Mám stornovať aprílový zájazd do Egypta kvôli aktuálnej situácii?
Ahojte, na prelome apríla a mája máme ísť do Egypta. V aktuálnej situácii sa mi tam ale vôbec ísť nechce. Decká máme ešte v škôlke, vôbec si neviem predstaviť čo by sa udialo, keby sme tam napr. museli zostať, v prípade, že by napr. uzavreli vzdušný priestor. Cestovka sa tvári, že to je ešte strašne ďaleko ale samozrejme storno poplatok bude rásť.
@anonym_autor a čo sa aktuálne deje v Egypte?
ale vies ze peniaze nedostanes naspat ked zrusis dovolenku v state bez varovani a obmedzeni ze?
Momentálne sa v Egypte nedeje nič. Samozrejme. Situácia na blízkom východe je ale nestabilná a konflikt sa môže rozšíriť.
Že mi nevrátia peniaze, viem.
Momentálne sa v Egypte nedeje nič. Samozrejme. Situácia na blízkom východe je ale nestabilná a konflikt sa môže rozšíriť.
Že mi nevrátia peniaze, viem.
@anonym_autor ved ked sa tam nieco udeje a MZV zakaze lietat, tak si vonku z obliga a peniaze dostanes naspat.. a ano, je to este strasne daleko... my mame letiet v aprili do Omanu...
@anonym_autor ved ked sa tam nieco udeje a MZV zakaze lietat, tak si vonku z obliga a peniaze dostanes naspat.. a ano, je to este strasne daleko... my mame letiet v aprili do Omanu...
@anonym_cede33 ok, v prípade Omanu je vysoká pravdepodobnosť, že to zrušia.
@anonym_cede33 ok, v prípade Omanu je vysoká pravdepodobnosť, že to zrušia.
@anonym_autor to sa uvidi, ci a ako rychlo sa minu rakety (najma Iranu)... ci ma kapacity na nejaky mesiac - dva alebo par dni... na druhej strane, pozri si ake mas poistenie storna...
@anonym_autor pozri si zmluvu tej konkrétnej cestovky, že koľko dní vopred vieš zrušiť zájazd stým , aby si bola 0e stratová, alebo iba malú časť.
Sama neviem, čo by som spravila.
@anonym_autor to sa uvidi, ci a ako rychlo sa minu rakety (najma Iranu)... ci ma kapacity na nejaky mesiac - dva alebo par dni... na druhej strane, pozri si ake mas poistenie storna...
@anonym_cede33 veď im Rusi prisľúbili podporu.
@anonym_autor akurat tak "prayers and thoughts" im mozu dodat 🙂 🙂
@anonym_autor akurat tak "prayers and thoughts" im mozu dodat 🙂 🙂
@anonym_cede33 prečo?
dovtedy uz bude klud
@anonym_cede33 prečo?
@anonym_autor a co ine im daju, ked sami nemaju? Ved Iran podporoval rusakov chvilu (shahedy)... akurat tak Cina ich moze v tichosti nejako podporovat, ale rozhodne to nebude mat jednoduche...
@anonym_autor nedokážu evakuovať Rusov z Dubaja, odporučili im nech si nájdu lacné ubytovanie a čakajú
@anonym_autor nedokážu evakuovať Rusov z Dubaja, odporučili im nech si nájdu lacné ubytovanie a čakajú
@anonym_854903 to bude skôr o tom, že im je reálne jedno, čo s tými ľuďmi bude. Obyvatelstvo nie je ich priorita. Len to, ktoré musia chrániť na území iného štátu, najlepšie tým, že ho napadnú. Keďže by im z tohoto neprihlásil žiadne územné zisky, nechajú ich kľudne tam.
Ja by som mala obavy a nikam nešla 🙈
@anonym_854903 to bude skôr o tom, že im je reálne jedno, čo s tými ľuďmi bude. Obyvatelstvo nie je ich priorita. Len to, ktoré musia chrániť na území iného štátu, najlepšie tým, že ho napadnú. Keďže by im z tohoto neprihlásil žiadne územné zisky, nechajú ich kľudne tam.
@anonym_autor čakaj ako sa to vyvinie.My sme mali byť v Omane všetci sme ochoreli vďaka za to, lebo ja by som sa tam psychicky zrútila.Naozsj po tomto už nemám chuť cestovať ďalej ako sadnem do auta a idem domov.
