximalne na nevyhnutny presun
a este som zabudla, neviem sice odkial presne si, ale preventivne pripominam, ze do ostrekovacov vodu aspon do -40 ;) aby ste nemuseli cestou niekde rozmrazovat ako ja kedysi ;) lebo to je tak dost automatika, ze co mam v kufri to nalejem, ale nie vzdy a vsade to staci...
A inac, dcera je aj s muzom na vychode, u svokrovcoch a tam bolo do rana -17, teraz maju -13 a dieta stravilo von 3 hodinky, nic lepsie pre tie deti nie je, ason vypadnu z mesta
Na oravskej lesnej bolo -16/-14 aj minulý týždeň, boli sme s deckami a bolo super. Ak hlásia mínus 16 teraz, tak bude -20/-22. 🙂 a bude fajn no stress 🙂
@cervikpepik my sme ako deti boli v zime vzdy doobeda von a potom poobede ked sme sa vyspali a surodenci boli zdravi ako ryby- nevedeli co je choroba. Zobrali sme vrecia so slamou a sup najvyssi kopec v dedine 😀

Ale to asi len v noci ma tak byt...