@anonym_autor tak ak ti nevrátia peniaze za zrušenie, tak ešte počkaj a neruš to už hneď, zbytočná panika..počkaj ako sa vyvinie situácia do apríla môže sa to v pohode dovtedy ukľudniť a aj Egypt je mimo tej zóny nie je dôvod na to aby bol vo vojnovej zóne .... počkaj a keď bude v apríli zle náhodou aj tam tak to zrušiš pred odchodom a nie už teraz
Tazko povedat, to je ako keby sa niekto pytal ci je bezpecne ist na dovolenku na Slovensko kedze na Ukrajine je vojna
Tazko povedat, to je ako keby sa niekto pytal ci je bezpecne ist na dovolenku na Slovensko kedze na Ukrajine je vojna
@anonym_f5c6e5 v podstate máš pravdu. Mne sa tam len nepáči, že íranci strieľajú takpovediac "hlava nehlava" okolo seba.
@anonym_f5c6e5 v podstate máš pravdu. Mne sa tam len nepáči, že íranci strieľajú takpovediac "hlava nehlava" okolo seba.
@anonym_autor nestrieľajú hlava nehlava ale Irán reagoval tým, že vypálil rakety a poslal drony na viaceré krajiny regiónu, vrátane spojencov USA, ako sú Saudská Arábia, Bahrajn, Katar či SAE. čiže nieje to že len tak tam vypálili rakety.
My ideme začiatkom júna a určite nič neruším
@anonym_autor ved Emirates a Etihad uz pomaly obnovuju lety. Egypt je uplne mimo diania. Nerob paniku a normalne chodte na dovolenku.
Iranci rozhodne nestrielaju hlava nehlava. Má to strukturu, zohladnuju pre nich zasadne aspekty. K veci: dovolenku do Egypta nie je nutné nateraz rušiť.
Mna tu mnohe zhltnu aj s botami. Ale ja by som nesla. Momentalne nikam. Celu dovolenku stresovat, ci sa dostaneme domov, lebo zas niekomu drbne v palici a uzavru sa letecke cesty a budu sa rusit lety. Ano, moze a mohlo sa to stat kedykolvek. Ale momentalne je ta hrozba hmatatelnejsia. Aspon pre mna 🤷♀️
no ja osobne by som bola opatrna, ak sa neda vybavit 100% storno, urcite by som pred odletom preverila co a ako a neletela by som... neviem kde sa ukludnuje situacia, prave vcera dens sa maximalne vyhrotila a cela ta lokalita je nestabilna, cez oblast sa nelieta. Ano nelietaju v letoviskach Egypta rakety a je tam klud, ale egypt ma tiez us zakladne, je aj strategicky v ceste.. treba si to pred odletom riadne preverit. Egypt tiez nelieta kadetade uz, otazne je charterove lety do europy dokedy pojdu. Ak mi nemaju vratt peniaze, pockala by som.. za mesiac sa ukaze... ak mi maju vratit peniaze, nesla by som. Za tie nervy by mi to nestalo, isla by som inam, Europa, Maroko... proste na druhu stranu.
Ak pridu vystarhy, ze sa nesmie letiet, tak myslim, ze aj tak musi vratit cestovka peniaze.
no ja osobne by som bola opatrna, ak sa neda vybavit 100% storno, urcite by som pred odletom preverila co a ako a neletela by som... neviem kde sa ukludnuje situacia, prave vcera dens sa maximalne vyhrotila a cela ta lokalita je nestabilna, cez oblast sa nelieta. Ano nelietaju v letoviskach Egypta rakety a je tam klud, ale egypt ma tiez us zakladne, je aj strategicky v ceste.. treba si to pred odletom riadne preverit. Egypt tiez nelieta kadetade uz, otazne je charterove lety do europy dokedy pojdu. Ak mi nemaju vratt peniaze, pockala by som.. za mesiac sa ukaze... ak mi maju vratit peniaze, nesla by som. Za tie nervy by mi to nestalo, isla by som inam, Europa, Maroko... proste na druhu stranu.
Ak pridu vystarhy, ze sa nesmie letiet, tak myslim, ze aj tak musi vratit cestovka peniaze.
@simca06022011 aj maroko ma us základne
@anonym_autor ak tam pôjdeš, tak rátaj s poriadnym "vankúšom" pre prípad, že tam uviaznete.
A ze Slováci nemajú peniaze. Pokial ledva naskrabem na dovolenku, tak sa netrepem nikam do sveta, kde sa v súčasnosti moze čokoľvek stat.

@anonym_autor Egypt je ok. Nič sa tam nedeje a ani nebude